Koop Ayrton Senna’s oude Honda NSX

Auteur: , 37 Reacties

Ayrton Senna da Silva behoeft geen nadere introductie. De coureur is een legende, en inmiddels al bijna 20 jaar dood. Deze combinatie doet wonderen voor de prijs van iemands memorabilia, zoals de Senna-NSX die deze week op eBay verscheen.

Honda NSX Ayrton Senna

Volgens de overlevering uit de Senna-bijbel had de Braziliaanse coureur 3 Honda NSX’en tot zijn beschikking, waarvan dit er eentje is. Het zwarte exemplaar uit 1992, met chassisnummer 000999, schijnt een cadeau geweest te zijn van zijn mentor en sponsor, Antonio de Almeida Braga (“Braguinha”). Dat Senna wel raad wist met NSX’en hoeven we jullie niet te vertellen.

Deze NSX bevindt zich in Portugal, vlakbij het Estoril-cicrcuit, en heeft bijna 50.000 kilometer op de klok. Dat lijkt vrij veel voor de drukbezette Senna om alleen afgelegd te hebben, maar het gaat om de eigenaar, niet om wie de kilometers op de klok zette. De huidige verkoper, die de auto 17 jaar in zijn bezit heeft, zal er ongetwijfeld ook een aandeel in gehad hebben.

Honda NSX Ayrton Senna

Om de prijs eckstra op te drijven, meldt hij: “[the car] is completely original with carpets used by Senna, the last time he drove it, inclusive of his foot print. I have now decided to put it for sell for the first time ever and tell it’s history”. Sorry, maar bij dit soort afgoderij bekruipt me altijd een ongemakkelijk gevoel.

Het hoogste bod staat nu op 56.000 euro (48.500 GBP), en er zijn nog 8 dagen te gaan. Check de advertentie HIER. Hopelijk kan de verkoper zijn claim wel hard maken.

Over de NSX gesproken: Honda neemt het welbekende NSX Concept 2 mee naar Frankfurt. Want dat neverending concept kennen we nog niet uit den treure. Volgens Honda’s prouductplanning komt er in 2038, nadat Concept 7 is onthuld, een productieversie. Maar het zou ook 2039 kunnen worden.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Senna heeft hem zelfs helpen ontwikkelen….

Icoon uit die tijd… zowel de auto als Senna
Pffff wat toch nog steeds een geweldige supercar!!
Geweldige auto, maar de meerprijs dat Senna er in heeft gezeten is het mij niet waard. Zeker niet omdat er de afgelopen 17 jaar iemand anders in heeft gereden die volgens mij voornamelijk de prijs wilde opdrijven.
Gratis een beetje Senna DNA in je stoel, nouja gratis….
Nu er waarschijnlijk jarenlang een vettige Portugees in heeft zitten stinken, heeft het feit dat Senna er ooit in heeft gezeten ook geen waarde meer.
@berlinetta: Lekker onbevangen
Nee danku… Als ik een sportwagen zou willen uit die tijd dan weet ik wel een andere… Alleen de centjes nog :-)
Het is de gek die het er voor over heeft….En die verafgoding van een te vroeg gestorven iemand (denk ook aan Elvis, Mercury etc..) is een menselijke ‘standaardhype’. Niks aan te doen, dan alleen jezelf afvragen waarom je de hele wereld wilt napraten. Gewoon een gast die goed kon rijden, niets meer, niets minder.
Ik hoef geen celebrity DNA, de wagen moet er pico bello uitzien voordat ik een bod doe.
@toroloco: Inderdaad, de verkoper had op zijn minst die matten eens flink kunnen uitkloppen!
Een van de tofste supercars aller tijden! Alleen jammer dat ze zo duur zijn! Maar zo duur?
@toyotafortuner: gewild, zéér gewild. Kijk voor de lol eens rond, in Nederland doen ze zo’n 32.000 euro (als je ze kan vinden) en in Engeland gaan ze gemiddeld voor zo’n 30.000 Pond. Dat is weliswaar een hoop geld, maar je krijgt er ook een icoon voor terug. Man wat zou ik ooit graag een NSX in mijn bezit hebben.
@ej20g: dang 32 rooitjes.. Niet mis. Ik ken voorlopig alleen 88-trk-3 als NL’se NSX. http://www.autojunk.nl/2013/05/honda-nsx-42. Maar die alleen al is zo prachtig met zijn rode lak en zwarte dak. Ken je toevallig anderen dan 88-trk-3?
@toyotafortuner: ik weet dat er een rode met zwart dak te koop staat, kenteken begint met “52”. Die staat ook te koop op Autoscout. Verder heb ik werkelijk geen idee helaas.
@Sir_smokalot: Heeft géén 50.000 km op de teller meer nét 30.000. Adverteerder vermeld 30.000 miles, maar op de foto’s is toch echt een km/h snelheidsmeter te zien, derhalve slechts 30.000 km.
prachtige wagen <3
Als senna zo goed was waarom is hij dan dood? Nee ik ben meer een Prost, Schumacher fan.
@schellekens006:

Nu ben ik ook geen uitgesproken Senna fan, maar ik vind jou uitspraak wel erg bot ( de term kort door de bocht vond ik wat ongepast wat Senna betreft)
@schellekens006: Prost & Schumacher, beide slimme, sluikse en zeer, zeer goede rijders. Maar laten we eerlijk zijn: achterbakse, politiek gedreven, winnen over alles (ook integriteit en statuur) mentaliteit. BARF!!!!! Zum kotsen man! Ps. dood = kan ook een mechanisch mankement zijn. Wat een zwaar beneden niveau opmerking man. Scheer je weg hier!
@hoflander: Senna kon er anders ook wat van. Maar er is inderdaad een groot verschil tussen de een en de anderen!
@schellekens006:
Zoek eens een video van hem op en met name de video waarin Schumacher iets over Senna zegt na zijn tragische ongeval.
En lees dan je opmerking nog eens, u is een cru persoon.
Senna is 1 van DE iconen der autosport in het rijtje Andretti Lauda Prost Villeneuve Sterling Moss en vele anderen.
En mocht je de video tegenkomen over Senna docu kijk die vooral dan weet je waarom deze man zo groots was en alom gerespecteerd werd en nog steeds wordt.

Maar om nu deze auto op te hemelen het blijft een Jappenbak en wat al gezegd is 17 jaar door een dikke stinkende Portugees bereden is nee dank je.. ik pas.
waardeloze kuthokken ..

dingen “kan” je kopen voor de prijs van een middenklasser ..
juist .. “kan” ja .. want niemand koopt die meuk ..

dingen zijn dus net zo dood als Senna ..

leuk voor de droomboys .. that,s it ..
@lincoln: Ik vind 30k niet echt waardeloos. En het feit dat ze niet rijen dik bij de dealers staan zegt ook wel iets over de aantrekkingskracht van de NSX. Maar toch bedankt voor je reactie.
@Forza:

dat zegt idd veel over de doelgroep ..
@lincoln: altijd leuk jouw ongezouten mening, maar niet alles en iedereen over één kam scheren!
Ik heb hier nog een circuittest ergens liggen van het Belgische autogids, Honda Nsx vs Mazda Rx7 turbo, vs Porsche 911 vs Porsche 968

De Nsx maakte brandhout van de beide Porsches, enkel de Rx7 kon (een beetje) volgen, om maar eventje mee te geven wat dat Honda ding wel niet kon, dus degenen die hier roepen dat hij waardeloos is, bij deze een geschiedenisles…
@Volvo_440_turbo:

Destijds werd hij door de europese pers bekritiseerd omdat hij te gemakkelijk te rijden was (“je oma kan er hard mee”). Daarom verloor hij meestal tests tegen Ferrari en Porsche.
Die op hun beurt vervolgens hun auto’s gemakkelijker te rijden maakten. En toen vonden de europese journalisten dit opeens wel een goede eigenschap.
@Volvo_440_turbo:

tuurlijk .. de beste auto ter wereld ..
zijn er een handvol van gemaakt ..
en staan voor 30K te koop ..

whahahahahahahahaha ..

veel plezier met je autogids ..
@lincoln: Dik 18000 geproduceerde NSX’en is natuurlijk niet heel veel, maar een handvol is wel een understatement.
@lincoln

Jij weet duidelijk niet wat de Nsx voor auto is en toen ook was. Het ding zoals jij het noemt reed letterlijk alles weg destijdsaar was bovenal door iedereen te besturen en kon je er zelfs dagelijksee rijden wat destijds met een lambo of Ferrari niet kon.

30 duizend euro voor 20 jaar of ouder is een boel geld en echt mooie kost in duitsland al gauw 40 à 50 duizend euro. Zet dat eens weg tegen de nieuwprijs van destijds..117 duizend GULDEN dan denk ik wat lul je stom! Zie dat geen Porsche echt nadoen maar goed…
@johanw:

kan mij dat verrotten wat voor een prijs er op staat ..
al wordt er 5 miljoen op gezet ..

worden ze verkocht dan ??
@lincoln:

Lul niet zo zwakzinnig man.
Toch wel leuk, maar voor € 60.000,- zet ik liever een hele mooie 911 / 964 in de schuur.
@lincoln

ja deze worden verkocht, hoe kan het anders dat deze 2e hands te koop staan.

en dat deze niet veel te koop staan, heeft twee redenen, A de personen die er eentje hebben houden deze lekker, want dat zijn echte liefhebbers en B deze is destijds niet veel verkocht maar goed dat zegt niets over de auto zelf maar meer over wat europeanen kopen

de Accord bijvoorbeeld is in aantallen heel wat meer dan een 3 serie verkocht wereldwijd….hier zie je deze bijna niet rijden, maar zegt dat wat over de accord dat dit neits is…, nee niet veel….

wordt een Nissan GTR veel verkocht? nee, maar een Porsche 911 wordt in aantallen verkocht die niet in verhouding staan…daarmee is een auto niet specialer of niet, dat maak je er zelf van. Ik kan een 911 ook waarderen net als veel anderen…

Een NSX heeft in autoland veel betekend en nog steeds en dat schijn jij niet te kunnen inzien of is je kennis weinig toereikend hierover…jammer, maar lul dan niet zo stom zeg…
@johanw:

ja ja .. de ultieme droomauto op autoblog.nl ..

kost de prijs van een ordinaire middenklasser maar niemand hier heeft zo,n ding in bezit ..

rara hoe kan dat ..
@lincoln: Waarschijnlijk om dezelfde reden dat de gemiddelde autoblogger geen 20 jaar oude Porsche of Ferrari op de parkeerplaats heeft staan. Verder helpt het ook niet mee dat een 911 uit ’91 iets meer dan de helft kost van wat een NSX moet opbrengen. Prijzen van de NSX zakken al jaren niet of nauwelijks onder de 30k.
Blijkbaar worden ze er voor verkocht want anders zou de prijs wel zakken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).