Gallery: Russische auto’s met airbrush

Auteur: , 29 Reacties

Terwijl het overgrote deel van de Nederlanders nog in een grijze of zwarte auto rijdt, zijn de Russen een stuk creatiever bezig. Zij zien hun auto als schilderdoek en airbrushen erop los. Ook iets voor Nederland?

Auto’s die met een (fluwele) wrap een ander kleurtje krijgen, hebben we dit jaar vaak genoeg gezien. Een relatief goedkope manier om je auto een ander uiterlijk te geven, maar ook daar raak je op uitgekeken. In 2014 is het tijd voor iets nieuws, misschien kan airbrushen ook in Nederland terrein winnen? In het altijd mooie Rusland zijn ze er in ieder geval al fanatiek mee bezig. Of je nu een Kia Picanto, Land Rover of Bugatti Veyron hebt, iedere auto kan een schilderij worden.

Dit bedrijfje heeft al heel wat auto’s voorzien van een paintbrush, eigenlijk best wel knap. Van Jeremy Clarkson tot een klassieke stad of een film, alles is mogelijk. Of het er ook mooier op wordt moet je zelf maar uitmaken, een stuk leuker wordt autorijden hiermee in ieder geval wel. Nooit meer verveeld in de file staan, want elke rij auto’s veranderd in een openlucht museum. Ideaal, want dan creëren we in Nederland kilometers lange musea.29 reacties

Stuk voor stuk kermisattracties, daar zijn ze ook altijd zo wild met de airbrush..
Die eerste is wel vet
Ik vind stickers van “dark knight tuning” en “streetforceteam” met bijbehorende “tribals” al erg genoeg, van mij hoeft het niet.
@eddythedriver: juist, verschrikkelijk dit.
Nee bedankt, heeft te veel weg van een Limburgse tuningbeurs met de “mooiste” beursbabes.
Enige die er door kan is de Honda met de geairbrushete motorkap.
Best geinig!
Maar een airbrush op een familiebusje als een (sl)Opel Zafira is wel heel triest..
@bmwalpina: M’n vriendin rijdt een Opel Astra 1.6 8v uit 1998. Inmiddels 312k op de klok en loopt nog als een zonnetje, neemt bijna geen olie, dus (sl)opel is een beetje flauw. (;
@baap: Agh we maken allemaal wel eens een voutje hé.
De nieuwe trend gaat Itasha worden.

Mark my words
@lowrider: ik zou dat wel durven hoor, Itasha op mijn wagen! Maar dan vooral wel op Japanners. Het past dan ook beter.

OT: zitten een paar slechte, maar ook een paar goede tussen. K weet niet of ik het zou kunnen waarderen uiteindelijk. Ook niet of k het zelf zou doen. Heb overigens een eigen aanvulling van een Russische Lexus LX470 die geairbrushed is. Mooie airbrush, lelijke velgen. Afgelopen augustus gespot. Aanschouw: http://www.autojunk.nl/2013/08/lexus-lx470-russische-kunst-editie
@toyotafortuner: zit er zelf ook over te denken. Lastig te vinden voor wat ik zo’n beetje zoek.

Maar idd, alleen op japanners!
Ik vind het wel mooi
… en toen kwam er een ladderzatte Russki in z’n ouwe Lada, en zat er een deuk in je dure lak … Nee, dit snap ik niet.
Ik airbrush zelf ook, en ben tevreden met de resultaten en effecten die ik ermee bereik. Ik maak vooral 3D effecten, vlammen en marmer en fade effecten Maar nooit van m’n levensdagen dat ik het ooit op m’n eigen auto zal doen. Ik doe liever scooters en motorfietsen. Dat mag een beeeeetje kitcherig zijn:)
Het is zo persoonlijk. Als je geen volgende eigenaar kan vinden die het mooi vind is je wagen niets meer waard. Ook als je hem inruilt dan zullen ze je echt geen hoofdprijs geven.
Buiten de storende taalfouten, ontgaat me de titel totaal. Ok, je hebt iets om naar te kijken, maar “oplossing” voor files, nou nee.

Wel een paar mooie kunstwerkjes trouwens.
Zit best sick stuff tussen. Maar voor je daily ride. No thanks.
Tjonge knap hoor! Niet allemaal zijn even mooi maar wel erg vakkundig gezet.
Welk meisje wil nou niet zo’n picanto haha
@driver28: ik moet zeggen dat ik die van allemaal ook nog wel aardig vond
Prachtig gedaan maar de enige die ik zou overwegen op mijn Disco te kopiëren is de doorzichtige motorkap.
Er zijn mooie werken bij, maar wat als je je wagen wil verkopen? Een wrap kan je gewoon verwijderen, dit soort kunstwerken niet.
Dit is kunstenaarswerk,prachtig.Alleen de auto wordt zo een rijdende kermismobiel.Dat is de keus die de eigenaar overweegt om zo te rijden.Zou hetzelf nooit doen,nog geen sticker komt erop.
@driver28 degene die ouder zijn dan 8…. Zit zeer mooi spul tussen maar een geairbrushde vlek van 50 bij 60 op een effen standaard auto is best jammer. Ik zou het op mijn eigen auto doen als ik zou leren om te airbrushen
Het is heel knap en mooi,maar dan om aan de muur te hangen.(motorkap,portier of kofferklep).
Kijk eerst wat er onder de kap zit van die Civic voor je er een motor met TB’s op spuit. Dit slaat werkelijk nergens op!
Ach, mensen kladderen zichzelf tegenwoordig ook vol met tatoeages, dan moet de auto er ook aan geloven natuurlijk.
Whats next, je huisdier airbrushen of piercings geven?
Ps. Goed voor de restwaarde van je bolide HaHaHa
Tegenwoordig ziet dat wrappen er zo mooi uit dat dit absoluut geen toekomst meer heeft
Paint dan iedergeval wel de correcte motor…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).