Officieel: Kimi Raikkonen keert terug bij Ferrari [updated]

Auteur: , 30 Reacties

Gisteravond werd bekend dat Felipe Massa momenteel zijn laatste seizoen voor Scuderia Ferrari rijdt, en het vervolgnieuws kon niet lang op zich laten wachten: zijn stoeltje wordt volgend jaar ingenomen door Kimi Raikkonen.

Vanaf volgend jaar weer in Ferrari-tenue, Kimi Raikkonen

De introverte Fin reed voor zijn tijdelijke vertrek uit de Formule 1 zijn laatste drie seizoenen voor Ferrari (2007-2009), waarna Fernando Alonso, die volgend jaar zijn teamgenoot wordt, hem verving. Dat worden volgend jaar dus twee kapiteins op één schip.. I know what I’m doing?

In 2007 werd Kimi met Ferrari wereldkampioen. Sinds het vorige seizoen rijdt hij voor Lotus-Renault, en niet geheel onverdienstelijk, ook al gingen de laatste twee races wat minder.

Massa was al sinds 2006 actief voor Ferrari, en maakte zijn vertrek bekend via Twitter. Het is nog niet duidelijk wat hij volgend jaar gaat doen.

Hoewel de komst van Raikkonen een done deal lijkt te zijn, is het wachten op het persbericht van Ferrari. Dit gaat naar alle waarschijnlijkheid vandaag de deur uit.

Update: zojuist bevestigde Ferrari officieel de komst van Raikkonen. Welcome back, Kimi!30 reacties

Hmmmm….. De vorige keer gaf hij toch aan dat hij bij ferrari niet lekker in z’n vel zat……iets wat ook duidelijk te zien was……..
@mustang750supersnake: Ik denk dat hij het inderdaad moeilijk gaat krijgen, Kimi gaat het liefste zijn eigen gang, en dat kan/mag bij Ferrari simpelweg niet. Lotus liet hem echter zijn eigen gang gaan, daarom vond ik dat ook zo’n goede combinatie.
@mustang750supersnake: Kimi wilde naar een beter team. Red Bull mislukt en bij MB ook weinig kans. McLaren zou ik voor 2014 nog even niet voor gokken en daar is waarschijnlijk ook geen stoeltje beschikbaar.
Dus ja: bij Ferrari betalen ze gigantisch en ze hebben een goed budget. 2014 gaat m waarschijnlijk niet worden voor Ferrari: daar zijn ze meestal niet zo snel met het uitbuiten van nieuwe regelgevingen.
Dat moet voor spektakel zorgen. Alleen jammer dat ze er volgend jaar grasmaaiermotoren in hebben zitten.
@midasracer: Net als BMWs 1.5 liter blokje uit ’83 he?
Dat was ook al zo saai…
@midasracer: t zal anders klinken; maar ach; op de TV lult er toch iemand doorheen. En als je aan de baan staat, waar je je 100euro’s verneukt door steeds maar stukje te zien; ach, dan verbranden je oren iig niet van lawaai.
Ik vond het kijken van de race als toeschouwer iig geen kloot aan en het was, inclusief goede oordoppen nog altijd te luid voor mij.
Volgend jaar gaat leuk worden met VEEL meer Kers; met hopelijk wat mooie blow-ups en hopelijk met wat teams uit de achterhoede die het goed voor elkaar hebben: meer strijd om de status-quo te verbreken!
@gregorius: Ik ben benieuwd. Ik ga de eerste paar races kijken (als de BBC tenminste uitzendt, anders is het einde verhaal) en als er niets aan is, ga ik liever in mijn schuurtje prutsen. Zonde van mijn zondagmiddag om 20 van die grasmaaiers 2 uur rondjes te zien draaien.
@midasracer: in theory is het sws zonde van je middag om F1 auto’s 2 uur lang rondjes te zien rijden. Ik voel me nou zelden verlicht na zo’n race.
Maar ach; daar zijn zondag-middagen voor: even hersenen uit en dit soort dingen kijken! Prima.
@gregorius: Ik heb daar in tegen wel super genoten van op het circuit te zijn. En als je nou een kaartje koopt waar je een giga led screen voor je snufferd hebt kun je gewoon de race volgen. Anders, voor wat is het 80 euro? neem je zoon fanvision.

oordopjes zijn wel een must want na een tijd krijg je wel last van je oren.

Maar ik had er gelijk een uitgebreid weekend met vrienden van gemaakt dus toen werd het nog leuker.
@sjeppie156: Ik zat in Singapore. Het weekend was leuk; maar ik vond Singapore leuker dan die race. Het LED scherm voor je neus was iets aan de kleine kant en de versnapering waren ook nog eens takkeduur.Leuke ervaring, maar ik laat de volgende mogelijkheden lekker aan mij voorbij gaan. Ga liever naar een goede voetbal of ijshockey wedstrijd!
Alonso en Kimi in een team? hmm… Alonso wil een teamspeler, Kimi gaat lekker zijn eigen gang, dat moet wel spektakel opleveren.

Ik ben benieuwd wie er nu in het Lotus stoeltje terecht komt, Hulkenberg?
@motoragent:
Ik hoop vd Garde … zou tof zijn
@markietwo: Dan zal die aanstaande schoonvader met flink wat geld instoppen wil dat gebeuren. Tuurlijk Giedo kan goed rijden maar lotus is op moment niet meest financiële stabiele team.
@motoragent:
Alonso wil geen teamspeler, die wil een slaafje.
Het wordt zeker herrie in de tent en gezien Ferrari al zo’n 20 jaar volgens dat leider/slaaf concept werkt kunnen ze daar vast niet mee omgaan.

Ik gok ook op Hulkenberg in de Lotus.
@tupperware: Dat is inderdaad wat ik bedoel met teamspeler, iemand die zich opoffert voor het team (en dus alonso), en niet alleen voor zichzelf zijn best doet.
@tupperware: ik denk dat Alonso, ondanks zijn 10-tallen miljoenen, niet heel veel te willen heeft in deze. Hij heeft het nagelaten om wereldkampioen te worden; tot 2 keer toe was t erg close. Afgezien van het feit dat hij minder fouten lijkt te maken dan anderen, morst ook hij wel eens punten.
En dat eeuwige gezeik dat die Ferrari niet snel genoeg is: het is het team met (vaak) t grootste budget. Geen cent wordt gespaard. Elk talent wordt ingehuurd. Dan mag je daar niet over klagen Alonso.
Kimi zal er voor zorgen dat Alonso weer goed gepeperd in die auto moet zitten!
@gregorius: ik kan me nu al verheugen om dat jankerige smoeltje van Alonso als hij door Kimi wordt afgedroogd.
@gregorius:
Je hebt helemaal gelijk, maar leg dat Fernando maar eens uit.
Wtf Kimi?! Hij weet toch zelf ook wel wie de schoten roept binnen Ferrari? En dat hij daar geen zin in heeft. Heeele rare move dit als het doorgaat.
Shit, dus nooit meer ” yes yes yes yes, leave me alone I know what I’m doing ‘

Of die geweldige Renault reclame “I have no idea ”

Kimi’s onderkoelde persoonlijkheid en aan de andere kant zijn levenslust maken hem voor mij gewoon een hele grote.
En de man zijn onverstoorbaarheid.

http://www.youtube.com/watch?v=I3VemDjU15M
Ik vraag me af of hij naar Ferrari gaat hoor! Vorige keer bij Ferrari zat hij duidelijk niet op zijn plek en stopte hij zowat volledig, ik kan me niet voorstellen dat hij nu (in principe) een stap terug zet.
@Polo90: Hij zet nu alles op alles voor een volgende kampioenschap, en hij weet dat hij dat bij Lotus niet zal kunnen behalen. Al denk ik dat Lotus volgend jaar toch vrij goed uit de verf kan komen…
Raikonen wil wereldkampioen worden en Alonso.Als de fin voor de spanjaard rijdt zal hij de laatste er echt niet langs laten vanwege teamorders volgens mij.Maw 2014 wordt een mooi Formule 1 seizoen,volgens mij.
Ik hoop dat Raikkönen het licht uit Alonso’s ogen rijdt! Zou fijn zijn als die egotrippende paëllaboer eens even goed op zijn nummer gezet wordt door een teamgenoot.
HET IS BEVESTIGD !!!!!!!!!!!!!!!
@RazorHead: hiep hoi.
Gaaf! Als ie maar geen Irvinetje, Barrichellootje of Massaatje gaat spelen en gewoon zijn eigen ding blijft doen.
@Vincegail: je hebt het toch over kimi hé?
Als hij dat moet doen dan stapt hij uit, midden in de race en dan gaat hij lekker wat motorcrossen!
Kak, nu is het officieel … ik ben serieus bang dat we 2 seizoenen van hem kunnen genieten, en dan gaat het licht voor goed uit! Jammer!
De vorige keer dat er nog een kapitein aanwezig was op hetzelfde schip liep het verkeerd af. Niet geheel ontoevallig profiteerde Raikkonen daar juist weer van :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).