Land Rover Discovery Sport lekt voortijdig uit

Auteur: , 18 Reacties

Ruim een week voor de officiële onthulling ligt de nieuwe Land Rover Discovery Sport op straat. Weliswaar in handformaat, maar toch, hij is poedelnaakt.

Land ROver Discovery Sport schaalmodellen

De Disco Sport, die eerder dit jaar een preview kreeg in de vorm van het Discovery Vision Concept zal de Freelander gaan vervangen. Voor de ontwikkelling is Richard Bransons Virgin Galactic aan boord gesprongen. Ondanks het feit dat LR hem aanprijst als premium compact SUV biedt de auto met zijn 2-3-2 layout plaats aan 7 personen.

Diverse autojunk-bezoekers hebben het gecamoufleerde testmodel in Nederland gespot, en ook het tease-apparaat draait (zoals we inmiddels wel van ze gewend zijn) overuren, onder andere met een interieurpreview in beeld en bewegend beeld.

LR Disco Sport

Eigenlijk ontbrak alleen het uiterlijk er nog aan. Welnu: deze 2 schaalmodellen geven een voorproefje op wat we 3 september te zien krijgen (dat gaat een leuke week worden, met eveneens onthullingen van de MX-5, de XE, en de AMG GT). Vanaf 2015 moeten de modellen in Halewood met hun ‘transparante’ motorkap van de band gaan rollen. (via WCF)

In ander nieuws: Land Rover heeft weer een celeb gestrikt als uithangbord. Avonturier en fervent pisdrinker Bear Grylls wordt ambassadeur van het merk. Die gaan we dus geheid terugzien in de Disco Sport.

Bär Grylls18 reacties

Vervanger voor de Freelander? Ok. Maar wanneer komt de échte Disco dan uit?
@str8six: Binnen 18 maanden wordt die verwacht.
Dit ding lijkt meer op die Mietzoebietsie SUF dan op een Disco. ZONDE!!!!!!!!!
Lijkt wel heel erg op die juppentractor Evoque, zonde. Disco was altijd mooi door zijn lelijkheid.
een Disco hoort een blokkendoos te zijn, al was het alleen maar omdat men hierdoor het idee kreeg dat geen berg te hoog was. Robuust, degelijkheid, dat straalde het uit.
Dit is er één in de categorie: “pas op voor m’n lak!”
@awesome:
Het is dan ook de opvolger van de Freelander, niet van de Disco.., iets wat gewoon in de tekst staat. Nu kan ik mij vaag herinneren dat die Freelander een hoop niet was, 2 van die dingen waren “robuust en degelijk”.

@AB,ik vraag me weleens af waarom jullie nog nog de moeite doen om er een stukje tekst bij te fabriceren als hooguit 10% de moeite neemt om het te lezen?
oh, en Bear Grylls: Hij komt geheid een keer vast te zitten met deze auto. Kan hij weer een keer ‘Better drink my own piss’ roepen…
Zal er ongetwijfeld gelikt uitzien maar daar hebben we de rr familie voor. De Discovery familie zo eigenlijk wat grover moeten zijn, nu kruipt hij wel erg dicht tegen de rr aan en zie ik het punt van die familie strategie niet zo.
@sketcher: oh en dat deze geen stapje in het dak heeft is natuurlijk onvergefelijk.
Even terug naar de Freelander: dat was toch een underpowered, zwaar en helemaal niet zo off-road hok? Met rare styling?
De nieuwe Freelander: Discovery Sport, zou dat allemaal te niet kunnen doen.
Bij Land Rover / Jag snappen ze styling nu. Ze hebben een paar prachtige motoren in het gamma; letter weer erg goed op bijpassende prestaties en proberen ook alles lichter te maken.
Dus, als ze het goed doen krijgen we een Tiguan concurrent met leuke styling en waar je zelfs nog lol mee kan hebben off-road, die ook nog een stukkie goedkoper is dan de Evoque. Als ze het goed aanpakken bij Land Rover kan t een gigantisch succes nummer worden. Moeten ze wel op de prijs letten (ook voor belasting). Ik kijk er wel naar uit.
@gregorius: ik vind het uiterlijk van de huidige Range Rover range ook goed te pruimen maar vind het wel een tikje jammer dat deze Disco sport weer een samenraapsel is van dezelfde design cues die ook de dikkere modellen sieren.

Daarbij denk ik dat met ons toffe belastingstelsel *cough* deze auto toch weer uit de markt geprijsd gaat worden tov een Tiguan TSI slowmotion net als bijvoorbeeld de Jeep Cherokee.
@jaapiyo: kan me voorstellen dat NL wel de lul zal zijn ja. Maar daar zal Land Rover niet wakker van liggen. Het is eigenlijk een wonder dat ze zolang hebben gewacht met een concurrent voor dit aardig succesvolle segment
@gregorius: “Dus, als ze het goed doen krijgen we een Tiguan concurrent met leuke styling en waar je zelfs nog lol mee kan hebben off-road, die ook nog een stukkie goedkoper is dan de Evoque.”
Het lijkt me dat deze net als de gewone Discovery boven de Evoque wordt gepositioneerd. Range Rover hoeft toch helemaal niet in de Tiguan klasse te zitten?
Wat is dan nog het verschil met de RR Sport? Beiden hebben namelijk al plastic bumpers (wat ik echt niet vind kunnen op de RR).
Ik snap deze auto wel.Een extra moneymaker in het gamma welk toevallig gebruik maakt van de naam van een al bestaand en succesvol model.Dit gaat een succes worden,al begint het woord kannibalisme bij mij wel een beetje op te komen.
Opvolger van de Freelander? Dan denk ik aan twee dingen, dit is gewoon een marketingtruc net zoals Mercedes dat deed met de S-Klasse Coupe ipv de CL. Klinkt exclusiever en je kunt er meer voor vragen, best handig.
@jmcclane: inderdaad marketing. Ik denk niet eens zozeer om de prijs maar ook om het imago van Land Rovers merknamen. “Range Rover” ligt niet bij iedereen lekker meer. De Freelander is ook niet echt berucht als pussy magnet. Ook voor de mannelijke klant in dit segment is Discovery daarom aantrekkelijker dan Freelander.
Dus naast een Discovery met bochel komt er nu ook een mooie? Super idee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).