Marktplaats-geboefte steelt Audi A8 in Lelystad [updated]

Auteur: , 89 Reacties

Marktplaats, het is een van de fijnste uitvindingen op het internet. Het enige nadeel is dat het de (ver)kopers nog wel eens aan eerlijkheid ontbreekt. Zo krijg je soms een baksteen ipv de beloofde iPhone, of gaan 'kopers' er met je dikke Audi vandoor. Zoals eergisteren in Lelystad.

Tropische hoofdpijn

Wanneer je je auto particulier wilt verkopen, is het altijd oppassen geblazen. Daarom is het handig om bij een proefrit mee te gaan, en thuis de paspoorten van de kopers tussentijds in bewaring te houden. Vertrouwen is goed, controle is beter.

Het echtpaar dat hun 335 pk sterke A8 4.2 FSI (D3), kenteken 10-ZR-GP, wilde verkopen, hield hier eergisteren een flinke kater aan over. De ‘geïnteresseerde’ mannen wachtten geduldig hun moment af, en toen de eigenaar als begeleider achterin wilde stappen, kreeg hij een beuk en gingen de dieven er met zijn auto vandoor. Een achtervolging met een andere wagen mocht niet baten.

Zoek de Audi

De politie is op zoek naar een graatmager blank mannetje met scheve tanden en een grote kale neger van ‘ongeveer 26 jaar’ oud. Bovendien zit (zat) er een opvallende sticker op de bumper (waar is dat tropische feestje?!). De omschrijving helpt waarschijnlijk beter dan te zeggen dat je zoekt naar een grijze Audi. Zoek de boef!

Heb je zelf wel eens een oneerlijke koper/verkoper meegemaakt bij een online verkoop? En welke maatregelen neem je om ervoor te zorgen dat je spullen iet onder je lijf vandaan gejat worden? Laat het weten in de comments!

Update 14-08: In de comments zagen we voorbij komen dat de auto niet meer als gestolen geregistreerd stond, en dus mailden we de rechtmatige eigenaars even. Aan deze comment (we vergeven de caps-terreur voor deze ene keer) te zien, is de Audi weer netjes terug waar hij hoort te zijn.89 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Haha, signalement ‘grijze Audi’ inderdaad !

Raar dat je zó graag een Audi wilt hebben, dat je er zelfs voor opgepakt en gestraft kan worden. Hoewel de straf vanzelf volgt voor deze boefjes…ze rijden in 0000 :)
@Megakix: Ik denk niet dat ze de auto perse willen hebben. Die wordt zo snel mogelijk verkocht (in het buitenland) of uit elkaar gehaald.
@Megakix: ik merk dat je in de leer bent bij jrk68 en Norge? Je begint al aardig op ze te lijken, maar of je daar nou zo blij mee moet zijn?
-edit: nutteloze bijdrage-
een speld in een…
zal wel een hoax zijn… en alleen maar om reclame te maken voor http://www.tropisch-feest.nl
wel slim overigens…
@hans75: Nu alleen nog even de kosten van een valse aangifte lappen dan :)
@sir_smokalot: Heb je de aangifte gezien dan? Ze kunnen namelijk ook gewoon zeggen dat er aangifte gedaan is terwijl dat niet het geval is. Nooit zomaar mensen vertrouwen, net zoals mogelijke auto kopers. ;)
@premiumbmw: Auto staat wel degelijk als gestolen opgegeven, ff ge-checked ;-)
@sir_smokalot: Ow oeps, zie nu pas de link naar de site van politie.nl
@hans75: toch kan je blijkbaar een A8 verdienen met tropische feestjes…Doet-ie goed!
Heb er zelf ook altijd een hekel aan, dat verkopen via Marktplaats. Je krijgt het vreemdste gespuis over je vloer. Daarom gebruik ik het ook enkel voor relatief goedkope dingen <2000 euro. Zo'n dure auto zelf verkopen is waanzin. Als je zo'n ding kan rijden dan neem je die paar duizend euro die je van de dealer krijgt voor lief, lijkt me. Dit is vragen om problemen.
@barney: misschien waren zij ook 2e eigenaar, die audi’s staan tegenwoordig voor een appel en ei opinternet
@barney: Waarom denk je dat die hem moet verkopen haha. Trouwens die oude a8’en brengen weinig op.
Mensen die je meer bieden en via pay-pal betalen, bij pay-pal schjnt er een mogelijkheid te zijn, je geld terug te trekken.

Nooit een koper geloven die meer wil betalen.

Zijn ze met zijn tweeën, ben jij ook met zijn tweeën…………..

Nooit de sleutel af geven, was vroegâh een oude truc : sleutel in de boetseerklei drukken en ’s avonds reed je wagen ineens weg.
Nu wisselen ze jouw sleutel om, voor een andere van hetzelfde merk en komen ze ’s nachts ff terug.

Een relatie van me is drie 5 serie Diesels kwijt geraakt door boeventuig.
De man woont in een flat, dus eer hij beneden is, zijn de boeven gevlogen.
Ik verkocht hem mijn C6 Diesel, nadat de derde was gestolen, hij had echt moeite om zijn geld terug te krijgen van de verzekering, maar is zo dolgelukkig met de C6, dat hij een van de laatste zomaar nieuw heeft besteld om maar niet zonder C6 HDI te zitten.

Meeste rottigheid is altijd wel bij de populaire Duitse merken zoals Mercedes, Audi en BMW
Ze breken ook gewoon in je huis en vragen je beleefd om de sleutel terwijl ze een pistool tegen je slaap drukken.
@desjonnies: een jaar of 10 geleden kreeg mn vader (toen werkzaam bij een Mercedes dealer) instructies om auto sleutels beneden op de tafel te leggen, niet op het nachtkastje.

Waren in 2 weken tijd 5-6 S &E klasses gestolen waarbij men binnen kwam met een blaffer, met het verzoek je autosleutels even uit de kluis te halen of van je nachtkastje te ritsen.

Ook werden de meeste type aanduidingen verwijderd zodat men niet zo snel een V6 of hoger zou herkennen. (alle diesels hadden toen toch al kromme uitlaat pijpen dus zag je het verschil niet tussen een 200 cdi of een 320 cdi.
@lamborgfan:

Wie legt z’n sleutels nu op z’n nachtkastje?
@Hupke: Toendertijd mensen die een ton of meer neertelden voor een stukkie blik..
@lamborgfan:

Als die ton dan zoveel geld voor je is dat je er per se naast wil slapen heb je mss gewoon veel te veel geld uitgegeven aan je wagen.
Dat is maar mijn gedacht ervan.

Er is niets indrukwekkend aan een dure wagen als je aan je bankrekening merkt dat je die gekocht hebt.
@desjonnies:

Voor ze je om die sleutel kunnen vragen moeten ze eerst binnen raken.

En als je ff wat verstand hebt dan parkeer je je wagen binnen je omheining dan ziet niet jan en alleman die staan en raken ze er ook niet zomaar mee weg.
Nooit bij je huis af schuur afspreken. Ze kunnen later terugkomen om de boel alsnog ‘op te halen’.
Is mij ook overkomen, toen ik om de auto heen liep naar de passenger deur, reed de dief weg. Auto is nooit meer terug gevonden maar de dief herkende ik in het politie archief, een oude bekende dus en werd opgepakt. Gelukkig betaalde mijn auto verzekering meer uit dan de vraagprijs.
Tropisch feestje in de bijlmer zeker. Schorem.

Ik rij alvast naar de KFC
-edit: nutteloze bijdrage-
Nou moe…En die blanke verdachte dan? Beetje kort door de bocht..
@sir_smokalot: er wonen ook blanke in die ghetto daar, dus hij bedoelt niet gelijk alleen die neger, bij beide de klauwtjes eraf lekker op zijn arabisch, dan garandeer ik je dat diefstal binnen een jaar met 75% daalt…
Voordeel van mijn Renault! Keyless entry. Ik moet in de auto aanwezig zijn met de startkaart om de auto te starten. Zou ook sowieso niet met twee “kopers” in mijn auto stappen, tenzij er nog iemand van mijn kant bij is.
@pleiades: Maar je hebt nog steeds een Franse auto.
@MLTB: zeker. Risico van pech tijdens de vluchtrit is te groot…
@davelepeef: het is geen VAG! Daar loopt zeker je TSI, DSG of 6 bak van kapot!
@rufctr01: 6-bak? Wat een onzin man. Niet eens elke TSI motor heeft of had problemen. Nu er een nieuwe generatie is waar je niets van hoort blijf je mekkeren, terwijl je er zelf geen ervaring mee hebt.
@MLTB: No shit Sherlock :’)
@MLTB:
Waar helemaal, maar dan ook helemaal nix mis mee is……………………………….
@desjonnies: dat laatste denkt MLTB natuurlijk heel anders over.
@rufctr01: En een stuk of 33 andere mensen met een bord voor hun kop ;)
@pleiades: Jij denkt dat een getrainde autodief die niet makkelijk meeneemt? Droom verder.
@jeffreym3: Niet zoals deze Audi A8 gejat is nee :’) Voor de rest geloof ik best dat een getrainde autodief hem wel kan jatten, waar heb ik ooit gezegd dat dat niet kan?
Mijn schoonpa, jonge, luxe, saab 9-3 met veel KM en kapotte versnellingsbak. Tot tweemaal toe (sorry) marokkanen en turken die hem voor 2500 eur wilde kopen. eenmaal ter plaatse bedreigingen, opsstootjes, bedreigingen naar de kids, politie erbij… één en al ellende. Nooit meer een auto op marktplaats
Tip met pasporten werkt ook niet… Een bende een jaar geleden actief in België stal pasporten (zakkenrollen) op bestelling van mensen die op leden van hun bende leken. Na desnoods een kleine kapselwijziging boden ze zich dan aan bij enkele VAG Dealers voor een testrit waar ze nooit meer terugkwamen…
Misschien een goede tip: spreek niet af bij je thuis maar bv net voor lokale politiekantoor…
Tja, het klinkt wellicht racistisch maar het zorgt voor minder gezeik: geen zaken doen met buitenlanders…
@cupsport: Zal het nooit meer doen…..
@cupsport: ja want dat zijn allemaal rotte appels toch?
@cupsport: ik heb zoiets ook ooit mee gemaakt met een nederlander, moet ik nu ook niet meer zaken doen met nederlanders?
Stelen verdiend niemand, maar ik zou bijna zeggen dat je je A8 niet waard bent met zo’n sticker op de bumper…..
Een drugsverslaafde en een antilliaanse draaideur kruimeldief…..

Tja Nederlandser wordt het niet….
Ze hebben toch overal van die mooie camera’s boven de weg hangen waarmee ze leasewagenbijtellingsfraudeurs kunnen opsporen? Als ze het nou slim spelen, kan de politie die dingen misschien gebruiken om gestolen auto’s te signaleren…
@potver7:

Liever niet, ik heb liever dat ze een gestolen wagen niet terugvinden dan dat ze die dingen als spionage middel gaan gebruiken.
@cupsport:
Probeer maar eens een Audi of BMW te verkopen op Marktplaats aan een kaaskop. 9 van de 10 personen die bellen zijn moeilijk verstaanbare medelanders.
Probeer je een afspraak met hen te maken is het maar de vraag of ze op komen dagen..
@racertje: ik weet er alles van…
Daarom gewoon op Autoscout24, is nog gratis ook!
@racertje: dat is toch ook niets waard, van die mensen die te lui en onbeschoft zijn om een afspraak af te zeggen.
true that
Tijdens de proefrit, bij een kruispunt, werd een auto aangereden van achter. Een klein tikje.
De eigenaar van de auto, die niet achter het stuur zat, stapt uit om te zien wat er is gebeurt. Hierop rijdt de persoon van de proefrit weg met zijn auto. De auto die die aanrijding had veroorzaakt, ging er ook vandoor (handlanger).
Ze had ik een keer een oude Mercedes te koop, kwam er een Pool op af die een profrit wou maken. Was alleen thuis met de kleine, dus hij wel zelf een proefrit van 10 minuutjes maken. Zijn vrouw zou wel achterblijven. 10 minuutjes werd een half uur, uur, twee uur. Na bijna 3 uur kwam de Mercedes weer om de hoek met daarachter een politieauto. Had hij op de snelweg een remtest gedaan was er iemand achter tegenaan gereden. Pffff. Deal was wel doorgegaan, kreeg ik achteraf ook nog geld van de verzekering omdat de tegenparitj schuld was, die had niet voldoende afstand gehouden. Maar door dit soort verhalen worden mensen bang gemaakt om de auto particulier te verkopen. Daarom zijn websites zoals http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl enorm in opkomst omdat mensen bang zijn door dit soort taferelen bij het verkopen van hun auto via Marktplaats en zo.
@thestag: en dan komt het gajes van jetcars je auto ophalen…..
@thestag: bij die sites bieden ze standaard 1500 euro. Terwijl je auto veel meer waard is.
@thestag: leuk initiatief, maar gebruikt door pyranias. Krijgt niets meer voor je blikkie daar!
LOL een A8 via marktplaats verkopen. Sowieso een auto via marktplaats verkopen -.-.

Gelukkig heb ik geen slechte ervaringen omdat ik niks Tweedehands verkoop. Als ik het niet meer wil geef ik het wel aan een bekende of gooi ik het weg!!!
@the-budel-guy: mag ik dan je auto als je m niet meer hoeft :)?
@the-budel-guy:
Of aan mij, ik ben best een toffe peer.
Waarschijnlijk Mexicanen die nemen het niet zo nauw.. Check die site
Zwaar racistisch maar voor de eigen veiligheid. Verkoop niks aan mensen die getint zijn.
@razzie: Zal je weinig verkopen nadat half Nederland aan de klote del sol heeft liggen wentelteven
@razzie: Da’s niet racistisch hoor, gewoon een tip die je geeft, top!
@razzie: Je kunt jezelf nog zo indekken, het blijft inderdaad racistisch. Mijn moeder is indo, spreekt prachtig Nederlands en heeft een tintje. Absoluut geen crimineel verleden, zou je haar dan niet de auto verkopen? Waarschijnlijk wel, want uiteindelijk beoordeel je haar op haar overall appearance, niet dan?

Pff, als je de mensen trouwens niet vertrouwd die een aankoop bij je willen doen, dan geef je dat toch gewoon aan. Desnoods gebruik je een flauwe smoes. Ik snap best dat je dat ding wilt verkopen, maar kom op. Beoordeel iedereen gewoon apart, niet meteen een kleur of een bevolkingsgroep over een kam scheren. Ik persoonlijk word er best moe van om het constant (ook in mijn persoonlijke omgeving) aan te moeten horen. Dat gekanker over zwarten en weet ik het wat, vervolgens stel je ze voor aan een ‘zwarte’ of ‘buitenlander’ en dan zijn ze verbaasd dat degene daadwerkelijk aardig is. De bekrompenheid… Ziekmakend gewoon!
Ik verkoop ook geen auto meer via Marktplaats. Niet zo zeer iets meegemaakt, maar de helft van de mensen komt niet opdagen en heeft niet eens het datsoen om af te bellen. Ben je voor niets thuisgebleven.

Wel binnen 15 minuten een keer een oude starlet verkocht. Vol met deuken, achteras krom, koppelingsplaten niet goed meer, gekocht voor 1100 eur. Verkocht voor 1200 aan een handelaar. Zonder testritje de trailer op en vrijwaringsbewijs en contanten binnen 5 minuten op zak. Ideaal.
@Supra1981: Serieus die moeite voor 100(!) euro???
@keesje1987:

Ik vermoed dat @Supra1981 die wagen niet echt had gekocht met de bedoeling van er geld op te verdienen. Gewoon iets dat hem met wat geluk gelukt is.
@Hupke: jij begrijpt het :-)
@keesje1987: idd mijn vriendin heeft er 2,5 jaar met plezier mee gereden :-)
dat wat Supra1981 zegt..
Mensen maken inderdaad een afspraak, maar hebben niet het fatsoen meer om af te bellen als ze geen interesse meer hebben of verhinderd zijn.
Ik ben wel goede buitenlander, dus hier een paar tips als je je auto verkoopt op Marktplaats.
1. Als buitenlanders bellen; zeg dat iemand anders al komt of zeg dat iemand al mensen tegen elkaar opbieden (vooral dat laatste want buitenlanders bieden af en nooit meer).
2. Neem altijd een paar vrienden mee als je iets gaat verkopen, neem ook iets mee voor je eigen veiligheid. ;)
3. Spreek nooit thuis af, ze kunnen later toch altijd nog een bezoekje brengen en alsnog je auto meenemen.
Voor degene die het aangaat. Niet denken dat je auto veilig is met keyless entry. Een beetje getrainde autodief neemt hem zo mee.
Zijn het alleen buitenlanders die stelen in Nederland? Tjemig wat is er veel veranderd in Nederland de laatste 15 jaar dan…
Wat ook gebeurd is dat dieven zoeken op het kaartje van marktplaats. Waar de verkoper van de auto zich bevind. Zoek een auto uit op marktplaats die jij wil kijk op het kaartje en taadaa de auto staat altijd ‘s-avonds of ‘s-nachts in de straat/wijk.
Geweldig al die vooroordelen over over getinte mensen. Alsof de blanken zo goud eerlijk zijn. Heb al een paar keer mijn neus gestoten met “blanke Nederlanders”. Beetje jammer dat alle getinte mensen hier over een kam worden geschoren. Dat heeft niks met tips te maken maar is gewoon ronduit racistisch
@rakker1974: helemaal met je eens. Een blanke en een zwarte stelen samen een auto maar bijna iedereen hier op autoblog geeft de getinte de schuld. Ik heb het al eens eerder aangehaald dat een klootzak een klootzak is, wit, zwart, bruin of pimpelpaars.
@750i: precies! Het is zo typisch dat er met geen woord gerept wordt over die graatmagere blanke met scheve tanden die erbij was. Klootzakken heb je in alle kleuren en lagen van de bevolking. Ik wil het niet eens meer een samenleving noemen.
Die racistische houding komt toch ergens vandaan….. En dat komt niet door al die goede en nobele dingen waarmee onze gekleurde medeburgers mee in het nieuws komen. Waar zijn de statistieken……. Wakker worden!!!!!
@gearhead: Je hebt leugens, grove leugens … en statistieken.
@gearhead: Inderdaad, dat ze in het criminele circuit te maken komen heeft ook met de thuissituatie vroeger te maken, iets met opvoeding en zo…
@autobart: dus je wilt hiermee zeggen dat alle buitenlanders een slechte opvoeding krijgen? Triest is dat.
@gearhead: een houding bepaal jezelf. Dat heeft niets maar dan ook niets met statistieken te maken of wat dan ook. Jij kiest ervoor om een houding aan te nemen tegenover een bepaalde groep obv. Ja obv waarvan eigenlijk? Ervaring of van horen zeggen of de media? Die laatste 2 zijn natuurlijk zeer betrouwbaar toch?
Stelletje droeftoeters, zelf geen negatief gevalletje op marktplaats mij bekend. 2x auto verkocht via MP, geen probleem. Zijn biedingen te mooi, telefoontjes of reacties te vaag, niet doen. Is men echt geïnteresseerd. Paspoort en rijbewijs inleveren, evt aanbetaling/ borg aftikken en verklaring tekenen (Bovag.nl). Zijn ze “voor ’t echhie” dan doen ze het zonder morren. Moet het allemaal “snel snel” of “ach, kan ik niet ff…” ,dan is het gauw klaar!

N.b. Je auto op de dag van de proefrit verkopen is overigens ook een “no-way!”, zijn het de foute jongens die komen er niet een 2e keer voor terug.
Goed… ik lees dus hierboven heel veel negatieve ervaringen van het verkopen van een auto via Marktplaats. Wat is dan volgens jullie de betere manier van een auto verkopen als je dat toch particulier wilt doen voor een redelijke prijs (volgens een koerslijst bijv.)?
@ brave rakkers: ik woon in een vogelaarwijk… Ik heb ervaring uit eerste hand…. Grosso modo is het huilen met bepaalde bevolkingsgroepen. Miljoenen van Vogelaar helpen niets. En in 30 jaar is het alleen maar slechter geworden. Progressie? Ja achteruit. Bepaalde volken houden zichzelf dom en met achterstand. Inderdaad, dat heeft veel met opvoeding te maken.
Update: Het is weer tijd voor een tropisch feestje, de RDW heeft de aantekening ‘gestolen’ weer verwijderd:

AUDI

A8

10-ZR-GP

Gestolen: Nee
HOI. AUTO IS TERUG GEVONDEN IN AMSTERDAM. ZELF OPGEHAALD. VAN DE DIEVEN TERUG GESTOLEN.IK WILDE HUN GEZICHT ZIEN ALS ZE KIJKEN STRAKS NAAR EEN LEGE PARKEER PLEK. IK BEN EEN COLBERT, EEN WERK UNIFORM, 2 KEUKENMESSEN EN EEN RAP CD RIJKER……BEDANKT JONGENS! TOP!
Even wat tips.

Zodra je je auto om MP zet krijg je eerst alleen maar handelaren, die bieden een waardeloze prijs. Sommigen bieden nog een beetje redelijk. Als je weet dat je een slechte auto hebt dan kan je het wel doen want dan ben je er snel vanaf. Als je auto goed is wacht dan af tot de juiste koper.

Bel vantevoren of de afspraak nog doorgaat. Nemen ze niet op stuur dan een sms, ik hoor niks meer dus ik neem aan de de afspraak vervalt, fijne dag nog.

Ga niet in zee met onbeleefde mensen. Dat is een voorbode voor wat komen gaat…

Als ze komen zet dan je telefoon op ‘geluid opnemen’ of filmen, stop ‘m in je zak en je hebt in ieder geval een geluidsopname.

Tegenwoordig zijn er ook hele handige ‘find my phone’ apps. Dus verstop een andere telefoon ergens in de auto, wel op een plek waar de gps geen metaal boven zich heeft. Als je auto wordt gestolen dan kan je zo op je computer of telefoon kijken waar ‘ie is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).