Hoeveel EV’s en PHEV’s zijn van de leasemaatschappijen?

Auteur: , Geen reacties

Met de verschillende bijtellings- en milieuvriendelijke auto's in ons land, ga je er waarschijnlijk automatisch vanuit dat de leasemaatschappij in de meeste gevallen de eigenaar is. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zocht uit of dat ook werkelijk het geval is.

Wie bezitten eigenlijk de PHEV's en EV's in ons land?

Samen met de belastingdienst bekeek de RVO aan wie de verschillende hybrides en elektrische auto’s in ons land eigenlijk toebehoren. Het uitgangspunt was daarbij dat er op 31 december 2014 43.758 (PH)EV’s in Nederland geregistreerd stonden.

10.787 stuks, oftewel 24,7% van het totaal, daarvan zijn geregistreerd door een leasemaatschappij. Dat percentage is ten opzichte van een jaar ervoor 2,6 procentpunt gedaald. Let wel: het totale aantal geleasede auto’s ligt hoger dan dat deze cijfers doen vermoeden. Sommige leaseauto’s zijn op naam van het leasende bedrijf geregistreerd of staan zelfs op naam van de zakelijke rijder zelf.

De autobranche (dealers, verhuurders, garagebedrijven etc.) bezit ongeveer 20% van de stekkerauto’s in ons land. Particulieren zouden goed zijn voor een percentage van 6%.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).