Lamborghini gaat weer tractoren bouwen

Auteur: , 18 Reacties

Dit jaar zou Ferruccio Lamborghini zijn honderdste verjaardag hebben gevierd als hij nog geleefd zou hebben. Zijn familie viert zijn verjaardag dit jaar op gepaste wijze.

Fans van Lamborghini kunnen hun lol op tijdens Techno Classica in Essen. Niemand minder dan Fabio Lamborghini, de neef van Ferruccio, zal hier aanwezig zijn om handtekeningen uit te delen. Ter gelegenheid van de verjaardag van Ferruccio kwam Lamborghini met de Centenario. Een supercar met het blok van de Aventador als krachtbron.

Naast 40 Centenerio’s komen er nog een aantal bij. Geen supercars, maar tractoren. De familie Lamborghini is betrokken geweest bij de ontwikkeling van vijf tractoren, luisterend naar de naam Centenario Tractori. Eentje is klaar, een protoype. Deze zal worden meegenomen naar Techno Classica. De vijf tractoren die zullen worden gebouwd gaan in de verkoop voor een bedrag van 250.000 euro (ex belastingen) per stuk. Twee tractoren zijn er al verkocht. Ook zal in Essen een bronzen beeld van Ferruccio worden onthuld. Het beeld toont de oprichter van Lamborghini met een Miura in zijn armen.

Niet alleen het beeld van Lamborghini en de tractor zijn te zien in Essen. Er zullen tevens enkele klassiekers en supercars van het merk worden tentoongesteld. Net als een aantal zeldzame tractoren die door de fabrikant zijn geproduceerd. Eén van de tractoren is de DL 25. Dit model droeg het lichaam van Lamborghini naar zijn laatste rustplaats in 1993. Techno Classica zal van 5 tot en met 9 april plaatsvinden.18 reacties

Handtekeningen uitdelen ??

“De neef van” zit flink aan de grond dan zeker ..
Goed nieuws, eindelijk eens iets anders dan die omgekatte Audi’s.
Ik had toch op zijn minst een tractor met de motor van een Aventador verwacht of zoiets.
Deden ze dat niet meer dan? Ik zie soms nog trekkers van lambo rijden die me redelijk modern lijken.

Mijn zwager heeft trouwens een echte lamborghini en dat is echt het slechtst ontworpen stuk oud ijzer wat je kunt bedenken.
@lekbak: De merknaam wordt nog steeds op tractoren gebruikt maar ze worden gebouwd door Same Deutz Fahr (SDF) en zijn gewoon gerebadgde Deutz Fahr tractoren. Lamborghini heeft er ook niks meer mee te maken zo ver ik weet.
@robert110: en met een Mitsubishi motor erin, geassembleerd in polen.
Ik heb er hier een staan van 45 pk.
@robert110: De tractoren hebben inderdaad niks meer met Automobili Lamborghini te maken, maar i.t.t. tot de auto’s is het nog wel Italiaans (inderdaad van Same Fahr-Deutz), en da’s ook wat waard. Volgens mij zijn het overigens meer dan gerebadgede tractoren, maar ik heb niet zoveel verstand van tractoren.
@LaLancia: je spreekt jet woord trekker sowieso al helemaal verkeerd uit
Zijn ze nooit mee gestopt anders…..
Soo wat een schitterende machine op die foto’s. Weet iemand het model/type?
@krauwbak: Het is er maar 1, een prototype
@krauwbak: Het is er maar 1, een prototype! later volgen er nog 5 modellen
Pwooaahhh das mien merk
Wat dit voor een nut heeft ontgaat me tenzij het een vervroegde 1 april grap is.
Het is geen praktische trekker voor de gemiddelde Italiaanse boer zoals Ferrucio die ooit produceerde. Het doet mij denken aan een retro ontwerp wat ze wat extra verlaagd hebben voor een goede stance. Dit heeft toch niks te maken met innovatie, snelheid of welke merkwaarden Lamborghini tegenwoordig hanteert.
Doet me denken aan een hotrod zo..
Geen echte John Deere?
Nooit geweten dat ze waren gestopt met tractoren bouwen.In Nederland zijn ze zeldzaam maar dacht dat Italiaanse boeren wel meer Lamborghini’s zouden rijden.
1 april!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).