Lamborghini pikt parkeerplek bij laadpaal in

Auteur: , 27 Reacties

Mensen die in een Lamborghini, of andere opvallende auto, rijden hebben vaak een negatief imago. De eigenaar van deze witte Gallardo LP560-4 Spyder doet er alles aan om deze vooroordelen te bevestigen.

Asociaal geparkeerde Gallardo

Het leek de beste man namelijk wel handig om zijn sportauto met V10 en 560 pk te parkeren op een parkeerplaats die gereserveerd is voor elektrische auto’s. Door zoiets te doen weet je zeker dat hippies en andere mensen op geitenwollen sokken uit hun stekker gaan.

Spotter lorian kwam dit tafereel tegen in Londen, maar ook in Nederland zijn we dit soort zaken wel eens tegengekomen. Zoals een Ferrari die geparkeerd stond op een speciale parkeerplaats voor EV’s.

Het tafereel is in detail te bekijken op Autojunk.27 reacties

Ik vraag me ook wel eens af of die bordjes ‘gereserveerd voor electroauto’s’ oid rechtsgeldig zijn. Zou je dan ook speciale parkeerplaatsen voor rode auto’s mogen maken….
@jollykart:
Tuurlijk mag dat.
Je hebt ook plaatsen voor gehandicapten en vrouwen.
Dus als gehandicapte vrouw in een electrowaggie maag je overal parkeren.
@Hubert: Ja, maar de bordjes voor gehandicapten kun je in de wegen verkeerwet vinden. Voor EV volgens mij niet. Ik heb de indruk dat dat gewoon van goed fatsoen uit gaat.
@jollykart:
Het is inderdaad niet verboden om daar je ouwe roetende lijk te parkeren.
Om het goede fatsoen een beetje af te dwingen hebben ze bij mij die laadplekken voor het Politiebureau aangelegd. Werkt prima eigenlijk.
@tupperware: Ik parkeer zonder problemen op EV plekken; beetje van mijn belastingcenten oplaadpunten lappen zodat schijnheilige gierige milieuvervuilers hun accuzuur gratis kunnen aftoppen is al erg genoeg, maar vervolgens zijn die plekken nog vrijwel altijd leeg ook.

En die borden mogen dan leuk ‘uitsluitend voor’ zeggen, er is (nog ?) geen wettelijk grond voor een verbod, dus beboet kun je ook niet worden. En de parkeerwachters weten dat, want ik heb nog nooit een boete gekregen ook …
@dawwg:
Die, zoals jij het noemt “schijnheilige gierige milieuvervuilers” betalen die plekken indirect zelf. Om daar te mogen laden heb je namelijk een kaart nodig en betaal je per KW/u.
Nu woon ik in één van de weinige wijken waar betaald parkeren zijn intrede nog niet gedaan heeft, anders komt dat er du gewoon bij. Nu zijn die plekken hier nagenoeg altijd bezet, dus veel kans om daar te parkeren is er niet.

Erg stoer dus dat jij een toonbeeld bent van de verhuftering van dit ooit zo mooie landje, maar baseer je op feiten i.p.v. onderbuik gevoelens.
@tupperware: Wat een gelul zeg ! Het is -niet- bij wet verboden, dus iedereen mag op zo’n plek staan. Invalide parkeerplaatsen, e.d. zijn wél bij wet bepaald, dus, daar zetten we de auto nooit neer. Ik heb, persoonlijk, ook helemaal géén moeite om mijn vuur-rode-G-labeltje op zo’n ‘groene’ plek neer te zetten. In de buurt van winkelcentra, supermarkten e.d. zijn de ‘groene plekken’, na de invalide plekken, meestal het dichtst bij de ingang, dus dat parkeert heerlijk. En zo lang de Nederlandse wet dit niet verbied, blijf ik dat lekker doen ook !
Deze spot zal wel zijn gemaakt vanwege de Lambo en niet zozeer vanwege de parkeerplaats voor EV’s. Zoals ik in de praktijk vaker meemaak, wordt er wel meer door alle soorten van auto’s geparkeerd op zulke parkeerplaatsen. Ze zijn vaak niet gemakkelijk te herkennen en mensen moeten er denk ik nog erg aan wennen. Ook mij is het al eens overkomen, dat ik op zo een plaats parkeerde. Dat was niet uit gemakzucht, maar omdat ik het niet als zodanig had herkent. Nu let ik er meer op.
Hihi, vind ik leuk! (duim omhoog)
Staat er hier ook zo’n bordje bij? En mag een EV daar ook parkeren als ie niet oplaad?
@azenomei:
Tip: Kijk even op Autojunk.nl en je weet het. En nee, een EV mag op zo’n plaats niet parkeren zonder op te laden. Je parkeert met je eigen auto toch ook niet voor een tapzuil van een pompstation als je er alleen maar koffie gaat drinken met een gehaktstaaf?
@9000cse: Zijn er genoeg die dat doen. Maar buiten dat staan er geen pompen bij parkeerplaatsen.
@9000cse: En dat bordje geeft alleen maar aan dat er daar een oplaadpunt zit. Staat verder geen parkeeraanwijzing op. Tenzij jij een andere foto hebt.
Uit protest natuurlijk. Wel eens een speciale plek voor benzineslurpers gezien?? Meer dan nobel deze actie tegen de belachelijke discriminatie!!
Wat een nieuws
Misschien is de foto wel een scoop en hebben ze de eerste elekrische lamboop de plaat vastgelegd!
Bovendien gaat het dak elektrisch open.Seems legit
Ook mensen zonder opvallende auto’s rijden ook niet altijd netjes :P
Zal wel veel Audi techniek in zitten (e tron) haha dan mag dat
@steve1987:
Yep, als hij ’s nachts niet aan de lader hangt start hij de volgende ochtend niet :).
Misschien was er bij aankomst geen andere plaats beschikbaar?
Dan mag hij van mij gewoon daar parkeren, het kan toch niet waar zijn dat dit exclusief voor EV’s is, anderen betalen ook wegenbelasting hoor!
@eddythedriver: Hoe bedoel je ook? :-)
Dit is geen parkeerplaats maar een plaats waar je je EV kunt opladen. Vandaar dat de “gereserveerde parkeerplaats voor EV’s” niet in de wetgeving voorkomt. Valt in dezelfde categorie als een benzinepomp; daar mag je ook niet parkeren. Alleen zit er bij een benzinepomp doorgaans een heel gebouw achter, met minstens één pompbediende die je dan wegjaagt omdat je zijn broodwinning in gevaar brengt, en vallen deze laadpalen niet bijzonder op. En zoals 9000cse terecht opmerkt, een EV mag daar ook niet staan als hij alleen maar parkeert en niet laadt.
Alle inzenders hierboven die zeggen “natuurlijk zet ik mijn auto daar neer, wat denken ze wel”, die wens ik toe dat ze ooit in een EV moeten gaan rijden en dan nergens kunnen opladen omdat er al egoisten met verbrandingsmotoren staan. Dan piep je wel anders.
@oxymoron: Bedankt ! Maar ik betaal, en bepaal dus, gelukkig -zelf- waar ik in rij, dus dat gaat niet gebeuren. Piepen doen we dus niet. En je vergelijking met een pompstation gaat volledig mank. In tegenstelling tot de ->openbare<- oplaadplekken is een pompstation 'eigen terrein' van een ondernemer. Als je voor een bezinepomp zou parkeren is dat dus net zoiets als ik m'n auto bij jou in de voortuin zou zetten. Je moet de dingen niet verwarren. Een openbare parkeerplaats is dus voor iedereen, tenzij de wet anders bepaald, zoals bij een invalideplek. En zolang de wet niet anders bepaald, voel ik me volledig vrij om de 8-pitter daar neer te ploffen.
@numpty:
Prachtig voorbeeld van de toenemende verhuftering in dit land.
@9000cse: Inderdaad, dat ben ik met je eens. Dat mensen -zichzelf- een recht aanwenden om op de betere plekken te mogen parkeren, dat is een uitgesproken voorbeeld.
En dan mensen, die zich gewoon netjes aan de -Nederlandse wet- houden, zwart afschilderen. Egoïstisch en arrogantie ten top. Gelukkig zie jij dit ook zo. Bedankt.
@numpty:
Graag gedaan! Jij beweert: “Dat mensen -zichzelf- een recht aanwenden om op de betere plekken te mogen parkeren, dat is een uitgesproken voorbeeld.”
1) Mensen, die besluiten een EV te gaan rijden, hebben die plaatsen niet aangelegd en kunnen aldus niet een recht aanwenden om op -wat jij noemt – die betere plekken te mogen parkeren. Dat doet de betreffende gemeente en niet die EV-rijder.
2) Ook een EV-rijder mag op zo’n plek niet parkeren, maar alleen opladen. Daarvoor zijn die plaatsen bedoeld. Hij mag dus opladen en daarna een ander plekje zoeken.
3) Als jij je alleen maar aan door de wet voorgeschreven regels houdt, wil dat nog niet zeggen, dat je je niet als een hufter kunt gedragen. Voorkruipen aan de kassa bij Appie is ook niet bij wet verboden. Dat doe jij dus wel? Fatsoen is een onderdeel van je opvoeding en je geeft duidelijk aan, dat het je daaraan volkomen ontbreekt.
Alsjeblieft!
@9000cse: Welke redenen jij -jezelf- ook aanwend om je gelijk te verdedigen doen er niet toe. Ik heb hierboven niets gelezen wat ‘jou gelijk’ feitelijk bevestigd. Mijn idee daarentegen word door de Nederlandse wetgeving onderschreven. Feit ! Voor de ‘Appie’ gelden dezelfde reden om niet voor te dringen als bij het benzine station van ‘oxymoron’ Op de één of andere manier verwarren jullie beide ‘openbaar’ met andere dingen.Dus ga alsjeblieft buitenspelen met je misplaatste betuttelingen. Als jij overtuigd ben dat je met een muesli mobiel zó voor aap rijd dat dit gecompenseerd moet worden door betere parkeer plekken en informele rechten is dit geheel aan jou. Laat andere, fatsoenlijke en weldenkende mensen daar dan buiten ALSTUBLIEFT !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).