Kijk hoe een kraanwagen een elektriciteitsmast sloopt

Auteur: , 25 Reacties

Gistermiddag klapte een dieplader met hierop een kraanwagen bij Werkendam tegen een elektriciteitsmast, waarbij de hoogspanningskabel brak. Toevalligerwijs reed er net een auto met dashcam in tegenovergestelde richting.

*Pats* *Boem*

Je zou denken dat een chauffeur van een dieplader wel vaker met dit bijltje heeft gehakt, en zich goed bewust is van de afmetingen van zijn vracht. Maar een moment van onachtzaamheid hebben we allemaal wel eens, zij het dat het hier iets verstrekkender gevolgen heeft dan wanneer je per ongeluk met een verkeerde kleur pen schrijft bijvoorbeeld.

Het leverde een redelijk spectaculair filmpje op, het commentaar van de dames krijg je er gratis bij.

We adviseren ze wel om hun Action-dashcam van twee kwartjes een enkeltje prullenbak te geven, en een deftige HD-dashcam te kopen. Deze beelden zijn net zo scherp als een aardbeienmilkshake…

Video op autojunk (via Omroep Brabant)25 reacties

geweldig commentaar van de dames waldorf en statler :)

Ik ben benieuwd of dit een foutje van de machinist was, of een poging om een geboortegolfje te creeeren, zoals die heli-piloot in limburg, een paar jaar geleden.
@Simpson: was in Gelderland, hier vlakbij mij ;)
@leandro: Gelderland.. Doe eens normaal, dat is toch echt Brabant :) Werkendam, naast Sleeuwijk. Allen Brabant.
@ckstaal: anders lees je gewoon een keer waar hij op reageert…
@awesome: Foutje xD Inderdaad niet goed gezien. Dom-dom
@leandro: oeps, my bad. Misschien dacht de piloot destijds ook dat ‘ie in Limburg zat.
Maarre, vertel, hoeveel kinderen, neefjes & nichtjes heb je sindsdien? :)
Wat een klap! En gewoon doorrijden, ongelooflijk!
@clioracing: Hij is wel gestopt hoor, maar zo’n vrachtwagen heeft natuurlijk wel een remweg en de chauffeur heeft ook een bepaalde reactietijd. Die kraan stond niet meer helemaal goed op de dieplader:
http://www.omroepbrabant.nl/Graphics/Image.aspx?object=News&type=large&image=Foto_Marius_van_den_Steenhoven__1667163.jpg

Die klappen zijn inderdaad indrukwekkend. En hier waren het er ook nog 2 achter elkaar. Dat komt door de automatische wederinschakeling, die na de eerste kortsluiting opnieuw inschakelt om te ‘kijken’ of de kortsluiting in de tussentijd toevallig verdwenen is.
@henrie: Ok weer wat geleerd:)
Aan de geluiden in het filmpje te horen dacht ik dat die hele kraan eraf was gelazerd, maar aan je foto te zien viel het nog enigszins mee. Het blijft wel een hele domme actie.
-edit: nutteloze bijdrage-
@olsen95: kan iemand dit ondertitelen?
@Simpson: Toch geen nutteloze bijdrage, als iemand er nog van leren kan;) Kom zelf uut Amsterdam dus vraag t maar aan unne brabander
In welke tijdzone ligt Werkendam eigenlijk? Hier in Nederland was het gisterochtend om 05:58 nog niet zo licht volgens mij…
@potver7: laat staan dat het er zo druk was. Ik denk dat de commentatoren de seniorweb cursus ‘hoe stel ik de klok in’ nog niet hebben gehad :)
Waarom leek het ze een slim idee om met de giek uitgeschoven te gaan rijden?
In plaats van ‘blij’ te zijn met de beelden en het dus niet af te kraken, wordt wel een commercieel zooitje zo. Echt Nederlands, klagen over alles waar over te klagen valt.
@Wesley: Inderdaad, ik heb zelf ook een dashcam in de auto, die welliswaar full hd kan filmen, maar ik heb hem niet op deze stand staan omdat het geheugen dan te snel vol is. Dit brengt de boodschap toch ook over lijkt me?
@RickS: Is het niet handiger dan om als ie vol is gewoon weer het oudste opgenomen bestand te overschrijven? Mocht je iets nodig hebben wat ie gefilmed heeft dan zet je ‘m op dat moment gewoon uit. Dan kan je ‘m altijd laten draaien op HD.
@costyn: Ja dat doet tie ook, maar er zit een 16 GB sd kaart in, die bij lange ritten het eerste van de rit dus al weer zou overschrijven als je in HD filmt. Als je dus zoiets meemaakt aan het begin van je retourtje Zeeland bijvoorbeeld (voor mij 400 km), dan zou je de rest van de weg dus niet meer kunnen filmen omdat je dit zo graag wil terug kijken.
@RickS: Oja oke dat is wel logisch dan :)
@RickS: vreemd, de meeste dashcams nemen clips op van -zeg- 5 minuten. Is dat bij jou niet in te stellen?

Bizar dat die mensen gewoon doorrijden en niet gaan helpen indien nodig.
Wow dat is erg!
Snip en Snap
Het gaat lekker met de kraanwagens in W’dam. Afgelopen maandag is er ook al een fietsbrug afgereden ,omdat een chauffeur vergeten was z’n kraan naar beneden te doen.
Lol, de dashcams in de Autoblog shop hebben een CMOS lens… dan heeft een Toyota Prius zeker een hybride gaspedaal, en m’n smartphone een dual-core beeldscherm?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).