Eerste Corvette C7 Cabrio brengt $1 miljoen op

Auteur: , 19 Reacties

Het is een bekende PR-zet, het eerste model van een bijzondere auto veilen voor het goede doel. Gisteravond ging de allereerste C7 Stingray Cabrio onder de hamer, en verwisselde voor het leuke sommetje van 1 miljoen Yankendollars van eigenaar.

De eerste Corvette C7 Cabrio

Wie er zo gek is om een kleine 8 euroton aan een nieuwe Corvette uit te geven vraagt u? Rick Hendrick, een autodealer en NASCAR-teameigenaar. Hij was op de Barrett-Jackson veiling in Palm Beach, Florida de hoogste bieder, wat betekent dat hij het model naast de C7 coupé, die hij ook als eerste (voor 1+ miljoen USD) kocht, kan parkeren. De opbrengst gaat naar een Amerikaans kankerfonds.

Als eerste een auto (of een ander hebbeding) hebben is altijd een prestigezaak, maar bij de 450 pk sterke Corvettes kan ik het me heel goed voorstellen. De eerste klantexemplaren rollen pas in Q4 van dit jaar van de band, wat betekent dat Hendrick een half jaar lang heel Amerika de ogen uit kan steken met zijn eerste exemplaren.

Dodge Challenger Marchionne

Ging er nog meer leuk spul weg gisteravond? Jazeker! De zwarte Dodge Challenger SRT-8-weekendauto van Fiat-Chrysler baasje Sergio Marchionne bracht 175.000 USD op. Nu moet Ome Sergio een set andere wielen uit de schappen trekken. Een 4C misschien?

Zelf rondsnuffelen in het behoorlijke aanbod van de veiling gisteren? Kijk dan even HIERRR, en meld het als je iets geweldigs tegenkomt.19 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Veel geld voor een Corvette. Maarja, het is dan ook een prachtig ding!
da,s een goedkoop uithangbord voor zijn dealerschap ..
Dan rijdt Rick wel een half jaar als een grote baas door de VS.
@felix95: Alleen als je belang hecht aan het feit dat je de eerste bent.
Wat een snoepje is het toch, als je dan toch een goed doel wil sponsoren dan is die Vette een mooie bonus.
Voor mij die two tone SRT-8 graag. Prachtig
Als eerste een auto (of een ander hebbeding) hebben is altijd een prestigezaak. Dat kan best, ik wacht liever een jaartje, dan zijn de meeste kinderziektes weg gewerkt.
@toroloco:

joh .. ik wacht liever een jaar of 15 ..
De aansluiting van de achterspoiler op de kofferbak is hilarisch lelijk… dat zou ik echt niet zo willen… dan zonder of een netjes aansluitend custom exemplaar. Verder vond ik de auto’s in het echt niet heel erg fraai, beetje rommelig en druk.
Prachtige auto op zichzelf -conceptionele continuiteit voor meer dan een halve eeuw inbegrepen- en al helemaal voor zijn prijs – op dit exemplaar na dan.
Maar door Euro taksgewoontes compleet irrelevant gemaakt. Bizar eigenlijk als blijkt dat ze niet eens zoveel verbruiken.
Ach $1,000,000 is nog geen €38,- :P
Vorig jaar bij Barrett Jackson veiling in Palm Beach geweest, was super! Heel gaaf om de sfeer van zo’n typische Amerikaanse veiling mee te maken. Vele mooie klassiekers onder de hamer zien gaan. Zal wel eens foto’s uploaden op AJ.
@roberto:

stoer ..
ben er zelf nooit geweest maar kan me helemaal voorstellen dat het een imposante happening kan zijn ..

komt bij deze op de “before i die” lijst ..
@lincoln: Zo’n reactie, totaal nutteloos. Jaloersheid FTW dus..
@felix95:

dank je .. dat was een zinvolle bijdrage van je ..
@lincoln: Zeer zeker doen!! Ik heb zelf een jaar in Palm Beach gewoond dus het was voor mij niet ver reizen :) Werden vele American Muscles (mustang, camara, chevelle etc.) geveild, maar ook vele Europese exoten als Miura’s, 250 GTE, Daytona’s etc. Maar ook veel nieuwe exoten. Gaaf om zoveel collector items bij elkaar te zien! Wel gaaf was dat de meest rare creatie werden geveild zoals een amfibie-onderzeeër :-P

@felix95, totaal nutteloos jou reactie..
@roberto: Camaro bedoel ik :-)
@roberto:

ik MOET het zeker nog een keer beleven ..
gewoon voor 100% ontspanning ..
want bij dat soort veilingen ga ik met lege handen weg ..
Barret/Jackson en Mecum zijn bedrijven die we in Europa gewoonweg niet kennen ..
gewoon alles goed en gelikt ..

zal het zeker eens inplannen bij een junkyard strooptocht ..
Zou ik liever die Challenger hebben dan die Corvette. Mooi ding. Mooiste retro muscle car in ieder geval.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).