‘Interlagos verdwijnt mogelijk van racekalender’

Auteur: , 38 Reacties

Het lot van het Braziliaanse circuit zou in zich in zwaar weer begeven.

Interlagos

Er heersen twijfels over de F1-toekomst van Autódromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos. Het circuit in Sao Paolo heeft een contract onder voorwaarden lopen tot en met 2020, maar het is nog maar de vraag of deze datum zal worden bereikt. Eén van deze voorwaarden stelt dat de pit- en paddock afdeling van het circuit moet worden opgeknapt. Dit is tot op heden nog niet volledig gedaan volgens de eisen vanwege een schot in de financiën.

F1-baas Bernie Ecclestone is genadeloos en dreigt de Grand Prix van de racekalender voor 2017 te halen als Interlagos haar zaakjes niet op orde krijgt. Volgens Auto Motor und Sport heeft Ecclestone gezegd dat dit jaar zomaar de laatste F1 race zal worden verreden op Interlagos. De grijsaard voert daarnaast verder de druk op bij TV Globo. Het Braziliaanse tv-netwerk kampt met bezuinigingen en Ecclestone wil betere kwaliteit als het gaat om de verslaggeving van de Formule 1. De koningsklasse racet al sinds 1990 onafgebroken op Interlagos. De GP van Brazilië zal dit jaar op 13 november worden verreden.38 reacties

Ach geeft niet, er is vast nog wel een oliestaatje dat ervoor in de plaats kan komen.
@gulli: volgens mij is er een gokstadje ergens in een woestijn waar ze nog graag een race willen houden…
Dit komt te goed uit om toevallig te zijn.
@Gulli: Nee, Zandvoort.
@clarkson: alsof Nederland geld daarvoor heeft.
@simonvb: uhmmm.. ja. Heineken wil dat vast en zeker wel ondersteunen. Dat weet ik wel zeker. The netherlands gp by heineken.
@clarkson: Dutch*
@simonvb: Reken er maar op dat onze geliefde prins al bij heineken is langs geweest. Alleen de baan nog maar daar moet de regering een beetje bij helpen. Dat heineken er nu is vergroot de kansen op een gp hier gigantisch. Wie weet staat dit al op papier
@Gulli: Ja hoor, twee zelfs. Zowel Losail in Qatar als het Dubai Grand Prix Circuit in -je raadt het al- Dubai voldoen aan de eisen die de FIA aan F1 circuits stelt, dus dat zou op korte termijn al geregeld kunnen worden.
@Edge: Maar als fan heb ik 10x liever Interlagos dan die saaie PR-banen in de zandbak; het hele F1 circuit draait in die landen namelijk alleen maar om aanzien en invloed en geld niet om het racen; bah !
Zou heel zonde zijn als interlagos verdwijnt! Ik vind het persoonlijk één van de tofste circuits
Die ouwe zal wel ergens anders meer aan kunnen verdienen (in een duister land)
Wil die Ecclestone soms ruimte op de kalender creëren voor de GP Las Vegas?
sinds de organisatie van het WK gaat het bergaf met Brazilië op alle vlakken.. Misschien terug Istanbul Park in de kalenders brengen? Lijkt me wel een leuk circuit.
@misterdrogba: Goed circuit, bocht 8 werd vaak in één adem genoemd met 130R en Eau Rouge.
@misterdrogba: Ik wil Interlagos niet zien verdwijnen, maar mocht het toch zo zijn zou Istanbul Park een hele waardige vervanger zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=_wCG0K3B6uI
@misterdrogba: Ach ja, Putin heeft zijn speeltje, een paar sjeiks in de zandbak hebben hun speeltje. Waarom Erdogan dan zijn speeltje misgunnen? En als we de politiek even vergeten dan is het circuit in Turkije inderdaad wel aardig.
@hammerman: Zo’n sportevenement is geen reden om mensenrecht-schendingen te negeren. Natuurlijk draait het om sport en niet politiek; maar een sport-evenement kan ook een politiek of corrupt statement zijn, dat is niet de schuld van de sport, maar van de politiek. Die moeten dan ook de consequentie dragen dat de sport – terecht – reflecteert.
Is niet alleen goed voor Sao Paolo ..
Maar voor heel Brazilië ..

Hun hele nationale inkomen hangt er aan af ..
Doe dat nou niet…
And here we go again… Begin nu wel moe te worden van al dat negatieve nieuws van Formule 1. Zit maar één ding op. Opbokken Bernie, en gauw.
@viezefreddyw: een jonge knaap als baas die van veel pk’s houd.
Brazilianen beschuldigen dat ze hun organisatie niet op orde hebben; dat heeft weinig zin. Het gaat daar zoals het gaat. Misschien gaat het, misschien ook niet. Heb je weinig invloed op.

Verder is het een mooi circuit en zeker bij regen erg leuk. Vloog er in januari nog vrij laag over toen ik op het nationale vliegveld van Sao Paolo lande; prachtig om te zien dat het echt midden in een, uhm, niet geweldige buurt ligt.
@gregorius: ja maar als het in de contractuele voorwaarden staat (en dat is hier het geval) kunnen ze er helaas niet gemakkelijk onderuit.
Het zou doodzonde zijn.
Daar komt wel een stadion in een dictatoriale staat tegenover te staan op de kalender. Geen punt voor ome Bernie. Noord Korea?
Goh … nog een reden om niet meer naar F1 te kijken …
@puhpuh: Man man man, alleen daarom niet meer kijken?
Dan kunnen we de race wel in nederland doen
Het zou ontzettend jammer zijn als het circuit van de kalender verdwijnt, het is toch een van de circuits waarmee ik als kijker opgegroeid ben. En het is gewoon een hele leuke baan, die al heel wat mooie races heeft opgeleverd.

Maar we moeten ook reëel zijn, een contract is een contract. Dat geldt voor jou, voor mij en voor iedereen. Als je je contractvoorwaarden niet kunt naleven, kun je sancties verwachten. Met sommige partijen kun je nog in discussie gaan, om bijvoorbeeld het contract aan te laten passen, maar Bernie lijkt mij niet het type daarvoor. Als een andere, meer vermogende partij (Las Vegas, anyone?) een plekje op de kalender probeert te bemachtigen en door deze omstandigheden onder je contract met Interlagos uit kunt komen, is het logisch dat hij daar gebruik van maakt.

Het is nou eenmaal niet wat wij als F1 liefhebbers graag zien, maar je kunt Bernie ook niet al teveel verwijten. Hij is ook ‘slechts’ werknemer van CVC. CVC is een investeringsmaatschappij en wat willen dat soort toko’s? Winst maken. Doet Bernie het niet, dan gooien ze hem er wel uit en mag iemand anders de boeman zijn.
Gek genoeg kan ik er niet rauwig om zijn mocht deze race van de kalender verdwijnen. Ben nooit echt fan geweest van dat circuit.

Zou ik bijvoorbeeld liever nog een race in Amerika zien door de straten van Las Vegas of NY.
@Rick-dos: hoe leuk ik het ook zou vinden om een race in ny of lv te houden. Ben bang dat de wegen daar van te belabberde kwaliteit zijn. Of ze moeten natuurlijk een nieuwe laag asfalt aanleggen :)
@pand: Dat zou zomaar kunnen. ;) Hoewel het op de strip van LV nog best goed te doen is. Maar buiten dat, bij het ontwikkelen van hun plannen zouden ze daar toch wel rekening mee hebben gehouden? Ze hebben in Amerika door IndyCar ook meer ervaring met stratencircuits.
Was geloof ik de openingsrace van 1994, althans waar Jos Verstappen zn debuut maakte, & die prachtige salto met zn auto maakte nadat Irvine tegen hem aanreed “die jongen is helemaal gek” zei Jos na afloop. Irvine kreeg ook een straf.

Prachtige baan. Houden!
Baku word ook een succes!

18,5K kaartjes laten drukken die niet eens zijn uitverkocht.
Maar goed, daar zit zoveel geld achter dat die race nog wel even blijft…
Ach het circuit was leuk op grand prix weetikveelwat, maar om te kijken is alle spektakel eraf. Lang geleden dat er een interssante race was op Interlagos, ik denk enkel diegene dat Massa dacht dat hij wereldkampioen was.
Bernie, verdwijnt mogelijk van Racekalender.

Een titel die mij veel beter in de oren klinkt dan die verrekte Ecclestone. Hij zal vast wel goede dingen hebben gedaan voor de F1, maar kerel vetrek, maak plaats voor iemand die wel waarde hecht aan historie. Iemand die niet zo geldbelust is.. Verrekte geldwolf verdwijn!!!
another that (is going to) bites the dust

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).