Koop dan! De dikke BMW van Frits Philips

Auteur: , 60 Reacties

'Graag alleen serieus geïnteresseerden die al overlegd hebben met de bank en hun vrouw.'

Uw aandacht voor deze Marktplaats-occasion die ooit toebehoorde aan een industriële eindbaas. Dit is namelijk de ex-Bimmer van Frits Philips (1905-2005), zoon van Anton Philips, één van de grondleggers van het Philips-concern. Het betreft een 6-Serie uit de E24-reeks, met een niet te versmaden 3,2-liter zes-in-lijn onder de kap, goed voor 197 pk en 285 Newtonmeters.

We weten niet hoe lang Meneer Frits zelf in de Reseda Groene BMW 633CSI ui 1979 heeft gereden, maar we vermoeden dat hij er zelf originele 14-inchers onder had. Niet de BBS RC-velgen die momenteel onder de coupé zitten. De aanbieder zegt dat de vorige eigenaar de auto heeft laten spuiten en het draaiende gedeelte van de motor is gereviseerd. Iets dat vermoedelijk heeft geholpen bij de taxatie op 20.000 euro, waardoor de vraagprijs op een niet misselijke 17.500 euro ligt. Veel geld voor een old school 6 Serie, maar je krijgt er wel een stukje Philips-historie mee in handen. Ook wat waard.

Met dank aan alle tipgevers!

UPDATE: Volgens de voormalige chauffeur van Philips, is de specifieke 6-serie NIET in het bezit geweest van de familie, aldus Omroepbrabant.60 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Verkocht!!!
@rhellema: Nee hoor!
@venividivici: Ik wel!!
Mooier wordt een 6 serie niet. Wat een geweldige wagen!
@dutchdriftking: de velgen zijn wel wen beetje fout. Maar binnen een specifieke bevolkingsgroep ben je wss helemaal het mannetje
@smoothoperator: Waar doel je in deze op?
@toniominestrone: hij heeft geen idee waar hij over praat..
@smoothoperator: Dit zijn veel gebruikte velgen onder BMW’s van die tijd. Dus als jij je verstand nou niet uit je neus haalt, maar uit je hersens ziet de wereld er een stuk rooskleuriger uit. (Hopen we).
hey zo een staat hier in de buurt ook op het kamp
Nou, dat was een “natuurlijk meneer” en een nee hier….
Hij is het waard!
Geweldig! Velgen passen wel maar de originele zijn voor mij net iets mooi.
Jongens!!!
In het donker bruin of in het zwart en met een setje degelijke velgen. Dán was ‘ie écht mooi geweest….

Niet de mooiste kleur voor een E24. Maar t blijf toch een mooie wagen
wat een mooi ding! woow tijdloos
Prachtige auto, kleurtje niet mijn ding. Overigens, waarom die specifiek voor Van Der Valk Harderwijk wordt gefotografeerd ontgaat mij een beetje.
@olivier420: locatie kwam mij al bekend voor! Er stond hier een schitterende E91 325i Touring, zilveren lak, zwarte leder, met handgeschakelde zesbak ;-). (Ik had hier vorige week een board meeting en lunch, het eten is er echt op vooruit gegaan ;-)).
@gtwillem: Van der valk Kent twee families, ken ze zo niet uit m’n hoofd. De ene doet nog traditioneel de kers op de appeltaart en de ander dus niet (van der valk in Zwolle op die hoge palen is van hun bijvoorbeeld). Je kunt het vergelijken met aldi. Aldi en aldi sud kopen samen in maar zijn toch anders. Zo is van der valk ook.
Appeltaart? Appelmoes… Maar neemt niet weg dat je daar slecht kunt eten bij beide. Perfect zelfs. Werk zelf ook in de horeca en verbaas me toch elke keer over de kwaliteit die ze weten te maken. Zowel beide “stromingen”
@gtwillem @henkhupelschoten: Heb er zes jaar gewerkt in mijn studententijd. Niet zo zeer ‘twee families’ maar meer twee stromingen: Lucas & Heleen van der Valk vs de rest. Eerstgenoemde heeft serieus bergen weten te verzetten (o.a. met Van Der Valk exclusief).

On topic: Ik vind het nog steeds een mooie auto. Haha.
@olivier420:
Regelmatig in Van der Valk Emmen overnacht en daar is niks mis mee.

PS.
Als Mercedes liefhebber zeg ik; Prachtige B.M.W.
@gtwillem: afgelopen jaar met regelmaat geresideerd in Van Der Valk Eindhoven, en daar was ook niets mis mee!
Blijkbaar zat ik bij de goede kant van de familie zoals @henkhupelschoten zegt…
@awesome: eindhoven is een perfect hotel, gewoon goed! met een hele goede sushi bar en casino! deze is dan toevallig nog wel van de ”kers op de appelmoes” zijn heel erg makkelijk te herkennen aan het bier dat ze schenken, wordt er Bavaria bier geschonken is het nog van de ”kers op de appelmoes stroming” en schenken ze heineken zijn het de andere. vroeger werd er overal Bavaria geschonken maar volgens hun moest het blijkbaar anders, snap niet wat er mis met Bavaria is en ze bieden nog eens de beste prijs… achja mensen met hun gedachtes…
Dikke bm…onee dat is niet meer grappig
Die BBS wielen staan bizar goed… Prijs is eigenlijk best redelijk. Zelfs de minder mooie E24’s worden behoorlijk prijzig. En deze is helemaal top!
@gtwillem: prijs slaat nergens op, zie mijn comment onderstaand. Als ie er 6 of 7 voor krijgt mag ie blij zijn
@parker: @parker:

Bedankt voor de correctie, dat heb ik zo nu en dan nodig ;-). Ik meende dat deze 6-serie 20.000km had gelopen, en dan vind ik 17,5k best een scherpe prijs.

Goede E24’s zitten al rond de 8-10k en de nette met lage km standen net onder de 20l. M635CSI daargelaten, die zijn peperduur.

Maar ik kan niet zien wat de kilometerstand is, helaas. Niet in het artikel en niet op de advertentie op Marktplaats zelf. Als de kilometerstand onder de 50k is, vind ik de prijs allezins acceptabel.

Maar waarschijnlijk heeft deze gewoon 2 ton gelopen en is wel in zeer goede staat. Dus als ik hem bel en vraag naar de kilometerstand, gaat ie helemaal uitleggen dat die gereviseerd is en zo goed als nieuw is en vergeleken kan worden met een 6-serie met 20k op de klok. Maar ja, als je hem zelf wilt door verkopen, werkt dat verhaal niet meer ;-). Ik denk dat 12,5 dan de topprijs is.
Heb liever die M635 CSI aan de rechterkant v/d pagina met deze velgen.
@bsxc2: Hahahaha :D ik had hetzelfde. Zat dit artikel te lezen… scrollend komt dat andere artikel rechts voorbij.. en weg was ik.. zat daar.. oja.. wat was ik hier aan het lezen ook al weer? hehehe..
BMW !! Zo mooi maken ze ze bij BMW niet meer
Ik heb er ooit 2 gehad..omdat ik dit de enige mooie BMW vond. En vind.
Deze 6 in lijn geplaatste zuigers zitten zo lekker strak in hun cilinder.. De loopcultuur, de lineare koppelafgifte en het geluid zorgen elke keer weer voor een harde cock
Achterste velgen zijn net een maatje te groot. Verder wel een cool ding n
Afschuwelijke kleur, maar de BMW die eronder zit staat het enorm goed…

Want het past uitstekend bij een auto uit die tijd en zeker bij een Duitse auto. En het wordt nog mooier, gele koplampen! En nog dubbel uitgevoerd ook, gaaf hé! En de velgen passen ook helemaal in het plaatje. Net zo discutabel als de kleur, maar het staat deze 6. Als een dame die alles kan aantrekken en er in iedere outfit even mooi uitziet.
633 zal het toenmalige topmodel zijn geweest.
@alfablog: Nee, dat was de M635csi
@alfablog: tussen 1976 en 1978 was dit inderdaad het topmodel. toen kwam de 635csi met 218 pk’s. later kwam er zelfs een m versie van die we in europa kennen ams de m635csi en in de vs als de m6.
Zelf rijd ik met een e24 628csi. Als 19 jarige moet ik toegeven dat ik nog maar met enkele wagens heb gereden maar je hoeft geen ervaring te hebben om te weten dat het goed is. Mijn zes is de grootste pret die er is. Zuipen doet hij ongelooflijk graag, airco is niet aanwezig, de linkerdeur wilt niet goed dicht, mijn rechterruit gaat niet tot boven toe waardoor er een tochtgat ontstaat, de verwarming laat zich bedienen via de cd-speler, het open dak werkt niet meer,… maar dat zijn zaken die er niet toe doen. Wanneer ik in mijn wagen stap word ik automatisch gelukkig. Het stuur vastnemen en de gas kunnen indrukken waarna de heerlijke zes-in-lijn brult maakt mijn dag. Heerlijk cruisen tussen de velden of op de autosnelweg, daar is deze wagen voor gemaakt. Het is geen sportwagen, integendeel, hij ligt zeer comfortabel op de weg. Maar druk heel even de gas wat dieper door in een bocht en draai wat door aan je stuur en je hebt direct een monster van een wagen vast. De eigenaar moet gek zijn deze weg te doen, zo’n zes serie is geen auto, het is een geschenk, een ware levensstijl.
@uselessblogger: Doe je niet verkeerd, op die leeftijd reed ik in een tweedehands Mazda 626. Het reed als een vliegend vloerkleed en had volgens velen de meest comfortabele achterbank ooit, maar het zag er een stuk minder uit dan een 6-serie kan ik je vertellen :P
@Gulli: op die leeftijd is een comfortabele achterbank van wezenlijk belang ;)
@pjotr: absoluut, enige minpuntje was de middelste gordelklem, ik heb er nog littekens van!
Velgen zijn niet lelijk, maar de originele staan velen malen beter. Die gele voorlichten deden mij denken aan FR-spec.
Zeker geen geld voor TRX banden zoals het gros van de 6-serie bezitters.

BBS of geen BBS, die velgen passen niet bij de auto. Petjes-alert.
@karaya: Wat een onzin. Ik vind die velgen er prachtig onder staan. Vind de kleur trouwens ook heel geslaagd op deze auto. Snap best dat andere mensen originele velgen en een andere kleur mooier vinden, maar om dit nu meteen af te doen als een petjesmobiel, wat dat ook moge zijn. Zegt ook iets over jou. Als het niet netjes binnen de lijntjes, standaard, zoals ‘het hoort’ is, dan is het direct ordinair? Saai….
Deze is wel heel dik zeg!
Wauw!
Dikke BMW jongens!!
Simpel, voor zo’n bedrag kun je zo’n BMW never nooit in deze staat krijgen !

En dat is eigenlijk het enige belangrijke wat prijs en kwaliteit van de auto betreft.

En als iets Veel geld kost, is dat iets compleet anders dan dat iets Duur is !
Op de kleur na helemaal perfect. Houd niet zo van de lichte groen. De velgjes staan ook top!
Zucht… Zijn er veel teveel van op de markt en zoals altijd zegt taxatie in deze helemaal NIKS. Een keihard roestvrij exemplaar zonder plamuur in goede kleurstelling en niet teveel kilometers levert max 8, 9000 euro op. Lekker blijven dromen met je 17.5k. Autoscout staat vol met dromers, de transacties vinden alleen plaats onder de 10 mille. M6 uitgezonderd uiteraard.
@parker:

Wat betreft de taxatie ben ik het met je eens, maar vind maar eens een nette harde E24 van de eerste bouwjaren. De spoeling is erg dun.

(En de M6 bestaat niet in de E24.)
@bmwunited: nee, klopt m635, wat roest betreft: zuid-europa, meer zeg ik niet 😬
@bmwunited: Jawel, die bestaat wel. Alleen ziet ie er dan een stuk minder smakelijk uit, omdat het dan een US-spec auto betreft met bijbehorende uitermate sierlijke bumpers en helemaal te gekke zijlichtjes.
@baardmijt:
Je hebt gelijk, ik was de VS vergeten. Daar hadden ze ook nog een L6 meende ik, maar dat terzijde. Ik doelde inderdaad op de M635 csi met 286 pk.
Liever een 635csi
Typisch Philips, echt alles gaat in de uitverkoop. On topic: een mooie BMW met heel foute wielen.
De lampjes doen het gelukkig.
Blijft een mooi klassieker. Zal later alleen maar meer waard worden.
Als je hem zo ziet wil je hem bijna hebben. Man wat een vaut ding is het toch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).