Hoe een Belgische Maybach-rijder z’n rijbewijs verloor

Auteur: , 98 Reacties

Een bijzonder bazig verhaal.

Hoe een Belgische Maybach-rijder z'n rijbewijs verloor

Gistermiddag stond er een fikse file op de A12 bij Duiven. Een 19-jarige Belg in een Maybach 57 S Zeppelin had daar helemaal geen trek in. 1 + 1 = 2 en dus zette de lolbroek een blauw zwaailicht op het dak van z’n auto de auto van z’n pa, om vervolgens de file te passeren.

De popo kreeg de man echter in het vizier nadat hij medeweggebruikers afsneed en gevaarlijk invoegde. Daarop werd een volgteken gegeven door de politie, die zag dat er iets uit het raam van de Maybach werd gegooid. Het bleek het zwaailicht te zijn.

Helaas voor de Belg kon de politie niet lachen om het verhaal. Het rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. (via: Gelrenieuws)98 reacties

Met een Maybach dan nog haha. Heeft ie later een leuk verhaal te vertellen. Van de boete zal hij niet wakker liggen in ieder geval.
@misterdrogba: dat baart mij nog de meeste zorgen; zulke mensen kennen geen enkele schaamte, geen verantwoordelijkheidsgevoel, niets. Opgevoed met een gouden paplepel, maar in veel opzichten hufteriger en onaangepaster dan de eerste de beste tokkie.

Voor dit soort types pleit ik voor bestraffing naar draagkracht, zoals in sommige Scandinavische landen. Maak de boete maar zo hoog dat het financieel wél pijn doet. Verbeur desnoods de auto.
@rrrobert: Da’s an sich leuk en aardig, maar in dit geval was de jongen onderweg met de Maybach van z’n pa. Je kunt moeilijk die pa een megaboete opleggen omdat zoonlief de auto leent en er dan onverantwoorde dingen mee gaat uitspoken.
@edge: dat is dan het probleem van die snotneus. In Nederland is niet de eigenaar maar de feitelijke bestuurder van de auto verantwoordelijk voor de daden die deze met die auto uitvoert. En als die daden leiden tot inbeslagname, so be it. Daar heeft het OM op zo’n moment ook geen boodschap aan.
@RRRobert: je snapt dat je je eigen argument onderuit haalt he? Als de bestuurder verantwoordelijk is, cq niet z’n pa, dan is inbeslagname van de auto disproportioneel.
@ferrari250gto: Die vader is wel voor een groot deel verantwoordelijk voor het hufterige gedrag van zoonlief. Een iets andere opvoeding had dit voor een groot deel voorkomen kunnen worden. Als vader gestraft wordt vind ik dat daarom deels ook terecht. En dat zal zoonlief misschien geen pijn doen, maar dat zal vaders dan wel op hem verhalen.

En mocht het een chauffeur zijn, dan is hetzelfde het geval. De baas zal hem wel laten bloeden. Tenzij de baas hem de opdracht gegeven heeft, dan zal de baas op zn eigen blaren moeten zitten
@duckmefaddy: Mijn vader heeft me netjes opgevoed maar op m’n 19e deed ik ook dingen die niet door de beugel konden. Daarnaast ben je op je 19e gewoon verantwoordelijk voor je eigen daden.
@ferrari250gto: Disproportioneel? Mwah, dan mag meneer snotneus gaan uitleggen aan pappie waar z’n auto naar toe is. Dat is pas een straf. En dan mag ie z’n varkentje kapotslaan om die auto terug te bezorgen aan pappie…
@rrrobert: Niet helemaal waar. Als eigenaar van een auto heb je wel degelijk medeverantwoordelijkheid. Check http://wetten.overheid.nl/BWBR0028317/2011-01-01:
“De bezitter die het motorrijtuig niet zelf bestuurt, is aansprakelijk voor de gedragingen van degene, door wie hij het motorrijtuig doet of laat rijden.”
Nou zal het met de Nederlandse rechtspraak in het achterhoofd wel meevallen, maar toch.
@rrrobert:
2 dingen.

1- het is al even geleden, maar een motoragent waar ik regelmatig mee praatte vertelde mij dat echt dure auto’s , als Ferrari’s na in beslag name heel snel terug gingen omdat ze te duur waren voor de verzekering van de politie…

2- In beslag name is iets anders dan beboeten naar draagkracht. Persoonlijk ben ik helemaal voor het laatste, ook al zal die boeten dan bij deze knul misschien niet heel hoog zijn, omdat hij nog jong is.. Elke regeling heeft problemen, maar beboeten naar draagkracht zorgt er in ieder geval vaker voor dat een maatregel ook echt z’n doel bereikt, namelijk genoeg pijn doen om het gedrag te veranderen dan ons huidige systeem.
@Edge: grappig dat iedereen het meteen het de auto van zijn pa is. Het kan ook een chauffeur zijn. Vrienden van mij reden ook rond in een A8 W12 en BMW 760li op 19 jarige leeftijd als chauffeur en mochten daarbij van de eigenaar de vluchtstrook en snelheid overschrijden. Zal mij daarom niks verbazen dat het gewoon een chauffeer is.
@e550: Niet zo gek dat de meesten dat denken, toch? Er staat immers in het artikel dat het de auto van z’n pa was.
@Edge: ja staat in het artikel maar dat is wat er vaak van gemaakt wordt.
@e550: lekker is dat. Wordt je genakt zeg je dat ’t mocht vd eigenaar, draai jezelf de bak in of krijg je een boete. Snap die opdrachtgever wel. Toch z’n eigen rijbewijs niet. ?
@e550: toen ik nog jong was heb ik dat ook gedaan, maar moest me juist aan de regels houden en niet de regels overtreden omdat de eigenaar dat wilde.
@e550: bijzonder dat die vrienden van jou dat mochten van de eigenaar. Ik wist niet dat je als je zo’n auto hebt, gebruik mag maken van de vluchtstrook en de snelheid mag overschrijden. Wat een glanseikel ben je dan wanneer je een 19-jarige daartoe “opdracht” geeft. Dan hoor je niet thuis in een auto, maar in de trein of bus.
@jeroenwz: Je bent ook niet goed wijs als je er gehoor aan geeft. Het is immers jouw rijbewijs wat ingevorderd wordt als je genoeg overtredingen hebt gemaakt.
@edge: klopt. Maar een verschil tussen een echte volwassene en een 19-jarige, is dat je als volwassene echt risico’s kan onderscheiden. En dat kan een 19-jarige veel minder. Dus die “volwassene” achterin welke auto dan ook, die daartoe opdracht geeft, is behoorlijk van het padje.
@jeroenwz: de boete werd uiteraard betaald door de opdracht gever. Zo ver ik weet wordt je rijbewijs niet ingevorderd bij het gebruik van een vluchtstrook en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid met 50 km/u.
@e550: kunnen ze gewoon naar eigen inzicht een artikel 5 voor geven. Poos rijbewijs kwijt, cursusje of zelfs opnieuw examen doen.
@e550:

Een 19jarige beroeps chaufeur… ik denk het niet.
@Hupke: Toch wel, ik ben zelf 20 jaar en tevens studentchauffeur. Voor sommige mensen is het fijner om steeds wisselende studenten als chauffeur te hebben, want privacy. Een vaste chauffeur weet op een gegeven moment wat de klant precies doet en welke telefoontjes hij daarvoor bijvoorbeeld pleegt.

Zodoende heb ik zelf ook al in een 760Li gereden, maar ook auto’s als een Tesla Model S P90D komen voor. Prima bijverdienste!
@germancarsftw:

Dat verbaasd me, ik heb een tijdje als student een bedrijfswagen gehad, en de verzekering deed daar behoorlijk moeilijk over, en dat was enkel om mezelf te vervoeren, al geen persoonsvervoer.

Overigens is er in België zelfs een minimum leeftijd om chaufeur te zijn, en ik denk dat die 26 is, maar kan fout zijn.
@rrrobert: Die Maybach is volgens mij toch geen drol meer waard.
@berlinetta: Nou, dat zal je aardig tegenvallen. Ja, ze schrijven wat meer af dan een Rolls Royce maar ik vind ze nog aardig aan de prijs.

Ik heb op Autoscout24 er twee kunnen vinden. Eentje uit 2003 met 95.000 kilometers op de klok en die heeft een vraagprijs van net geen 90.000 euro.
De andere komt uit 2006 en heeft een mooie kilometerstand, namelijk 242.950 en heeft een flinke vraagprijs van 79.500 eurootjes.

Ze zijn dus wel degelijk een flinke drol waard lijkt mij.
@viezefreddyw: das dan wel een hele flinke gouden drol
@viezefreddyw: Ah kijk, ik loop weer eens te blaten zonder dat ik er iets vanaf weet. Is inderdaad best nog een dure drol.
@rrrobert: Hmmm.. dat zou andersom natuurlijk wel vervelend kunnen uitpakken. Mensen zonder (geregistreerd) inkomen zouden dus heel lage (of geen) boetes krijgen voor dezelfde vergrijpen.. Zelfde vergrijp = zelfde straf in mijn ogen.
@lebeaunl: zelfde vergrijp=zelfde straf, laten we een voorbeeld nemen.

Sjaak pakt een doorgetrokken streep en krijg hiervoor een boete van 220eu.
Sjaak verdien netto 1500eu in de maand. dan bedraagd de boete 15% van zijn maandloon
Wim doet het zelfde, 220eu boete. maar Wim verdient 15000eu per maand.
resulterend in een boete van 1,5% van zijn maandloon.

ik weet wel wie er een maandje droge macaronie gaat eten, en wie betaalt en de volgende schoolmoeder op dezelfde manier voorbij gaat.

probleem hierin: hoe toon je de inkomsten aan? voor mensen met zwart geld wordt t zo echt een lachertje om te hard te rijden.
@shogun:

De vraag is dus eigenlijk, moeten we verkeershandhaving wel straffen met een geldsom. Sowieso is een geldsom als straf in mijn ogen geen straf maar een afkoopregeling. Hetzelfde als laatst dat geneuzel met PON die 12 miljoen lapt om er vanaf te zijn.
@jack_abarth: klopt, maar om nou elke keer een dag te gaan zitten als ik een doorgetrokken streep pak is ook weer wat overdreven ;)
@shogun: de inkomsten zijn simpel. Dat weet de belastingdienst. Mensen die een inkomen met zwart geld genereren trekken zich sowieso al niets van regels aan en daar hoef je met de handhavong geen rekening mee te houden.
Ik ben overigens niet voor straffen naar inkomen. Dat is niet grondwettelijk (ik gelijke gevallen, gelijke behandeling = gelijke straf = gelijk bedrag in euro’s) en maatschappelijk onwenselijk, het moet in een kapitalistisch systeem aantrekkelijk blijven om rijk te zijn. Bovendien is het ook niet zo dat de rijken zich nou zo buitensporig gedragen in het verkeer of in de maatschappij. Daar zijn geen extra maatregelen nodig.
@mashell: Erm de politie is toch juist in het leven geroepen om zich iets aan te trekken van de mensen die zich niet aan de regels houden…?
@mashell: ha! dat ik het nog ‘ns met je eens ben
@shogun: huh? Ik ben voor vaste boetes, geen relatieve boete. Voor een vergrijp een vast bedrag; het is geen inkonstenbelasting..
@lebeaunl: ja, sorry. Ik was niet helemaal duidelijk. Wilde eigenlijk uit leggen dat “gelijke straffen” relatief kan zijn.

220eu is natuurlijk een gelijke straf, maar 15% en 1,5% zijn weer niet met elkaar te vergelijken.

Ben overigens geen voorstander van straffen naar draagkracht hoor.
@rrrobert: De afgunstpolitie is weer gearriveerd. Dit gedrag hoort zeker niet, maar naar mijn weten is iedereen nog altijd gelijk voor de wet. END OF STORY.
@coolmd: zie bovenstaand verhaal.
@coolmd: iedereen is gelijk, dus een boete zal ook gelijk veel pijn moeten doen. Iemand die weinig geld heeft/verdient doet het dus meer pijn als een rijke pik. Het gaat niet om de hoogte van de boete, het gaat over hoe sterk de straf is relatief tot de persoon die hem ontvangt
@duckmefaddy: Draagkracht van een 19-jarige? Riekt hier toch naar extreem-links gedachtegoed. Of je dat nu met een Maybach of een Lada doet, zou geen enkel verschil mogen maken. Hij is bovendien ook maar 19 jaar, het is niet de staat haar functie niet om “zo’n mensen” op te voeden, zoals sommige mensen hier blijkbaar willen uitschijnen. Zou mijn outrage bewaren voor dronkemannen die een hit-and-run doen. Dit is een fait-divers waarbij linkse rakkers nog eens met hun rood vlaggetje kunnen zwaaien.
@coolmd: Het uitdelen van boetes is JUIST om mensen “op te voeden”. Het is een straf uitdelen zodat je er van leert en dit niet nog eens flikt. Krijg je een boete die je niets doet, dan leer je niks. Buiten het vullen van de staatskas heeft het dan totaal geen nut.
Iemand die geld heeft beschermen van boete’s omdat “we allemaal gelijk zijn” vind ik daarom juist het hypocriete aan jou reactie.
@duckmefaddy: Er is gewoon geen grens te trekken bij jouw redenering. Boete moet dan een percentage van je vermogen zijn ofzo?
@duckmefaddy: @mashell: ik vind €300 door rood voor iemand die ‘slechts’ 1500 verdient te veel (onredelijk), voor anderen is dat bedrag weer om te gieren (dat handjevol).. je zou misschien kunnen zeggen: tussen de €150 met een maximale boete van €500
Echter de 1 50 euro boete geven en de ander €15000 is natuurlijk totale onzin. Vraag me dan altijd af; hoe ver gaan wij door met inkomensafhankelijk prijzen. In scandinavie schiet dat hele socialistische politiek correcte zooitje echt te ver door. Nog even en je bent een ‘sukkel’ als je de ladder wilt beklimmen.

Maarrr; waarom hoor ik hier niemand over: 3 strikes you’re out? Je bent een aso of je bent het niet, ongeacht je inkomen..
Jammer dat ze dat puntensysteem amper/niet hanteren.
@duckmefaddy: Draagkracht van een 19-jarige? Riekt hier toch naar extreem-links gedachtegoed. Of je dat nu met een Maybach of een Lada doet zou geen enkel verschil mogen maken. Het is niet de staat haar functie om “zo’n mensen” op te voeden. Bewaar je outrage voor vluchtmisdrijfjes of DUI’s. Dit is niets meer dan een faits divers waarbij de linkse rakkers nog eens met hun rood vlagje kunnen zwaaien.
@coolmd: Bedankt voor het herhalen van je reactie. En er is vast wel een grens te trekken. Wat jij zegt zou een mogelijkheid zijn. Mijn punt is voornamelijk dat het huidige systeem niet goed werkt, omdat dit soort mensen nagenoeg ongestraft hiermee weg komen (er van uitgaande dat de persoon in kwestie een hoger salaris heeft dan de gemiddelde chauffeur). Dit is te vergelijken met jou en mij een boete geven van 5 euro en verder is er niets aan de hand. Nou meneer agent, hier is 10 euro, laat me volgende keer maar door rijden!

Het toegeven dat iets niet goed is en beter kan is stap 1 van verbetering. Zodra dat dat eindelijk toegegeven wordt kan er goed nagedacht worden over een werkende oplossing. En mijn idee is om deze jonge man dezelfde boete te geven als jou en mij, niet werkt naar het concept “straf”
@duckmefaddy: Ik vind dat een hallucinant idee. Het is niet jouw taak of die van de staat om iemand anders zijn geld beginnen te tellen, noch om te bepalen of iemand al dan niet goed opgevoed is of niet. Iedereen maakt zijn eigen rekening. Bovendien maakt iedereen fouten als hij 19 jaar is. Of daar nu een Maybach bij komt kijken of niet, maakt voor mij totaal geen verschil. Goed voor hem zou ik zo zeggen.
@duckmefaddy:

Dus een sportschoolgozert moeten ze bij moord bijvoorbeeld stokslagen geven, en een pensionado moet ze kietelen met een veer af wat?
Het is een extreem vergelijk wat ik schets, maar hier komt jouw redenering wel op neer.
jack@abarth: Ik zie dat er niet echt op je gereageerd wordt, maar je hebt helemaal gelijk. Geldboetes zijn geen straf, maar belasting. Als we echt “gelijk” willen straffen, lijken taakstraffen me meer op zijn plaats. Veel mensen vinden nivelleren echter een feestje.
@jack_abarth: Een moord is extreem genoeg om hoe dan ook opgesloten te worden. En dan maakt het niet uit of je rijk of arm bent, omdat er geen geld bij komt kijken. Ik zeg dat als je iemand wil straffen door geld af te pakken, dan moet dat in verhouding zijn. Dat jij meteen moord als voorbeeld pakt bewijst alleen dat je mijn punt nog steeds niet snapt.

@coolmd zoals ik al zei, stap 1 is uberhaupt toegeven dat hoe het nu is niet werkt, daarna kan gekeken worden hoe het wel zou kunnen werken. Dat mijn voorstel niet zal werken snap ik ook, maar om dan meteen te roepen “ok! Terug naar af dan maar!” heeft ook geen nut. Dan moet er verder nagedacht worden om WEL een werkend systeem te bedenken. Misschien zoiets als @superhans zei. Misschien wat anders. Maar nogmaals, stap 1. Toegeven dat het nu gewoon niet werkt.

En dan maakt het inderdaad niet uit of je een Maybach of Lada hebt, of dat je 19 bent of 39. Je weet de regels, je overtreed deze, dan moet je gestraft worden. Ik heb het ook niet over het feit dat meneertje met een Maybach rijdt. Dat feit is totaal irrelevant. Het feit is dat hij niet gestraft wordt met een simpele geld boete, omdat hij een maybach rijdt (en dus ervan uitgaande dat hij genoeg geld heeft om niets om die boete te geven). Terwijl iemand die geen cent te makke heeft bij enkele kilometers te hard al een relatief hoge boete krijgt die hij helemaal niet kan betalen en daardoor in vele grotere problemen komt. En iemand met veel geld lacht er een keer om, omdat hij in de tijd dat hij door de politie staande gehouden werd, meer heeft verdient dan de boete waard is. Iedereen gelijk? Blijkbaar niet.
@rrrobert:

Dat systeem hebben we al.

Met een Maybach: “Aan de schandpaal, rijbewijs invorderen”
Met een Starlet: “Ach kwajongensstreek, jammer dat hij gepakt is”
@jack_abarth: hahaha, so true..
Daar wordt je toch moe van, die perpetuele afgunst
@RRRobert: ik maak best wat kms, maar kom meer horken in 16e hands MB/BMW tegen dan nieuwe 7-series/A8. Het zit in de mens, niet in de komaf. Nieuw geld/oud geld etc.
@RRRobert: nope. Willy Michiels zal er nog wat extra maanden aan toevoegen.
@rrrobert: Zo’n systeem werkt niet en ook in Finland niet. Er zijn genoeg miljonairs die op papier niets verdienen, krijgen deze mensen dan geen boete of ééntje die gelijk is aan iemand van de bijstand? Eigenlijk de enige mensen die je hiermee straft zijn de mensen die net boven jan modaal verdienen.
@rrrobert: WHEEEEE!! Ik ben Robert en ben aan het huilen omdat iemand meer geld heeft dan mij. Niet zo janken. Zo werkt de wereld eenmaal. Meer geld is meer macht en dat zal nooit veranderen. Jou zielige straf verzin je alleen maar omdat je het niet kan betalen.
Netjes wachten net als iedereen
Wat. Een. Knuppel.
Doesn’t matter, driven a Maybach
@ariif: nou, hoera…
Wat een held!!!
Bazig??? Sneu zul je bedoelen…
Bazig als je je als een eikel gedraagt? Grappig hoe mensen hier op een voetstuk worden geplaatst wanneer ze een dikke bak rijden.
@stfu: Billenlikkers doen dat ja. Dikke bak of celebrity? Zij meteen: “awesome, respect, HELD!!!”
Wel aannemelijk dat een of andere hoge pief met een Maybach met blauw mag rijden in België.
Handige jongen hoor, als je zo’n blauwe pit in je wagen bij je hebt. Alleen….. een Maybach 57 Zeppelin is niet echt een heel erg geloofwaardige recherche-auto hè? Dan kun je beter een zwarte golf rijden of een donkerblauwe Volvo. Maar goed dat meneerke gevat is, aan zulke types hebben we in onze lage landen niet veel.
Ik ben blij dat jullie dit gepost hebben. Ik was namelijk serieus aan het overwegen om zwaailichten in mijn auto te plaatsen. Geen goed idee dus haha
@nvn1993: Dat wist je voor het lezen van dit artikel waarschijnlijk ook wel.
@berlinetta: Nou, ik wist uiteraard dat het niet toegestaan was maar ik wist zeker niet dat je er je rijbewijs door kwijt raakt en een procesverbaal aan je broek hebt hangen. Ik dacht dat het hooguit een boete zou zijn ofzo
@nvn1993: het rijbewijs in deze zal ingetrokken zijn in verband met gevaarlijk rijgedrag. Een artikel 5. Lamp zelf voeren is alleen een boete.
Dat geintje halen ze in veel Oost Europese landen ook uit
Zwaailicht op de auto en langs de file. Overigens: als je meer dan 3 ton uitgeeft aan een auto ben je wat mij betreft sowieso rijp voor een psychiatrisch consult.
@pomoek: ligt dat niet naar gelang het percentage die 3 ton is t.o.v. het volledige kapitaal?
@str8six: ik kan mij werkelijk niet voorstellen dat ik ooit een dergelijke auto koop. Maakt niet uit hoeveel geld ik heb. Dat is mobiliteit gewoon niet waard. Als belegging of als verzamelaar object misschien wel, maar dan toch niet een Maybach.
@pomoek: nee sowieso geen Maybach. Maar een GT3 RS, een McLaren oid zou ik zeker wel 300k op kunnen stukslaan als het kapitaal er zou zijn.
@str8six: Nou ja, precies, voor de fun, dat begrijp ik wel.
@pomoek: Bij iemand die € 1.250,- per uur kost kan ik mij heel goed voorstellen dat zo’n iemand zich laat rondrijden in een Maybach. Zelf rijden is verloren tijd en te duur, kan je beter in een comfortabel en rijdend kantoor zitten. Waarschijnlijk was de Maybach net zo duur als een 15 jaar oud barrel voor jan modaal.
@bassx: Ik kan mij voorstellen dat je een heleboel geld uitgeeft aan knotsgekke dingen. Ik wil best een helikopter, een jacht een geweldig huis en een geweldige auto. Maar alles heeft zijn prijs. Als ik luxe wil rijden en in alle comfort wil worden rondgereden denk ik dat ik aan een 2e hands Phaeton genoeg heb. Maar goed, je wil iets nieuws en er echt lekker bij zitten: met een S-klasse ben je al het mannetje. Wat opties erbij en dan zit je aan de anderhalve ton. Alles boven dat bedrag is feitelijk onzinnig. Ik zou dat voor mijzelf niet kunnen rechtvaardigen. Zo bedoel ik dat eigenlijk.
Waarom doet Sacha eigelijk geen auto’s meer testen?
Altijd wel eens willen doen! Wahaha wel een duur geintje dus…
Wait, what? Dus: een Maybach, ZEPPELIN, met een zwaailicht die door iemand met een jaartje of wat rijervaring lomp door het stilstaande verkeer wordt geslingerd. Waar is de dashcam?
Hahaha, oom agent met een Maybach. Geniaal!
@dutchdriftking: Zo gek is het niet. Staatshoofden / Europese VIP’s hebben ook blauwe flitsers. Alleen worden die meestal begeleid door een aantal politie auto’s.
Een Belg die probeert slim te zijn…
Ik vind 19 jarige in een maybach al raar
@bmwm3gtr: is van zijn vader..
Geef toe we hebben er allemaal wel eens over nagedacht/gedagdroomd om even een sirene aan te kunnen zetten en langs de file te rijden.

Elke keer als ik in Moldavië ben en de grens met Transnistrië over moet denk ik, wat als ik nu wat CD platen er op schroef en er langs zoef.
Verplichte verkeerscursus in NL opleggen. En voor de kosten mag hij taakstraf uitvoeren. Vuil opruimen of zo. Laat het verwende bkaag maar eens leren hoe het voelt als je niet met de gouden lepel in je kont opgroeit.
@w0o0dy: wie heeft gezegd dat hij het niet zelf heeft verdient?
Misschien heeft hij wel een app ontworpen waarmee hij miljoenen heeft verdiend?
Waarschijnlijk niet,maar er is ook gewoon kans dat het een hardwerkende jongen is.
Ik kan niet tegen mensen die rijken niks gunnen
Ik kan er wel de lol van inzien
@bartjeeh: in theorie kan ik ook vliegen… In de praktijk lukt dat een stuk minder goed.

Heeft niets met rijkdom gunnen te maken. Heeft met fatsoen te maken en dat heeft dit blaag niet meegekregen.
Het was de Marechaussee, niet de politie.
Rancuneuze eikeltjes direct die uit pure jaloezie denigrerend gaan praten over een jonkie in een dikke auto. Dat het enorm fout is wat meneer heeft gedaan staat buiten kijf, maar om pappie (Dafuq heeft hij er mee te maken, eigen verantwoordelijkheid) erbij te halen snap ik niet.
Zo’n knul moet een flinke boete krijgen, een rijontzegging en een stevige verkeerscursus. Nu is het een Maybach en gaan mensen janken (rijk, boeit toch niet voor persoon) en uit pure afgunst reageren. Het maakt niet uit of het een Maybach is of een Daihatsu Cuore, overtreding is overtreding en de verdomde auto maakt dan niet uit. Noch eventueel geld op een bankrekening of geld van een familie.
idd. Beter dan een boete is een puntensysteem, rijontzegging, taakstraf en gevangenisstraf, afhankelijk van ernst. Hoewel je zou kunnen beredeneren dat je een werkloze minder straft met vrijheidsontneming dan een succesvolle zakenman (hetzelfde probleem als met de boete, maar dan andersom).
@superhans: Punten zou eens een goed begin zijn idd. Maar in Nederland willen we natuurlijk liever dat veelplegers elke maand wat Euro’s naar Leeuwarden overmaken ipv de verkeersveiligheid verhogen.
@superhans:

Ik ben zelf ook wel voor een boete/strafsysteem wat bij herhaling binnen een bepaalde periode zwaarder straft.

Dus (even van geldbedragen uitgaan in het verkeer) 1e keer door rood € 150,- 2e keer € 200,- 3e keer € 400,- etc.
Russische/Oostblok taferelen hier. Daar denkt ook iedereen met een beetje geld boven de wet te staan omdat ze een keer een blauwe pet betaald hebben de andere kant op te kijken.
@kvgorp: in Rusland was het inderdaad erg gebruikelijk om een zwaailicht te hebben op het dak of in de luchtrooster. Gelukkig wordt daar nu goed op gecontroleerd. Alleen mensen van de doema (parlement) mogen daar gebruik van maken.
één van de hoekstenen van onze democratie is dat IEDEREEN gelijk is voor de wet.
Uiteraard ben ik niet naïef genoeg om te weten dat dit vaak niet opgaat
Maar anders krijgen we communistische cq Putin achtige toestanden hier.
Of enigszins Amerikaanse. voor zover dat al niet in onze samenleving aan het sluipen is.
Zijn daad is verwerpelijk en toont minachting jegens anderen, maar ja dat kun je dan 1:1 doorzetten naar iedere kneus die bij wegwerken op het aller – aller laatste moment invoegt zodat jij moet remmen.
Een Maybach, een Maybach godverdomme!!
Weet je hoeveel kinderen in Afrika daarvan kunnen eten?! En overstekende/spelende kinderen, vergeet de overstekende/spelende kinderen niet! Weet je hoeveel hij in theorie wel niet had kunnen doodrijden?! Miljarden kinderen! En wij maar hard en eerlijk werken én braaf belasting betalen! Duizenden euro’s! Ga ik allemaal claimen van deze knul!
En daarna vind ik dat de gehele stamboom van deze knul van de aardbodem moet verdwijnen. Gewoon allemaal de kogel. Kaalplukken en opruimen. Met zijn Maybach, waar haalt ie het lef vandaan??!!
Tja Belgen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).