Italiaanse douane onderschept goudstaven twv €4,5 miljoen

Auteur: , 56 Reacties

Een Zwitserse man heeft wat uit te leggen aan de douane, nadat hij met 100+ kilo aan goud bij de Italiaans-Zwitserse grensovergang werd gesnapt. Hoewel, dat is toch normaal voor Zwitsers, om met wat goudstaven op pad te zijn?

Gooooooldfinger!

In Zwitserland, een van de supercar-Mekka’s op deze aardbol, is de levensstandaard nogal hoog te noemen. Voordat uw auteur er regelmatig kwam, verkeerde hij dan ook in de veronderstelling dat iedereen er op een bedje van opgestapelde goudstaven slaapt. De realiteit is iets anders, slechts de helft van de bevolking doet dit.

Een 53-jarige man, die afgelopen Paasweekend met zijn gezinnetje vanuit Italië Zwitserland in wilde rijden, vertoonde ietwat nerveus gedrag, reden genoeg voor de douaniers om zijn auto eens aan een grondige inspectie te onderwerpen, temeer omdat ze wat scherper zijn op smokkelwaar sinds de Italiaanse autoriteiten hun eigen burgers wat strenger zijn gaan controleren (hetgeen zou kunnen verklaren waarom er in 2012 46% minder Ferrari’s werden verkocht).

Met succes: in een verborgen compartiment vonden ze geen klassieke Lindt-Goldhase (die door de Duitsers schaamteloos gekopieërd mag worden, maar dat terzijde), maar wel 12 goudstaven met een gewicht van 110 kg. Waarde: 4,5 miljoen euro. Toch bijna 3x zo veel als de Chinezen die hun Audi A6 volstouwden met bankbiljetten.

De Zwitser kon geen sluitende verklaring voor zijn welvaart geven, en moest zijn goud en auto bij de douane achterlaten. Beetje lullig voor zijn vrouw en drie kinderen, maar we vermoeden dat dat niet zijn grootste zorg is op dit moment.

Ons advies: doe als Auric Goldfinger, of (spoiler!) als de baddy in Tower Heist en smelt de volgende keer je goud om tot carrosseriewerk, da’s veel minder risicovol. Of blijf gewoon koel bij een grensovergang, sufferd. (via SRF)

Maar wat voor MPV reed hij?? VIDEO!

KLIK!56 reacties

Vandaar dat ik mijn goud nog steeds niet heb.
Zoekt andere schuilplaats voor goudstaven…
@norge: *zoekt goudstaven…
@fristie:
Kijk eens achter in een I30 op noors kenteken….
@jrk68: goud…I30… Ideale dekmantel, niemand zou dat verwachten
nu weet ik wie die c7 cabrio heeft gekocht
De gemiddelde rappert heeft dat om zijn nek….
@jrk68: En de gemiddelde zigeuner in zijn mond…
@norge:
Wat moet je van zigeuners?
Wat heb je moeder in der ziten??
Een neger lul
Mafkees
@rotterdamamg65: En dat is 1….
@norge:
Ja een die je moeder neukt
@rotterdamamg65: Je taalgebruik en simpele manier om te proberen te provoceren laten zien dat je onvolwassen persoon bent . Of een kamper natuurlijk.
@norge:
Man kanker
Kanker rasisct
@rotterdamamg65:En nu terug naar je woonwagen….
@norge:
Ja en dan je moeder neuken in me woonwagen en je dochter(s)
“Maar wat voor MPV reed hij??”

Een peugeot 5008 denk ik.
ik huur voor dit soort praktijken altijd Mr-T in ..
die grijze dobber opt filmpjuh heeft het over 7,5 milj??
@euro95: dollars ja en geen euro, de koers is nog altijd niet 1:1. Zou jij toch moeten weten euro..
@deniz0319: “more than seven and a half million dollars” is veel meer dan 4,5 miljoen euro, maar smoke heeft netjes de wisselkoers van ongeveer 40 euro per gram aangehouden.
@bungabungastig: Juustem. Is hetzelfde als die ongein die douaniers uithalen door onderschepte groothandelspartijen yayo om te rekenen naar een veel te hoge straatwaarde.

Alsof gasten die 40 ton verschepen dit zelf gaan versnijden en vervolgens grammetje voor grammetje op straat gaan lopen hosselen.
@sir_smokalot: heey iemand die het begrijpt haha
@deniz0319: Ok, had ik niet begrepen.. ik zou het kunnen weten door het engels..
Mijn naam slaat niet op euro’s.. Als er 1 ding in de wereld is wat ik verafschuw dan is dat 1) de euro 2) de Europese unie..

Je weet zelluf, euro95 is brandstof.. Net als euro98.. Maar je hebt gelijk ik had mezelf beter ongelood kunnen noemen.. In elk geval zo zie je maar weer een fout zit in een klein hoekje..
gedwongenleaser
@euro95: tellen is niet je sterkste kant?
Sommigen zeggen dat hij onderweg was vanuit Cyprus…
Dat is de beste manier om je geld veilig te stellen. Geen eurootjes op de bank of zelfs in de sok, maar omzetten naar waardevollere zaken. Vervolgens veilig in de kluis wegzetten. Ongetwijfeld is dit omgezet maffia geld, goede aktie van de douane. Hebben ze vast geleerd van de Nederlanders. Criminelen pak je het hardste door hun geld en waardevolle items af te pakken. Hebben ze jarenlang voor niets crimineeltje gespeeld. Werkt beter dan de belachelijk korte gevangenisstraffen.
die is zowieso getipt, waarom zou je het anders verdenken? doet mij denken aan wanneer onze auto werd gecontroleerd in servie, alles moest eruit, ze klopten op de deuren van de toen nieuwe audi om te horen als er niks inzat, best pijnlijk ! geen schade
@KaCh1ng:
Als ik die Servische douané was geweest had ik dat hok helemaal uitelkaar getrokken, gewoon voor de lol….
@jrk68: en weg met die toen bijna nieuwe Audi :-)
@jrk68: nee joh een audi is te mooi om uit elkaar te trekken is zonde! Een smart lijkt me een beter idee!
@KaCh1ng: Douaniers kijken naar de mensen, nerveus gedrag doet alle alarmbellen afgaan.
Verborgen compartiment? Is dat niet gewoon zo’n doodnormaal bakje onder de voeten van de passagiers die wel meer mpv’s hebben?
Wel erg zuur voor meneer, maarja, dan moet je je zenuwen maar in bedwang houden…
Is dat nou zwart geld of goud geld? Je moet toch wat nu je banken niet meer kunnen vertrouwen, jij krijgt bijna geen rente meer maar de directeur wel een dikke bonus, als het slecht gaat roomt de ECB je saldo af, bij ING weten ze zomaar opeens niet meer wat je saldo is en blijken ze als trotse Nederlandse staatsbank louche zaken met belasting paradijzen te doen. Gewoon in goud in de vakjes van je Scenic/Touran/Zafira opbergen is anno nu echt de verstandige keus dan maar even niet naar Italië op vakantie.
integralechubasco
Blijft een rare gang van zaken…
Waarom zou hij zich moeten verantwoorden over zijn eigen bezit.

Steeds meer lijkt het dat wij eigenlijk niets bezitten maar dat alles van de overheid is, tenzij je het tegendeel kan beweren maar dat kan haast niemand met zijn eigendom.

Ik heb 120000 op mijn bankrekening. als ik dat morgen opneem en ik ga ermee de grens over dan loop ik de kans het kwijt te raken als ik aangehouden wordt. Bewijs maar eens dat het je persoonlijke eigendom is.
@integralechubasco:

voor katvangertje Jan Kees de Jager was het idd geen probleem om kapitalen over de landsgrens te tieftstralen ..

dus nog effe .. en dan wordt contant geld ook verboten .. (wat het eigenlijk al is) ..
@integralechubasco: Als je kan aantonen dat het wit geld is, is er geen probleem. Gewoon afschrift van je bankrekening meenemen. Maar waarom zou je met contant geld de weg opgaan? Je kunt contant geld ook in een kluisje bij de bank doen. Blijft van jou en kan niemand afromen. Alternatief beter om een rekening buiten de EU te openen, het geld over te schrijven en door die bank om te laten zetten naar een andere valuta.
@midasracer:

fuck that .. it is all about vermogensbelasting ..
@integralechubasco: Onzin, als je het uit Nederland vervoerd en binnen de EU blijft is het sowieso geen probleem. Anders moet je een formuliertje invullen (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/aangifteformulier_liquide_middelen)
Als je daar te stom voor bent dan kan je het inderdaad kwijtraken ja.
integralechubasco
@FelixF:
Zo’n papiertje helpt helemaal niks als je wat geld in contanten hebt opgespaard. Dat begrijp je vast wel.

Mijn punt is dat je steeds meer je zaken moet verantwoorden en dat het steeds moeilijker wordt om niet als verdacht gezien te worden in de jacht naar zwartgeld door de overheden.Kennelijk gaat de aangehaalde overheid uit bovenstaande tekst er van uit dat de goudstaven zwartgeld is.
@integralechubasco: Geld komt altijd ergens vandaan en witgeld is dan ook te verantwoorden. Als jij contant geld verdient moet je dat ook opgeven bij de belastingdienst en kan je zo aantonen hoe je daar aan komt. Het is niet alsof je snel aan tientallen k’s komt doordat je ’s avond altijd de muntjes uit je portemonnee in een bakje gooit. Als je meer dan 21k hebt moet je dat sowieso elk jaar al opgeven. Als je dat niet doet en je wordt opeens gepakt met 120k dan gaan ze natuurlijk vragen stellen.
Kijk ik ben zeker niet de grootste vriend van de belastingdienst, maar ipv dat die gasten mensen lastig vallen met centenwerk heb ik liever dat ze achter dit soort criminaliteit met zwartgeld aangaan. Het bekende ‘ga toch boeven vangen’.
integralechubasco
@FelixF: Heb je wel eens te maken gehad met handel en wederhandel in het buitenland? Landen zoals Rusland, Zwitserland of Thailand rekenen exorbitante heffingen op het hebben van contant geld of het versturen van buitenlandse gelden van een bank naar de andere. Dat doet niemand dus en daarom heeft niemand ook iets te declareren.

Als je alles volgens de regeltje doet hou je niets over, je wordt genaaid waar je bij staat.
@integralechubasco: Ja, je spaarcentjes de grens over slepen is natuurlijk wat anders dan je geld uit handel in Thailand naar Nederland krijgen. Maar waarom zou je überhaupt dat geld naar een Nederlandse rekening willen sluizen. Er zijn genoeg alternatieven waar je niet door de overheid van achteren genomen wordt en er nog voor moet betalen ook.
@FelixF:

Zwitzerland ??
@lincoln: Vroeger wel ja, tegenwoordig ben je daar ook niet meer zeker. Voor de VS hebben ze het bankgeheim al opgegeven: http://www.international-adviser.com/news/tax—regulation/switzerland-signs-tax-deal-with-us
In andere landen zal dat ook gaan komen, en tot die tijd kopen regeringen gewoon illegaal CD’s met info over rekeninghouders. Nee dan kan je beter op de Caymaneilanden een rekening openen.
@FelixF:

yeah right .. het enige bestaansrecht van dat land opheffen ..

zijn niet achterlijk in Zwitserland ..
@lincoln: Heb je die link gelezen? Die situatie wordt langzaam helaas onhoudbaar. Met Amerika hebben ze al een deal en het is vorig jaar heeel dicht tot een deal met Duitsland gekomen.
@FelixF:

so what ..

Afrika .. Zuid Amerika .. midden oosten .. China .. en dan nog een hele boel Oxfam Novibs ..
@integralechubasco: Daarbij is het ons burgers tegenwoordig pontificaal verboden om je eigen vermogen in baar goud zelf te transporten of in je eigen kluis in je eigen huis te houden. I kid you not. Er zegt hier iemand dat je goud veilig ligt in de kluis van de bank, maar als het puntje bij paaltje komt en de bank, of de economie van een land klapt(paar voorbeeldjes: Argentinië, Cyprus, Griekenland) dan heb jij als eigenaar van dat baar goud, mooi géén voordeursleutel van de bank!
Banken en overheden willen h-e-l-e-m-a-a-l niet dat iedere grapjas met een beetje eigen vermogen dat thuis in eigen kluis bewaard want op die manier kunnen zij er met hun gruipgrage belastingklauwen niet of nauwelijks meer aankomen…
@lemans96: transporteren…. sorry.
Sorry maar wat sukkel zeg… Als je even iemand voorruit laat rijden die kijkt of er iemand staat bij de grens en die laat bellen of het veilig (dat er geen Douane staat) dan kan er eigenlijk niets gebeuren. Nee je laten aanhouden met dit bedrag… dat gaat je de kop kosten bij de Maffa als runner.
@schellekens006: Gelukkig had ie z’n familie voor de zekerheid al meegenomen :P
Moraal van dit verhaal? Nooit nerveus gedrag tonen bij douaniers. Grote kans dat ze dan juist jij eruit pikken.

Iemand hier die nogal koelbloedig is en voor mij een pakketje over de grens wil smokkelen?
Krijg je €5 van mij…
Mercedes ML
ik miste er al 12 staven
o ja iemand op een afgelegen fietspad met zak op de rug 100 euro geven om dat even over de gens te fietsen how hard can it be?
@ronaldddvos: Geef die staven maar gewoon onmiddelijk aan mij en bespaar je 100€, 110kg in een rugzak => gegarandeerd kwijt bij een grenscontrole…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).