Ken Blocks nieuwste sneeuwspeeltje: Ford F-150 RaptorTrax

Auteur: , 21 Reacties

Terwijl wij hier in Nederland welhaast zijn vergeten hoe sneeuw eruit ziet, zet energieblikjesvertegenwoordiger Ken Block een Ford F-150 op rupsbanden om het witte poeder te bedwingen. Want winterbanden zijn voor beginners.

Ford F-150 RaptorTrax

SVT Raptor

Met Kens raceteam Hoonigan Racing Division werd een Ford F-150 SVT Raptor gepakt en opgewaardeerd met vier opklik-rupsbanden van Mattracks, de wielvervangers die we eerder al onder deze Touareg tegenkwamen. Bergbewoner Block zegt dat hij de ombouw heeft gedaan om met zijn maten de betere snowboardlocaties te kunnen bereiken.

Naast een aandrijflijn-aanpassing kreeg de 6,2 liter V8 in de F-150 ook een powerboost dankzij een Whipple supercharger. De pickup werd verder uitgerust met een rolkooi, externe speakers voor de betere sneeuwparty’s, een lier aan de achterkant, een dakrek en een aantal snowboardhouders in de laadbak. Wintersportvervoer in het kwadraat!

Block zegt dat hij later dit jaar video’s zal schieten met de RaptorTRAX in de hoofdrol. Zal het driften? Bekijk de afbeelding HIER in het groot.21 reacties

kwam er via andere fora achter dat deze ombouw naar rubsband best wel gemeengoed is geworden is landen waar het nodig is en dat je het uit de doos kan bestellen voor meerdere modellen! best vet! Krijgt meteen een aanzien waar je u tegen zegt imo!
@ricksmits: Heb je ook toevallig een link naar zo een site voor ombouwprojecten? Lijkt me wel interessant om te bekijken.
@DILA: moest even zoeken want had het ergens gelezen!

bij deze: http://www.mattracks.com

ben benieuwd of het echt net zo makkelijk als een winterwissel
@ricksmits: Bedankt daarvoor! Lijkt me inderdaad wel interessant als je in vaak besneeuwde gebieden werkt of woont, zeker als die prijs per set is en niet wer “wiel”…
Bruut! maar: jammer dat Ken Block dit trucje eerder heeft gedaan.

http://fancytuning.com/wp-content/uploads/2009/11/subaru-impreza-wrx-sti-trax.jpg
@awesome: enorm jammer inderdaad..

eh, waarom is dit jammer? jij doet toch ook weleens 2 keer hetzelfde?
Leuk! Maarre, een lier aan de achterkant? Voor het takelen van zware snowboarders?
@Simpson: Neen, lieren worden gebruikt in het snowboarden om bijvoorbeeld in een stadse omgeving (of vlakke grond) op een korte afstand veel snelheid op te bouwen, zonder dat daarvoor een hele ramp gebouwd hoeft te worden. Het zijn dus ook geen lieren om een auto uit de sloot te trekken, maar voor snelheid
@ruben_koldeweij: aha, dus toch iets voor het snowboarden. Thnx voor de uitleg!
gedwongenleaser
Woeptiedoe…
Ken block… kan rijden als de beste , is eigenaar van DC en is loaded. Wat een kutleven heeft die man.
@rolov: Is hij eigenaar van DC?
Ik dacht dat hij ambassadeur was, weer wat nieuws geleerd.
Op z’n instagram account staat al een klein filmpje. Wat een power heeft dat ding!
Super gaaf ding
Het ziet er allemaal wel cool uit en zo, maar toch heeft het ook wel een beetje een ik-heb-iets-te-compenseren gehalte. Vond de Subaru trouwens wel vetter van een paar jaar terug.
@lambowambo: Compenseren…..dat van iemand met een knalgele Lambo met vleugeldeuren als avatar.
@mopar: touché, maar je bent toch met me eens dat er een verschil zit tussen een bepaalde auto/merk mooi vinden en je auto nog lomper te maken door ee rupsbanden onder te bouwen?
@lambowambo: Hij gebruikt hem goed, en het heeft daadwerkelijk nut, dus ik zie het probleem niet, OK de kleuren zijn misschien iets over de top, maar dat is ook reclame.
@lambowambo: Je leest toch wel dat hij die wagen gaat gebruiken om op sneeuwpistes te rijden? Daar kom je met een standaard auto niet op hoor. Je hebt gewoon rupsbanden nodig in zo’n geval.

Dus het zal met compensatie weinig te maken hebben denk ik, die laadbak zal die ook wel nodig hebben voor camera apparatuur en snowboards.
Leuk die rupsbanden, maar heeft die powerboost wel echt nut? Hoe is de overbrenging van de pk’s van zo’n rupsband op de ondergrond? Gaat hij er nou werkelijk sneller mee van zijn plaats na die power upgrade op rupsbanden? Topsnelheid zou denk ik niet echt uitmaken, want die wordt waarschijnlijk beperkt door de rupsbanden in het algemeen, zo lijkt mij? Vragen, vragen, vragen..
he’s been there, done that…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).