Taliban blazen 400 tankwagens op in Afghanistan [video]

Auteur: , 46 Reacties

Bij een raketaanval op een konvooi tankwagens zijn vannacht 400 NAVO-trucks in vlammen opgegaan. De ravage en vuurzee is enorm.

Inferno in Kabul

De verantwoordelijkheid van de aanslag op een parkeerterrein even buiten de Afghaanse hoofdstad Kabul wordt opgeëist door de Taliban. Zij vuurden een viertal raketten af op de verzameling trucks, vermoedelijk begeleid door een uitgelaten eindeloze aaneenrijging van het welbekende ‘Allahu Akbbar’-mantra (want dat is precies wat een godheid goedkeurt: dingen opblazen en mensen om het leven brengen), de brandbare lading deed de rest.

Eerder deze week was het vliegveld van Kabul al doelwit van een soortgelijke raketaanval in het nog altijd onrustige Afghanistan.

Aanvallen op tactisch belangrijke tankkonvooien komen vaker voor. Regelmatig gaan met brandstof geladen trucks in vlammen op, enkele jaren geleden nog in groten getale op een pas tussen Pakistan en Afghanistan. De aanval van vannacht zet echter een triest record qua omvang, en het ziet er niet naar uit dat de Taliban van plan zijn uit een ander vaatje te tappen.

Hulpdiensten waren de hele nacht aan het blussen, maar het vuur is nog niet onder controle, aldus de BBC. Een video met fotomateriaal is hier (mirror) te vinden.

Foto: screenshot uit video WorldBreakingNews46 reacties

Vervelend nieuws maar vind dat dit bericht eerder thuis hoort bij het AD of nu.nl
@Avi: Foto twee op de helling in de verte staat toch een auto?
Maar goed dat GroenLinks daar niet actief is.
Hoeveel PK’s hadden die raketten…
Aah de verkoop van raketten gaat weer omhoog, goed voor de industrie in de westerse wereld.
Plus een fabrikant in Europa mag weer nieuwe tankwagens leveren.
Goeie actie van die Allah ventjes dus, ga zo door…
@norge: ik betwijfel dat de raketten überhaupt door westerse landen worden gemaakt worden… Ook zijn dit soort acties ge-wel-dig voor het steeds ergere olietekort…
@marussia: Olie tekort? Onzin..
@marussia: Vast gewoon made in China.
@norge: Nee de spullen komen niet uit de EU doe je huiswerk .

Afghanistan laat zich niet temmen de Britten probeerde het de Sovjets en nu de gehele NATO .
Een volk mag zich verzetten tegen een bezetter?
Je mag zeggen wat je wilt dat is iets anders dan gelijk op je rug liggen en smeken om hulp .
@sandniggah: Waar de spullen vandaan komen is niet belangrijk, gaat er om dat er altijd een partij is die geld verdient omdat anderen zo nodig soldaatje willen spelen om hun zin door te drijven.
als Moslims broeders van elkaar zijn dan waarom houdt Taliban, Al-Qaeda, Al-Shabaab en die andere terroristische/Islamitische groepen niet op met aanslagen plegen op hun ‘ eigen broeders’ ? En dan maar onschuldige mensen opblazen en miljoenen aan materiële schade veroorzaken wat bereiken ze ermee? Europa moet nu echt meer doen om de immigratie toestroom van moslims tegen te gaan anders gaat ons westerse wereld waar we hard aan hebben gewerkt om het op te bouwen ook in rook op in de aanslagen en natuurlijk heb je ook goede moslims alleen niet veel van tegengekomen, We moeten de voorbeeld nemen van landen als Zwitserland, en Scandinavië , China, Rusland die ze hard aanpakt
@arias: Die ze hard aanpakken ipv aanpakt
De motivatie zal hier meer macht (het hinderen vna vijandige troepen die je machtspositie aantasten) dan religie zijn, maar voor partijen als de Taliban zijn macht en religie met elkaar vervlochten.
@sir_smokalot: je kan ook verder denken als dat. Wie denk je dat er nu het meest baat bij heeft dat deze 400 stuks in vlammen zijn opgegaan?? De makers ervan want die moeten nu weer waarschijnlijk 400 nieuwe leveren wat ze ook weer eens miljoenen/ miljarden zal gaan opleveren. Kijk aub verder dan alleen wat het nieuwe je dagelijks leuk verteld
@brabusrocket: 400 tankwagens met olie leveren miljoenen en miljarden op?? Toe maar, dit is toch wel teken van onwetendheid. Zelfs een volgeladen mammoettanker beschikt niet over een lading van miljarden.
@sir_smokalot:Leuk en aardig dat ons telkens maar word verteld dit is opgeeist door de taliban en dat is opgeeist door Al Qaida. Is lekker makkelijk natuurlijk maar er zit vaak meer achter en daar zullen wij autobloggertjes misschien wel nooit achter komen want wij zijn zo dom om alles wat het nieuws ons verteld ook gelijk te geloven al helemaal als het over moslims gaat
@brabusrocket: Tuurlijk, kerel. Stiekem weet ik ook dat het bedrijfsleven eigenlijk deze aanslagen financiert om hun verkopen op te krikken.

Op hun beurt worden ze weer beheerst door de Joden, dus eigenlijk is het allemaal Israëls schuld, net zoals 9/11 een groot Joods complot was. Maar ik hou de lezertjes, die wij beiden zo lekker minachten, inderdaad liever dom, dus ik hou deze kennis lekker voor mezelf.

Oh, oeps. Zei ik het toch hardop…
@arias: er zijn heel veel goede moslims in Nederland. Die zijn zo goed (geïntegreerd) dat ze niet eens opvallen. Het is ook een misvatting dat dit soort terroristische acties op religieuze gronden gepleegd worden, dat is slechts het excuus om de strijd om persoonlijke macht te verantwoorden.
@mashell: Oké Prima als jij dat vindt of denkt, Je bekijkt dat via jou opzicht maar ik denk er toch anders over en natuurlijk ik heb ook gezegd er zijn ook goede moslims maar welk andere religie dwingt mensen tot de islam te bekeren, welke andere religie zegt dat degene die hun godsdienst(afvalligen) verlaat bestraft mag worden( lees: gedood) welk religie zegt mensen die kritiek hebben op Allah of Profeet Mohammed ook bestraft mogen worden of ? zeggen christenen, Joden, boeddhisten, Hindoes, Sikhs of Shintos dat? staat dat ergens in hun boeken? en kijk naar Irak of Syrië of Pakistan wat die Jihadisten & ISIS doen, kijk wat die Imams van Saoedi- Arabië zeggen dat ze Europa zullen overheersen en dat elk andere religie uit de weg wordt geruimd , Kijk wat Pakistan doet Kerken in brand steken en christenen, Hindoes, Sikhs vermoorden op een gruwelijke wijze en wie pleegt de meeste aanslagen? want ja zoals Autoblog al zegt dat hun godheid dit goed keurt. Hoewel dit nergens meer over Auto’s gaat wil ik dit wel even kwijt. Je mag er anders over denken, maar dit is wat ik van ze vindt en ik denk dat er genoeg andere mensen ook zo denken
@arias: het is een antwoord op aanslagen in het verleden. Hoe het westen het huidige westen is geworden. Door moslim toen aan aan te pakken.
@arias: Niet zo zwart/wit bekijken aub. Het is dieper dan je denkt, hiervoor heb je niet 1,2,3 een oplossing jammer genoeg.
De Islamitische wereld landen zoals Pakistan en Algerije noem ik nu even als voorbeeld. Hebben jarenlang deel uitgemaakt van de Europese overheersing in hun land. Het is niet eens zo lang geleden dat deze landen hun onafhankelijkheid hebben uitgeroepen. Allebei eind jaren ’50. Houd er dus rekening mee dat er geen sympathie bestaat vanuit daar richting Het Westen.

Ik citeer ”Europa moet nu echt meer doen om de immigratie toestroom van moslims tegen te gaan anders gaat ons westerse wereld waar we hard aan hebben gewerkt om het op te bouwen” Het verleden van Europa staat bol van zwarte bladzijden waaronder de slavernij en de kolonies, dat nog niet eens zo lang geleden is gebeurt. Veel landen zijn letterlijk leeg geplunderd en alle grondstoffen waardevolle dingen zijn richting Europa verscheept.

Die terreurorganisaties weten ook dat de buitenlandse delegaties daar veelal voor een ding zitten en dat is Olie.
Aan de andere kant gebruiken deze idioten het geloof om hun eigen vaak persoonlijke doelen te kunnen gebruiken.
Door onwetendheid, grote hoeveelheid analfabete mensen in die regio is het makkelijk om mensen op een manier achter je te krijgen, het geloof gebruiken.
Dat is hun grootste wapen op deze manier kunnen ze miljoenen mensen achter hun krijgen. Geloof mij nou maar de mensen worden veelal gedwongen om mee te doen, anders worden ze gedood, gemarteld of wat dan ook. Dat zijn geen moslims, in de koran staat niet dat je onschuldige mensen moet vermoorden of niet-moslims dat is een misverstand/misopvatting.
Het zijn vaak de foute imams die mensen hersenspoelen om mensen aan hun organisatie te binden. Dat ze naar de hemel gaan als zij die niet-moslims vermoorden. Aan de andere kant strijken rijke sjeiks en ook rijke imams hun geld. Het gebeurt toch ook hier in Nederland dat er volgens de AIVD duizenden Syrië gangers zijn. Mede door die foute imams en daarnaast veelal ook het internet.
Ik kan het niet geloven dat dit nota bene in De Ramadan gebeurt, dat die terroristen dat juist nu doen.

Zowel Het Westen als de Islamitische Wereld hebben foute dingen gedaan, alleen Het Westen heeft er uiteindelijk van geleerd. Ook in Het Westen waren er altijd constant oorlogen tussen Engeland-Frankrijk-Duitsland (de grote landen), maar hebben de handen ineen geslagen om verder te kunnen en vooral om sterker en machtiger te kunnen worden. Om een lang verhaal kort te houden, hier zijn de grenzen weg ook tussen Nederland en Duitsland wie had dat 50 jaar geleden gedacht? Europa heeft geïnvesteerd in infrastructuur, scholing, gezondheid en het opleiden van geleerden, kunstenaars, wetenschappers, investeren in de techniek, industrie. Alles voor een welvarend Europa, alles eigenlijk om de economie te laten draaien.

De Islamitische wereld is gewoon blijven haken waar ze waren, het enige wat zij doen is elkaar afmaken wat ik ook niet kan begrijpen. Al die investeringen die ik net opnoemde zijn gewoon nodig als men een land wil opbouwen, het duurt een tijdje maar uiteindelijk wordt je ervoor beloond, de beste voorbeelden zijn Japan en Het Westen.

Willen de Islamitische Wereld ontwikkelen, dan wordt het hoogtijd dat ze een andere koers gaan varen.
@agera: 3e alinea moet zijn: persoonlijke doelen te kunnen bereiken.
@agera: jij kijkt in ieder geval verder dan wat het nieuws je verteld en wat de meeste lezers hier ook gelijk geloven
@agera: Fransen in Algerije waren monsters en hebben talloze oorlogen veroorzaakt .

Met het verdrag van Versailles als dieptepunt Duitsland pesten en uitbuiten om ze daarna de oorlog te verklaren.
@agera: Overigens heb je best goede argumenten, maar toch ben ik geen fan van ze, ze blijven maar met hun rare gedachtes andere geloven onderdrukken, aanslagen plegen, wereld willen overheersen etc. Als die radicalen islamieten dit niet deden was er nergens haat voor ze nodig Ik heb niks tegen andere religies of culturen ik ben geen Racist ofzo maar zij zijn in mijn ogen toch wel de orde verstoorders
@arias: Inderdaad dat verklaard al die oorlogen van DE NATO in HUN landen .

Je bent messcherp je ziet alles en hoort waarschijnlijk stemmen in je hoofd.


Ga zo door
@sandniggah: Nee ik ben Mohammed B die stemmen in me hoofd hoort en vervolgens mensen neer steekt of aanslagen pleegt.
@arias:

Volledig eens met arias, net zoals de rest van de mensen met voldoende common sense.

Dwaallichten blijven dwaallichten. Die zijn onverbeterlijk.
@kempenaer: Waarschijnlijk zoek jij de waarheid in een vervalste boek .
@mashell: Als de ”goede” en slechte appels samen vermalen zijn tot appelmoes. Probeer ze dan nog maar eens te onderscheiden.
@arias: jij bent het grootste voorbeeld van iemand die alles gelooft wat het nieuws hem verteld kijk wat verder dan neus lang is man. Weet jij wel de cijfers van alle moslims die NL mee hebben helpen opbouwen en netjes belasting betalen? Of geloof jij alleen de crimi cijfers die je worden voorgeschoteld?
@brabusrocket: Nee natuurlijk je hebt weer helemaal gelijk ik sla de plank volledig mis, Moslims zijn allemaal goed ze doen niks verkeerds, blazen alleen af en toe wat op maar meer dan dat niet dat vergeven we ze wel. Volgens mij (hoef niet kan het ook weer mis hebben hoor) ben jij gewoon bang voor ze omdat als je een keer iets zegt wat bij hun in de verkeerde keelgat schiet dat je talloze bedreigingen krijgt of dat je simpelweg ‘halal geslacht wordt’ en tuurlijk niet alle moslims zijn slecht je hebt er ook paar goede maar te weinig, ohja eergisteren toevallig in de middag ik koop een kroket bij de snackbar komt er een Soedanese of een Somalische asielzoeker tegen mij zeggen warum jij eten, geen ramadan? jij niet moslim? welk ander religie zegt zoiets alleen zij! en dat is wat me hekelt en dan is het jammer dat ze als een geheel worden genomen en de goede onder de kwaden moeten lijden maar dan is dat maar zo.
@arias: kan jij mij graag uitleggen wat Zwitserland, Scandinavie, China en Rusland hebben gedaan? Rusland en China onderdrukken inderdaad moslims. Maar onderdrukken daarna ook hele rits bevolkings religiueze groepen. Echt een lichtend voorbeeld.
@bmwadept:
Zwitserland – banken die als tussenpersoon en financier optreden, geld kan via Zwitserland worden doorgesluisd.
Zweden, behoorlijke wapen industrie met eerste klas producten.

Deze conflicten zijn altijd big-business.

Zelfs wij zijn de laatste tien jaar onderworpen aan een complete “angst-industrie” die draait echt als een tierelier, beveiliging, bewaking, bang, bang bang = money.
Of geloof jij dat het uittrekken van schoenen en je broekriem op Schiphol bij de controle de wereld veiliger maakt?
@bmwadept: Zwitserland & Scandinavië verbieden Halal slachten, Zwitserland verbied om meer minaretten te bouwen, en ook indirect meer moskee’s wat niet altijd lukt overigens, Scandinavië verbied onverdoofd besnijdenis en dat vind ik al een goede stap van ze
@arias: In Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en IJsland is ritueel slachten wel bij wet verboden.


Dus niet in Scandinavië ik mis Finland .

Er is eenmaal een verbod op ritueel slachten uitgevaardigd. Op 31 juli 1940 werd deze maatregel van de Duitse bezetter tegen de Joodse bevolking ingevoerd. De maatregel werd van kracht op 5 augustus 1940, waarop drie personen in Amsterdam gearresteerd werden omdat ze het verbod overtraden.


Mooie inspiratiebron heb jij .
@arias: Je oogst wat je zaait .
@sandniggah: Wat bedoel je daarmee? Kan je iets specifieker zijn?
Politiekblog.nl
Goh, autoblog is verandert in telegraaf.nl. Waar hersensloze prikkers in een artikel link blijven leggen tussen Afghanistan en moslims in Nederland. Onwetendheid regeert.
@bmwadept: Ze hadden het over vrachtwagens vervangen en niet over de doden en het leed.

Het was goed voor de economie van Europa om die dan weer te verkopen niet wetend dat vrachtwagens ook buiten Europa worden gemaakt .

We leven in een rare tijd waar mensen worden gemuilkorfd als het hun niet bevalt ook al is het de waarheid in algemeen belang.
Inderdaad blazen aantal moslims in naam van God een buslading passagiers, een drukke marktplein of een parkeerterrein met tankwagens, op. Is allemaal onderdeel van een politiek proces. Een proces dat bemoeilijkt is door Westerse agressors met hun invallen in Afghanistan en Irak. Maar per saldo zullen bevolkingen van Islamitische landen achterkomen welke systeem hun het meest ligt. En dat met veel minder doden dan het Westerse proces. Waar wereldoorlogen en genocides ten grond slag lagen aan het besef dat democratie toch geen slecht idee is.
@bmwadept: Ik adviseer je alles te linken en dan zie je dat de daders die dat alles steeds veroorzaken steeds dezelfde zijn .
@sandniggah: het is inderdaad een kleine groep. Vaak militanten die al jaren onderdrukking hebben meegemaakt en vaak aan verkeerde kant van het systeem stonden. Zoals de soennieten die de Amerikanen hadden geholpen met strijd tegen Al Qaida. En vervolgens moesten toezien hoe een minderheid aan de langste eind trok.
Moeje is kijken wat je als pomphouder daar te lijden hebt, lijkt wel grensgebied NL…
@E34M5Touring: Weer een ingenieuze opmerking van jou .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).