Kijk hoe een speelgoedauto met 315 km/u voorbijflitst

Auteur: , 11 Reacties

Nou ja, 'kijk'...De recordbrekende radiografisch bestuurbare auto is net als Zwarte Afrikaans-Spaanse Piet: je hoort hem wel, maar je ziet hem niet.

R/C Bullet

Elke hobby heeft zo zijn uitwassen, dat is niet anders in de R/C-gemeenschap. Voor de meest fanatieke eigenaren is het een sport te kijken tot hoe ver ze hun kleine wagentje kunnen pushen. In 2009 deed de zogeheten Pocket Rocket 259 kilometer per uur, maar daarna stond de ontwikkeling niet stil.

We zagen vorig jaar al een speelgoedauto 329 per uur doen, maar dat was in een soort van kombaan. De R/C Bullet waarmee deze week het record van 196,21 mph werd neergezet deed dit rechtuit. De maker is Nic Case, ook verantwoordelijk voor eerdergenoemde Pocket Rocket. Qua design kan je dit ook zien, het zijn beiden een soort van duikboten op wieltjes.

Een gyroscoop moet het wagentje op deze immense snelheden onder controle houden. Ik vraag me af wat er zou gebeuren als je dit ding in volle vaart tegen je schenen (of een ander obstakel) krijgt. Waarschijnlijk iets soortgelijks als bij Neymar, toen hij gisteren door toedoen van een Colombiaanse knie met een gebroken ruggenwervel van het veld ging.

Een video van de R/C Bullet die voorbij jankt vind je op autojunk!11 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
misschien nog een uitdaging voor dit meisje:
https://www.youtube.com/watch?v=Is6IjDzsxVI
@Jantje_555: Fantastisch dat jij ook weet dat er zo’n soort filmpje is…… heerlijk die Youtube verslaafde
Wat er gebeurt als je op die snelheid door een RC Car geraakt wordt, weet nog niemand…. Maar minder snelle auto’s (100mph/160km/h) crashen ook goed:

http://youtu.be/8dF0Ta2CEd8

Zijn trouwens veel soortgelijke filmpjes van te vinden op YouTube, onder “RC Car crash”
Iets minder snel, wel een electro RC Car en een volle ‘hit’ op de enkel:

http://youtu.be/vxnyqvejPjI?t=1m38s
@bartbanaan: die zag ik ook net, is niet echt op de enkel maar op het scheenbeen. Grappig dat de cameraman zegt…You’re legs are fine, they are still straight.
Wauw, ik ben nog nooit zo snel verveeld geweest. -.-
Op een gegeven moment zijn de wielen toch aan hun limiet kwa rotaties?
@Soulmaster: Want? Materiaal technisch gezien is dit niet zo spannend. Er ligt namelijk geen gewicht boven op. Daarnaast rijden deze wagentjes maar een paar seconden op die snelheid.
Hij had er op zijn minst een voorruit op kunnen schilderen..
@norge: met van de “cars” oogjes, het is en blijft immers een speelgoedauto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).