Land Rover werkt aan Range Rover Velar SVR [video]

Auteur: , 13 Reacties

En dat vinden we leuk.

Range Rover Velar

Wat mij betreft was de Range Rover Velar een van de grote verrassingen van de Autosalon in Genève. Geen maanden- zo niet jarenlang geleur met conceptcars, zoals ze bij Range Rover nogal eens doen, maar gewoon direct een snaarstrak productiemodel op de beursvloer zetten. Direct was er ook een heel palet aan motoren beschikbaar, van een 2.0 diesel met 180 pk tot de fijne 3.0 V6 met supercharger uit de F-Type S, goed voor 380 pk. Hoewel dat allesbehalve behelpen is, kan de Velar daarmee niet op tegen krachtpatsers als de Porsche Macan Turbo met Performance Package (440 pk), Mercedes-AMG GLC 63 (S) (476/510 pk) en de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (510 pk).

Gelukkig is er altijd nog SVR. Deze drie letters onderscheiden de allersnelste Jaguars en Range Rovers van hun mindere broeders en hebben tot nog toe altijd een blubberdikke V8 onder de kap gehad. Hoewel de Porsche en Alfa het met zespitters doen, lijkt Range Rover vast te houden aan de achtcilinder. De 5.0 V8 met supercharger uit de F-Type R schijnt namelijk in het vooronder te liggen van een Velar die momenteel getest wordt op de Nürburgring.

Dat blok kennen we natuurlijk niet alleen uit de F-Type R, het ligt ook al in de Range Rover Sport SVR. In die auto is dat blok goed voor 550pk (en een bak herrie), waarmee ook de Velar de concurrentie ruimschoots het nakijken zal geven. Op papier tenminste. Porsche en Alfa lukt het uitstekend om hun auto’s overweg te laten kunnen met het surplus aan vermogen. Grote vraag is of dat de Britten ook lukt, of dat ze het gebrek aan verfijning oplossen met een flinke schep extra paardenkrachten. Beide opties zijn wat mij betreft prima.

Op zijn vroegst zullen we de Velar SVR eind dit jaar te zien krijgen, al kan het ook zomaar 2018 worden eer de rappe Range Rover bij de dealers staat. Dat is vermoedelijk ook de uitgelezen plek om deze auto te spotten, want met zo’n dikke V8 gaat er vermoedelijk een groter deel van de aanschafprijs naar Den Haag dan naar Conventry…13 reacties

Droevig beleid van onze overheid
@cloverleaf: Als je jezelf er niet voldoende in verdiept zou je dit kunnen denken, kortzichtig maar het zou kunnen.
@Donstil: het is daadwerkelijk droevig beleid van onze overheid want het is in geen enkele zin gebaseerd op de werkelijkheid. De fictieve uitstoot waar op belast word is precies dat: fictief.
@Donstil: nou breng ons eens op de hoogte, waarom is het allemaal zo logisch? En graag een uitleg zonder papegaai gedrag.
@bitd: Met de belastingen op auto’s (en andere luxe producten) worden een hoop kosten posten gedicht welke toch echt gedicht moeten worden, belasting op auto’s opheffen heeft daardoor geen enkele zin want dan moet het alsnog ergens anders vandaan komen.

Nu hebben wij als inwoners tenminste nog een keuze, namelijk minder of geen auto rijden. Heb je autorijden als hobby of passie dan betaal je meer, zo simpel is het eigenlijk. Rekening rijden zou het allemaal nog eerlijker maken natuurlijk maar dat lijkt nog wel even te duren.
@Donstil: volgens mij reageerde @cloverleaf op het vermoedelijke slurptax tarief wat voor de V8 gaat gelden. Jij hebt het nu over de algemene belastingen waarmee we de toko NL laten draaien.
Ik denk alleen niet dat ze ‘m 550 pk gaan geven, dan heeft hij even veel vermogen als zijn grote broer en komt hij daarmee misschien in diens vaarwater. Wel gaaf dat ze er nog een V8 in leggen!
Ik kijk er naar uit, alleen qua prijs zal deze in Nederland dan al snel richting de 160.000 euro gaan, kaal. Misschien dat ik dan liever een Range Rover Sport SCV6 koop. Weliswaar de zescilinder uit de F-type, maar een krachtig genoeg blok. Ik hoefnbiet zo snel te gaan met zo’n auto, dan koop ik wel een, jawel, Jaguar F-type.
Bovendien kiest haast niemand in Europa voor die V6 benzine in de Range Rover Sport, dus voor de insiders ben je dan toch uniek :)
@granlusso: Waarom zou uniek zijn je iets boeien? Laat de mening van andere lekker links liggen.
@Donstil: Nee voor mezelf, ik weet dan dat ik een van de weinigen ben met dat blok erin. Dat vind ik dan weer leuk.
Gaaf ding ..

Paar Roemeense platen erop en gaan ..
Stuur de snelheidsbelastingaanslagen maar de grens over .. mazzel ..
Misschien de nieuwe V8 die ze van BMW gaan lenen?
@kennone: laten we dan hopen dat dat dit blok in deze auto beter klinkt dan bij de BMW’s zelf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).