Kijk die MINI Countryman eens raar zijn

Auteur: , 8 Reacties

Dude, where's my Countryman?

Countryman

Elke keer als ik foto’s van de MINI Countryman voorbij zie komen vraag ik me af: ‘wie koopt nou zoiets’? Nou, best veel mensen nog, en sinds zijn laatste update is er in Nederland zelfs een fiscale stimulans om in dit onooglijke vierkante hok te rijden: 20% bijtelling, woei. Niet dat dit de Amerikanen iets zegt, dus op de beursvloer in New York moet dit groene gevaarte het van zijn ‘looks’ hebben. Gelukkig voor MINI is smaak subjectief.

Onder de kap doet de Countryman niet aan driecilinders, dat is voorbehouden aan de volgende generatie, op het F56-platform. Deze SUV heeft gewoon de oude vertrouwde 1.6 Prince-blokjes (met iets meer pep) aan boord, of een 2.0 voor als je meer wilt.
8 reacties

Vind ‘m eigenlijk beste wel geinig als ik ‘m zie rijden. Zag in ItaliĆ« op wintersport zo’n ding met vierwielaandrijving in best leuke opsmuk, was wel stoer!
Ik vind zelfs een Multipla mooier.
@norge: en daar passen nog meer mensen in ook
Ze hebben er ook maar 2 mannen bij gezet… welke vent wil er nu met zo’n countrygirl gezien worden.
Rij twee jaar countryman. Kan n echte kerel hebben hoor. Rijdt goed en meer ruimte dan n golf. Maar ben blij dat de meeste mensen lekker in hun megane en focus stappen, blijft ie nog n beetje exclusief.
@sjees434: overigens reed ik hiervoor clubman s en daarvoor n audi a2. Ik durf wel zelf te kiezen en wil r ook voor betalen.
Ontheiliging van de kleur “chiltern green”.

De traditionele Aston Martin groene racekleur dus.
De ironie.
Hier kraak je de Countryman keihard af, maar voor een grote zak geld is het ineens de beste auto van de wereld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).