Gallery: indrukwekkende knooppunten vanuit de lucht

Auteur: , 23 Reacties

Rondklikken op Google Earth zou nagenoeg hetzelfde resultaat hebben opgeleverd, maar het is natuurlijk veel stoerder om met een vliegtuigje de lucht in te gaan en van daaruit de prachtigste foto's te schieten.

Fotograaf Peter Andrew uit Toronto (Canada) schiet interessante portretten van zowel mensen als kunstobjecten en legt de mooiste vergezichten vast op de gevoelige plaat, maar ons autohart gaat toch net even iets sneller kloppen van de kiekjes die hij maakte van knooppunten.

Ze komen in alle soorten en maten. Klaverbladen, uitgebreide fly-overs, sterknooppunten, en allerlei mengvormen werden door Andrew gefotografeerd vanuit een klein vliegtuigje. Normaal letten we er niet zo op als we in de file staan of gestrest de juiste weg zoeken, maar knooppunten zijn eigenlijk heel erg mooi en zitten ingenieus in elkaar. Pas als we ze van bovenaf bekijken zien we hun ware schoonheid.

Met dank aan Tomas voor de tip!23 reacties

vind een rotonde al ingewikkeld ..
@lincoln: Pssst, je kan er ook op driften, maar eerst de basisbeginselen leren.
Ahhh.. klaverbladjes… daarvan gaat mijn tweewielerhart sneller kloppen
@Henk_he: snap ik, ik zou ook graag een motor willen als ik 18 word maar met die nieuwe kutregeling mag jr alleen maar van die opgevoerde brommers rijden. Soms is vroeger beter als ik.verhalen hoor.
@jordy14: Ja het is wel een beetje jammer van de regels. Enige troost is dat je met 100/110 (zo hard gaan ze geloof ik?), ook best lol kan hebben op klaverbladen. Je kunt met dat soort fietsen wel een stuk harder gooien dan met een literfiets hoor ;)
@jordy14: was vroeger ook beter. Alhoewel, de regeling is er niet voor niet. Ik kan de regeling best begrijpen. Zodra ik 23 ben ga ik voor mijn motorrijbewijs, dan heb je al dat gelul met cilinderinhoud en vermogen niet. Als ik het geld ervoor had was ik over een paar maanden al voor mijn motorrijbewijs gegaan. Maar geld voor 3 verschillende motoren heb ik niet, dus ik wacht liever 5 jaar extra (kan ik mooi geld in de Subaru steken in de tussentijd).
@ej20g: subaru is ook mijn droomwagen, dus daar ga ik ook maar voor sparen. De leeftijd is volgens mij 24 voor onbeperkte zwaarte.
@jordy14: dat moet je vooral doen. Het laatste jaar en vooral de laatste paar maanden wachten zijn het zwaarst, geloof me. Vooral maandelijks zijn ze duur, niet besparen op aanschaf (zeker niet hier in Nederland). Verder snap ik dat het erg lang wachten is, je moet alleen voor jezelf bepalen of je 2 á 3 verschillende motoren wil gaan kopen tot je onbeperkt zwaar mag gaan rijden.
@ej20g: die regels zijn veranderd he….ook na je 23e moet je nu eerst op een lichte motor beginnen
@dnadave: Nee: “Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.”
@jordy14: daarom heb ik een week voor die regeling in is gegaan mijn rijbewijs A gehaald :-P
@Henk_he:
Mijn vierwielerhart met torsiestaven achter ook
@Henk_he:
Ik ga nu een nieuwe 2wieler halen! Eindelijk! Lekker sjeesen met dit weer! Ben blij dat ik met de oude regel mijn rijbewijs heb gehaald toen ik 21 was…. Gelijk alles mogen rijden! Top! Nu al 6 jaar plezier van :-)
@markietwo: warm leren pak, zwetende helm en een motorfiets motor de z’n warmte niet kwijt kan op een plek waar jij niet ontvangen kan. Ik denk dat een gewone ouderwetse fiets waar je zelf moet trappen veel leuker is.
@mashell:
Ach ben blij dat meningen verschillen… Als je een goed pak hebt en je lekker doorrijd kan je er meer plezier aan beleven dan een trap fiets…. Heb zelf een racefiets maar dat is een sportieve uitlaatklep… Motorrijden is heerlijk bevrijdend!
Het ergste zijn ze npg in Italië (in 2007 in ieder geval). Zo onduidelijk, maar wel mooi om te rijden.
Die in Eindhoven is anders tegenwoordig ook mooi.
http://i41.tinypic.com/156feog.jpg

waarvoor die overdreven verlichting in belgie soms toch nog goed voor is..
Lijkt mij dat we hier met Google Earth in de hand ook een leuk artikeltje voor Nederland van moeten kunnen maken :) We hebben in Nederland ook best mooie constructies.
ik vind de tofste autoweg nog altijd in Osaka, dwars door een gebouw
http://muza-chan.net/japan/index.php/blog/gate-tower-building
@landcruiser666: gaaf! zoiets heb je in Lyon toch ook?
Foto 9: kopietje van het prins Claus plein
Ja dat soort dingen heeft het kleine landje NL niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).