Lamborghini: “In 2017 komt onze SUV op de markt”

Auteur: , 26 Reacties

Het hing al even in de lucht, en het jaartal 2017 hebben we al meermaals voorbij horen komen. Nu is het hoge woord er echter uit: hij komt.

Urus SUV

Zoals je wellicht hebt gemerkt was de top van Lamborghini de afgelopen dagen aanwezig op de grootste Lambo-meeting in de 50-jarige geschiedenis van het merk. Een barre toch, pardon, gemakkelijk te rijden route door glooiend landschap en meer van dat soort clichés. Het levert wel de meest prachtige en bizarre plaatjes op: 350 Lamborghini’s van over de hele wereld, omgeven door Italiaanse oudheid.

Lambo-meeting

Gisteren kwam de groep aan in Sant’Agata, bij het hoofdkwartier. Daar werd niet alleen de Lamborghini Egoista aan de wereld getoond, er was ook een galadiner. Hier werd tussen de amuses door bevestigd dat de Urus in 2017 in productie gaat, zo lezen we in deze tweet van Harry Metcalfe. Vijf jaar na zijn onthulling, dus of de initiële specificaties – 4.2-liter V8 met 600 pk, 2000 kg – nog van toepassing zijn valt te betwijfelen. Eén ding is zeker: CEO Winkelmann heeft de top van VW kunnen overtuigen van zijn SUV-plannen.

Een SUV van tussen de 150.000 en 200.000 euro waarvan je zeker weet dat het een verkoophit á la Porsche Cayenne wordt. Moeilijk te verteren, of is het niet erg als merken lelijke PC Hoofttrekkers in het gamma hebben zodat er financiële ruimte komt om ook brute sportauto’s te bouwen?

Maar voordat we overgaan tot boegeroep of lofzang voor de keuze om wél een SUV te bouwen en de Estoque links te laten liggen: HIer de meest recente foto’s van dag 4 uit de Grande Giro.
26 reacties

Ik vind hem lelijk, net als alle SUV’s op de gl na
Ik hou van die extreme dingen als de Veneno en de nieuwe Egoista, maar dit is echt wel een no no.
Ik ben benieuwd, hij is niet heel mooi maar het blijft een Lamborghini.
Volgens mij liggen ze bij Lambo dan wel behoorlijk te suvven.
2017 dat is wel behoorlijk laat om dan nog een SUV uit te brengen.
Ik blijf het een gave auto vinden!
@ferrariaron: ja ik vindt het ook een goed design.
eigenlijk zegt suv het al, een beetje suf
Van tracktor naar supersportwagens weer terug naar tracktors…
Verpest het nou niet voor jezelf lamborghini!!
Ik snap hier helemaal niets van. Volgens mij hebben de Chinese ook liever een sedan dan een SUV. Ik zou zeggen bouwen die Sedan en steek dat gedrocht van een SUV maar lekker in je …. Lamborghini
Maak toch die sedan. Dat concept is nog steeds prachtig en up to date. Wat moet je nou met zo’n trekker. Vind hem ook niet mooi. Beetje hetzelfde trucje als de Cayenne. Neusje van je best verkopende model dr op en hoppa.
@E34M5Touring: wat je zegt! Die Estoque verdient het om in productie te gaan, prachtige sedan.
@Carreza: Vind ik ook veel meer passen bij de historie van het merk. Ze hebben tenslotte al een aantal 4zitters gemaakt. Die LM002, hoe gaaf en bruut ook, was gewoon een fout. Te duur voor het leger dus dan maar aan particulieren.
Ben dan wel de eerste die hem wel heel mooi vindt. Soort x6 die ik oveeigens ook mooi vindt.
Hoe meer lambo’s op de weg hoe beter
@slippie101: vind ik niet
Hoe exclusiever het merk, des te leuker het is om er uiteindelijk eentje voorbij te zien rijden.
Ik kijk bijvoorbeeld al lang niet meer om naar een Porsche Cayenne…
Ik vind hem wel mooi en bruut uit zien. Zal ongetwijfeld een lekkere auto worden. Toch zou ik liever zien dat ze de Estoque zouden maken of misschien een mooie GT. De tegenhanger van de f12.
Vind hem een beetje op een porsche cayenne lijken, en op een kikker
Jammer dat ze tot dusver niks met de Estoque doen, sprak mij erg aan toen ze het laken van het concept aftrokken. Vind het ook beter passen dan een SUV in Lamborghini’s modellen progamma. Daarnaast zou het ook een zeer welkome afwisseling zijn tussen al die (gedrochten van) Panamera’s.
And that’s why I hate VAG..
Beter die estoque maken ipv dit, W.T.F.
De enige keer dat ik een kaaiJen nakijk is als tie vol gas geef, verder nope er staan er hier 4 net om de hoek dus niks speciaals aan.
Nee dan de Lambo wat een bak niks 1 of ander hondenhok op wielen maar zoals de sportwagens lekker hoekig, en Lambo kennende zal dit ook zeer gewelddadig bruut zijn.
Kan er niks aan doen, ben er voor gevallen…..
En het vergelijk met welke anders suv houd op bij het feit dat ze allen op wielen staan en berijdbaar zijn, Lambo synoniem voor exclusiviteit.
Ugh… Nu ziet het eruit als een Jeep Grand Cherokee… En da’s echt een belediging voor Jeep. thefuq Lamborghini… Maak die Estoque! Niet een Lambo Jeep! Of áls het dan per sé een SUV moet worden, maak dan een spirituele opvolger van de LM002!
Zou het opzich best een goed idee vinden maar maak hem gewoon iets ruiger zoals de LM002 Maar dan wel met breedere stoelen.
Ach ze doen maar. Ik ben geen klant en ga het niet worden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).