Jawel, Max Verstappen verkozen tot ‘Driver of the Day’

Auteur: , 55 Reacties

Terecht natuurlijk.

Max

Na elke race kunnen Formule 1-fans stemmen op hun favoriete coureur. Of althans, de coureur die volgens hen het beste heeft gereden. Voor de GP van Canada is Max de winnaar geworden. #F1DriverOfTheDay

Het is de tweede keer dat de 18-jarige Nederlander de meeste stemmen kreeg, hij was immers ook de Driver of the Day na zijn overwinning in Barcelona.

Screenshot Max via instagram @redbullracing55 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
And he did it!
Zonder Max-Rosberg was het ook wel een bijzonder saaie race, zeker voor een stratencircuit
En verdient
@martijn11: met een D had je nog wat likes gekregen! :)
Dit had ik niet verwacht. Het komt waarschijnlijk alleen door de verdedigende acties tegen Rosberg. Maar bijvoorbeeld een Sainz of een Bottas had ik logischer gevonden.
@viezefreddyw: ik ben groot fan van Max Verstappen, maar ik had een uitverkiezing van Bottas zeker rechtvaardig gevonden.
@viezefreddyw: of Vettel met z’n geniale start!
@viezefreddyw:
Bottas heeft zeker goed gereden, petje af. Maar als Verstappen een betere bandenstrategie had gehad (net als Bottas en Hamilton) dan was Max zeker weten voor Bottas geëindigd. En tsja, het gaat wel om de “Driver” of the day hè, niet om “Best strategy” of the day ;-)
@flowdesign: Nee, het gaat inderdaad om driver. Dan vind ik dat Sainz het verdient heeft. Van P20 naar P9 op een hoge snelheidscircuit met, in een Toro Rosso met de oude Ferrari-motor. Onwijs knappe prestatie.
@viezefreddyw: Bottas mee eens, maar Sainz? Met het risico om voor Sainz hater uitgemaakt te worden:
Goed gereden ja, maar het was zijn eigen schuld dat hij achteraan moest starten. Door 3 uitvallers heeft hij dus 8 plekken gewonnen. Zeker goed. Maar als je kijkt wat voor auto’s dat waren… 2x Manor, 2x Haas, 1 McLaren en 1 Sauber. Dan blijft over: Perez in de FI, dat is goed en natuurlijk ook Kvyat, ook goed omdat hij dezelfde auto heeft.
@flowdesign: als Max een betere strategie had, dan was hij Rosberg waarschijnlijk helemaal niet tegen gekomen.
@flowdesign: Welke andere strategie? Er waren nog 2 sets geel en 4x paars, wat had je anders willen doen?
@viezefreddyw: bottas zou hem zeker verdiend hebben! Sainz reed uiteraard goed, maar 9e in de toro rosso in een vrij anonieme race vind ik minder noemenswaardig dan het duel tussen rosberg en verstappen.
@viezefreddyw: Bottas’ probleem is dat hij vrij anoniem reed. Met zijn Williams van P7 naar het podium is ontzettend knap, maar heb je hem mooie inhaalmanoeuvres of verdedigende moves zien maken? Nauwelijks. De meeste fans die stemmen doen dat op basis van wat ze gezien hebben, en dan valt een Bottas van gisteren (en Sainz ook trouwens) al snel buiten de boot.
Max, daarentegen, was veelvuldig in beeld en liet een paar mooie verdedigende acties zien, dus die kan rekenen op een flink aantal stemmen.
@Edge: Klopt, zowel Bottas als Sainz zijn amper in beeld geweest. Max Verstappen, Vettel, Rosberg, Ricciardo en Hamilton zijn bijna alleen maar in beeld geweest. Maar dat neemt niet weg dat het van zowel Bottas als Sainz knappe prestaties zijn en ik daarom een van deze twee de ‘driver of the day’ vind.
En wie heeft er gewonnen in de categorie “beste kapsel” ??
@lincoln: Daar komen we sinds de uitvinding van de gesponsorde caps nooit meer achter.
@lincoln: Gerard Jodelding
@lincoln: Paul Pogba?
@willeme: Fellaini?
@viezefreddyw: die kunnen er niet zo heel veel van, hè? Met je sterrenteam van een paar stokoude Italianen verliezen…
@willeme: Laten wij ons maar stil houden Willem, zij zijn er tenminste bij.
@lincoln: Carlos Sainz. Heel leuk dat 10 rondjes je buurman pesten, maar 70 ronden lang “11” man inhalen kan je niet negeren. Zou de prijs delen met Maxi. Als er een prijs komt voor beste kapsel moet de halve pitbox worden vrijgemaakt voor de kappers van LH44. Die pakt dan gewoon 2 titels dit jaar!
@lincoln: Rob kamphuis
Hij geeft zichzelf ook een schouderklopje !
@fiero: take the dirt off your shoulder, zoals Jay-Z ooit bezong…
@awesome: dit soort momenten denk ik met weemoed terug aan @Sir_Smokealot

https://youtu.be/Oz_-VaTHpc8
@awesome: waar is hij eigenlijk? Hij had een geniale schrijfstijl!
Van hero to zero to hero. Beetje wisselvallig die Max…
@Rick-dos: Rijden op de limiet, is soms alles of niets.
@Rick-dos: welkom in de wereld van formule 1
@Rick-dos: Zou Max wisselvallig zijn of de mensen die hem ophemelen cq neersabelen..?
Beetje sensatieprijs in mijn ogen, maar een top race was het zeker. Als je dan ook nog is meeneemt dat hoe Monaco verliep, dan is een top3 zeker terecht.
Wie had het dansje van de dag?
@c2citroen: die van Lewis vond ik lame, verder heb ik niemand zien dansen.
Proficiat Max! Keurig gedaan.
Hmmm, erg blij mee natuurlijk, maar vergeten we Bottas niet?
Imo meer Bottas of Sainz
Ik vind het chauvinisme rond Max, zo kenmerkend voor enthousiaste Hollanders, nu een beetje dommig worden.
@hansiehansie: is gevraagd aan de coureurs zelf
@patrick: Volgens mij niet. Staat toch altijd in beeld aan ’t einde van de race? “Ga naar f1.com/vote”

Ik vermoed dat de chauvinistische Hollanders dat dus en-masse gedaan hebben.
@hansiehansie:je hebt gelijk, excuses.

Natuurlijk heeft hij perfect gereden in Canada, maar ik denk dat Bottas meer terecht was.
@patrick: Er kan door iedereen gestemd worden en daarmee deugd het systeem niet. Je hoeft geen geregistreerde gebruiker te zijn om te stemmen, daarmee kan een handige Harry 1000+ stemmen per uur uitbrengen middels een scriptje. Maar het systeem zorgt hoe dan ook voor clickbait, en dat is goed voor de waarde.
@bassx: “daarmee kan een handige Harry 1000+ stemmen per uur uitbrengen middels een scriptje” Stemmen gebeurd op basis van IP. Dus helaas gaat het scriptje dan ook niet werken.
@ardonjr: met “scriptje” bedoel ik natuurlijk een script die achter verschillende proxy/vpn servers staat te stemmen.
@hansiehansie: ben niet zo chauvinistisch maar er word wereldwijd door F1 fans gestemd, tja meeste stemmen gelden.
Ik begin al een beetje moe te worden van die max-worshipping.. ineens is het een God voor mensen. En denken alles over hem te weten etc. Tuurlijk is het gaaf voor hem, een race winnen etc. Maar overdrijf het niet meteen allemaal zo extreem.
@sanderm3: het is ook nooit goed, hè? Ik volg Max al sinds zijn kart-carrière…en heb altijd vol ontzag naar zijn prestaties gekeken. Dit mannetje is echt een fenomeen en heeft in korte tijd, als nederlander, meer gepresteerd dan welke nederlander dan ook in de F1. Vind je het gek dat NL zo los gaat? Geniet er van ipv altijd dat negatieve…daar word ik zo moe van. Negatieve mensen.
Terecht geen fout gezien. Alles rustig zonder stress. Alleen nog iets te weinig pk’s uit de Renault anders…………..
Walgelijk die negatieve reacties. Mogen we weer niet positief zijn over onze landgenoot?!
Er is niets mis met chauvinisme… Beter dan dat negativisme hier. Het is ook echt nooit goed…

Zonder de verdedigende acties van Max had Bottas zeer waarschijnlijk niet eens op het podium gestaan. Helemaal terecht dit!
@gemaskerdemuchacho: Er is van alles mis met chauvinisme. Staat bijvoorbeeld realisme en objectiviteit lelijk in de weg. Wat jij negativisme noemt is wat mij betreft een gezond verschil van mening. Dat is goed en leuk, beter dan het over alles eens te zijn.

Neemt niet weg dat ik de uitverkiezing van Verstappen wel terecht vind. Bottas is 3e geworden vanwege de banden strategie. Sainz van 20 naar 9. Tja, dat is knap gedaan, maar met een snelle auto is dat relatief eenvoudig. Hamilton heeft wat foutjes gemaakt, net als Vettel en Raikonen reed als een dweil.
Deze verdedigende acties waren geweldig. Deed hij ook al in Amerika, bij de twee van Ferrari.
Kom maar op met een hete zomer vol kippevel.
mensen die chauvinisme roepen nu kijken denk ik pas kort formule 1. ik kijk het al decennia lang, en dan weet je dat om in de top mee te doen je niet alleen geweldig talent moet hebben maar ook moet alles meezitten. en dan heel soms, zie je een geweldenaar opstaan. in dit geval is die geweldenaar max, een zoon van jos, voor wie we altijd hoop hadden maar in rottige autos eindigden. altijd hopen op regen. en dan nu deze jonge gozer. ik ben alles behalve een chauvinist, maar dit is ontzettend gaaf.
Staat hij toch nog ergens bovenaan naar dit weekend, leuk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).