Audi V6 diesel plug-in hybride komt naar Q7, A6 en A8

Auteur: , 5 Reacties

Heel verrassend nieuws is het niet, maar na de A3 e-tron wordt het binnenkort ook mogelijk om een hybride-aandrijflijn in de grotere Audi's te laten lepelen.

Audi komt met V6 diesel e-tron

De nieuwe 3-liter V6 zelfontbrander gaat gekoppeld worden aan een elektromotor, wat een gecombineerd vermogen oplevert van 374 pk. Het koppel stijgt bovendien naar een gezonde 700 Nm, dus ook de veeleisende kampeerder kan z’n hart ophalen. Daarnaast wordt het mogelijk om maximaal 50 km geheel elektrisch rond te zoeven. De CO2-uitstoot blijft overigens beperkt tot onder de magische grens van 100 g/km.

De aandrijflijn is gepresenteerd in de A8, maar Audi’s hoofd ontwikkeling Dr. Ulrich Hackenberg heeft laten weten dat het hybride-label ook zijn weg gaat vinden naar andere modellen. Waarschijnlijk doelt hij hier in elk geval op de A6 en de Q7. Begin 2015 wordt de motor gepresenteerd alvorens in productie te gaan.5 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
via Android app
Hoppa, na de V60 en de XC90 nóg meer dikke wagens met gereduceerde bijtelling en bulten power. Life is good
A8 / Q7 / A6 / A7 krijgen hybride.
Dat werd wel tijd.
Maar goed, Audi neemt even extra de tijd.
Je hoopt dat Audi het dan goed doet; aangezien Audi’s toch al vrij zwaar zijn (Alu is weer overboord, kost te veel) en ze hebben quattro (in alle landen bijna altijd, behalve in NL); hoop je dat ze er wat extra li-on batterijtjes instoppen. Meer dan in de A3, meer dan in de plugin-bonanza. Eentje die 100km zonder benzine kan rijden. In dat geval is de uitstoot ECHT laag, maar nog beter: in dat geval kan jan boven-modaal-lease voor het grootste gedeelte elektisch naar zijn werk rijden en weer terug (omdat zn werk nog geen paal heeft; maar thuis heeft / mocht ie het laten installeren). Dan heeft Audi weer zn Vorsprung.
Nope, nu worden de A/Q/6/7/8 precies vergelijkbaar met de concurrentie…
Jammer
@gregorius: de hybride aandrijflijnen van Mercedes en BMW zijn ook niet de meest vooruitstrevendste ik hun soort. Ondanks alle commotie is een hybride aandrijflijn niet echt van belang: ze hebben uitstekende diesels die, zeker voor hun prestaties, behoorlijk zeldzaam zijn.

En je bewering over gereduceers gebruik van aluminium klopt niet (zoals bijna de gehele tekst, imho): de A8 en R8 zijn geheel alu, de TT bijna helemaal en de A6 voor de helft. Ook de nieuwe A4 zal lichter worden.

;-)
Pfff heerlijke specs! dit maakt hybride rijden wel leuk :)
Mooi!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).