Top 10: aparte motorkapversieringen

Auteur: , 22 Reacties

Je auto extra persoonlijkheid geven kan op allerlei manieren. Een set opvallende velgen of een aparte wrap zijn de meest bekende, een beschildering/airbrush vergt wat meer tijd en creativiteit. Vandaag kijken we naar manieren om je motorkap een speciaal tintje te geven.

Een draak op je kap

#10 Het voetbalthema

Tuurlijk, een sjaaltje op je hoedenplank is leuk, maar, behalve een tatoeage, zegt niets méér ‘ik hou van mijn club’ dan een clublogo op je motorkap. Deze Chinees is kennelijk erg gecharmeerd van The Gunners, getuige dit Arsenal-logo:

Aventador Arsenal

#09 Het dierenthema

Mensen houden van dieren in de breedste zin des woords. Toch zal je de internetfavoriet (de kat dus) niet heel snel op een kap vinden. In plaats daarvan gaan stoere jongetjes voor de alligator of (vlammende) leeuw, en stoere meisjes voor fantasiediertjes als draken, of elfjes.

Hap, hap, met je krokobil
Een leeuw op je kap

#08 Het filmthema

Elke filmfreak heeft er wel een (of meerdere): een film waarvan je elke zin mee kunt praten. Voor sommigen is dit Wall Street, anderen The Big Lebowski, terwijl er ook mensen zijn die Goodfellas van achteren naar voor kennen. Met name de laatste twee zouden het goed doen als airbrush. Wij vonden er echter een met het Hulk-thema. Ook leuk.

The incredible Hulk

#07 Het muziekthema

Nog zo’n hobby waar mensen totaal obsessief mee bezig kunnen zijn. Doe ons echter een lol en hou je in als je favoriete bands Kiss of Nickelback zijn. Eigenlijk, in het laatste geval is het wellicht beter om het maar op te geven.

Nickeldouchback Chevy

#06 Het reli-thema

Vrome mensen nemen hun iconen graag overal mee naartoe. Een huis vol beeldjes en schilderijen is leuk, maar als je Onze Lieve Heer ook onderweg dichtbij je hebt, dan laat je Jezus Christus op je motorkap vereeuwigen:

Jesus saves

#05 Redneck memories / de gevallen sportman

Helemaal idolaat van NASCAR, en een beetje melancholisch ingesteld? Laat dan Dale Earnhardt op je kap zetten. Is toch het ultieme eerbetoon, maar beter volg je zijn vorbeeld niet natuurlijk. Toch frappant dat we dit niet zo snel met bijvoorbeeld Senna zien.

Dale Earnhardt

#04 Het naakte wijf

Menig man is gecharmeerd van vrouwelijk schoon, en de beste manier om ik woon in een trailer ‘ik hou van vrouwen’ naar de buitenwereld te communiceren is het schilderen van een pikante tekening op je motorkap. Niet te pikant natuurlijk, anders wordt het een zootje aan de voorkant van je wagen.

Blote vrouw
Blote vrouw II

#03 Het kunstzinnige thema

Ken je het Louvre van binnen en buiten, draag je graag tweedjasjes met elleboogstukken, en laat je geen enkele gelegenheid onbenut om op pedante wijze je eloquentie tentoon te spreiden? Kortom, ben je een Ted Mosby? Laat dan je favoriete kunstwerk op je kap zetten. De Mona Lisa is een safe bet

Honda Mona Lisa

#02 De clown

Niemand houdt van clowns. Clowns zijn scary as fuck en irritant. Als je dus een clown in je spiegels ziet, dan ga je sneller aan de kant dan iemand die een kudde boze stieren van 600 kg elk op zich af ziet komen. Ideale motorkapversiering.

Nope. Doe maar niet.

#01 De schedel / het hellemonster

Al decennialang een toppertje in de tatooshop, en wat werkt op je arm, werkt ook op je motorkap. Al dan niet brandend geeft het een signaal af waarvan de eigenaar doorgaans zal denken ‘ik ben gevaarlijk’, hoewel dat niet per se door iedereen zo opgevat wordt (via).

Chtlulhlulhuluhluhl-schedel

Artikelfoto: Twisted Tara22 reacties

De beste in het voetbalthema:

http://cdn-4.motorsport.com/static/img/mgl/300000/310000/315000/315900/315954/s1_1.jpg
@Vincegail: Cool! Die heb ik nog zien deelnemen in mijn eerste 24 uren van Le Mans bezoek.
Leuk om te zien was, dat al die football fans die die auto natuurlijk in z’n kielzog mee naar La Sarthe nam, zo mak als lammetjes waren. In mijn ogen ook meteen de mooiste(of minst lelijke?) Lister Storm.
@Vincegail: welke wagen is dat?
@lambo4all: Lister Storm. Engelse GT, met Jaguar V12 motor. Klonk super!
http://listercars.co.uk/lister-storm-gt1/
En hoe kon je deze nu over het hoofd zien bij het film thema?

http://www.ausmotive.com/pics/2012/Pagani-Zonda-Batman-bonnet.jpg
@Vincegail:
Omdat dat geen motorkap is:p
@bartteeuwen: hoe zit dat bij die arsenal Aventador op 10 dan?
@rotarypowah: same story
Geen van de bovenstaande versieringen vind ik mooi, ik heb niet zoveel met motorkapversieringen. Wel beter dan de geijkte enkelkleurige lak. Daarnaast, what’s wrong with Nickelback?
@ej20g: ik vind ze ook niet bepaald mooi, ik snap ook niet waarom mensen iets tegen Nickelback hebben.
Als ik dan toch iets op mn motorkap zou hebben zal het waarschijnlijk wel nummer 04 zijn, because girls!
Nascar sucks!!
@imba: Maar Dale Earnhardt NIET. (May he rest in peace)
@sir_smokalot thema 10: ” Tuurlijk, een sjaaltje op je hoedenplank is leuk, maar, behalve een tatoeage, zegt niets MEER ‘ik hou van mijn club’ dan een clublogo op je motorkap.” Voeg de MEER nog even toe graag (mits de bedoeling natuurlijk) het is anders namelijk een erg verwarrende zin!
ok
@sir_smokalot: iets minder droog mag hoor ;P
Doe maar gewoon geen motorkapversiering…
Waar is het hoofd op de Bijan Veyron?
Ik zag deze een tijdje geleden nog in LA:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=526238120764424&set=pb.497018107019759.-2207520000.1374257082.&type=3&theater
@replicant: naar het schijnt mag dat niet omdat dat niet de motorkap is :)
Het is maar wat je leuk vind natuurlijk.
Producer Swizz Beatz spuit ze ook zelf;

http://instagram.com/p/a-JnHMyDLK/#
Volgens mij zien mensen hier het verschil niet tussen stickers en Airbrush.De foto’s bij de reacties,zijn dat stickers of is het gespoten(airbrush)? Airbrush is kunst,een sticker opplakken??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).