Simsalabimmer, het is de BMW X2

Auteur: , 34 Reacties

Genieten baasje.

De Duitse Drie doen er alles aan om in elke mogelijke niche vertegenwoordigd te zijn en als het werk erop zit verzinnen ze er zelf gewoon een paar niches bij. Zo kan het dus dat er naast een X1, X3, X4, X5, X6 en de nog te introduceren X7 ook nog een X2 bij komt.

We zagen deze compacte SUV al in concept vorm, dat ding werd vorig jaar in Parijs onthuld en luisterde toen nog naar de naam X2 Concept. Het uiterlijk kreeg niet unaniem de handjes op elkaar, maar aan deze patenttekeningen te zien is een en ander nog aardig rechtgetrokken.

Verder komt de X2 op hetzelfde platform te staan als de diverse MINI’s, de X1 en de 2 Serie Active Tourer en Gran Tourer. Dat betekent onverdunde FWD pret en AWD op de optielijst. De koper zal het zeer waarschijnlijk jeuken welke as precies wordt aangedreven, maar voor de fanb0i is voorwielaandrijving natuurlijk een ramp. En daar heeft BMW volledig terecht lak aan.34 reacties

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zijn concurrenten, de GLA en de Q2, best leuke auto’s vind. Deze X2 lijkt ook prima in het straatje te passen. Ondanks dat deze auto geen enkele merkwaarde van BMW heeft (zelfs de Hofmeister knik ontbreekt), lijkt het me toch een geinig wagentje.
@berlinetta: De Q2 is het grootste gedrocht wat audi ooit ter wereld heeft gebracht. De gla gaat wel maar is ook geen verkooptopper. Ik denk dat deze x2 dat ook niet gaat worden om de simpele reden dat er weinig vraag is naar dit soort auto’s.
@miata93: Mooi is inderdaad anders, maar ik vind de Q2 best apart. Een stuk leuker dan het overige gamma.
@miata93: de GLA heeft een behoorlijke levertijd. Het model loopt prima. Volgens mij verkopen andere merken zich ook suv aan dit soort
Modellen.
@miata93: weet je zeker dat er weinig vraag is naar dit soort wagens? Volgens mij zijn de compacte SUVs juist het groei segment bij uitstek.
@berlinetta: de Hofmeisterknik is uitsluitend bij de sedans
@doublechevron65: Meen dat de X5 die ook wel heeft (gehad).
@berlinetta: Vrijwel alle modellen, (dus ook coupe’s en tourings), behalve die GT modellen en X1/2/3
@berlinetta: niet zo uitgesproken, indirect zal ik maar zeggen. Bij een sedan is het ook goed mogelijk
@berlinetta: Ik vind dit de GLA voor mensen die bij BMW willen shoppen. Is niet negatief bedoeld, maar vind de GLA een mooie auto en daar lijkt deze wel erg veel op. Dacht tot ik de voorkant zag en tekst las dat het een nieuwere mercedes GLA zou kunnen zijn.
Nou nou, genieten hoor.
Snap het nut niet meer van die auto’s. Wat is hier nou zo drastisch anders aan dan een X1? Al die niche gaatjes die ze willen vullen. Lijkt wel een tandarts
@jamesbond007: euh hallo, 1,34 cm extra beenruimte achterin en 2,21 liter extra koffervolume doen wonderen hoor. Met je X1 moet je vrijdag al om een nieuw pak melk met zeurende kinderen op de achterbank, met deze X2 kan je lekker zaterdag gaan terwijl de kinderen op de achterbank haasje over spelen
@winkeb: ik moest grinniken
Weer een knap staaltje baanbrekend design van BMW, dat had ik nou niet verwacht van onze Beierse vrienden!
De concept had wel een leuke voorkant, dit is weer dezelfde saaie voorkant als op elke andere bmw zit. Ik hoop dat ze de nieuwe 8 serie een beter front geven
Lijkt vooral van achteren erg op een Sportage. Ik vind het wat saai ogen en de velgen wat raar.
Guttegut.. moet dat?
Lelijk.
Ziet er naar uit dat het een leuke auto gaat worden ben heel benieuwd.
Vet man. Heb er maanden naar uitgekeken. Kan niet wachten tot ie in de showroom staat te shinen.
@vindik: ennnnnn……’sarcasm mode’ weer uit
Yuk…
Er komen in ieder geval BMW logo’s op de D-stijl… verder kan ik geen overeenkomsten met de e9 vinden.
Lelijk plastic stinkhok
@wildbeest: dit zijn nog maar renders hoor, de echte auto zal wel van één of ander metaal zijn.
@winkeb: welkom in 1994
Eigenlijk was de vorige X1 veel mooier dan de huidige X1. De huidige X1 moet een grote SUV voorstellen en dat is het dan ook. Het is geen lelijke wagen maar hij is wel een beetje lomp. De vorige X1 was net geen SUV, net geen stationwagen, die had een eigen karakter. Een veel symphatiekere wagen. En het lijkt er op dat BMW dat in de X2 weer terug wil brengen.
Proporties zijn een beetje lastig in te schatten maar het lijkt een Qashqai met nieren.
Mèh…
van de zijkant gezien is het helemaal een GLA
Speels hoor, die 3 inkepingen in de dorpel.
X1, x2, x3. Wat is het nut van 3 modellen die ongeveer hetzelfde bieden? En waarom zouden kopers niet gewoon een goedkopere kleine SUV bij de concurrentie halen? Dit mikt waarschijnlijk op 55 plus of vrouwen met een redelijk leasebudget maar ik zou dit lelijke hok links laten liggen.
Het verschil tussen X3 en X5 was best groot. X5 is voor de grote jongens en wil je een budget X-serie dan was de X3 perfect. Toen kwam de X1, zoals eerder genoemd nets iets meer dan een stationwagon maar net geen suv te noemen, voor als je soort van iets hoger op je poten wilt staan dan de gemiddelde leasert. Maar dan de X2.. X1 uhh te laag, X3 te hoog, uhm nou dan er maar ergens tussenin. Hey kijk eens aan de X2, die is perfect voor mij!..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).