Laffe vandaal terroriseert Nederlandse R33 Skyline-eigenaar

Auteur: , 114 Reacties

Midden in de nacht lekker anoniem andermans Nissan R33 Skyline vernielen, wat een sneue amoebe ben je dan...

Léander Burger uit Oud-Beijerland is pas 24, maar al trots eigenaar van een R33 Skyline, absoluut een liefhebbersauto. Deze week was zijn Japanse youngtimer tot zijn grote schrik meermalen doelwit van een lafbekje, dat eerst een bak teer over de R33 gooide en deze vervolgens beschoot. Insult to injury.

We weten natuurlijk niet hoeveel vijanden Leander heeft, maar als je beef met iemand hebt, wees dan een vent om je problemen man-tegen-man te regelen, en ga het niet stiekem anoniem via andermans auto spelen. Want iedereen weet: you don’t f*ck with another man’s vehicle. Voor de tip die leidt tot een oplossing looft Léander 250 euro uit.

Nissan bullethole

Hieronder zijn bericht:

Zoals jullie zien ben ik slachtoffer geworden van vandalisme…
Helaas heeft deze vandaal absoluut geen respect voor andermans eigendom en lijk het voornamelijk op mijn auto gemunt te hebben.
Als dat nog niet triest genoeg is, heeft deze vandaal ook maar al te goed door dat dit niet zomaar een auto is.

Het betreft namelijk een Nissan Skyline R33 die bij de echte autokenners/liefhebbers hoog in het vaandel staat om zijn legendarische status. Voor mij als slechts ”gewone” burger is het daarom ook een feestje erin te mogen rijden laat staan ook echt de eigenaar ervan te zijn! Ik heb er dan ook keihard voor moeten werken en zoeken om dit pracht exemplaar in me bezit te krijgen. Mensen die mij ook beetje kennen in Oud-beijerland, en dat zijn er door deze auto ook veel meer geworden, weten dat ik deze auto ook echt behandel alsof het me moeder is. Elke week ff wassen en poetsen, voorzichtig over de drempeltjes etc, je kent het wel.

Helaas word mijn grootste hobby nu helemaal naar de vernieling geholpen. Iedereen snapt daarom ook denk ik wel dat dit niet echt leuk voor mij is en dat daar iets aan gedaan moet worden.
Dus bij deze wil ik iedereen vragen om mij te helpen de dader proberen te vinden.

Vernieling nummer 1 betreft: Onbekende substantie, mogelijk bitume(soort teer) deze vernieling heeft plaatst gevonden tussen zondag 1. Maart 23:00 en maandag 2. Maart 8:00. Zoals jullie zien is dit niet echt een vernieling uit verveling.

Vernieling nummer 2 betreft: Kogel inslag op mijn linker achterpaneel, mogelijk door een luchtdrukpistool of airsoftpistool. Deze vernieling heeft plaats gevonden tussen woensdag 4. Maart 9:45 en donderdag 5. Maart 8:00. Ook dit getuigt niet van veel genade voor andermans spullen.

Als iemand hier meer van weet, wat het dan ook mag wezen. Liefst natuurlijk meteen de gouden tip die leid tot de arrestatie van deze gewetenloze vandaal(en) laat het me dan alsjeblieft weten via een persoonlijk bericht op facebook. Ook wil ik uiteraard dankbaar gebruik maken van de mogelijkheden die facebook bied, dus wil ik iedereen vragen dit bericht zoveel mogelijk te DELEN!

De gene die met de gouden tip komt krijgt van mij 250 euro en natuurlijk een ritje in de Skyline en mijn oneindige dank!!!

Bron foto’s: Facebook/Léander Burger. Met dank aan iedereen voor de tips!114 reacties

Laag….
@marussia: en ik heb het niet over de auto…
@marussia: Vind die €250 ook wat krenterig…
@ibmg: of hij heeft niet zo veel geld en geeft alles uit aan zijn passie die net de vernieling in geholpen is.
@bouwvakkert: U heeft de grap duidelijk niet begrepen…
@ibmg: grap?
@fejjie: Een grap is een vrolijk verteld verhaal (mop), een speelse handeling met een verrassende wending, zoals een practical joke, of een humoristisch element in een voorstelling, verhaal, film, lied, boek,blog of andere publicatie. (Wiki)
@ibmg: Dat wist ik ook wel, vroeg me alleen af waar ik de grap kon vinden.
@fejjie: Jeetje, rustig maar jongens… Het was bedoeld als onschuldig sarcasme…
@ibmg: haha ik kon er wel om glimlachen hoor
@ibmg: want ha-ha? -.-
@str8six: Nee sorry… Dit is natuurlijk bijzonder vervelend en een serieuze aangelegenheid. Ik haal per direct de rode neus eraf en ga op zoek naar een andere hobby. Ik voelde me goed vandaag en dacht: Ik maak hem gewoon… Nu heb ik spijt en ben ik boos op mezelf… Zo boos dat Ik hoop dat ik me in kan houden als ik straks langs een auto loop…

Groetjes!
@ibmg:

Tot je over een paar maanden weer met domme opmerkingen komt. Want zo ben je nu eenmaal, toch?
@FrankypankyV8: Jeetje poes, ik heb al sorry gezegd…

Ik zal aan mijn empathisch vermogen gaan werken en hoop dat je je analyse bij wilt stellen.

Het is mooi weer, geniet ervan!
@ibmg: vraag me nog steeds af wat de grap is, misschien is het best grappig nadat je het heb uitgelegd.
@boenderaar: Je weet wat ze zeggen over het uitleggen van grappen…
@ibmg: ik snap je grap wel hoor, iets met laag en ja ik vind dat bedrag van €250,- ook wat laag :). Ze gaan er veel te serieus op in.
@ibmg: 250 wat krenterig? Als ik de gouden tip zou hebben zou ik het geld niet eens aannemen…
@135i: Bij mij is het juist andersom. Minimaal 500, anders geen gouden tip.
@bitethepillowimgoingindry: zo is dat. Voor niets komt de zon op.
Erg jammer dit.. Ik hoop dat hij die teer achtige plekzooi van z’n auto af krijgt.
Wellicht is dit gedaan uit pure afgunst. Dat zie je wel vaker in NL..
@123bat: teer wrijf je er zo af met wasbenzine
Had em al op facebook voorbij zien komen. Super dat t op autoblog staat! Zou elke auto eigenaar in deze situatie erg waarderen
@begbers: staat er ook een foto waar zijn uitlaat op te zien is?
Het kan maar zo zijn dat niet iedereen je gaspedaal contra op kunsten waardeert… Niet dat het daardoor minder ernstig is trouwens, je blijft met je poten van andermans spullen af.
Jezus dat soort mensen moeten lekker terug in hun moeder kruipen. Zo zonden Van z’n mooie auto :( hoop dat de dader(s) snel worden gevonden !!
Het liefst zou ik keihard roepen dat ze de dader dan ook maar in teer moeten dompelen om deze vervolgens neer te schieten. Gelukkig maar soms helaas werkt het zo niet maar jeetje, wat een klootzak… Blijf met je achterlijke poten van andermans spullen af.
Vraag me af wat zoiets iemand beweegt. Afgunst als Leander met dikke brul uit uitlaat aan komt knallen?
Ben ook erg benieuwd hoe je die zooi van je auto af krijgt. Wasbenzine? Zou toch wel te doen moeten zijn?
@camber24: je hebt er speciale middeltjes voor. Al weet ik niet of dat ook goed is voor je lak. Je hebt het in ieder geval wel voor textiel.
@camber24: Waarschijnlijk heeft hij nog z’n katalysator in zitten, wat verplicht is in Nederland. Dus veel herrie zal het niet maken. Als je best doet natuurlijk wel, maar zolang je onder de 3000 rpm blijft is het zo mak als een lammetje. Desniettemin, als je aan zou storen. Ben dan mans om een dialoog aan te gaan. Vernielen is zo zwakbegaafd.
@AutomotiveDesigner: Joh, helemaal mee eens :-)
@camber24: Afgunst voor een R33? Doubt it hehe.
@camber24: thinner
Inderdaad hey .. pak dan een Mercedes ofzo .. of een Smart ..

ALL HAIL NISSAN !
@JaxDryke: of doe het gewoon niet.
Misschien was de dader het taalgebruik van de eigenaar wel helemaal zat omdat hij “me” gebruikt in plaats van “mijn”. Nog steeds geen reden om zijn auto te vernielen, hoe storend het ook is.
@nvn1993: Zijn d/t-gebruik laat het ook nogal afweten.
Maar zeker geen reden om je dan op een onschuldige Skyline af te reageren!
@nvn1993: Dat heeft hij vast overgenomen uit driekwart van de reacties op AB, je wordt er soms verdrietig van…
@nvn1993: Dat zou wel een beetje raar zijn he. Aangezien de eigenaar de oproep heeft geplaatst ná de vernielingen. Maar dat had je natuurlijk zelf wel door.
Er loopt nog al wat auto-hatend linkstuig rond, wat geweld bepaald niet schuwt.

Boeren, vleesbedrijven, tankstations, medewerkers van farmaceutische bedrijven en zelfs als je tegenwoordig op de kieslijst staat voor een bepaalde politieke partij kun je te maken krijgen met geweld uit een bepaalde hoek.

Waar overigens nooit iemand voor wordt gepakt of veroordeeld…
@turbotoll: Wat een ongegronde stemmingmakerij weer zeg. Dit lijkt me vrij duidelijk geen politiek gedreven vernieling maar dom vandalisme of misschien een wraak-actie. En bedreigingen heb je tegenwoordig in elke politiek hoek hoor, dus pleurt op met je prive-agenda hier …
@turbotoll: ik hoop voor je dat als ze de dader pakken, ze niet vergeten te vragen naar zijn politieke voorkeur. Links tuig of rechts stemmingmakend tuig, dit is een autoblog, geen politiek blog.
@turbotoll:

Nou,

In mijn wijk was er ook zo eentje. Vond het ‘erg leuk’ om de banden van de dikste auto’s lek te steken of te bekrassen.

Mijn Corvette heb ik toen maar in haar garage gelaten, terwijl van een vriend zijn R32 flink beschadigd werd.

Maar ze hadden hem gepakt hoor! Na drie maanden van ellende. Bleek het inderdaad zo’n diervriend-figuur te wezen.
@FrankypankyV8: goh, ik wist niet dat alle dierenvrienden autohaters zijn. Ik hou van dikke auto’s en van dieren, ben ik nu uniek??
@silver: Scheren met die kam! Oudjes die luisteren naar overlast, dierenvrienden die auto’s slopen. Je bent alleen nog vergeten te vermelden dat alle Noord-Afrikanen en Oost-blokkers crimineel zijn en je intellectuele visie is compleet…

Want zo ben je nu eenmaal, toch?
@ibmg: ik denk dat je op Frankypanky had willen reageren ipv op mij, als er eentje ageert tegen generaluseren ben ik het wel…
@silver: generaliseren…
@silver: Dat was niet voor jou bedoeld nee… Kon jouw opmerking wel waarderen :)
Hij moest natuurlijk naar @frankypankyv8
@silver: Nee hoor, daar ben jij niks uniek in. Ook ik hou van dieren. Biefstuk, ossenhaas, varkenshaas, etc maar vooral lekkere dieren
@silver: haha nee je bent helaas niet uniek silver, ook ik ben zo’n ‘uitzonderlijk’ figuur :)
@FrankypankyV8: Dat is dus een incident, een anekdote die volstrekt niet bewijst dat het bij alle autovandalen om linkse mensen gaat.

Overigens als we het toch over politiek hebben.. besef dan wel dat zo’n beetje de hele politiek, van links naar rechts aan auto pesten doet. Belasting hier, verbod daar.. Waar traditioneel de VVD misschien een beetje oog voor ‘ons’ had hebben die er ook geen moeite mee de youngtimer branche de nek om te draaien en belasting op brandstof te verhogen.
@dracae: ik had het niet beter kunnen verwoorden!
@turbotoll: links tuig zou n rechtsgestuurde auto problematisch kunnen vinden?
@s62b50: Oei! Dat had ik nog niet eens gezien.
Dikke motor, dikke uitlaat, brede banden en dan het stuur ook nog rechts, dat is natuurlijk wel heel erg “fout”.
Volgens sommigen dan.
Hoewel Superlaag van de dader, vraag ik me in dit soort gevallen af wat de andere kant van het verhaal is. Bij voorbeeld; als je elke dag 6 uur naar je werk gaat en er zit een dikke pot onder waardoor de hele buurt wakker is..etcetera.
@ghost: Hij maakt een goeie bak herrie idd.
@ghost:
Dan verzoek je de eigenaar vriendelijk ’s ochtends het rechter pedaal met beleid te beroeren.
@Original_Arnoud: dat zou ik ook doen. Helaas zijn er dan mensen die zoiets doen. Ik moet er ook bij zeggen dat ik zelf onlangs iemand op soortgelijk iets aansprak en een grote bek kreeg dus of dat werkt..
Petje in zijn 1.9 tdi golf die verloor van deze auto bij het stoplicht? ik kan geen ander type persoon bedenken die zo’n auto zou willen vernielen…
@rammillius: een van de buren die het beu is ’s nachts wakker te worden als dit beest door de straat rijdt? Ik gooi maar wat op ken de situatie totaal niet.
@rammillius:
Wat dacht je van een oudere buurtbewonder die zich dood ergert aan de herrie die deze auto maakt?
Iedereen heeft gelijk zijn oordeel klaar, maar vaak zijn het de mensen waar je het niet van verwacht.
@chrismaz:

Dat zijn vaak van die oudjes die gaan zitten luisteren naar overlast…Ik spreek uit eigen ervaring! Nooit serieus nemen dat soort trieste gevallen.
@FrankypankyV8: Dat kan.. maar geeft dat diegene het recht om dit te doen? Het doet er in feite niet toe wat de motivatie is. Als de eigenaar van deze Nissan zelf iets verkeerd heeft gedaan moet het ‘slachtoffer’ daarvan de juist oplossing kiezen. Overleg, de politie, een advocaat..
@FrankypankyV8:

Het is niet zozeer dat ze gaan zitten wachten/zoeken, maar hun tolerantie daalt gewoon tot nul. En op dat moment vergeten de koeien dat ze zelf ook kalf zijn geweest.
@chrismaz:
Ik kan je verzekeren dat in de tijd dat deze ouwe stier een kalfje was auto’s alleen een teringherrie maakte als de uitlaat doorgerot was.
Tegenwoordig heb je van die ordinaire aso’s die menen dat iedereen maar begrip moet hebben voor hun hobby.
Nu is het in een vrij land nog altijd zo dat jouw vrijheid ophoudt waar je die van een ander beperkt.
M.a.w. zorg dat het geluid een beetje binnen de normen blijft, dat heb je nooit last van dit soort “idioten”..
Nu zeg ik, waar 2 kijven hebben 2 schuld..
Wat een lafaard zeg sjonge jonge… Lijkt me best kansloos om de dader te vinden, maar hopen dat t lukt. Endan ff teer over diegene gooien, kijken of hij/zij het dan ooknog leuk vindt.
Dit vind ik echt niet kunnen als je niks misdaan hebt. Zeer vervelend voor de eigenaar
Pff mag hopen dat hij goed verzekert is aangezien dat ze volgens mij bij veel verzekeringen vandalisme niet zomaar vergoeden….

Verder inderdaad erg laf, neem aan dat het van een hippie is of wat @ghost zegt inderdaad. Wat het ook is, niks is een reden om stiekem vandalisme aan iemands auto te plegen.
@reistje: verzekeren is sowieso al lastig . Zeker in zuid-Holland en met jonge leeftijd .
Ik vind de leeftijdsvermelding ook raar in het artikel .
Ziet eruit als een gerichte daad. De eigenaar zal vast geen schone lei hebben.
@twijn: en waar baseer je dat op? Er zijn genoeg verhalen over auto’s die zomaar worden bekrast of spiegels die eraf zijn geschopt. Mafkezen die auto’s slopen heb je overal.
Ik hoop dat het lukt al die zooi eraf te halen…. Echt zonde..
Wat een kak volk is dat ook.
Heb het zelf ook een keer gehad dat ik op een ochtend wakker werd en mijn auto van voor naar achter helemaal bekrast was
2x sneu:

de trieste figuur die dit doet

voor de eigenaar
Belachelijk natuurlijk!

Maar is de auto op de laatste foto nu blauw of toch wit? :P
Wat misselijkmaakend dit…
Man man man man……
Ten eerste: niets meer dan lof voor de eigenaar dat ie op zijn leeftijd al zo’n lekkere speeltje kan hebben.

Ten tweede: wat een rotstreek zeg van die figuur. Bah.
Wat heb je toch een misselijke mensen op de wereld, als het mij auto zou zijn dan zou die mafkees maar moeten hopen dat de politie hem vind in plaat van dat ik hem vind
beneden elk niveau! Hij is een held in mijn opinie! 24 jaar en dan lekker een japanse cultauto rijden!
Blijf gewoon met je poten van andermans spullen af. Flik het anders eens waar de eigenaar bij staat als je een kerel bent.Dit is gewoon laf.Vandalist,je bent gewoon een MIETJE.
Zet er eens een camera op gericht zou ik zeggen… weet je gauw genoeg welke hufter het is!
@venividivici: beetje laat vind je niet…
@gieltj: nou ja…eerst teer, dan een gun…misschien komt ‘ie nog wel een keer terug met een hakbijl of zo.
Net als die trieste/laffe Feyenoorders in Rome. Niks voorwaardelijk laat die gasten voor al de schade opdraaien. Kijken of het vernielen daarna ook zo gemakkelijk is.

Ook deze dader z.s.m. vinden en zijn straf opleggen alles laten betalen. Lekker makkelijk om iets kapot te maken waar de ander jaren voor heeft moeten werken.
Ik werk on oud-Beijerland en zie deze auto bijna dagelijks rijden. Leuk ding maar hij maakt een beste bak herrie. Vind ik persoonlijk wel leuk maar daar zou zomaar de frustratie van de dader kunnen zitten.
@Donstil:

Ja? Dus dan ga je vernielen? Ik heb een hekel aan dat kleine @#[email protected] hondje van de buuf met dat hoge gekef, dus ik kan het beest vergiftigen?!
@FrankypankyV8: hij praat het niet goed, maar geeft een plausibele verklaring.

Als het mijn auto zou betreffen, zou ik een rondje langs mijn buren maken. “Ik beschuldig u nergens van, maar heeft u last van het geluid van mijn auto? Zal ik m stiller maken of hoeft dat niet?”

De dader zal je niet snel vinden, maar wellicht bespaar je ergernis bij buren (en verdere schade aan je auto)
Rare mensen in Oud Beijerland. Wie wast er nou elke week z’n moeder?
@donvincenzo: waarschijnlijk wij allemaal in de toekomst
@asmulders:
Wrang maar o zo waar..
Van andermans spllen blijf je af
oké het is misschien laf maar wat is de andere kant van het verhaal? Als iemand niet luisteren wil moeten ze maar voelen. Jammer van de auto maar zulke dingen gebeuren niet zo maar.
@gerjan: sorry jongen. Maar dat gebeurt dus wel. Ik trof mijn auto onlangs bekrast aan in een stad waar ik niet woon of vaak kom. De enige reden die ik kan bedenken is afgunst.
Dit doe je volgens mij niet zomaar. Wel sneu als je dit überhaupt doet
Onbeschofte pauper, blijf dr mooi vanaf. Vast uit jaloezie, ik hoop dat je hem goed kan restaureren/een andere aanschaffen. Sterkte ermee!
Maar de auto doet het nog toch?… Een GTR kan het wel hebben.

Goed scrubben, uitdeuken, wrappie, klaar.
Maakt die Skyline veel lawaai? Waarschijnlijk is dat de reden dat ze je auto mollen. Bij mij in de straat woonde een gozer met een Golf 2, nep getuned en al. Helaas had die gozer er een bizar luide uitlaat onder hangen. Zo eentje waarvan de ramen begonnen te trillen als ‘ie langskwam, geen grap. s’ Middags is dat niet heel erg maar dat stuk debiel kwam ook weleens om 2 uur ’s nachts thuis, dan zit je dus klaar-wakker en rechtop in bed. Verschillende buurtbewoners hebben hem erop aangesproken maar het interresseerde hem geen reet. Ronduit asociaal. Uiteindelijk is die gozer verhuist en heb ik zijn auto nooit beschadigt maar ik heb er wel over nagedacht en de andere buurtbewoners ook. Het is trouwens een nette ‘witte’ buurt met over het algemeen hoogopgeleide mensen.

Ik zeg niet dat dit de reden is dat jouw Skyline wordt aangepakt maar het zou zomaar kunnen.
Precies de reden waarom mijn supra eigenlijk altijd in de garage staat sinds ik daarover beschik!
@spykerboy: Verstandig. Mijn (ex) Supra is meermaals aangepakt door eenzelfde soort mongool. Helaas ook nooit kunnen pakken. Heb wel eens overwogen met een honkbalknuppel te gaan wachten bij de auto een hele nacht, want op een gegeven moment was het ook bijna elke nacht wel raak.

Helaas geen foto’s van, maar verdriet deed het mij wel.
Sterkte voor de eigenaar. Deze week was ik ook slachtoffer van een vandaal die mijn auto in 5 dagen 3 keer heeft bekogelt met ei en gekost op mijn motorkap..
Als de dader bekend is sluit ik aan in de rij om hem te slaan, nobody f*cks with a skyline!
Moet gelijk denken aan de Skyline van Playboy, prachtig ding met ondenkbaar veel uren werk erin, aan zijn einde gekomen door een pyromaan.
Dit soort auto’s moeten echt in een garage staan.
Iets met een bankschroef en een lichaamsdeel en elke dag iets meer aandraaien…
Het zou best 1 van zn buren kunnen zijn geweest die ff uit zn raam schoot. Buren in nederland hebben het niet zo op mensen die sochtends hun sportauto warm laat draaien etc.
Misschien valt hij wel negatief op door zijn rijgedrag en voelt een of andere buurtagent wannabe mongool zich geroepen tot dit soort bizarre acties en dan nog op deze manier is gewoon te slecht
Dit doet me pijn om te zien
@kennone: inderdaad, kan hier echt pissig om worden!!
Wat ontzettend klote voor mijn naam genood :( misschien een pagina om geld in te zamelen? Heb er best een half uurtje werk voor over……. En wat de reden hiervan ook is, soms doe je iets onbewust fout. Als ik bij mijn ouders ben en de auto op de oprit zet schijnen mijn koplampen recht in de slaapkamer van de over buren, dus nu als we savonds thuis komen doen we de lampen uit voordat we de oprit opdraaien en doen we ze sochtends aan als we op de weg zijn. (In onze straat staan maar 5 huizen dus het is niet echt gevaarlijk ;))
Jezus, ik raak al helemaal in paniek als er een deukje van 1mm bij 1mm zichtbaar is op mijn auto… Dit zou ik echt niet overleven zonder de hele dag met ziekelijke wraak gevoelens rond te lopen..
Hopelijk wordt de dader gepakt, ik zou er behoorlijk ziek van zijn.
zonde! dit zijn altijd van die mensen die: zwaar gereformeerd zijn, jaloers zijn of gekken
@pudi:
Jij neemt het wel heel ruim..
Zo kan heel Nederland het gedaan hebben..
Hij kan die 250 euro beter uitgeven om de schade te laten maken. Want een tipgever heeft tog niks aan zoon gierig bedrag arme sloeber
Zonde. Zie m regelmatig rijden. Altijd met nét iets meer toeren door de bebouwde kom.. Zodat dat blok echt geweldig klinkt. Hoop dat deze ellende snel voorbij is!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).