Kijk hoe een quad van de v Brienenoordbrug lazert [video, updated]

Auteur: , 56 Reacties

Ja, dat leest u goed. Een brug (zonder piem0l) wordt omhoog gehaald, zoals de functie van een brug ook is. Tot zover geen bijzonderheden, alleen staat er dit keer een quad op geparkeerd.

Quad gaat plat

Kennelijk had iemand gisteravond, om wat voor reden dan ook, zijn quad op het uiterste puntje van het brugdeel geparkeerd. Je zou door zijn positie haast opzet vermoeden. Toen de van Brienenoordbrug vandaag omhoog ging (dit gebeurt op afstand) liet de afloop zich voorspellen. Gelukkig raakte er niemand gewond. Toch best nuttig, die slagbomen.

Hij houdt het nog best lang trouwens, pas bij een procentje op 70-80 aan hellingshoek winnen de natuurwetten het. Had Newton die zwaartekracht maar nooit uitgevonden… (mirror) (RTV Rijnmond, via @thijsmat)

Update – De ‘bestuurder’ van de Quad is boven water. Het is Jeffrey Waardenburg, cameraman van de VPRO, die hem van een schaapsherder had geleend.
Kennelijk vindt Jeffrey het maar raar dat bruggen ook wel eens opengaan. Maar ja, een vervangend exemplaar wordt toch van uw belastingpoet gefinancierd, dus daar zit geen centje pijn ;-)56 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@MrShifra: Mijn dank is groot, zie het ondertussen ook op AB :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ja, je moet ook niet je handrem vergeten =’D
Lijkt me een wraakactie van iemand. Zo van: “Ik zal die kl#@te quad, waar jij altijd als een debiel mee over ons woonerf scheurt, ‘ns fkes wat minder bruikbaar maken”…
@lemans96: Inderdaad, net goed! Pauperdingen dat het zijn.
@hamerhaai: laat me raden , je bent zo een een of ander milieuactivist of je bent een loser die er ooit mee gevallen is?
@audi-rs: Raden is niet jouw sterkste kant. Vraag me af wat wel.
@lemans96: De reden waarom die quad er stond staat gewoon in de bron, maar misschien heeft de schrijver dat zelf ook niet gelezen.

“De quad is van een schaapsherder. Het voertuig was geleend door een cameraman van de VPRO en even achtergelaten om opnames te maken van de kudde schapen die voorbij trok.”
@CorteX: “om opnames te maken van de kudde schapen die voorbij trok”

Over de van Brienenoordbrug…..
Behalve wat plastic dat vervangen moet worden, verwacht ik eigenlijk dat hij het gewoon nog doet.
Dit had beter door Michael Bay gefilmd moeten worden.
Wie zet daar in hemelsnaam een quad neer?!
@gop1: Iemand die er vanaf wilt?
@gop1: Jeffrey Waardenburg dus…
Van mij mag dit vaker gebeuren.
Viel dat even tegen. Ik had toch minimaal zunne grote vuurbal verwacht.
Okee, en voordat die brugwachter op het knopje ‘open’ drukt checkt hij niet of de brug safe en leeg is??!
En die gast die het filmt dacht ook lekker kijken wat er gebeurt met die quad i.p.v. naar de wachttoren zwaaien dat er iets op staat…
In de tekst (het zijn maar een paar regels) staat je antwoord al.
@sir_smokalot: Zou daar eventueel ook met pech kunnen staan? Of een oud vrouwtje die met haar fiets valt?

Denk niet dat er niemand oplet…
@sir_smokalot:
Laat onverlet dat die snuggere Harry die de brug van afstand opent wel de beschikking heeft over een videosysteem en dus gewoon vanuit zijn luie stoel de boel kan overzien.
Blijft het nog stom om je Quad daar te parkeren natuurlijk….
@jrk68: Wellicht, maar misschien heeft ie hem wel gezien, maar de afweging gemaakt om de brug toch open te gooien.
@sir_smokalot: Lijkt me helemaal niet raar. Een schip kan niet zomaar remmen, en als een schip die brug ramt loopt de schade al heel snel in de miljoenen. Een quad naar beneden laten stuiteren is dan toch echt een stuk goedkoper.
@sir_smokalot: Tja, dat krijg je als je alleen filmpje gauw kijkt en de tekst niet leest haha. Maar dat op afstand is mooi linke soep dan of kijken die pino’s niet op de camera’s en drukken met hun ogen dicht op ‘open’…
@VeniVidiVici:
Omdat het schip of de drijvende bok die er door moet niet kan remmen misschien ?
En dat dan een brug rammen door een schip een ietsje duurder zal zijn?
En de Brienenoord brug, na geramd te zijn door een schip 6 maanden uit bedrijf kan zijn?

Dat zal die “Pino” wel gedacht hebben…………………………………
@desjonnies: Dus als de brug door een technisch mankement plots niet open blijkt te kunnen, is het schip reddeloos verloren? Lijkt me dat het schip pas mag doorvaren, als het toestemming van de brugwacht gekregen heeft.
Duidelijk a bridge too far…
Aha, vandaar dat ze die hefbomen 30m van de brug plaatsen!
Lekker voor dat ding. Quads zijn toch kutdingen
Welke idioot kantelt een brug dan ook zo ver?
Die zet je weer recht en je rijd er gewoon mee weg. IJzer sterk zijn die dingen. Ik vind het jammer dat ze zo’n slechte naam hebben door een deel van de bestuurders die hem als speelgoed gebruiken,en de fabrikanten die speciaal “speelgoed” (race) versies aanbieden. De utility quads (zoals deze uit het artikel) of ATV’s zijn gewoon goede, handige en ijzersterke dingen. En zijn een goed alternatief voor een auto als je de snelweg niet op hoeft en nooit meer dan 1 passagier hoeft te vervoeren. Ik ben helaas een van de weinigen die dat ziet en langs de stuntrijder naar de goede gebruikers kijkt.
@robert110: inderdaad, en zijn perfect voor woon-werk verkeer. Rij zelf toch al een jaartje of 10 op een quad!
@robert110: ‘Zijn een goed alternatief voor een auto als je de weg niet op hoeft en nooit meer dan 1 persoon hoeft te vervoeren’ bedoel je waarschijnlijk.
Quads hebben op asfaltwegen niets te zoeken. Ze zijn daar onhandig en gevaarlijk.
@lemans96: Als we dan toch zo gaan beginnen… SUV’s en 4×4’s ook.
@lemans96:
Precies, opzouten met die krengen.
Er zitten niet voor niets van die grove banden onder.
Ga lekker in de modder spelen!
@lemans96: Zolang er een goede bestuurder op zit zijn ze helemaal niet gevaarlijk Het is dat kleine deel dat denkt dat het speelgoed is die het gevaarlijk maken, maar dat zelfde is ook bij auto’s het geval. En kun je onderbouwen waarom ze onhandig zijn? Ze zijn namelijk kleiner en wendbaarder dan een auto.
@robert110: Dat het ondingen zijn zegt al genoeg over hun onhandigheid :).
@hamerhaai: Als autoliefhebber hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen hoe plezierig het is om met een 4×4 te rijden met een vermogen van 85pk en een gewicht van 275kg.
@robert110: je zit dus in weer en wind buiten en kunt er toch niet mee tussen de files door rijden. Waar zitten nou de echte voordelen? Ik kan me voorstellen dat ze reuze handig zijn om over de velden van je uitgestrekte landgoed te rijden maar in een stad als Rotterdam?
@mashell: Ik zal eerlijk zijn dat ik er zelf geen bezit. Ik heb er wel regelmatig gebruik van gemaakt en het voordeel zit hem vooral in het formaat de wendbaarheid en de kosten tegenover een auto en het hebben van twee extra wielen tegenover een motor. Een ATV is goedkoper dan een auto meden door zijn lagen gewicht en lage brandstofverbruik. Daarnaast is er een keuzen uit registratie (auto/motor/landbouw) wat weer andere voordelen (en ook nadelen) met zich mee brengt. En voor mij is de blootstelling aan de elementen geen probleem. Een ATV is uiteraard niet voor iedereen een mogelijkheid. Omdat het anders rijd en een ander soort comfort heeft dan een motor en auto. Je moet er van houden en je kiest er bewust voor. Het is niet van ik zoek een voertuig dus ik neem een ATV. Zoals ik al zij bezit ik er geen maar ik ben het wel aan het overwegen. In mijn situatie is een auto niet handig in vergelijking met kosten en het gebruik. Daarnaast hou ik niet van het idee om met hoge snelheid op twee wielen te rijden. Sinds ik op een ATV heb gereden wil ik er een omdat ik het fijn vind rijden het is lekker licht en makkelijk op en naast de weg maar ik heb wel vier wielen met 4WD en een groot aantal laadmogelijkheden (rekken voor een achter en een trekhaak). Ik zeg ook niet dat iedereen opeens een ATV moet kopen ik wilde alleen de ATV in een positief licht zetten omdat er zoveel vooroordelen zijn (zie verschillende posts hier boven).
Haha, dat geluid!!
Tjonge, wie gaat dat betalen? Mag je daar parkeren? Stond de quad met pech langs de weg? Mijn Can-Am Renegade kost zo’n 18.000 Euro. Yep, meer dan een kleine auto. Dus pauper dingen of niet, als die van mij van een brug schuift krijgt dat een verhaal een staartje!
@driftkicker:
18.000 voor zo’n ding?
Hahaha… Steekje los lijkt me.
Vergeet niet af te stappen als je op de brug stopt!
@Hubert: In Nederland waarschijnlijk nog iets duurder.
Prijzen zijn zonder opties: http://www.jet-store.be/pages/can-am/can-am-atv.php
@driftkicker: Met opties doe je daar makkelijk 6000 Euro bovenop: servo stuur, verwarmde handvatten, trekhaak, beadlock velgen, alarm, winch, bagagekoffer, verstralers, led verlichting, …
@driftkicker: stoere vent die je bent!
@opabrutus: vind je jezelf nu cool omdat je zo een dwaze, zinloze reactie post?
@driftkicker: Een motorvoertuig met meer dan twee wielen onbeheerd achterlaten op het voetpad van het beweegbare deel van een brug waardoor het overige verkeer in gevaar gebracht wordt, met geen ander doel dan het schieten van wat foto’s? Ga maar optellen.
@oxymoron: niet slim van de quadbestuurder. Maar hadden ze de brug ook opengedaan als er een dure Duitse wagen op stond? Het blijft iemands eigendom waar hij keihard voor heeft moeten sparen. Ze hadden’m makkelijk kunnen wegtakelen als er dan toch camera toezicht op die brug is.
@driftkicker:
misschien eens nuttig om te leren nadenken.


– Waarom gaat een brug open?
– Wat gaat er dan doorheen ?
– Kan dat ook remmen ?
@desjonnies: daar voor heb je scheepvaartseinen, die bepalen of het schip mag door varen. In dit geval lag het schip gewoon stil en zal pas doorvaren bij volledig groen.
Newton heeft de zwaartekracht uitgevonden?
Hij wou gewoon weten bij welke hoek dat ding pas omlaag dendert :P
Ik zag daar op de A16 laatst een quad op de vluchtstrook rijden, tegen de rijrichting in!
De quad staat op het fietspad en mag daar helemaal niet komen. Jammer dat de quad niet verder naar beneden is gelazerd. Zo de Nieuwe Maas in. Regels gelden ook voor VPRO-ers en schaapherders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).