Kia Sorento – occasion video

Auteur: , 32 Reacties

De Kia Sorento was niet aan te slepen toen hij op de markt kwam. Reden genoeg om Wouter ermee op pad te sturen om te kijken of het succesverhaal van toen een slimme aanschaf is op de occasionmarkt.

Kia Sorento Occasionvideo

In 2002 kwam deze betaalbare SUV op de markt en het ding ging over de toonbank als warme broodjes. Toen nog een echte offroader, de tweede generatie was meer een zogenaamde softroader. In ieder geval een auto die veel waar voor z’n geld lijkt te bieden, het bleek een gouden greep van de Koreanen. Sinds 2010 levert Kia ook nog eens 7 jaar garantie op de Sorento, wat betekent dat je nog een paar jaar safe zit als je een jong exemplaar koopt.

Wouter ging op stap met een exemplaar van de tweede generatie maar hij kijkt ook uitgebreid terug op de eerste generatie Sorento. Heb je na het bekijken van deze review ook zin in zo’n Sorento? Het volledige aanbod vind je hier!32 reacties

” iets met kleine lettertjes ” of is dit weer een advertorial?
@eklasse: Ja, iets met autowout24.nl of zoiets. :D
‘7 jaar garantie’. Behalve op de dingen die kapot kunnen gaan bleek bij Kassa
@ruudw: en een afschrijving van hier tot Tokio. Maar kortzichtig Kia-volk kijkt alleen naar de aanschafprijs, hè..
@ruudw:
Dat is bij elk merk het geval, slijtage onderdelen vallen nu eenmaal onder gebruik en niet onder garantie. Of dacht jij nu echt dat banden onder garantie vallen….

Zoals @Lincoln terecht zegt, hun probleem zit hem in het IQ van hun klanten die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.
Daar maakt een sensatie programma als Kassa dankbaar misbruik van.
@jrk68: het ging om lekkende daken, dat lijkt me geen slijtageonderdeel
Brrr lelijke pauper wannabe SUV.
was best wel een revolutie ..
1 van de weinige auto,s waar toen een wachtlijst voor was in NL ..
de 206 CC had dat toen ook ..

enige imago probleem is van die verontwaardigde wereldvreemde kneuzen die dachten dat ze garantie konden claimen op slijtage delen ..
of dat KIA monteurs voor nix werken ..

domme klanten zijn dus hun enige handicap ..

toch kan je beter (als je zonodig SUV moet) kijken voor een Jeep ..
goedkoper en op elk vlak beter ..
@lincoln: Tja, alles al gauw beter dan een KIA hè?
@eddythedriver:

10 jaar ouwe Grand Cherokee is ook beter als een Cayenne of X5 ..
die lui hebben aardig wat ervaring ..
@lincoln: doe mij maar een mooie RR, ook jarenlang ervaring
Lekker aan het schnabbelen Wouter? tja, komkommertijd hé ;)
Mooie wagen en veel wagen voor je geld. En inderdaad 7 jaar garantie, dat terwijl de concurrentie maar 2 jaar had.En net zo moeilijk of nee moeilijker doet als je iets claimt.
@norge: 7jaar voor lul rijden noem ik het eerder ;)
@bofkont: Dat ligt niet aan jouw auto dat mensen dat mensen dat tegen je zeggen….
@norge: ;)
@bofkont: In wat voor auto rijd jij dan pokass?
@baap: sl gay ;)
@norge: alleen klopt er helaas niets van de 7 jaar garantie is al gebleken, alleen lokkertjes om uiteindelijk spijt van te hebben.
kia = kut irritante auto
@bempi: Kut is lekker en irriterende goed bedoel je natuurlijk.
Mijn broef heeft de oude Sorento. Helaas kwalitatief nog niet op niveau. Zo brak (uiteraard net na de garantieperiode) de steun van de turbo en liep alle olie in de uitlaat. Dat betekende een rekening van een paar mille. En de wegligging is ook niet al te best. Deze nieuwe schijnt al weer wat beter te zijn, maar toch koop ik liever een tweedehands Toyota SUV.
Dit en de eerste generatie Sórèntóóh is al een hele sneue wannabee auto, maar wat helemaal dieptriest is, is de kleinere Sportage. Dat ding straalt echt ‘ik ben totaal mislukt’ uit. En inderdaad die eerste generatie was technisch een ontzettend brakke kutauto. Verbaast me ook niets dat er in prijskopertjesland een vorm van wachtlijst voor was: pennywise, poundfoolish dom kuddevolk hier..
Sportage ziet er niet uit met de knipperlichten in achterbumper en achterlijke LED koplampen. En rijden alleen maar grijze oude mensen in.
Toen ik 2 jaar terug ook met dit exemplaar gereden heb vond ik het maar bar slecht. Ja je zit hoog en wat ruimer maar die motor! Wat een kut blok, net als die automaat, langzaam stuurgedrag en mega bodyroll. Snap nou niet dat ze een krachtigere V6 er uit gehaald hebben
7 jaar garantie ja. Vanaf datum eerste toelating. Dus als je een occasion koopt heb je geen 7 jaar garantie…
-edit: nutteloze bijdrage-
Kunnen jullie de volgende keer de Mini cooper S van deze generatie doen??
:)
Man man, wat zijn jullie toch negatief zeg? Ikzelf rij al jaren met een KIA Sorento, de beste wagen sinds 30 jaar. Garantie is 1x nodig geweest voor prul en nooit probemen gehad. De beste stuurlui staan dus aan wal. Btw ik hou niet van coma-rijden zoals de meeste mensen op de weg bezig zijn, dwz die auto wordt letterlijk fors gebruikt! Nog nooit problemen gehad ermee.
Kan ik niet zeggen van de boetes ntrlk … lol

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).