Kies maar: BMW X6 vs Mercedes GLE Coupé

Auteur: , 134 Reacties

We snappen het, je wilt ze geen van beiden. Toch MOET je kiezen.

Kies maar: BMW X6 vs Mercedes GLE

We zijn aanbeland in een automotive periode waarin twee grote Duitse merken beiden een SUV met een schuin aflopende daklijn in hun aanbod hebben. En het ergste daaraan is: men zit daadwerkelijk op dit soort monstruositeiten te wachten, vooral in markten waar enige bodemvrijheid geen overbodige luxe is. BMW heeft die markt met de X6 sinds 2008 eigenlijk voor zichzelf gehad, maar nu wordt de X5-met-coupélooks uitgedaagd door de GLE van Mercedes.

Mercedes heeft vandaag uit de doeken gedaan wat de GLE in Nederland moet kosten. Instappen kan vanaf 87.995 euro in de GLE 350d, en wie bijna twee ton wil stukmeppen op dit gevaarte kan volledig los gaan op de GLE 63S, die bij 184.995 euro begint. Verder worden alle GLE’s geleverd met 20-inch velgen, een elektrische achterklep en een achteruitrijcamera. Qua prijs is de GLE in ieder geval qua prijs gewaagd aan de X6 (alsof ze het er om doen…), die je in Nederland vanaf 88.100 euro (€88.100) hebt. Oplopend tot €167.400 voor de 575 pk tellende M-versie.

De volledige prijslijst van de GLE ziet er in Nederland als volgt uit.

GLE 350 d 4MATIC - 258 pk €87.995
GLE 400 4MATIC - 333 pk €90.595
GLE 450 AMG 4MATIC - 367 pk €102.995
Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC - 557 pk€174.595
Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC - 585 pk €184.995

Daar zet BMW de volgende prijzen tegenover met de X6.

X6 xDrive35i€88.100
X6 xDrive50i€123.100
X6 M€167.400
X6 xDrive30d€85.300
X6 xDrive40d€92.400
X6 M50d€120.700

Ofwel: die prijzen verschillen elkaar niet veel. Het wordt toch vooral een keuze op basis van looks. Gebruik de vergelijkingspica hieronder en vertel ons welke Germaan met beperkte hoofdruimte achterin jij op de oprit wilt zetten (want je moét kiezen).

Kies maar: BMW X6 vs Mercedes GLE
134 reacties

BMW x6 m
Iets wat geen ogen verbrand graag!
Ik vind ze geen van beide mooi. Maar aangezien we moeten kiezen, neem ik de Mercedes. Maar dat ook alleen omdat de V8 van AMG véél beter klinkt dan de V8 in de X6M.
@ej20g: de AMG klinkt beter? oei, nou luister maar eens dan: https://m.youtube.com/watch?v=-9kHtvrmEog Mooier en veel voller geluid dan de nieuwe V8 biturbos van AMG.
@jrmpower24: hahahaha, daar gaan we weer ;-). De BMW klinkt erg goed als het een vijfpitter was.
@gtwillem: zelfs dat gaat hij niet redden vrees ik. Als het een viercilinder was geweest dan was het geluid acceptabel geweest vind ik. Maar deze V8 mag hopen dat hij ooit zo goed kan klinken als de vijfpitter die in mijn auto ligt.
@jrmpower24: het is een cliché, maar ik blijf het net een stofzuiger vinden qua geluid. Zelfs in het echt. Niet bijzonder en ook niet mooi. Doe mij de motoren van AMG maar.
@ej20g: je mag het niet mooi vinden maar hou jezelf niet voor de gek.. stofzuiger pffff. luister in dat filmpje.. de nieuwe X6M en X5M hebben gewoon keihard, vol en naar mijn mening mooi, brullend geluid. Ik zou toch echt even je oren laten checken dan.
@jrmpower24: ik heb het filmpje even op de laptop bekeken en ik zal mijn mening bijstellen. Ze klinken al een heel stuk beter, niet zozeer meer als een stofzuiger. Maar het geluid klinkt nog steeds ontzettend kunstmatig en kan voor mij niet tippen aan het geluid van AMG haar motoren. Op één of andere manier doet het geluid van BMW’s 4.4 Twin Turbo me denken aan een wat minder geciviliseerde viercilinder, niet aan dat van een V8. Maar goed, dat is natuurlijk persoonlijk.

Overigens doet dat niks af aan de prestaties van de motor natuurlijk want het is een beestachtig goed ding.
@ej20g: Sorry maar als je dit geluid een stofzuiger noemt klopt er echt iets niet.. Jij bent er zeker ook zo eentje die niet weet dat de kleppen in bijv. een m4 dicht staan en zodra die opengezet worden het geluid zo ontzettend lekker is..BMW houdt het inderdaad vaak iets te beschaafd..
@jrmpower24: EJ bedoelt dat een AMG V8 klinkt als een V8 en niet zoals die BMW V8 die klinkt als een Golf GTD met sound aktor…
@jrsmoke: check dat filmpje van link van mij dan.. dan neem je die woorden wel terug. GTD whahaha. Gewoon een geweldig geluid. daarnaast hebben de X6M en X5M geen Active Sound. Maar je weet niet eens dat het zo heet.. laat staan welke M midellen het hebben.
@jrmpower24: ik snap persoonlijk noet dat je het geluid van die blokken zo verdedigd. Het zijn gewoon stofzuigers, ik heb ze zelf gehoord en ze klinken gewoon als een super viercilinder. Het blok heeft superveel koppel, waanzinnig topvermogen, het is compact en relatief zuinig, dan is geluid een nadeeltje, so what? Ze klinken niet zo goed als de concurrentie (E63, XFR-S,CTS-V en RS6), maar voor de rest zijn het gewoon topmotoren.

De enige teleurstelling is dat het geluid bij de vorige generatie al reden genoeg was om er een te kopen, dat is niet meer zo.
@jrmpower24: volgens mij heb ik iemand beledigd met een paar posters aan zijn muur.

Relax kerel, ik vergeleek het geluid met een GTD met sound aktor, ik zeg toch niet dat dat ook zo heet bij BMW…

En het kan mij echt verrotten welke modellen dat Active Sound hebben, ik vind dat maar niks. Bij geen enkel merk en geen enkel model. Ik ben meer fan van het pure motorgeluid.
@jrsmoke: Maar dan zou je dit geluid juist moeten waarderen of heb je ze nog nooit gehoord? M4 met open kleppen wel eens gehoord? Wat heb uberhaupt wel eens gehoord laat ik dat eerst is vragen..
@drivingpleasure: tsjah, wat heb ik niet gehoord…

De E46 M3, dat is een mooi klinkende BMW :-)
@jrsmoke: wacht maar tot je een M4 met uitlaatkleppen open hoort inderdaad.. gewoon een fantastisch geluid voor een turbomotor. Natuurlijk is het niet als een atmosferisch blok.. die vind ik net zo geweldig als jij. Ja ik ben gek van BMW’s, maar net zo goed van bepaalde Audi’s en AMG’s en andere heerlijke auto’s. Ik vind de meeste BMW’s gewoon geweldig en dat is niet zonder reden.
@jrmpower24: Al hadden ze active sound. Het zorgt ervoor dat het geluid met 3 tot 4% versterkt wordt zo kunstmatig is het allemaal niet zoals hier steeds wordt geroepen. Ja bij sommige modellen is het wat erger maar bij de topmodellen als het goed is niet. Dit is toch gewoon een bruut geluid is je dit ontkent dan snap je het niet of je doet het er gewoon om…
@jrmpower24: Ziek om te zien hoe dat ding wegtrekt in het begin van de video. Alsof het een skelter aan een dik elastiek is.
Fout! Wie zegt dat ik hem niet wil.

Natuurlijk de Mercedes GLE Coupe, liefst een witte GLE 63 AMG Coupe in het wit met zwarte velgen. Heerlijk dikke bak.
@regera: hoe simpel wil je het hebben….
X6M, die is ook echt mooi!
@astondb10: Sarcasme neem ik aan?
X6
X6, zonder twijfel!
Gle!
BMW X6 natuurlijk
Dan toch de X6. Zal betere rijeigenschappen hebben en vind hem beter uit zien. De GLE is te smal, zeker van achteren. Mooi worden dit soort auto’s toch niet dus daarom moeten ze er maar gewoon asociaal dik uit zien. De X6 ziet er ook zo uit en de GLE niet.
Die GLE is wel het lelijkste wat Mercedes in jaren gemaakt heeft. Die X6 daarentegen is gewone kost bij BMW. Ben benieuwd wat Audi er van gaat maken. Een ding is echter zeker: veel lelijker dan deze ondingen kan het niet worden.
@kapiteinaudi: Ik ben helemaal Merc-fan en helemaal anti-BMW, maar als je deze twee naast elkaar zet valt die X6 nog wel mee. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het lijkt wel of ik de BMW mooier vind dan de Mercedes. Nu ga ik helaas zelfmoord moeten plegen.
@kapiteinaudi: ik heb het net al gedaan.
@kapiteinaudi: De CLA is zo mogelijk nog lelijker…

Dit is een schaamteloze kopie van de X6, onvoorstelbaar dat een merk als MB dit doet. Je zou denken dat het een Chinese autofabrikant is.
Er staat sinds kort een witte X6 M50d in mijn straat en ik kon amper geloven dat ze de X6 nog lelijker gemaakt hebben… Nooit een fan geweest van die vorige X6, ik vind hem het summum van wansmaak, maar ergens kan ik snappen wat mensen er in zien. De nieuwe hebben ze volledig verneukt… Dus de GLE by default :-)
De x6 voor mij, de gle vind ik niet mooi van de zij en achterkant
De GLE natuurlijk, puur omdat dit model gloednieuw is terwijl de X6 al een tijdje mee gaat.
@miezemiez: dit is niet de nieuwe in de gallery haha
Geen van beide…
@mopar: dat mag dus niet. Je bent af!
Ja mercedes natuurlijk.
zelden heeft een auto de plank zo erg mis geslagen als de nieuwe X6, het was een bruut asociaal ding die angst opdoemde in je spiegel. Verder was het geen praktische auto, of een hele snelle of een hele comfortabele. maar dat maakte voor het koperpubliek niet uit. En wat hebben ze met de nieuwe gedaan!?! hij ziet er uit als een doorsnee bmw.. Het enige unique selling point, de enige reden die de x6 bestaansrecht gaf, zijn brute schreeuwerige enorme uiterlijk. hebben ze vervangen door een x3-ish geval waar niet op of om van kijkt.
BMW had een grizzlybear, maar het er nu een panda hoofd op gezet. dat maakt niemand bang…

Ben ik fan van de mercedes? absoluut niet, maar elke X6 kopen gaat sowieso nu de GLE kopen, dat is namelijk de linkerbaantank die de x6 ooit was. einde discussie.
@lambo4all: Dan mis ik toch iets. Het is dat BMW zelf zegt dat de nieuwe ietsje ingetogener is, anders had ik het niet eens gezien. In mijn ogen is het nog steeds dezelfde middelvinger op wielen.
@lambo4all: Einde discussie ? Ok.
@sydney: het is meer een monoloog…
Moeilijk… X6, maar alleen omdat je moet kiezen. Maar als ik zulke bedragen daadwerkelijk zou kunnen en willen besteden, dan kocht iets heel anders. Waarschijnlijk een Audi A7 of een Tesla Model S.
X6 zonder twijfel.
Die ziet er goed uit en de GLE alles behalve.
Ook de motoren van BMW zijn meer mijn ding.
Al helemaal de X6M! wat een wagen en wat een geluid
Nou voor een keer zal ik mij aan de spelregels houden dan.

Ik vind de Mercedes teveel lijken op een CLA opgehoogd tot een SUV. En ik heb nog steeds een trauma over dat ze bij de CLA de motor per ongeluk verkeerd-om hebben gelegd en daardoor de verkeerde wielen aandrijving. Dussssss

BMW X6 M50D, lekker dieselen in de tractor.
Beter goed gejat dan slecht verzonnen zeggen ze weleens. Maar in dit geval geen van beide
de GLE Coupe 450 als het kan. die voorkant ziet er beter uit als de GLE 63 amg vind ik. en al helemaal met die zilveren puntjes rond de ster. overigens ga ik de GLE steeds meer bewonderen!
Doe mij maar liever een 5 serie, E-klasse of A6 en dat een beetje leuk aankleden
@ericbeertsen: Je MOET kiezen anders komt @ricardo achter je aan!
@reistje: nee hij zet je met een ezelshoedje in een hoek…… ken de autoblog regels….
X6 M50d
X6, GLE if stemmen op de waterschappen. Allemaal niet…
@dennisjuh95: of* (EDIT KNOP)
BMW 2 active tourer 7 zits. Is ook een echte bmw alleen met deze heb je bewezen dat je WEL een penis hebt..
@lamborgfan: Dat je een makelaar en cult-film fan met 4 koters met gooische R bent, ja.
Ik kan er echt niet met m’n hoofd bij dat er mensen zijn die 200k kapot slaan op zo’n hok-met-twinturbo-v8. Voor 200k kun je zoveel leuks doen op automotive gebied…
Is een nekschot ook een optie?
@c-ad: Nee, maar 120 AB’ers willen wel eens over je nekje rijden met hun splinternieuwe X6 resp. GLE…
X6 !!
sowieso de X6 50d
De glc wat een mooie wagen
X6 is goedkoper, vanaf €85.300 ipv €88.100
Man man man wat een gedrochten
Ik ben nooit bepaald een fan geweest van de vorige X6 maar ik vind de nieuwe toch wel wat hebben. De Mercedes moet ik eerst in het wild zien om hem echt te kunnen beoordelen maar voorlopig zou ik voor de X6 gaan (als ik het geld had).
X6 dan toch maar.
Gle
Gewoon de X6 xDrive35i en de GLE 350D 4MATIC kopen ipv de GLE 63 D 4MATIC AMG en dan nog flink wat overhouden.
@daanraaf: Dan heb je twee van die hokken? Sommige mensen hier hebben al de grootste moeite om er eentje te kiezen, maar jij neemt ze doodleuk allebei.
@berlinetta: omdat het kan
Met deze bedragen te besteden zou ik niet meteen aan een X6 of GLE denken, maar als ik dan toch moet kiezen zou het de GLE worden.
Mijn god zeg, ik had me nog niet gerealiseerd hoe lelijk die Mekredes is! Maar doe me de duurste merc dan maar, als het moet. Zo snel mogelijk liquideren en er iets leukers en minder afstotelijk voor terugkopen…
Het is heel verleidelijk om geen van beide te zeggen en met een A6 Avant BiTDI er vandoor te gaan.

Maar dat mag helaas niet, dus is de keuze eigenlijk vrij makkelijk. De Mercedes. Ik vind hem veel te hoog, maar op zich is de daklijn en die achterkant erg fraai. En die voorkant an sich ook niet verkeerd. De BMW is aan alle kanten niet zo mooi (maar lelijk).

Daarnaast is BMW een sportiever merk in mijn beleving. Daar past een dik, zwaar en log apparaat niet zo bij. Dus ik zou gaan voor een donkergroene 350 diesel, cognac kleurig leer en de kleinste velgen. Een soort rijdende lounge ervan maken (een circuittijger van maken is en beetje vergezocht).
Deze auto’s zijn beide extrrrrreeeem lelijk!!
Die BMW, de Mercedes is al helemaal niet om aan te gluren.
De X6, en laten verbouwen tot drie-deurs
http://cdn.bimmertoday.de/wp-content/uploads/x6coupe1.jpg
@dakloos: Ach, helemaal niet nodig. Dat doet BMW zelf wel, bij de volgende generatie. Er is immers ook een Evoque 3-deurs, en ze gaan toch geen hele niche aan de Britten overlaten zeker. Ook te verwachten: X2/X4/X6 cabrio…
Merc
De BMW. Ten tijde van de introductie dacht ik dat de Merc de mooiste was, maar nu ik beide vooraanzichten zie, ziet de Merc er echt belachelijk kinderlijk uit… Opgeblazen ballon. Waar de BMW juist stoer en agressief oogt.
Mooi ook, die eerste zin. Ik wil ze inderdaad geen van beiden!

Als ik moet kiezen dan maar de X6. Afschuwelijk lelijk, maar minder lelijk dan die Benz. Al is dat niet moeilijk. Mijn schoonmoeder in bikini is zelfs minder lelijk dan dat geval.
GLE !!
Het origineel van deze twee clowneske, zielige voertuigen; het origineel wat in proporties is, wat een revolutie in auto-land teweeg bracht en wat een bepaalde klasseloze chique had, iets waar de loodgieter in kon rijden maar ook de notaris.
Het origineel waarvan onze vaders zeiden : da’s een goed en praktisch idee, dat willen we.
Het origineel, waarvan de Duitse auto industrie klaarblijkelijk na vijf decennia nog niet in geslaagd is om het te kopiëren.

http://www.classic-autoglas.com/wp-content/uploads/2011/07/Renault_16-Front.jpg
@desjonnies: Dan wel de TX graag!
@desjonnies: Mwoah, met de 5GT hebben ze toch al een redelijke poging gedaan om dit te kopiëren…
@Esprit_de_Flandre: maar om nou van een geslaagde poging te willen spreken…
@e1000bmw523i: Tja, tis toch beter geslaagd dan Renault’s eigen opvolger want… die hebben ze niet…
@desjonnies: ja, die heeft ook 4 wielen en een stuur.

Dat is toch een hele andere auto, een heel ander concept. Ik zal niet zeggen dat er nooit zoiets als de GLE of x6 is gemaakt maar dit is dat zeker niet. Volgens mij kan jij wel beter.
Doe mij maar beide in mijn garage, dan heb ik nog is wat.
Kill them woth fire!
Waarom een kopie als je ook het origineel kan krijgen? De BMW X6.
Toch maar de X6
X6 ziet er toch beter uit
GLE63S!
De bmw x6, een stuk mooier dan die mercedes.
Audi Q7 V12 TDI gewoon omdat die vele malen mooier is.
Ik neem ze allebei, omdat ik geen smaak heb, en omdat ik nu altijd de lelijkste heb.
Nog even voor de premium Audi haters: kijk hiernaar (niet te lang natuurlijk), en dan naar de 2-serie active tourer, dan naar de r-klasse en ten slotte naar de naar de machtige X4. You know I’m sayin… Ik heb ze allemaal, want zoals ik al zei; ik heb geen smaak…
“Instappen kan vanaf 87.995 euro in de GLE 350d, en wie bijna twee ton wil stukmeppen op dit gevaarte kan volledig los gaan op de GLE 63S, die bij 184.995 euro begint. Verder worden alle GLE’s geleverd met 20-inch velgen, een elektrische achterklep en een achteruitrijcamera. Qua prijs is de GLE in ieder geval qua prijs gewaagd aan de X6 (alsof ze het er om doen…), die je in Nederland vanaf 88.100 euro (€88.100) hebt.”

Denk dat je deze tekst even moet aanpassen. Een vergelijkbare X6 voor de GLE350d heb je al voor €85.300,-. De prijs van de BMW is over het algemeen een paar duizend euro goedkoper dan de Merc.

Ik zou trouwens voor de X6 gaan. Itt de gemiddelde mening hier op AB vind ik het een mooie auto. Ook wel een imposante verschijning.

Maar goed, dat ben ik….
Wat een gigantische prijssprong tussen de 450 en de AMG. Plaats er een 500 tussen.

Ik ga voor de Mercedes, all black everything.
Moet ik hieruit kiezen??!!
Ik koop liever een praktischere, zuinigere mooiere range rover
@ricardo: de gallery is de x6 van de vorige generatie
Mercedes. Het antieke staartklokkendesign van BMW is niet aan mij besteed. ’t Wordt tijd dat BMW eens rondkijkt in hun eigen Duitse designverleden, en daar de echte waardes uit leert halen in plaats van enkel salonridderprotserigheid te vertalen naar hedendaagse staalplaat.
Als ik ooit iets met drugs ga doen de X6.
Mocht ik kiezen voor een carrière als pooier, dan de Benz!
Allebei hondslelijk
X6 bite
Xc90 plz!
X6
De GLE, met onderstaande erop. Ziet ie er toch nog uit als een normale bak…

http://3bntxw295kc031i6zl2nl2wh.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/01/toyota-prius-camper-van-side.jpg
X6 als je MOET kiezen dan maar die achterkant is toch wel zo lelijk
Als Mercedes een Chinees merk was zouden we ze van plagiaat beschuldigen. Het is toch gewoon een kopie van die BMW?
Toch kies ik voor de Mercedes. Van de X6 weet ik zeker dat ik hem vreselijk vind, die Mercedes zou in therie irl nog mee kunnen vallen…
x5 50i :)
GLE, gebaseerd op de S-Coupé-achtige achterlichten.
GLE!
X6M
X6
X6!!
wat een smaakloze patserbakken
Geen interieur foto’s? Ik ga toch voor de BMW voorlopig, maar ik wil het interieur van de Mercedes ook graag zien.
Die prijs zeg van de AMG…. pfff met wat opties 2 ton damn… serieus geld toch.
Tussenstand.. ?
Zonder twijfel de Mercedes GLE 63 AMG Coupe, zeer fraai.
Ik vind beide afzichtelijk. Potentiele eigenaars kunnen beter een A klasse of 1 serie kopen en hem dan laten bestickeren met “ik heb een klein piemeltje”…
Doe mij de X6M maar! Vind de GLE niet zo mooi, vooral het interieur viel mij tegen.
By far de X6!
Voor mij de GLE 63 AMG aub, heerlijk dikke auto.
Bmw 100%
GLE 63 AMG zonder twijfel.
Voor mij de GLE 63 AMG, in het wit graag!
Een witte GLE63 AMG Coupe met zwarte velgen die van Detroit Motorshow.
De Mercedes GLE Coupe natuurlijk liefst in AMG trim.
Mercedes GLE 63 Coupe voor mij.
De GLE63 AMG Coupe en de X6 zijn allebei zeer dik en fraai, ik heb een lichte voorkeur voor de GLE 63 Coupe
Zowel BMW als Mercedes heb ik zeer hoog zitten en beide wagens kunnen mij bekoren. Doe de GLE Coupe en de X6 samen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).