Horner: “problemen tussen Max en Ricciardo onvermijdelijk”

Auteur: , 18 Reacties

Nu is alles nog pais en vree, maar de baas van het spulletje verwacht dat dat niet altijd zo blijft.

Christian Horner heeft onlangs aangegeven dat Max de verwachtingen van Red Bull Racing heeft overtroffen. Logisch ook, als je meteen in je eerste race naar de overwinning rijdt (herbeleven) en daarna podiumplaatsen verzamelt alsof het Pokémon zijn. Afgezien van de probleempjes in Monaco valt er volgens Horner dan ook weinig af te dingen op de prestaties van de Nederlander.

Wel deed de Brit een interessante uitspraak over de verstandhouding tussen Max Verstappen en Daniel “Disco Dan” Ricciardo. Nu kunnen de twee het nog prima met elkaar vinden en sinds Ricciardo het podium weer een paar keer heeft behaald, glimlacht de Australiër als nooit tevoren.

Desalniettemin verwacht echter dat het niet altijd blijft boteren tussen de twee coureurs die elkaar tot het maximale pushen:

“With Max and Daniel we’ve got one of – if not the most – exciting driver pairings in F1. It’s down to them and what they do on the track at the end of the day. The relationship is sufficiently young at the moment that it isn’t an issue. But inevitably if they are racing with each other over the next two or three years, and racing for the same bit of tarmac… I think as long as we deal with it in an open and honest manner, and it’s clear what the objectives of the team are, we’ll deal with any speed bumps that come our way.”

Laten we hopen dat de twee coureurs elkaar het licht in de ogen blijven gunnen, al gaan we er vooralsnog van uit dat dat het geval is en blijft. Overigens staat de GP van België aankomend weekend op het programma, dus spektakel gegarandeerd! (via: motorsport.com)18 reacties

Conflict of niet,
Ik geloof dat beide rijders een stuk volwassener zijn en zullen zijn dan de ‘immer gerade aus’ Rosberg bij Mercedes.

Horner kan inderdaad blij zijn met het beste ‘Driver Package on the Grid’
@martinus: Nou niet te snel van stapel lopen. Max is goed, een geweldig talent. Maar hij is er nog langer niet. Hij heeft nog wel veel te leren.

Ik denk dat Vettel en Hamilton nog steeds de beste coureurs zijn.
@87sandyd: Een legende is Verstappen pas met een of meerdere wereldtitels op zijn naam. Die hebben Vettel en Lil’Lewis natuurlijk al wel.

Maar Rosberg jr. niet.
Rosberg is zowel in rijstijl als in de directe gevechten tegen Verstappen toch herhaaldelijk de mindere partij gebleken, ondanks beter materiaal.

Wat ik vooral hoop voor de sport, dat RedBull qua materiaal volgend jaar competitief zal zijn om de wereldtitel te winnen. Als Ferrari ondanks de verrotte teamsfeer ook mee kan komen, dan heb je een spannende strijd tussen vier zeer goede coureurs. Die niet alleen hun mannetje staan op de baan, maar ook buiten de baan toch wel allemaal een uitgesproken karakter hebben.
@87sandyd: Maar Vettel en Hamilton is geen driver package wat op de grid staat, ze rijden in verschillende teams. De concurrerente packages zijn Hamilton-Rosberg, Vettel-Kimi en Alonso-Button.

Ook dan denk ik overigens dat zeker die laatste combo nu nog wel sterker is dan Ricciardo-Verstappen, en de andere twee minstens vergelijkbaar. Maar het Red Bull pakket heeft wel een veel groter groei-potentieel. Horner heeft het dan ook over “most exciting”, niet per se “strongest”.
@martinus: ik vind rosberg de meer volwassene van de 2 buiten de baan, maar ik heb ook helemaal niks met rappers.
Dat er wel eens wat irritaties zullen voorkomen, is dan ook onvermijdelijk. Dat hoort ook bij topsport en mits het binnen te perken blijft, houdt het de coureurs alleen maar scherp.
Ze willen allebei de beste zijn en winnen dan gaat er geheid ooit iets gebeuren dan wel op de baan of er naast. Is alleen maar goed, houdt ze scherp!
Zolang ze elkaar motiveren en team orders respecteren (webber en vettel in Maleisië als ik me niet vergis)
Blijft het wel binnen de perken
@rob5nismo: teamorders respecteren.. Als Max ergens in gefaald heeft in zijn carrière..
@lambo4all: de laatste keer luisterde hij wel.
Toen het NO!!!moment er was vond ik het ook terrecht dat hij niet luisterde
@rob5nismo: “vond ik het ook terecht”
Als er iets minder relevant is dan wat een random fan van een team-order vindt, laat het me weten.
@lambo4all: ik ben fan maar ik dat wil niet zeggen dat ik alles ok vind snap je.
Maar ik hoop ook echt dat max dit seizoen nog 3de wordt in het kampioenschap
Ik kan me voorstellen dat andere collega’s Max zouden kunnen omschrijven als een egoistisch rotjoch. Moet er iemand voorbij, gaat ie zeiken. Soms tijdens de race, soms erna.
Persoonlijk vind ik het wel mooi; het liefst gaan ze zelfs met elkaar op de vuist.
Maar als manager kan het een probleem worden; zeker als die RBs vooraan rijden en het is logisch dat Max Daniel er een keer voorbij moet laten, heb je kans dat Max ‘NO’ zegt.
@gregorius: hij liet ricciardo er anders gewoon netjes langs zonder gedoe de laatste race. En dat hij in een interview laat weten dat hij dat voor het team deed vind ik geen zeiken, als ricciardo met een seconde per ronde inloopt omdat hij betere banden heeft dan is het logisch dat max hem niet op moet houden. Het heeft uiteindelijk voor een dubbel podium gezorgd.
Gezonde concurrentie binnen een team kan geen kwaad. Als het maar geen Mercedes praktijken worden.
@dutchdriftking: tot nu toe hebben die problemen bij MB ‘ons’ alleen maar goed gedaan ;-)
Natuurlijk. Na de recente races waarbij Ricciardo net iets beter dan Verstappen presteert zijn de rollen logisch. Ricciardo is blij omdat hij nog net iets beter is, Verstappen voegt zich in de rol van aanstormend talent. Maar er komt zeker een moment dat Verstappen beter wordt dan Ricciardo of dat de opmars van Verstappen stil valt. En dan komen de irritaties ongetwijfeld opzetten.
Al met al kun je concluderen dat het weer genieten is met de F1!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).