Opnieuw crash Nürburgring: drie zwaargewonden [updated]

Auteur: , 33 Reacties

Een week na de horrorcrash van Jann Mardenborough ging het gisteren tijdens een driftkampioenschap opnieuw mis op de Ring. In de Schumacher S-bochten crashten 2 auto's.

Ringtaxi drift

Beelden zijn niet beschikbaar, maar volgens de politie spinde de voorste auto, waarna zijn achterligger op hem botste. De 42-jarige bestuurder van de gespinde auto liep zware verwondingen op, en is met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De inzittenden van de achteropkomende auto – beiden twintigers – liepen meerdere botbreuken op. Beide auto’s waren BMW 3 Series.

Een politiewoordvoerder benadrukt dat niemand in levensgevaar is.

De twee recente incidenten gaan – ook al gebeurde het ongeluk dit weekend niet op de Nordschleife maar op het circuit – gegarandeerd een discussie opleveren over de veiligheid van de Ring, met aan de ene kant mensen die vinden dat de Groene Hel een monument is dat niet verandert dient te worden, en waarop mensen zelf het risico op een ongelukkige afloop aangaan en aan de andere kant mensen die het van den zotte vinden dat op wat in feite een openbaar toegankelijke weg is zo veel geracet en gecrasht kan worden.

Statistieken

Voordat we hier zelf iets over roeptoeteren is het noodzakelijk de cijfers paraat te hebben. In 2014 registreerde de daartoe verantwoordelijke politie 138 ongevallen tijdens de Touristenfahrten op de Nordschleife. Gesloten evenementen zoals die van gisteren zijn niet inbegrepen in deze statistieken.

De cijfers van vorig jaar zijn we nog bij de autoriteiten aan het checken. Oudere, wél uitgeplitste statistieken (2009) geven het volgende beeld: 105 ongelukken, waarbij 77 resulteerden in verwondingen: 1 dode, 30 zwaargewonden, en 46 lichtgewonden. Bij de ongevallen waren 98 auto’s en 77 motoren betrokken.

Foto: Ringtaxi drift op de Nordschleife

UPDATE 1: crash van dit weekend was niet op de Noordlus, maar op het GP-circuit.

UPDATE 2: uiteindelijk blijken de verwondingen van de twee personen in de achteropkomende auto mee te vallen. De ene inzittende hield aan het ongeluk verkrampte spieren en een beurs lijf over, de andere heeft haar staartbeen gebroken en kampt eveneens met verkrampte spieren. Beiden moeten nog een dag in het ziekenhuis blijven.33 reacties

Treurig dat dit soort dingen gebeuren, maar is het risico die je loopt.
Maar laat de Ring alsjeblieft wel de Ring zijn.
De Ring burgemeester maken staat nog altijd op mijn bucket-list.
@viezefreddyw: Dit zijn de laatste bochten op het circuit, niet op de ring.
@rikkon: Schumacher S is van het gewone circuit, maar bocht 9 en 10 zijn niet de laatste hoor haha.
Blijft een zeer lastig circuit. Zeker als je mee gaat doen met driften. Maakt het alleen maar moeilijker. Ik hoop voor ze dat ze er goed vanaf komen.
De crash van afgelopen weekend was op het F1 circuit en dat is niet te vergelijken met de Nordschleife.
Les nummer 1: drift nooit met een 3 serie…
@richman: Ja want dat zijn echt zulke slechte auto’s, zijn alleen maar goedkoop, betrouwbaar, genoeg power en achterwielaandrijving. Net als die Silvia’s, Z’s en.. oh wacht ff…
@richman: Les nummer 2: fiets nooit met een fiets…
@richman: ga toch lopen
@richman: ligt er ook aan of je een 316i of 335i etc rijdt
Het zou verboden moeten worden om te crashen…
Toch sneu. Je doet mee aan een drift kampioenschap maar niemand vind je interessant genoeg om het te filmen.
Goed bezig… Crash was op de GP-Strecke en niet op de Nordschleife.
Bovendien doen die mensen mee aan een driftkampioenschap en daar kan het wel eens mislopen. Hier zijn ook geen toeschouwers gewond geraakt.

Beetje sensatie opzoeken en gedachten opdringen aan de mensen? Doet me denken aan het Belgische HLN.be
Nordschleife was het hele weekend open voor TF.

En 138 ongelukken vorig jaar vind ik reuzen meevallen, als je na gaat hoeveel mensen daar per jaar rijden.
En ongelukken op circuits met vrij rijden gebeuren overal.

Al dacht ik dat de gp- strecke afgelopen weekend ook open was voor TF.
Dit had dus op elk willekeurig circuit kunnen gebeuren.
Ach als je niet kan rijden, of niet het juiste voertuig daarvoor bezit, blijf dan lekker thuis. Of doe lekker rustig aan. Ga vooral de echte jongens niet in de weg rijden!
Je moet er wel bij zeggen dat dit niet op de nordschleife was maar op het gp circuit in de titel.
Hmm crap dat dit gebeurd is. Dacht altijd dat driften wel redelijk safe was, in een gecontroleerde omgeving.
Dit is toch op het GP circuit, een relatief nieuw f1 circuit met de bijbehorende veiligheidsvoorzieningen. En tijdens zo’n gesloten evenement weet je dat er een risico aan verbonden zit als je meedoet.
Je hebt toch je eigen gezonde verstand meegekregen. Dus dan rij je ook met een bepaalde marge. Ik heb meerdere keren ( op de motor ) de Nordschleife gereden. Het is een monument waarop je een bepaalde vrijheid krijgt om ervan te kunnen genieten zoals deze ooit bedoeld was. Het kan niet de bedoeling zijn dat amateurs het ronde record menen te moeten verbeteren. Ik “geniet” van deze rondes. Natuurlijk rij ik ook door, maar wel op een tempo waarin ik alles naar mijn idee onder controle kan houden, en zeker niet op 100% van mijn kunnen. Want dan moet het een keer misgaan.

Gebruik gewoon je verstand!
@kaymommer: ik denk ook niet dat iedereen de auto heeft om een record te kunnen verbreken.
@casperfcb: in hun eigen gedachten wel hoor, als ik af en toe van die filmpjes op YouTube zie, man man man..
@amgc63: Ja, dat is het altijd. Ze denken dat ze een record tijd kunnen rijden. Maar dat gaat ze never nooit lukken met hun golfjes.
@casperfcb: Wel een onwijs fijne auto om de Ring mee te ronden, circuit is al listig zat en dan is een Golf een prettige auto om het gevoel er in te krijgen.
@silenro: heb hem nog nooit gereden (behalve op de xbox) maar wat ik op filmpjes altijd zie is dat de golfjes alleen maar door t gras gaan en de vangrail in sturen. Because fwd.
@casperfcb: Aha. Duidelijk verhaal. Dus als ik het goed begrijp is een FWD aangedreven auto eigenlijk per definitie kut op de Ring?

Heb je zelf überhaupt een rijbewijs of is dit wijsheid die je alleen van horen zeggen en/of het internet hebt?
@silenro: zoals ik al zei, Heb de ring alleen gereden op de xbox. En als ik zie hoevaak golfjes het gras opgaan of rechtdoor willen op youtube. (internet dus) en nee nog geen rijbewijs over iets meer dan een half jaartje begin ik met lessen.
@casperfcb: Laat ik het zo zeggen: ik heb meer mensen met RWD de fout in zien gaan op de Ring als met FWD. Maar alles staat of valt met de instelling die je hebt als je er op gaat, er zijn er genoeg die zichzelf behoorlijk overschatten en die zie je regelmatig voorbijkomen op zulke filmpjes ja. Als je met een standaard auto probeert het onder de 10min te rijden kan het wel eens wezen dat je een bocht ernstig verkeerd inschat helaas.
Waarom moet autoblog dit nou weer overdrijven?

“De inzittenden van de achteropkomende auto – beiden twintigers – liepen meerdere botbreuken op.”

beiden? nee

meerdere botbreuken? nee

Autoblog get your facts straight.
@blackmilo: “Auch die Insassen des anderen Autos, ein 24 Jahre alter Fahrer und seine 20 Jahre alte Beifahrerin, mussten mit mehreren Brüchen ins Krankenhaus gebracht werden.”

Dat was de eerste informatie die we hadden. Ik lees nu in de media:

“Der Fahrer erlitt multiple Prellungen, es besteht der Verdacht einer Schulterfraktur. Die Beifahrerin wurde mit Verdacht auf Becken- und Rückenfraktur behandelt.”

Mocht je er bij zijn geweest, en meer weten, dan horen we het graag van je. Is bovendien een stuk constructiever dan via de comments afzeiken….
@sir_smokalot: Ik ken de 2 personen van in de 20, als het kan stuur ik jullie graag een mailtje hierover.
Dit is wel wat overdreven hoor. Mijn vriend is de bestuurder van de eerste auto. Hij is absoluut niet zwaar gewond, enkel wat kneuzingen. De andere auto had twee inzittenden, waarvan er 1 een whiplash heeft en 1 een gebroken stuitje en een whiplash.

Het verhaal is na de crash van de week ervoor nogal overdreven door de media.
@sylvia1978: Hallo Sylvia, we hopen dat het goed gaat met hem. We hebben ons in de berichtgeving gebaseerd op politie-informatie en die van Duitse media. Een en ander was al via de updates genuanceerd.

Maar is hij niet gewond per helikopter getransporteerd dan? Normaalgesproken duidt dit op redelijke serieuze verwondingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).