Jippie! Dit weekend vette kans op regen in Oostenrijk

Auteur: , 41 Reacties

We weten wat dat betekent...

Jippie! Dit weekend vette kans op regen in Oostenrijk

Even geen gezeur over een chassis dat niet met de top kan meedraaien of een Renaultmotor die steeds stuk gaat. Het zit er namelijk dik in dat het dit weekend flink gaat regenen en onweren in Spielberg bei Knittelfeld en inderdaad: daar ligt de Red Bull Ring waar zondag de GP van Oostenrijk wordt verreden!

Zoals bekend maken échte toppers in de regen het verschil, denk aan Michael Schumacher en Ayrton Senna. Daarnaast maakt het gebrek aan grip de auto iets minder belangrijk en zo kon het dat Verstappen vorig jaar in Brazilië op de Mercedessen na het gehele veld oprolde. Laten we hopen dat de jonge scheurneus dit weekend weer iets moois voor de kijker in petto heeft!

Niet alle weersites zijn het trouwens eens over de voorspellingen, maar de berichten variëren van “kans op een bui” tot vrij bar en boos met onweer. We gaan het zien!41 reacties

Jazeker! Max die in leidende positie uitvalt met motorische problemen!

JIPPIE!
@Rick-dos: waterkoeling je weet zelf….
@rick-dos: Hopen van niet. Want dan ga ik er persoonlijk Horner op aanspreken! Goed beschouwd had Max zo’n 40 punten verder kunnen zijn dan waar die nu staat. Alleen Alonso kent grotere misfortune bij McLaren. Ook baaalen trouwens voor die kerel.
@Rick-dos: ja of wat denk je van mighty max die hem in de regen in de muur/grindbak prakt;-)
@piquet1986: Hoe vaak heb jij Verstappen Junior zichzelf de muur/grindbak in zien sturen? Valt best mee, toch?
@viezefreddyw: In de regen al 2x namelijk; Silverstone 2015 en in Monaco 2016 (3x zelfs). Dan hebben we de momentjes van silverstone 2016, het supermoment van brazilië 2016 en de safetycar-safe in china dit jaar. Dus ook Verstappen junior is niet vlekkeloos in de regen.
@piquet1986: Mmmm, ja… Ik weet niet hoor. Deels heb je een punt als het gaat om het uitvallen in Monaco 2016 en Silverstone 2015. Maar dat je Silverstone 2016, Brazilië 2016 en China 2017 gaat noemen waar het ‘bijna’ fout ging vind ik een beetje slap. Die drie races heeft hij uitstekend gereden. Op Silverstone behaalde hij een knappe P2, in Brazilië was het fenomenaal waar heel de wereld over sprak en nog steeds over spreekt en China dit jaar was ook gewoon van ontzettend hoog niveau. Er zijn maar weinig topcoureurs (Schumacher, Vettel, Hamilton, Senna etc) die zulke prestaties neer hebben gezet op een leeftijd van 18 en 19 jaar.
@viezefreddyw: hij doet het ook heel goed in de regen, dat zeker. Alleen het kan ook een keer fout gaan in de regen, dat is wat ik bedoel. Zelfs de groten der formule 1 hingen hem wel eens in de muur tijdens een regenrace.
@viezefreddyw: Vettel vind ik dan weer niet sterk in de regen. Hamilton, Schumacher en Senna daarentegen.
Voor zover ik begrijp ligt er een nieuwe motor in het gebakje. Hopelijk schroeven ze alles goed vast.
@pomoek: en zetten ze de accu even aan de lader
Vergeet Jos nie.
@snorrewietskie: gibt jedes klatschen!
Hamilton blijft ook altijd goed in de regen, dus zolang hij niks heeft wint hij dan denk maar we zullen zien. Ik hoop dat het anders afloopt naartuurlijk.
@savali35: “denk ik”
Waarom toch altijd die berichten in Nederland dat als er regen wordt voorspelt men ervan uitgaat dat Verstappen de race wel even wint op basis van twee regenraces. Er rijden meer coureurs mee die tijdens de regen top zijn en in alle regenraces mooie dingen hebben laten zien

Of zijn jullie de regenrace van Vettel vergeten waarbij die in zijn Torro Rosso (ja wat Verstappen niet lukte, kon Vettel wel) op zaterdag op pole wist te kwalificeren en vervolgens de race in de regen van kop tot staart aan de leiding lag en vervolgens wist te winnen. Brazilië 2012 is een ander voorbeeld van Vettel die vanaf de laatste plek zich terug wist te knokken naar de 4e plek. Ook Hamilton en Alonso hebben hele mooie dingen laten zien in diverse regenraces.

Hulkenberg is ook zo’n coureur die bij regen naar boven komt drijven. In Brazilië reedt ie op een gegeven moment zelf aan de leiding in zijn Force India. Of vorig jaar tijdens Oostenrijk kwalificeerde die zich 3e toen de kwalificatie door de regen in het water viel.

En Verstappen was op een opdrogende baan in Monaco toch echt een mindere regenrijder toen die zijn auto in de muur parkeerde. Voor hetzelfde geld is zijn geluk tijdens de regen nu een keer op en kan die nu zijn auto een keer niet houden als die gaat glijden.

Dus ja, je kan dit artikel net zo goed schrijven voor Hamilton, Alonso of Vettel…
@rice09: Jos!
@Rice09: Zo, lucht het op?
@Rice09: hè hè, eindelijk eens iemand die het snapt!!
@Rice09: helemaal mee eens. Heul Nederland weer:” ja, ja, het gaat regenen zondag, Max gaat winnen!” Hij is hem ook al 2 x genadeloos verloren in de regen(silverstone 2015 en Monaco ’16) En om over de bijna crashes in silverstone ’16, brazilië ’16 en china ’17 maar niet te praten.
@piquet1986: Ben heel benieuwd wie dit keer de schuld gaat krijgen als Max niet wint en meteen 4 wereldkampioenschappen krijgt aangerijkt. Iedereen is al eens de revue gepasseerd: Horner, Renault, Bernie, Raikonnen, Vettel…
@Rice09: ik denk niet dat ie gaat winnen. ik denk wel dat een podium in een full wet race haalbaar is.
@rice09: Want fanboys, je weet toch?!
Hier wordt alles met een roze verstappen bril bekeken. Voor het seizoen begonnen was was hij in de media al WK. Nu bedenken ze iedere twee weken weer wat nieuws om hem eerste te laten worden. Regen, statistieken, nieuwe motor, ander kapsel en ga zo maar door.

Feit is dat verstappen momenteel behoorlijk teleursteld en ver, ver achter zijn teammaat staat. Maar dat mag je in NL niet roepen, hij had ‘gewoon pech’.
@airc: Je hebt fanboys en je hebt airc, oeps, ik bedoel haters..
@airc: Want haters, je weet toch?!

Ik heb het niet op fanboys, maar jouw constante gezeik onder ieder Max artikelen verveeld ook. Ik kan het echt wel met kritische reacties eens zijn, maar alles bij voorbaat afzeiken is precies wat de fanboys doen. Maar dan negatief. Is er dan geen tussenweg?
@airc: Aha, jij leest alleen de uitslagen.. En dan ongefundeerd gaan blèren.
@airc: ehh ja maar de reden dat hij ver achter z’n teamgenoot staat en iedereen roept dat hij ‘gewoon pech had’ is namelijk stiekem echt dat hij … inderdaad steeds gewoon pech heeft. Heb je de races wel gezien? Zo ja dan heb je hopelijk gezien dat hij steeds uitvalt met een probleem aan z’n auto. Zoals Christian Horner ook zegt: Max rijdt beter dan ooit, maar z’n auto laat hem dit seizoen vaak in de steek.

Voor mij is het al duidelijk dat Max een zeldzaam talent is toen hij nog in de karts reed. Je kunt aan alles zien dat hij 1 van de besten, zo niet de allerbeste coureur aller tijden is. Zijn uitzonderlijk goede wagenbeheersing (o.a. veel later kunnen remmen dan z’n concurrenten, zonder z’n banden te blokkeren), zijn inzicht in het vinden van optimale grip op de baan, zijn overcapaciteit om tijdens het neerzetten van extreem snelle ronden nog na te denken over strategie, inhalen op plekken waar je dat nog nooit hebt gezien (Blanchimont buitenom op het circuit van Spa), het zijn allemaal tekenen van uitzonderlijk grote klasse. Voor mij staat vast dat hij allang wereldkampioen F1 was geweest als hij de beste auto had gehad (lees de Mercedes).

Noem mij maar chauvinistisch, maar ik koester het feit dat we zo’n groot Nederlands talent in de formule 1 hebben en ik steek dat niet onder stoelen of banken. Ik geniet er elke race weer van.
@Rice09: Je hebt het over Vettel; Heb je gezien hoe Max hem even voorbij knalde in Brazilië tijdens de regen? Nuf said…
Hè hè, eindelijk eens iemand die het snapt!!
Dan ga je een keer de F1 kijken in het echt gaat het dik regenen geweldig 👍🏼, hopelijk valt onze Max deze keer niet uit.
@izudin14: gaaf! Veel plezier, neem een grote autoblog paraplu mee zodat we je zien zitten 😁
OE REGEN, dan mag er niet te snel worden gereden, daar zijn die auto’s te kostbaar voor. Filerijden op en top.
@rice09 Wij Nederlanders houden van Max verstappen omdat hij de eerste Nederlandse coureur is die een GP heeft gewonnen. Max heeft zich laten kennen in de regen door te gekke acties en inhaalmanouvres. Niemand zegt dat hij de race gaat winnen. Wij Nederlanders worden er enthousiast van en als dat niet mag weet ik het ook niet meer. Daarnaast spreek je over Vettel zijn acties uit 2012. Er is een hoop veranderd sinds 2012 in de f1 dus de vergelijking die je maakt is appels met peren. Iedere held die jij versus verstappen benoemt hebben we horen janken over de teamradio dat hij niet te kloppen is en er geen mogelijkheid is om erlangs te gaan. Dus mogen wij enthousiast zijn vriend! Max Verstappen en ook jij gaat zn naam roepen dat die de beste ooit is.
@tdi187: wij nederlanders? Sorry, spreek voor jezelf!
@tdi187: Wil je niet alle Nederlanders over 1 kam scheren, want er zijn er ook genoeg die geen fan zijn van Verstappen en niet zo mee gaan in de hype die ontstaan is sinds Barcelona 2016. Ik ben bijvoorbeeld ook geen grote fan van hem, volgde hem al in de formule 3 en ja hij laat leuke dingen zien maar de mening van veel Nederlanders dat Verstappen de beste coureur aller tijde is en hem nu al wereldkampioen noemt vind ik echt te ver gaan.

En je zal mij nooit horen roepen dat ie de beste is tenzij de statistieken dat laten zien, maar dat duurt nog heel lang aangezien die nog 8 wereldtitels moet halen om de beste aller tijde te zijn. Want om de beste te zijn gaan we naar de statistieken kijken en daarin is Verstappen vooralsnog een coureur die geen kampioenschap heeft gewonnen in de formule 3 en slechts 1 overwinning (met het nodige geluk) in de F1 heeft gehaald in 2,5 seizoenen formule 1. En ja ik zeg het nodige geluk, want als de Nederlanders vinden dat Ricciardo zijn podiums haalt met geluk, heeft Verstappen zijn overwinning ook gehaald met geluk. Dat ben je hopelijk wel met mij eens?

En hoezo appels met peren vergelijken. Waarom telt een overwinning of actie die een aantal jaar geleden gedaan is plotseling niet mee? Omdat Verstappen er dan slechter uit komt? Hoe kun je dan Verstappen de beste gaan noemen als resultaten in het verleden niet meetellen omdat er veel veranderd is? Dus dan tellen de wereldtitels van Hamilton, Vettel en Schumacher ook niet mee in het lijstje omdat er veel veranderd is?

Overigens hebben we Verstappen ook regelmatig horen janken, vooral in zijn Torro Rosso tijd toen die o.a. zijn teamgenoot en team via de radio uitschold, maar wellicht volgde je toen nog geen F1 ;) Of toen er een Haas ver voor hem reed en hij vond dat ie aan de kant moest gaan en een blauwe vlag moest krijgen omdat ie bang was dat ie ingehaald zou worden. En Verstappen is inderdaad soms lastig in te halen, hem inhalen kan ook niet als ie de bocht afsnijdt (Mexico) of gaat verdedigingen in de remzone ;)
@rice09 hij is zeker nog niet de beste. Maar 1 ding is hij wel en dat is beste Nederlandse f1 coureur ooit. Daarnaast heeft hij nieuw leven gegeven aan de f1 in het stofzuigertijdperk. De torro rosso van 2012 kan jij niet vergelijken met de autos van nu dus de stelling dat vettel iets flikt wat hij niet kan is appels met peren vergelijken. Jongste grandprixwinnaar ooit! Eerste Nederlandse grand prix winnaar. En er word gesproken over nat weer met hopelijk weer mooie acties van verstappen. Jij komt met je stelling dat iedere nederlander denkt dat hij kampioen word of de race gaat winnen. Jij begon erover, dit stond niet in het artikel en niet in de comments. En wat ik zeg is; hij gaat t wel worden! De grootste grootheden uit de f1 zijn bijgedraait en geven aan dat verstappen anders is dan welke coureur dan ook. 19 jaar zn hersenen zijn nog niet eens volgroeid. Kijk hoe de wereldwijde media over hem spreekt, ook jij mag trots zijn man!
@tdi187: dan zal ik als ik jouw was vaker de internationale fora en f1 sites gaan bekijken want daar is toch echt niet iedereen positief over hem, dit terwijl de Nederlandse media dat wel doet geloven. Autoblog pikt immers alleen de positieve berichten eruit;) Er zijn ook genoeg kritische geluiden, vooral vorig jaar na o.a. Spa en Mexico en de laatste tijd dat het tegenzit verliest ie ook fans in het buitenland merk ik. De term arrogant komt steeds vaker langs. Alleen krijg je dat in de Nederlandse media minder te horen.

Overigens kwam onder andere Autoblog regelmatig in januari en februari met berichten waarin werd verteld dat Verstappen dit jaar kampioen zou worden. De titel van het bericht dat de Red Bull werd gepresenteerd was “Red Bull presenteert RB13 waarmee Max kampioen wordt”. Dus zelfs Autoblog maakte zich er ook schuldig aan.

By the way, Verstappen deed in Barcelona geen 1 stopper, hij heeft net zoals Raikkonen een twee stopper (lap 12 en 34) gedaan waarbij die begon met soft toen overging naar medium en daarna nog een keer medium. Vettel en Ricciardo deden een drie stopper en verloren zo de race omdat dat de verkeerde strategie bleek te zijn. Dus die vlieger gaat niet op ;)
@rice en jah het was geluk dat hij eerste werd maar je vergeet iets heel belangrijks dat was zijn bandenmanagement tijdens de race. Wie deed er een eenstopper? Juist ja
De appels zijn zuur vanmiddag of niet?
Laten we met z’n allen blij zijn dat Nederland een talent heeft voort gebracht die wordt gezien als het grootste talent ooit. Geniet van Barcelona 2016, brazilie 2016 of gewoon zijn fenomenale start in canada 2017. Hij heeft genoeg laten zien. Hij komt er wel. En als wij als Formule 1 fan positief blijven dan gaan we nog veel moois zien van deze knul!
@rice09 ik kan je op diverse punten gelijk geven. Alleen de internationale media boeit me niet zoveel. Wat me wel boeit zijn de oude titanen die dus echt wel weten waar ze over praten. Mika Hakkinen, Damon Hill, Nikki Lauda en ga zo maar door. Wat mij betreft zit er maar 1 zeurkous tussen en dat is Jacues villeneuve heb je die man ooit positief horen praten over iemand in de f1? Lance stroll zn eerste podiumplek en die man zeikt em direct af alsof zn papa het podium heeft gekocht. Ze zeggen wel eens; one day your it, the next day your shit. Max die komt er echt wel, met of zonder loyale fans die jongen zit vol met passie en lef!
Jammer van de negatieve reacties omdat het nu door pech wat minder gaat. Ik heb juist dit jaar het gevoel dat Max enorm is gegroeid zie zijn race snelheid (als de auto heel blijft) maar vooral zijn kwalificaties zijn geweldig:).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).