Jumbo Eindbaas: Max doet zijn neus niet omhoog

Auteur: , 35 Reacties

Frits is zo blij, zo blij, dat Max' neus van voren zit en niet opzij.

Truck-yeah

In een diepte-interview met de Telegraaf geeft racefan, toekomstig Le Mans-deelnemer en Verstappen-sponsor Frits van Eerd aan dat hij Max een sympathieke gast vindt.

De supermarkt-koning is momenteel aan het genieten van zijn vakantie. Dit weekend zal hij echter aanwezig zijn bij de Grand Prix van België voor de broodnodige zakelijke ontspanning. Een glaasje rode wijn drinken terwijl de F1-bolides rood water door denderen, en passant nog even een afspraak maken over de te voeren prijzen van een kratje Heineken, je kent het wel.

In het interview spreekt de liefhebber van alles dat met auto’s te maken heeft zijn bewondering uit voor onze jonge racende landgenoot en geeft hij aan dat hij vooral uitkijkt naar de ontwikkeling die Max de komende jaren nog door gaat maken.

“Wat gaat er met zo’n mens gebeuren in de komende jaren? Afgezien van zijn grote talent, vind ik Max een sympathieke gast, die met twee voetjes op de grond staat en geen spatjes heeft. Hij is down-to-earth, niet met de neus omhoog. Dat zijn dingen die ik ook belangrijk vind. Ik hoop dat hij dat vol kan houden. Het maakt hem dan tot een bijzonder mens.”

Frits geeft verder nog aan dat het sponsoren van Max niet door iedereen in zijn omgeving onmiddelijk als een goed idee werd beschouwd. De winkel van het grootste assortiment voor de allerlaagste prijs in de meest kapitalistische sport ter wereld? Wat zouden families zoals die van Lieke en Bas daarvan vinden?

Als de gewiekste zakenman die hij is pareert van Eerd deze kritische noten echter vakkundig door te stellen dat hij niet de Formule 1 sponsort, maar talent sponsort. En dat talent is puur toevallig actief in de F1. Wetende dat de man (bijna?) net zo’n groot autoliefhebber als de gemiddelde autoblog-lezer betwijfelen of Jumbo Max ook gesponsord had als hij bijvoorbeeld een boogschutter zou zijn. Maar we snappen je Frits, dit is hoe je zoiets verkoopt aan de naysayers. Benadrukken hoe hard Max gewerkt heeft en vervolgens een parallel trekken met je eigen bedrijf, zo heurt het.

“Dat ventje heeft er zoveel aan gedaan om zover te komen. Met de rugzak uit school meteen naar de kartbaan en maar rijden en rijden. Hij wilde zich alleen maar verbeteren. Daar kun je, denk ik, veel van leren, want je bent niet zomaar een toptalent en je blijft niet zomaar zo goed. In ons bedrijf is dat precies hetzelfde.”

Inmiddels zijn wij zelf natuurlijk al drie-en-een-koude-rilling-halve week de dagen aan het tellen totdat Max weer eens aan het werk gaat. Is het al zondag?35 reacties

Gisteren nog weer even Rush gekeken en ik vind Max echt een lauda typje. Die komt er wel.
@dutchdriftking: Nu nog een Hunt typje en de boel is nog interessanter.
@viezefreddyw: Dat komt nog wel als Max met Hamilton in gevechten verstrengeld raken voor het WK-schap :-)
@venividivici: precies. Hamilton is meer een Hunt type.
@dutchdriftking: Nee, dat vind ik een regelrechte belediging naar Hunt toe. Op de baan lijken ze misschien een ietsiepietsie op elkaar, maar daarbuiten verre van.
@viezefreddyw: het is een Hunt type omdat hij ziek veel talent heeft, maar niet de drive om 110 procent te gaan. En dus buiten de race om alles er aan te doen om echt de beste te zijn. Max daarin tegen heeft veel talent, en stopt al z’n vrije tijd in racen. Net als Lauda. Natuurlijk was Hunt veel wilder en veel meer playboy dan Lewis.
@viezefreddyw: Op de baan wel, maar ik denk dat er in het huidige F1 wereldje helemaal geen Hunt type meer aangenomen wordt. Whisky zuipen, roken en in het seizoen meer vrouwen het bed inslepen dan er F1 races zijn… Nee, dat wordt niet meer geaccepteerd door de teamleiding haha
@venividivici: nivo is ook gigantisch omhoog gegaan, zelfs hakinnen gaf nog aan dat in zijn tijd slechts enkele coureurs er een volwaardig topsportleven op na hielden, nu is dat gewoon elke coureur.
Ach, Jumbo is een prima bedrijf om je door te laten sponsoren. En Max Verstappen is een prima jongen om als bedrijf zijnde te sponsoren, de hele wereld ziet je.

Ik kan echt niet wachten op zondag, heb erg veel zin in de race op Spa. Zal voor altijd het mooiste circuit ooit zijn op een Formule 1 kalender. Er mag van mij van alles gebeuren, als ze Spa Francorchamps maar laten voor wat het is.
Als Max maar zo zijn hele carrière down to earth blijft ook al heeft hij later honderden miljoenen op de bank. Want je ziet 9 van de 10 keer dat mensen dan hoogmoedig arrogant gaan zweven…
@venividivici: ik vind dat bij F1 coureurs over het algemeen wel meevallen.. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.
Ik ga gelijk naar de Jumbo. Oh nee die hebben we hier niet.

Had nog even gehoopt bij het zien van de foto dat Max de Dakar zou doen in een vrachtwagen.
Whahahha, hahhaha, haha. Met de rugzak naar de kartbaan. Arme jongen dat die Max is. Hij had natuurlijk veel liever na school in de opvang willen blijven, omdat zijn alleenstaande moeder nog moet werken.
Om vervolgens naar huis te gaan om daar een witte boterham te eten met hagelslag en om dan maar naar buiten te gaan omdat er binnen geen donder te doen is omdat er geen geld is. Arme Arme Max. Zo hard gewerkt.

EDIT: thx, the fix is in
@gregorius: Wat een bitter beeld. Dus omdat Max zijn vader (en bijbehorende ex-schoonfamilie) wat te makken heeft kan het niet zo zijn dat Max hard heeft gewerkt om te komen waar hij nu is? Ik vind het ergens juist nog knapper, het merendeel van “de zoontjes van”, leeft gewoon lekker op de zak van pa of ma. Zonder ook maar iets te bereiken dat ook maar ruikt naar “Op Eigen kracht”.
@mcshine: @rickieev @str8six Het gaat er mij om dat deze man eerst zegt dat hij Max zo sympathiek vindt om dat Max zo normaal is. Om vervolgens een voorbeeld te geven waar Max iets met zoveel toewijding heeft gedaan waar een groot gedeelte van NL (zeker ook zijn kanditie) van kan dromen. En dan niet herhaald karten, maar zelfs bijv 1x een verjaardagspartijtje.

Ik heb niks tegen de Verstappens (afgezien van nieuwsberichten over mishandeling en ik geloof best dat die Max een goede gozer is en kan worden.
Ook heb ik geen afgunst tov van de Verstappens.

Wel heb ik een probleem met deze opmerking van ‘Frits’.
@gregorius: Je haalt twee dingen door elkaar, vanuit dit verhaalcq interview en wel het feit dat Max, qua persoonlijkheid, een gewone jongen is en het feit dat hij buitengewoon veel heeft gedaan voor zijn sport, om het hoogste te bereiken. het staat in het interview misschien iets onlogisch geschreven, maar die twee dingen had je zelf kunnen scheiden en dan was je niet zo boos geweest op de opmerking van Frits.

OT: Altijd fijn dat een Nederlands bedrijf een Nederlander, met internationaal Talent sponsort, en er te koop mee loopt, je ziet het eigenlijk veelste weinig. Daar mag Frits best schermen, zolang het Talent maar de meeste positiviteit toe bedeeld krijgt.
@gregorius: wat een naar mannetje ben jij zeg..

ON: tijd zal het leren! Tot nu toe is hij een mooie aanwinst voor het F1 circuit, zet de boel af en toe even op scherp met z’n gevatte opmerkingen. Ik hou er wel van!
@rickieev: circuit = circus*
@gregorius: afgunst siert een mens niet.
@gregorius: jij bent zo’n type die een bentley kapot slaat die langs de straat staat en stenen door villa’s heen gooit omdat je dat zelf niet kan betalen?
@gwnbmw: Zeker. En als je een ijsje in je hand had, had ik m eruit geslagen.

Nee, lees comment hierboven.
@gregorius: hij kreeg de mogelijkheid, en heeft hem met beide handen vastgegrepen. tada. niks met verwend te maken, de knul stond op zn 4e al te huilen dat ie net zoals zijn mammie wou racen. en dat mocht pas anderhalf jaar later.
@gregorius: hij heeft inderdaad de mogelijkheid gekregen van papa en mama. Maar hij had ook thuis kunnen komen bij mama, die niet hoeft te werken (geen idee of dat zo was) en de rugzak met een chagrijnige kop weg kunnen smijten. Achter de PlayStation gaan zitten en roepen naar mama voor een glas cola met een zakje chips. En boos het zakje chips vertrappen omdat hij geen naturel wilde maar paprika!

Nee, Max heeft ervoor gekozen om zijn gegeven kansen te benutten. Ongetwijfeld heeft hij een hoop andere leuke dingen moeten laten om zo goed mogelijk te worden. Ook heeft hij ongetwijfeld bepaalde aspecten vervloekt omdat hij het alweer moest herhalen. Tot vervelens aan toe. Alles om de beste te worden. Daarbij moet hij een ontzettend goede conditie hebben, wat ook niet vanzelf gaat en een hoop kennis van zaken hebben. Dit is topsport, en topsport komt nooit vanzelf!
@lekbak: Ik zou ook wel elke dag willen karten op die leeftijd, helaas racete ik dagelijks in de wereld van gran turismo, iets ander budget..
@atrak: voor je ontspanning of om daadwerkelijk kampioen te worden? Want voordat je zoiets wenst moet je wel beseffen hoe hard werken dat is. 99% van de bevolking wil dat echt niet, laat staan dat ze het kunnen.
@atrak: Dat karten wil ik nog wel geloven, al gaat dat de meesten ook vervelen als het 6 of 7 dagen in de week is, maar ’s morgens voor school eerst een uurtje sporten, altijd na denken wat je eet, nooit een gebakje geen chips, geen soda, geen frituur enz. Verder veel huiswerk, voor school, motor techniek, aerodynamica afstelling. weer sporten, karten, elke dag vroeg naar bed, want het wekkertje staat weer voor dag en dauw, elke dag!
Zou natuurlijk ook wat vroeg zijn voor spatjes, laten we eerlijk zijn. Hoewel, als Verstappen nu stopt met racen en gaat rentenieren van zijn verdiende geld, daar zou hij zo ik begreep nu eigenlijk al kunnen doen, voor altijd(?) de beste Nederlandse Formule 1 coureur zijn.

Hoe dan ook, ik vermoed dat de Spatjes wel komen. Alle kampioenen voor hem, Hamilton, Button, Vettel, hebben op een zeker moment Spatjes gehad of hebben die nog. Alleen Raikkonen niet. Die is gewoon raar.
@pomoek: “Alleen Raikkonen niet. Die is gewoon raar.” Nee Kimi heeft gewoon schijt en als er spatjes overblijven zuipt hij die gewoon op. ;-)
@pomoek: ik denk niet dat je na 2 jaar formule 1, waarvan slechts een halfjaar bij een topteam, je al kunt leven van je geld als 18 jarige.
@gwnbmw: voor wat ik begrijp is het 750.000 als basissalaris plus een paar miljoen aan sponsorgeld per jaar. Daar kom je een end mee denk ik.
@pomoek: laten we zeggen dat ie honderd wordt, om het makkelijk te maken. vorig jaar had hij 400k aan salaris, incl sponsors als ik me niet vergis. dit jaar, om het makkelijk te maken, verdient ie incl sponsors 3,6 miljoen. dat is 4 miljoen, om 82 jaar van te leven. dat komt uit op 48k (en nog wat, maar daar heb ik geen zin in met deze temperaturen) per jaar. oftewel, 4 duizend euro per maand. om 82 jaar van te leven. daar gaan nog geen belastingen over, en dan heeft hij een huis en zo nu en dan een auto nodig, vriendin, uiteindelijk kinderen, enz. dat is dus niet veel wat je overhoudt, zeker niet als je een formule 1 gp winnaar bent geweest.
@gwnbmw: klopt. Maar over pak m beet 4 jaar verdient ie in 1 seizoen genoeg om 2 levens van te leven.
@gjvp: Laten we dat vooral hopen, maar niet bij voorbaat op de zaken vooruit lopen a.u.b…. jinx !
@gwnbmw: minus 50k voor een goede estate planner en het probleem is over.
Hey een springende olifant!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).