Heet: de nieuwe Audi Q7 is gelekt [updated]

Auteur: , 63 Reacties

Foto's van de grote SUV, die als eerste VAG-mobiel wordt voorzien van een diesel in combinatie met elektromotor, druppelen langzaam de webs op.

Het uiterlijk is, zoals we van Audi intussen wel gewend zijn, niet heel verrassend te noemen. Da’s niet per se iets negatiefs, maar het familiegezicht met (onder andere) de zeshoekige grille doet intussen dusdanig vertrouwd aan, dat het alleen maar lastiger wordt om de verschillende modellen uit elkaar te houden.

Gelukkig zal dat bij deze Q7 wel meevallen dankzij z’n gargantueske proporties en het feit dat-ie natuurlijk een stuk hoger op de veerpoten staat dan een A4/A5/A6/A7/A8/Awhatever. Goed nieuws is in ieder geval dat de nieuwe Q7, die op het MLB Evo-platform staat, ruim 350 kg lichter wordt dan z’n voorganger.

Naar verwachting zal de SQ7 met een 3-liter TDI inclusief elektrische supercharger de rangetopper worden en volgt enkele maanden na de introductie de e-tron versie die datzelfde dieselblok koppelt aan een elektromotor. Als het goed is vinden we de grote SUV vanaf medio 2015 in de showroom. (via: autopareri)

UPDATE: en het is officieel, meer info en foto’s HIER!63 reacties

Het is net een audi A6 allroad.
@azenomei:
zeker zo schuin van voor inderdaad, sowieso lijken de verhoudingen raar imo..
van achter lijkt het een veel te lage Q7 op te kleine wielen, ik vind het maar niks. Wie weet lijkt het in het echt nog ergens op..?!
@azenomei: het is inderdaad net een a6 met een wat andere deur/raam verhouding.. Ziet er meer uit als een people carrier dan een suv als ik eerlijk ben.
Goed naar BMW gekeken met die grille.. Verder geen verkeerde auto
Wat een lomp ding, nog minder dynamisch front dan de voorganger. Front doet zelfs beetje denken aan de Audi’s uit de jaren 90.
@jzaero: Wat is het nut van een ‘dynamisch’ front op een voor de rest lompe SUV?
@Esprit_de_Flandre: dat het front gewoon walgelijk ordinair is. Het is niet robuust, het heeft geen stijl, maar is gewoon een A3 uitvergroot met een vergrootglas! Op de oude Q7, ondanks dat ik daar geen fan van ben, kon je tenminste nog wel iets eraan zien dat het een dure grote SUV is. Bij deze is de verhouding kwijt.
@jzaero: Ik vind het er wel mooier op geworden eigenlijk. Maar kopen zou ik ‘m nooit…
Ik ben normaal gesproken echt geen Audi hater, maar ik had toch wel iets meer originaliteit verwacht. Ik zie nu een mixje tussen de nieuwe Q3, Q5 en A6 Allroad

Het interieur is daarentegen wel weer mooi (ondanks de gejatte roosters van de nieuwe Passat)
@4x4wheels: De woorden “Audi” en “originaliteit” gaan al een lang niet meer samen in één zin. Deze Q7 is exact wat ik verwacht had: oersaai en lelijk.
Eindelijk! Werd wel tijd :D
Eeuhmm, nee doe mij de nieuwe Volvo XC90 maar.
Dit ziet er gewoon niet uit..
Nog lelijker als zn voorganger.
Meh, ik vindt hem met een S-line onderstel tegenvallen. Zou hem ook met een normale “SUV” onderstel willen zien.
Op de foto lijkt hij een beetje op een touareg
Wat een inspiratieloos ding zo saai als dit de nieuwe is is het een stap achteruit gegaan. Dan vond ik de eerste generatie dikker.
Gelukkig bestaat Range Rover (Sport) om dit misbaksel te vergeten, maar ook de X5 en de ML zijn veel beter dan dit slaapverwekkende ding.
@rangerover: alleen de voorkant is veranderd!
Vind de oude variant mooier
@v12powerr: want die was leverbaar met V12 power?
Net een stationwagon…
Heerlijke wagen! Niet meer zo’n kist als de vorige! Interieur is ook geniaal!
Ah, zó ontwerp je een nieuwe auto. Je neemt gewoon een ontwerptekening van een A6 Avant, en rekt die verticaal uit – Voilà: een Q7!

Die Clarkson kan roepen dat Porsche 911-ontwerpers lui zijn, maar volgens mij is dat een algemeen Duits kwaaltje…
@potver7: Ik ben het niet eens over de 911. Een Porsche 911 is misschien wel het meest bekende autodesign en sportauto juist omdat die bijna nooit grondig verandert. Waarom zou Porsche de 911 onherkenbaar veranderen? De 911 is juist een icoon geworden, omdat het altijd een herkenbare 911 is gebleven. De (trouwe) kopers willen dat ook, deze mensen overwegen niet een ander merk ook al is die zo goed, die willen altijd weer een 911. Porsche weet zelf ook dat zij de 911 buiten een opfrisbeurt niet echt moeten aanpakken. In mijn ogen de meest succesvolle sportauto allertijden, welke andere sportauto merk zou het overleven, als deze bijna 50 jaar lang ongewijzigd door het leven zou gaan?

Audi is een ander verhaal die zijn inspiratieloos…
@rangerover: Eens.Maar met de 911 is het een beetje kip of het ei verhaal.Komt het succes van de 911 door het basisprincipe? Of was/is de 911 een succes en zijn ze daar door verplicht om aan datzelfde principe vast te houden? Inmiddels al decennia lang uiteraard het laatste.Maar het is net als bijv. de Range Rover en in mindere mate de Golf een van de weinige.Er zijn genoeg auto’s die generatie na generatie uiterst succesvol zijn en toch (bijna) elke keer wezenlijk anders.Al is dat de laatste jaren steeds minder het geval.
Ruim 350kg lichter. Zwaarder kon ook niet echt zonder een Vrachtwagenrijbewijs… Vind die nieuwe Q3ish grille/neus niet mooi. Interieur ziet er wel goed uit. Hopelijk hoef je hiermee niet binnen 100k 3x je leer te laten fiksen….
Leuk voor als je iets te compenseren hebt.
Wat een verschrikkelijke voorkant, vond het oude model na de facelift soms toch nog wel gaaf. Maar dit????
Wow het ziet er niet mooier uit. Lijkt wel meer op een station.
Zelfs in zo’n kek kleurtje saai..
Valt best tegen. Die voorkant kan echt niet. Nog steeds wel een miljard miljoen keer mooier dan de X5.
@kapiteinaudi: als je het laatste deel nou achterwege had gelaten, nam men je misschien wat meer serieus..?
Ik dacht exact hetzelfde als de allereerste reactie… Maar ok; ik ben een voorstander van stations (al dan wel niet cross country achtigen) ipv SUV’s. Dus voor mij is dit dan weer positief.
Wat ongelooflijk saai. Echt totaal geen inspiratie of originaliteit bij dit ding. Waar de vorige nog wel uitstraling had en een eigen gezicht, heeft deze helemaal niks. Gemaakt voor de mensen die van Audi houden en het verder totaal niet boeit hoe de auto eruit ziet. Een grijze olifant die verdwijnt in de massa.
Zo de knetter wat een saaie bak
Nu nog wachten op de Q7 Coupe, de Q9 of zo, net als de X6. Dan heb je idd een onderscheidene auto, maar gebruikt iemand een SUV waar die ook voor bedoeld is?
Ik ben blijkbaar een van de weinige die ‘m er wél op vooruit gegaan vind.De vorige vond ik dan ook echt verschrikkelijk dus slechter kon het imo dus ook niet.Z’n Q3 neus hadden van mij part in het rek mogen laten en als je met je ogen knijpt staat er gewoon een A6 Allroad maar al met al vind het een vooruitgang.Maar doe mij toch maar liever een Range Rover Sport.
Wow wat een prachtig interieur! Strak en modern. Wel vreemd dat ik xenonprojectors zie, ik had volledige ledlampen verwacht.
Nou, ik had toch iets meer verwacht. De achterkant is vrijwel identiek aan die van de huidige Q7, vooral als je kijkt naar de vorm van de klep hoe de achterlichten daar in verwerkt zijn.

Doe mij de nieuwe XC90 maar dan..
Hij staat wel erg laag op de poten voor een SUV. De vorige Q7 was ook niet moeder mooiste, maar die had nog een beetje karakter. Zelfs in dit vrolijke blauw ziet het er saai uit. Ik snap dat Audi een familiegezicht nastreeft voor hun modellen, maar kan fat niet ren klein beetje spannender/frivoler? Mercedes heeft dat toch echt beter voor elkaar.
Interieur is wel netjes. Simpel en strak doch elegant. Ben alleen geen fan van het volledig digitale instrumentarium, maar dat zal Audi kennende toch wel een optie zijn ;-)

Maar waarom is wederom alles weer zo zwart en grauw? Spuit je de buitenkant in een flitsend blauw kleurtje, maak je alles binnen killer dan het gemiddelde kerkhof. Kleur mensen, ik wil kleur in het interieur!
Wat een slagschip. Volgens heb je wel echt aaalle ruimte voorin. Echt ziek, die brede middenconsole! :o

Maar doe toch maar een XC90 als ik een slagschip zou moeten kopen… :)
Whatthefuck Audi! Stop eens met die leijke uitschuifbare tablets, het ziet er toch niet uit. Dan vind ik de dash van de eerste q7 echt veels mooier.
@arii:
Het voordeel van een uitschuifbaar scherm is dat je hem weg kunt schuiven (goh). Persoonlijk erger ik me aan die belachelijk grote schermen die tegenwoordig in auto’s geschroefd worden. Continu zo’n lichtbak in je auto, ik moet er niet aandenken. Kun je hem wel uitzetten natuurlijk, maar dan zit je naar een zwart vlak te kijken….

Dan vind ik zo’n schuifschermpje best een leuke oplossing: heb je hem niet nodig, weg ermee! Ideaal.
@Rob: ik heb er anders nooit problemen mee gehad hoor? overdrijven is ook een vak
@arii:
Het is natuurlijk een kwestie van smaak. Persoonlijk vind ik een groot beeldscherm het ontwerp van een interieur geen goed doen. Kijk bijvoorbeeld naar de BMW 6-serie:
http://www.autoblog.nl/gallery/BMW/6-serie_coupe_F12/BMW_6-serie_Coupe_38.jpg

Ten eerste veel te groot en daarbij absurd lelijk geïntegreerd met het gehele dashboard. Daar hebben wel meer merken last van. Daarom vind ik het systeem van Audi wel goed. Of het moet gewoon netjes geïntegreerd zijn met het geheel. Zoals bijvoorbeeld bij de Jaguar XF:
http://www.autoblog.nl/gallery/Jaguar/XF_2012/Jaguar_XF_2012_15.jpg
@Rob: inderdaad dat scherm van BMW is niet wat je zegt ‘goed gelukt’, maar persoonlijk heb ik hem liever alsnog zo hoor, ja misschien ligt het aan mij. Lijkt net een aftermarket tomtom die ergens op de dash is geplaatst bij de nieuwe auto’s.

De hele dash van de oude q7 vind ik gewoon goed, alles klopt en alles zit op zijn plek:
http://static.usnews.rankingsandreviews.com/images/Auto/izmo/351767/2013_audi_q7_dashboard.jpg
Goed opgevuld, maar ook niet te druk en je bent niet bang om je sleutels kwijt te raken als je ze ergens in t midden pleurt (als het ware). En dat heb ik bij meer auto’s tegenwoordig dat de dash zo kaal uitziet (kijk nieuwe rs3, en dan ben ik een ‘Audi fanboy’ ook nog he). Ben blijkbaar ouderwets.
@arii: en net als Mercedes en BMW het maar op het dashboard plakken? Dit is gewoon de perfecte positie voor een navigatiescherm.
@mashell: ik vind het gewoon cheap uitzien zo, ook bij de nieuwe merc c, ziet eruit alsof je het zo kan afbreken. Deze uitschuifbare scherm is wel minder diefstalgevoellig denk ik, maar voor de rest de enige voordeel. Zoek maar een foto van de eerste Q7 dash op, die was echt perfect.
Die chrome grill is best wel vet maar doe mij maar een m-klasse, lekker ploegen door het zand of een jeep Grand cherokee precies hetzelfde verhaal
Wedde dat ABT, MGM of wat voor tuningbedrijf morgen hier te bezichtigen is met hun creatie van de Q7?
Hey een grote Audi A3…. Wederom 13 in een dozijn!
Ik heb de Q lijn nooit mooi gevonden maar dit lijkt ook niet echt op de Q lijn in mijn ogen. Wat ligt die auto laag, lijkt wel een soort hogere station.
Een SUV hoort toch wel een beetje lomp grof en hoekig te zijn deze mist dat toch wel een beetje. Net iets te veel opgehoogde station.
En als Audi zo van eenvoudige strakke lijnen is dan snap ik die dubbel uitgebouwde wielkasten niet.
Wat een lelijk ding, hier slaan ze echt de plank mis. Liever een Range rover of een x5 of, ja zelfs een xc90 is mooier.
Interieur is erg mooi! Het uiterlijk des te minder, soort kruising tussen een allroad en een forrester. Jammer.
Nee toch zeker, moet dit een premium SUV worden? Als het er uit ziet als een budget Audi, waarom zou je.
Jow, de nieuwe RS3 is ook al gelekt, artikeltje please. Stond iets op Facebook bij quattrolovers of zoiets.
@rd1991: Scroll eens naar beneden op de hoofdpagina. Er staat een verrassing voor je klaar.
@berlinetta, oeps… daar heb ik duidelijk overheen gekeken. Niet handig hahaha! Je zou zeggen dat een RS3 in het rood wel wat meer op zou vallen, maar het is dus nog steeds een soort grijze muis voor me. Nou ja, godzijdank ligt de 5 pitter er in!
Hij is mooier dan de vorige moet ik zeggen. Maar het is inderdaad een mengelmoesje van andere Audi’s samengevoegd. Het interieur is geslaagd, dat dan weer wel.

Ook is het best een opluchting voor de SUV, als de GL E het enige nieuws was in SUV land was dit een soort depressie-week.
Wat erg. die velgen zijn precies hetzelfde als bij de BMW op de post hiervoor.
Eerlijk gezegd vindt ik hem niet zo spannend als de vorige zeg maar een stoer uiterlijk
Gewoon weer een stoere Q7 ben benieuwd naar de vergelijkingstest met de Cayenne, X5 en de ML.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).