Langzaamaan-acties politie breiden zich uit, en nu?

Auteur: , 78 Reacties

Hoewel ze nog steeds de spits mijden voeren de ontevreden politiemensen de druk op hun bazen een stukje op. Vandaag voeren 4 regio's actie door de snelweg met een 60-rijdende colonne te verstoppen.

AKSIE!

In de regio’s Zeeland/West Brabant, Oost-Brabant, Noord-Nederland en Midden-Nederland zijn op dit moment acties gaande: op de A58 tussen Tilburg en Vlissingen in beide richtingen, tussen Eindhoven en Den Bosch-Oss (A67 – A2 – A59 – A50), Van Groningen tot Hoogeveen en weer terug (A28) en tussen Urk en Lelystad (A6).

Doel is het uiten van de onvrede over de arbeidsvoorwaarden en de te geringe waardering voor het politiewerk. De vraag is hoe lang ze dit nog gaan doen, want buiten de spits met loeiende sirenes 60 rijden zet niet echt zoden aan de dijk. Bovendien gaat het nieuwe hier na verloop van tijd ook wel af.

Misschien heeft u betere suggesties voor de dames en heren in het blauw om hun punt over te brengen? De ontwikkelingen volgen kan via het lijfblog van de VID.

Foto: actievoerende skotoe met erachter een file op de A28, beeld: webcam VID78 reacties

Je hebt deze mensen hard nodig, veel van de regels voor deze mensen zijn ook zeker heel krom. Dit soort acties werken alleen niet zo goed aan hun imago bij sommige burgers lijkt mij.
Zoiets hoeven ze bij mij niet te doen. Ik pak dan mooi de vluchtstrook en haal ze in.
Als ze mij dan een boete willen geven moeten ze zichzelf ook allemaal eentje geven.
@audirijder: Daarom is je nickname ook Audirijder. Verklaart. Zo. Veel.
@krokant: scherp! Xd
@audirijder: Totdat je die 370 euro op je kiezen krijgt.

Dan piep je wel anders. :)
@exotic: vies ****** tuig
@hoonigan247: Waarom reageer je zo? Moet dat schelden op politie meteen? Ze willen wat meer verdienen, niet alleen omdat ze al dan niet zinloze boetes moeten uitschrijven, maar ook omdat ze om 3 uur snachts in een drukke stad jongens met messen uit elkaar moeten drijven, om die doorgedraaide gek in bedwang te houden, om iemand te vertellen dat een geliefde verongelukt is.

Ze offeren hun leven voor een groot deel op, zodat een hoop anderen daar mee geholpen kunnen worden. Die boetes gaan niet rechtstreeks in de zak van de koning, die worden voor een deel weer teruggeïnvesteerd in het land.

Ja, er zitten slechte agenten tussen, maar er zitten ook een hoop goede tussen. In elke branche heb je slechte en goede mensen. Maar omdat Willem Holleeder de grootste Nederlandse crimineel ooit was, wil dat toch niet meteen zeggen dat alle autochtone Nederlands slecht zijn?

Kortom: Je bent kortzichtig.
@Stefje: ben je zelf een wout ofzo ? Als ze meer willen verdienen moeten ze er maar voor gaan werken… ze kunnen alleen maar van die lullige bekeuringen schijven maar achter de dieven aan gaan ho maar ! En ze kiezen er zelf voor om wout te worden, moeten ze noet gaan janken dan ze snachts die messentrekkers uitelkaar moeten trekken ;)
@hoonigan247: Wat ben jij een domme vent. Echt. Ik ben met stomheid geslagen door jouw reacties. Man, groei eens op. Wordt eens volwassen. “Dan moeten ze maar meer gaan werken?” Dan moet jij eens beter na leren denken, laten we dat eens als uitgangspositie nemen.

Vooruit dan, ik ben de moeilijkste niet, ik help je op weg!

Ter illustratie; er werken ongeveer 51.500 agenten op straat. Er zijn ongeveer 500.000 boetes na staandehouding uitgeschreven in 2012 (recenter kon ik niet vinden, flitsboetes zijn niet relevant want die kosten geen echte mankracht). Dat betekent dat een gemiddelde agent ongeveer 10 boetes per jaar schrijft. Dat is er dus minder dan 1 per maand. En ze moeten van jou minder boetes schrijven? HOE DAN?

Echt, vent, succes met vakkenvullen de rest van je leven.
@Stefje: je hebt helemaal gelijk. Helaas zorgt de politiek (door onszelf gekozen) ervoor dat het imago van de politie wat ongelukkig is. Je maakt mij niet wijs dat een gemiddelde agent het eens is met een boeteregen die wordt binnengehaald door trajectcontrole, flitspalen en mobiele camera-acties. Zeker niet als het gaat om boetes tot 10km te hard die geen bewijsbare meerwaarde opleveren aan de veiligheid op straat, maar wel een onevenredige hoeveelheid ergernis opleveren bij de burger.
De gemiddelde agent heeft het juist goed voor met de maatschappij en we mogen blij zijn dat er mensen zijn die dit (ondankbare) vak willen uitoefenen. Dat is wel even andere koek dan die vreselijke graaiers aan de top van het bankwezen. Als we daar nou eens met z’n allen tegen gaan ageren……..
@audirijder: En jij bent een kandidaat voor de EMA cursus. Gefeliciteerd!
@audirijder: je mag 60 rijden op de snelweg, ze zijn dus niet in overtredimg
@bimmerfanatic97:

Zo zwart-wit is het niet.

Een voertuig moet 60 kunnen en mogen rijden om op de snelweg te mogen.
Maar onnodig hinderen van het verkeer mag niet (onder de noemer van artikel 5). Als jij op een willekeurige dag ineens 60 gaat rijden op de snelweg is er grote kans dat je even mee mag met meneer agent.

Tenzij er natuurlijk omstandigheden zijn die erom vragen (sneeuw bijvoorbeeld)
@timberleek: ik dacht dat je minimaal 70 moest rijden om ‘legaal’ bezig te zijn.
@jaapiyo:

voor zover ik weet is de enkel jaren geleden weer verlaagd naar 60.
Minimum constructiesnelheid dan wel. Een minimumsnelheid is al jaren terug afgeschaft. Het valt nu gewoon lekker wazig onder artikel 5
@bimmerfanatic97: Nee, hinderlijk langzaam rijden is niet toegestaan. Maar ja, wie gaat de bonnen uitschrijven?
@audirijder: hoewel de verleiding groot is om de Audi rijder te bashen ben ik het eigenlijk wel met je eens…lekker dat je wilt staken maar ik ben geen partij in je conflict dus ik zie niet zo zeer in waarom de 5-0 het mijn probleem moet maken. Kunnen ze niet het binnenhof blokkeren of zo? Of een tijdje weigeren snelheidsboetes uit te schrijven, dat is een plan waar ik achter kan staan.
Als ze meer waardering willen, zullen ze echte criminelen moeten vangen ipv in de bosjes te gaan zitten met zo een laser om zo boetes te schrijven… Enige wat ze doen tegenwoordig zo’n beetje…
@spykerboy: Valt me nog mee dat je pas als 3e reactie staat, met een reactie met zulke strekking.
De meeste politie mensen werken gewoon hard en veruit de meesten hebben geen reet te zeggen over wat ze moeten doen.
Probleem van deze acties is dat ze voorbij gaan aan hun doel. Met deze acties gaat het volk de politie irritant en verwend vinden; lijkt me nou niet bepaald handig in de onderhandelingen. Elke agent weet dat het imago van de politie nou niet bepaald het sterkste punt is.
Dus hun stakingscomité kan beter acties ontwikkelen waarbij het volk ziet wat er mis is en waar het beter moet. Koppel dat aan een ludieke actie en je creert goodwill. Bonnen schrijven van 0 euro; bij het staande houden voor kleine vergrepen: kleine berisping en een flyer met wat info voor de agent. Als je toch moet flitsen, bel de radio op en ligt de radio in waar je staat.
Dat voelt de staat ook (gemiste inkomsten); het bericht en de eisen zullen ook in de media opduiken en je creeert goodwill bij het volk.
@gregorius: Volledig mee eens. Laat de burger inzien wat je standpunt is, en doe dat door middel van de door jou opgenoemde acties.
Ik denk dat als je de sympathie van de burger ontvangt een stuk verder kan komen met je acties. Ben bang dat het niet gaat lukken als je de burger juist gaat irriteren.
@gregorius: er zijn blijkbaar toch nog mensen met fatsoen
@gregorius: helaas zijn ze daar te dom voor
@hoonigan247: Wat een nokto zonder inhoud ben jij zeg! Geez… vaak een probleempje gehad met de wijkagent omdat je astronautjes aan het afsteken was? Een agentje je bij je lurfjes gehad omdat je een vrouwtje zou pakken nadat ze je bitchslap gaf? Man man man.. zuurpruim!
@baap: haha heb helemaal niks met vuurwerk :p en ben nooit in aanraking geweest met een wout… op lullige bekeuringen na
@gregorius: Een bon van €0,- levert toch €7,- aan administratiekosten op…
Heb je toch een bon van €7,-…
@n54coupe: Nope, ik kreeg er van de week een voor door rood fietsen.Een wit bonnentje waar hun standpunten op staat.En € 0,00..
Het klinkt misschien overdreven stoer, maar hier ga ik toch echt langs. Stakingen voeren met materieel dat niet eens van hun is. Lekker! Slopen hun eigen voertuigen maar lekker ipv voertuigen die door “ons” worden gefinancierd.
@maxx1: populistisch gewauwel!
@toniominestrone: jij bent zeker een politieagent? Als werknemers van een fabriek staken gebruiken ze toch ook niet het materieel van de fabriek? Nog nooit een staking gezien waarbij machines op de weg staan.
@maxx1: Nee? En boeren die met tractors van het bedrijf de snelweg blokkeren? Truckers die hetzelfde doen met vrachtwagens van… ow ja… het bedrijf.

En kom op zeg… iemand die het niet met je standpunt eens is meteen bestempelen als één van de “tegenpartij” is wel heel erg goedkoop.
@galant: Dat zijn beide acties voor het bedrijf en niet werknemers die tegen het bedrijf staken met een vrachtwagen of trekker.
@maxx1: pics or it didn’t happen
De camera’s van rijkswaterstaat gebruiken (mogen ze sinds 2 weken) en allemaal een bekeuring opsturen. 1 voor 1.
Weigeren mobiele flitskasten neer te zetten en uitschakelen traject controles zou een goed begin zijn. Wie niet horen wil moet financieel voelen.
@ErikkNL: daarvoor moet je niet bij de politie zijn, die mennekes installeren en beheren dat spul niet.
@Griffin: kan je wel vertellen… als ik ze een mobiele flitskast zie opzetten, zie ik toch echt een wout hoor
@hoonigan247: een mobiele is dan ook wat anders als traject..
@sebasjuhh: heb het ook niet over traject he
@hoonigan247: zijn boa’s. Meestal zelfs politievrijwilligers. en die doen niet mee aan deze acties…
@e1000bmw523i: vrijwilligers. .. wooow…. dan ben je wel heel laag gezonken
@hoonigan247: Als je zoiets doet hoef je niet te schoefelen voor je uitkering denk ik. In een groene VW Transporter slapen > schoefelen.
Gewoon bellen met 112 en melding maken van een gevaarlijke situatie. Ben benieuwd of dat gaat helpen..
@Donder: Dat denk jij? Ik stond in de winter ’s nachts op de snelweg bij een auto die in de sloot was gereden.

Ik 112 bellen, “Zijn er geen gewonden? Was het eenzijdig? Dan komen wij niet, bel maar een sleepwagen”. Terwijl ik nog zei dat het ook echt een gevaarlijke plek was, half in een bocht….
@reistje: ja maar dat zijn de regels tegenwoordig die de politie opgelegd krijgt uit Den Haag. Die agenten willen wel maar mogen niks. Was in utrecht ook met die pvda burgemeester. Ik Was op een bijeenkomst waar die galbak en zijn commissaris ook Was en het werd heel snel duidelijk dat wolfsen de politie tegenhield om het tuig op te pakken.
Stelletje huilebalken, ga naar Den Haag om je punt te maken, maar laat de forens hier aub buiten. Hier dwingen die kneuzen weer lekker veel respect mee af bij de mensen…
Binnenhof blokkeren, of daar parkeren met alle toeters aan. Zorgen dat de ministers niet weg kunnen.. Of alle CD kentekens aanhouden, wordt de druk van die kant uit ook opgevoerd op de regering
Stoppen met bekeuren( behalve zware overtredingen) en uitschakelen vam flitskasten is een hele grote stap in de goeie richting.
Wedden dat ze dan wel luisteren?
Krijgen hun ook een na heffing voor bpm aangezien dit privé is
als ze de eenstrepers met een grote bek effe uit de politiedienst flikkeren dan wil ik best wat bijleggen.. en nee, ben geen ACAB-tokkie, ik kom 95% van de tijd gewoon normale agenten tegen, maar als ik mountainbikers – al op de stoep fietsend- naar mensen zie schreeuwen dat ze niet op de stoep mogen fietsen (3 meter met volle boodschappentassen naar het fietspad) , dan word ik een beetje verdrietig..
Als zei daar langzamer rijden, kan ik ergens anders harder rijden!
Verbaast mij altijd maar weer hoeveel respect en waardering de mensen laten zien voor de politie… Iedereen lijkt ineens wel vier als het over de politie gaat.
Volgende keer gaan de loogieters met 60 over de snelweg als er iets te halen valt ….Daarna de welzijn werkers en daarna de pensionisten….Oh wacht , die rijden al langzaam…
@norge: Plus een d ergens…
@norge: En vervolgens de steuntrekkers…
Vraag en aanbod, niet piepen, ga lekker bij ’t stadshuis zitten dan.
Succes heren, zet hem op!
Laten we voor één keer solidair zijn. Ik stel voor dat wij met zijn allen een bijdrage aan deze aktie leveren door vanavond in de spits met zijn allen ook zestig kilometer per uur gaan rijden. Zijn we voor de verandering nog eerder thuis ook nog.
Inderdaad ze missen met deze actie beide doelstellingen. Je irriteert er het overige verkeer en het is niet logisch dat dan het gevolg zou zijn dat ze meer waardering krijgen.

En wij kiezen ook niet hun arbeidsvoorwaarden,dus dat is ook niet echt doelgericht. Dit is hetzelfde als wij autobloggers op de huishoudbeurs gaan staan staken tegen BPM-regelingen…
Misschien is het niet de juiste manier. Maar verder steun ik de actie wel. In Nederland komen werknemers veel te weinig op voor hun rechten.
Geen agent staat voor zijn plezier te flitsen of bonnen uit te schrijven.
Maar het is nou eenmaal zijn functie.
Ze zouden het liefst ook boeven vangen alleen vind de overheid het belangrijker dat
de schatkist goed aangevuld blijft.

En of ze daar materieel van de belastingbetaler voor gebruiken? Wat een gezeur. Stel je niet zo aan.
We willen allemaal dat agenten gaan boeven gaan vangen. Maar er gaat niet iets veranderen als de agenten net als wij heftig gaan reaguren op het internet..
Dan moeten ze al het politiewerk in het hele land een maand platleggen, dan weet de maatschappij wel wat ze aan de politie hebben. Dat is heel extreem, maar zal ongetwijfeld werken.
@thijsj: of een agent op een kamerlid en minister zetten 24-7 en elke overtreding uitschrijven. Dat heeft veel meer zin
Is het niet verboden om op een snelweg minder dan 70 per uur te rijden?
Nee, we hebben geen minimumsnelheid. Wel moet een motorvoertuig dat de snelweg op wil in staat zijn een snelheid van minimaal 70 60 per uur te halen.
Kunnen ze niet gewoon het binnenhof blokkeren ofzo? Burgertje pesten helpt niet, beleidsmakertje pesten misschien wel.
Het niveau hier man man man.
Ja ik ga er heel stoer langs!!!1!
Ga boeven vangen! !!!!¡!
Die auto’s zijn niet eens van hullie [email protected]!
Altijd een grote bek over een ander.
Iedereen heeft het recht om te staken en te demonstreren in dit land. Wees blij dat we dat mogen hier in 0031. Zeikerds.
@peugeotgti: staken en demonstreren misschien maar om daar nou de mensen mee lastig te vallen waar zij juist de steun van nodig hebben is waanzin.

Domme linkse hobby is het, laat dat maar lekker aan de Fransen over.
Vanochtend een motoragent overleden bij ons in Nijmegen (n325), dus de sirenes uit, zou een mooie stille tocht opleveren.
Dat ze lekker in Den Haag een verstopping opbouwen! Ben het volledig eens met de eisen van de politie alleen door de gemiddelde burger te irriteren bereik je helaas niets, enkel meer frustratie op de agent.. Misschien de politiek staande houden en vertragen met “routine” controles.. De burger heeft toch niets te vertellen in Nederland, pak daarom de beleidsmakers en gezaghebbers aan met je acties!
Gaan we toch ook uitbreiden?
Er achter op knallen, en zeggen dat ze de verkeersveiligheid ernstig in gevaar hebben gebracht voor??? Een paar euro? Schandalig dat ze dit doen laat ze lekker in denhaag actie voeren…. Daar zit hun baas niet op de snelweg….
@fordje: Goed idee man..
Goeie actie, zouden meer mensen moeten doen!
Niet wegkijken, maar confronteren met wat iedereen aangaat..
Moeten deze agenten niet allemaal een bekeuring krijgen.Ze rijden 60 waar de minimumsnelheid 80 is.Snap nooit wat bijna iedereen tegen politie heeft hier. De lui doen gewoon hun werk en als jij je aan de regels houdt vallen ze jouw ook niet lastig.
Mieten zijn het
met alle respect, maar mag je ze rechts passeren?
@prod: mag dat ooit?
Nu een keer in de spits.
Het probleem is niet zozeer het langzaam rijden. Gewoon effe 60km/h rijden gebeurt toch wel op elke snelweg… Meeste acties zijn ook niet in de spits, dus de ‘werkende’ m/v heeft er dan minder last van, behalve die werkende m/v die voor hun boterham op de weg moet.

Het probleem wat ik ermee heb is dat achter de file die onstaat mensen geen idee hebben wat er aan de hand is. Op een gegeven moment valt er een gaatje en gaan mensen weer 100/120/130km/h rijden…. en dan is er geen gaatje meer en moeten mensen noodstop maken en over de redresseerstrook uitwijken.
Het is levensgevaarlijk.
Bij een actie op de A12 enkele jaren geleden heb ik 4 keer moeten uitwijken naar de grasmat omdat auto’s achter mij niet meer konden remmen. Dat is niet grappig meer.
Als ze zo’n actie doen moet achteraan de file een aantal voertuigen rijden die aangeven dat er een langzaamaanactie is, zodat ze niet terug naar 100/120/130 gaan maar gedwee 60 blijven tuffen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).