Gespot in het wild: Lagonda-slagschip van Aston Martin

Auteur: , 45 Reacties

Volgend jaar lanceert Aston Martin een exclusieve moderne interpretatie van de Lagonda-sedan. Het concern doet niet al te veel moeite zijn uiterlijk te verhullen, getuige deze spionagefoto's.

Van de Lagonda zullen 100 exemplaren gebouwd worden, die allemaal voor het Midden-Oosten bestemd zijn. In dat licht verbaast het niet dat de foto’s in de Golfstaat Oman genomen zijn. Een Brit spotte de opulente swagsedan, en stuurde zijn foto’s naar het moederland. Hierop is duidelijk te zien dat je achterin aan ruimte geen gebrek hebt. Precies wat de bedoeling is van dit project natuurlijk.

De luxeslee wordt gebouwd door de Q-divisie, en is derhalve flink te individualiseren. Onder de kap ligt niets van AMG, maar gewoon de oude vertrouwde 5,9 liter twaalfpitter.

Helaas krijgen we de derrière niet te zien, en en profil zagen we hem ook al op afbeeldingen van Aston Martin zelf. Ze zullen toch niet hun eigen nieuws aan het maken zijn?

UPDATE: nu met meer officiële foto’s tijdens transport naar Oman. Aston Martin gaat de Lagonda alleen verkopen in het Midden-Oosten omdat er in die regio veel vraag zou zijn naar een luxueuze limousine. Vandaar dat men de auto ook daar gaat testen.45 reacties

De voorkant doet mij aan een Ford Mondeo denken en de achter-zijkant aan Maserati. Op zich niet slecht, maar niet zo origineel als hun andere modellen.
@osmo: Inderdaad, de neus lijkt ook op een Ford. Mix van Ford en Peugeot.
@viezefreddyw: Idd, ik zie ook wel wat Peugeot 508 erin
@osmo: mensen komop! Dit is toch 10x groter en dus anders, hoe durven mensen dit soort autos in 1 adem te noemen met Peugeot enzo??
@osmo: De motorkap ziet er anders toch echt typisch uit als een Aston Martin. EN… zei men van de laatste paar mondeo’s juist niet dat die op een aston martin leek? dus dan lijkt deze Lagonda gewoon op een Aston ;)

Ik vind het iig een mooie statige slee
@screamer: volgens mij hebben ze inderdaad bij Ford de grill van de AM gejat. Blijft wel staan dat de zijkant erg Maserati is.
@roppp: aston martin heeft al jaren ford motoren dus….
@screamer: Laatste paar Mondeo’s? Lijkt me toch alleen het laatste model hoor… Mk1,2,3 en 4 hebben in mijn ogen niks met Aston te maken, het nieuwste model daarintegen heeft de grille echt een beetje van Aston gejat vind ik..

Wel een mooie wagen dit!
@screamer: er zitten ook 4 velgen onder dus ik vind deze wel op een smart lijken, die heeft ook 4 wielen
@osmo: ja dat krijg je hé als Ford zijn inspiratie bij Aston Martin vandaan haalt… Beetje kip en het ei verhaal.
@potjak: inspiratie? De ontwerper komt bij Aston Martin vandaan!
@bilscobar: inderdaad, en die ontwerper heeft de herkenbaarheid van Aston Martin meegenomen naar Ford. Dus deze ontwerper laat zich inspireren door Aston Martin… Het is niet een herkenbare stijl van deze ontwerper maar het gebruiken van de stijlelementen van een herkenbaar merk!
Een verademing om te zien als je hem vergelijkt met de RR Phantom, mooie ranke lijnen op zo’n slee.
Het hoeft dus niet lomp te zijn.
@tupperware:
Precies wat ik ook dacht.

Echter denk ik zelf niet dat deze de directe concurrentie aangaat met de RR/Mulsanne.
Mooie lange slee, jammer van de Peugeot-achtige neus.
Van mij hadden ze wel moeite mogen doen om zijn uiterlijk te verhullen.
Die neus is wel erg gaaf.
Beetje omgekeerde wereld voor de mensen die zeggen de voorkant op die van een ford lijkt. Ford heeft juist de bekende voorkant overgenomen van aston martin
@hadsjikidee: Maar die neus wás van Ford. Dateert uit de tijd dat AM onderdeel was van Ford (niet zo hel lang geleden). Ook de motoren werden tot voor kort nog bij Ford gebouwd.
Weinig moeite doen om hem te camoufleren of geen geld voor camo folie…. Ik vond de renders mooier, dit doet me vrij weinig. Liever een Phantom of een Brooklands.
Ik dacht, bij het zien van de foto, dat het om de nieuwe Peugeot 609 zou gaan…
via Android app
Ik had het ook geloofd als dit de nieuwe citroen C6 was, een compliment naar Citroën.
Waarom ook verhullen wat je produceert.Auto vol stickers,extra plastic zodat iedereen nog ziet welk merk en type het is.Dit is gewoon een prachtige Aston Martin Lagonda dat kunnen ze gewoon showen.Willen Alexander kan z’n Audi straks te koop zetten en er 1 uit Dubai importeren.
Mooi bak.
Ik zou willen dat ik bij AM (of welk automerk dan ook) aan een dergelijk project kon werken. Heerlijk toch dat je een budget voor elkaar kan krijgen, waarin je zo’n ding mag en kan maken, waarvan je weet dat ie gelimiteerd zal zijn (100 stuk; en daarmee is het project al geslaagd) en dat ie sws uitverkocht zal zijn nog voordat de eersten zijn afgeleverd.
Ik mis de klassieke AM neus. Deze neus vind ik niet veel aan. Lijkt zoals meerdere al hebben aangekaart op een grote Peugeot.
@rammillius:
Dit is itt wat de kop suggereert dan ook een Lagonda, een submerk van Aston en dan is het een logische keuze om hem een eigen smoel te geven.
Anders hadden we nu allemaal zeur reactie gehad dat het een XXL Rapide zou zijn.
Het is dus de ietwat verlate opvolger van deze seventies classic.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Aston_Martin_Lagonda_West_London.jpg
Wat een monster. Qua grootte dan — de looks zijn wat mij betreft helemaal oké.
Hij is wel erg groot, waardoor het nu niet direct een chique wagen is te noemen.
Maar voor een grote sloep best een aardige wagen. In ieder geval een stuk fraaier als bijvoorbeeld een S-klasse, A8 of die belachelijk lompe Phantom….
@Rob: Als ik het geld had, werd ’t toch echt een S-klasse (coupé) (met Burmester soudsysteem).
@406_v6:
S-klasse coupe, misschien wel de lelijkste benz ooit gebouwd…, maar zolang je die Swarovski kristallen niet aanvinkt op de optielijst heb je mijn zegen ;-)

Trakteer ik mezelf wel op de nog immer stijlvolle DB9 om die S-klasse van jou te compenseren ;-)
Maar waarom maar 100 modellen maken? Kijk naar de quatroporte, die doet het heel goed! Als ze naast de v12 ook een V8 zouden leveren (jaguar V8) zou het weleens heel goed kunnen verkopen in alle jurkenlanden en China! En aston kan altijd geld gebruiken.
Persoonlijk vind ik dit geen mooie Aston Martin. Als ze op deze tour auto’s blijven ontwerpen denk ik dat ze veel fans gaan verliezen… Mij in ieder geval wel.
Heel mooi. Je kan idd wel wat vergelijkingen leggen met goedkopere merken, mr je ziet toch wel duidelijk dat het een luxewagen is. Wat een formaat. Vind de daklijn goed, mr dat knikje bovenaan de zijruit lijkt niet zo lekker te lopen. Voor de rest heel elegante lijn voor zo een wagen
Prachtige auto! Dat lijnenspel sluit mooi aan bij de klassieke lagonda. Wordt het net zo’n zakensedan als deze jongen?

https://www.youtube.com/watch?v=X2pxTJD9JZE
Weet iemand waarom deze exclusief voor het Midden-Oosten is?
@str8six: daar is geld zat en smaak geen vereiste.
WAUWW!!!
Zien en voelen! jammer weer alles voor Dubai.Bijna al die One 77’s zijn hier ook al naar toe gegaan. Tijd om de vrouw een sluier voor te doen en te emigreren naar dit zonnige oord waar “bijna” alles kan.(Politie in Lambo’s en McLaren’s)
Allemaal bestemd voor downtown oost. Hoezo niet een exemplaar in eigen land?
En de Bentley Mulsanne kan opgelucht adem halen, niet langer de lelijkste luxe sedan. Mens wat is deze Lagonda lelijk, er klopt helemaal niets van de proporties. Ik geloof er geen bal van dat Ian Callum hier iets mee van doen heeft, dat wat hij achterlaat op toiletpapier is nog mooier dan dit.
Toch eigenlijk wel een hele statige slee. Mooi is ie ook wel!
Nou, die hebben ze bij Aston erg snel een copy-paste klaar van de Citroën Metropolis – concept uit 2012, maar dan braver, veel braver, met de originele scherpe hoekjes en kantjes eraf.
Mooie wagen, jammer dat maar een paar mensen op deze aardkloot het veroorloven kunnen in zo`n dure auto te rijden.
Prima auto, maar geen Aston. Dat zei iedereen trouwens ook van Porsche, en we weten allemaal wat daarmee gebeurd is
100 stuks maar, en alleen voor de Arabische markt?

De Chinezen gaan boos zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).