IMSA geeft de S63 AMG Coupé meer pk’s dan een Aventador

Auteur: , 33 Reacties

De tuner heeft ergens in de 5.5-liter V8 nog 135 extra paardjes weten te vinden.

Daarmee komt het vermogen van deze door IMSA aangepakte Benz op een gezonde 720 pk te liggen. Het koppel kreeg ook een lekkere boost en bedraagt nu een gargantueske 1.080 Nm. Met andere woorden: dat gaat je transmissie niet leuk vinden. Het koppel van de grote AMG-motoren is niet voor niets begrensd, maar zoals wel vaker hebben de diverse tuners daar compleet lak aan.

De vermogenswinst wordt, net als bij de gewone s63, behaald middels het tweaken van de ECU en de plaatsing van een nieuwe katalysator. Daarnaast zijn uitlaatsysteem en luchtfilters aangepakt voor een vrijere adem. Gelukkig heeft de tuner zich ingehouden wat betreft aanpassingen aan het exterieur (waar toch al weinig mis mee was), al is de S63 wel wat lager op de 21″ patta’s gezet.33 reacties

Pittig lekker. Normaal zien tjoening velgen er niet uit, deze staan de Merc zeer goed, alleen een beetje aan de grote kant..
Dikke wagen. Mooie opvolger van de S-coupé uit de jaren ’90.
Gefällt mir!!!
Een kleurtje kon er niet bij?
Lekker hoor, zie dit soort auto’s toch liever dan die suffertjes..
@tupperware: Ik ook, maar hoe rijdt dit over een bergweggetje waar onder de sneeuw hobbelig grind ligt?
@norge:
Simpel, niet..
Ik heb het ooit in Oostenrijk geprobeerd met een meer modale E270CDI, 1 dot gas en beide kettingen lagen in het dal.
Die Touareg V10TDI die boven stond kon ons echter ook niet helpen, Hanzel met z’n Defender wel..
Was die 1000nm niet begrensd? Of was dat bij een ouder amg model… Anders wel vreemd dat ze die begrenzing zo iets ‘laten verhogen’ ofzo..
@guusboum: volgens mij hebben ze helemaal niks begrensd.
@guusboum: voor zover mijn beperkte Mercedes kennis reikt, zijn de Black editions begrensd op koppel. Dat lag boven de 1000 en toen op 8 of 900. Aanvullende of corrigerende informatie bij voorbaat dank.
@marc94: blvolgens mij zijn de V8’s niet begrensd. De V12’s (de AMG’s tenminste) “leveren” 1100 Nm maar zijn begrensd op 1000 Nm om de transmissie te sparen. Brabus begrensd het koppel altijd op 1100 Nm terwijl hun V12’s 1320, 1350 of 1420 Nm kunnen leveren. Wat andere tuners doen durf ik niet te zeggen.
@guusboum: 1000nm is begrensd bij amg en Brabus en andere goede tuners, omdat de bak het niet aan kan, andere tuners zoals deze gaat het meer om nummers dan het aantal km dat je ermee kan rijden
@guusboum: ja dat koppel is normaal gesproken begrensd omdat de versnellingsbak bij hogere waarden kapot gaat.
Die begrenzer eraf halen klinkt dus wel leuk, maarrr… anders zou MB het zelf ook wel gedaan hebben.
Luchtfiltertje, nieuwe katalysator, beetje pielen met de ECU en hey presto! 135 PK derbij.
Ben nog steeds fan hoor, vette bak die nog vetter gemaakt is. Maar een nieuw nokken-as profiel bijvoorbeeld is toch een stuk interessanter.
Voorkant lijkt net op de nieuwe C-classe coupe die nog uit moet komen. Design van Mercedes vind ik na de C63 AMG 2011 face-lift bergafwaarts gegaan (uitgezonderd S-klasse).
@reinier73: Jij weet al hoe een auto die nog uit moet komen, eruit komt te zien?
@berlinetta: C wordt vaak de baby-S genoemd
@reinier73: over welke auto heb je het dan?
Klasse om alleen de techniek aan te pakken en op de velgen na niets aan het uiterlijk te doen. En zelfs die velgen zien er ondanks het formaat stijlvol uit. Ik vind het wel wat.
Meer dan een aventader!? Ach het is ook de grootste motor van de wereld zonder turbo
@michielleendert: Aventad.o.r..
@michielleendert:
Ooit gehoord van een Viper?
Die is met z’n 8.4 liter een flink “slagje” groter..
@michielleendert: grootste bij een v12 of überhaupt cilinderinhoud? Viper heeft toch meer inhoud maar is een v10
@Junior540:
De grootste V12 is het ook niet, de Lister Storm had met 6996cc nog een half litertje meer..
@tupperware: misschien bedoelt ie de buitenafmetingen van het blok? Al lijkt het me sterk dat een 8.4 liter v10 kleiner is.

@michielleendert: het kan nog veel groter! 11.5 L v12 http://www.thunderv12.com/
via iPhone app
@w0o0dy: de motorinhoud is niet een goede indicatie voor de afmetingen van het blok. Zo is de 7-liter LS7 V8 van de Camaro Z/28 even groot tot zelfs ietsjes kleiner dan de 3.0 TFSI van de Audi S4. De V8 heeft een bovenliggende nokkenas (tussen de V in) met 2 per cilinder. Is compact. De 3.0 TFSI heeft weliswaar minder inhoud, maar wel 4 bovenliggende nokkenassen, een kompressor en een tussenkoeler.
@michielleendert: de veyron heeft toch 16 cilinders?
@nvhuijkelom: en turbos… Ging om atmosferisch
@michielleendert: Ennehhh de 5.5 is een bi-turbo blok. Evenals de grotere V12..
Ziet er zeer netjes uit (komt waarschijnlijk omdat ze zo wijs waren er geen tupperware pakket op aan te brengen). Vermogensupgrade is ook niet verkeerd, alhoewel ik er voor zou kiezen de ‘milde’ tuningkit van Brabus zou kiezen, dan heb je ongeveer dezelfde power en Brabus is net even wat betrouwbaarder. Oh, en een echt kleurtje graag.
Dik
Meer vermogen uit een S63, dat water naar de zee brengen. Het is een prachtige wagen, vooral in een lichte kleur. Maar waarom men deze voor deze saaie MKB loods gefotografeerd heeft is me een raadsel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).