Vandaag langzaamaan-actie politie op A16 en A58

Auteur: , 30 Reacties

Als je van plan was vanochtend tussen 10:00 en 11:00 uur tussen Brabant en Zeeland je topsnelheid te testen, vergeet dat dan. De politie gaat rond die tijd op de A16 en A58 de boel vertragen.

Langzaam!

We maakten vorige week al melding van een ruzie tussen de politie en minister Opstelten om meer loon. De laatste is inmiddels vervangen door de nieuwe bewindvoerder van der Steur, maar nieuwe poppetjes op Veiligheid en Justitie betekenen niet dat de kou ineens uit de lucht is.

De eerste aksie is een vrij onschuldige: met politiematerieel over de gehele breedte van de weg maximaal 60 rijden. Dit gebeurt op een vrij onbelangrijke snelweg en buiten de spits, waardoor de overlast alleszins meevalt. Ziehier het verschil in actiementaliteit met bijvoorbeeld boze Fransen; die waren meteen naar Den Haag getrokken, hadden het ministerie in de fik gezet en waren pas tevreden als de bloedige hoofden van minister, staatssecretaris en hun moeders op een spies waren gezet. Maar gelukkig zijn we geen Fransen. Godzijdank.

De tocht leidt van vertrekpunt Breda over de A16 via de A58 naar Bergen op Zoom en Goes. Na afloop worden de deelnemers thuisgebracht, en het verdere programma wordt nog niet verklapt, maar ze moeten hun zwemspullen meenemen.

Foto: DJFrank, autojunk.nl30 reacties

We maakten volgende week al?
@miichal: doen jullie dat nou expres deze taalfouten damn..
@miichal: Sorry, de fluxcapacitator van onze redactie-Delorean moet opnieuw afgesteld worden .Vandaar dat we de tijden soms wat door de war halen.
@sir_smokalot: Een vriend van me heeft nog 2 Deloreans staan in de garage, misschien dat je ze een keer mag lenen..
@miichal: Hoezo? Hij zegt toch dat dat hun redactiebak is? ;)
Haha smoke, leuk geschreven!
Prachtig geschreven!
Heerlijk om te lezen dit.
Ze hebben een punt hoor, de salarissen mogen wel omhoog van politieagenten.
Maar om nou zo’n actie op te zetten..
Er zijn ook mensen die wel tussen 10:00 en 11:00 belangrijke zaken te doen hebben..
Je zal er maar achter moeten rijden…
@viezefreddyw: dan neem je de provinciale weg…
@viezefreddyw: afslag pakken, kei hard door gassen, stoplichten rechtdoor oversteken en je zit er voor!
Af en toe zou ik Wel wat meer Franse mentaliteit willen hebben kwa protesteren. Het gewone volk lijdt altijd onder de acties en die pennelikkers zal het een worst zijn. Laat ze lekker Den Haag afsluiten.
Ik moet daar dagelijks zijn en ik vind het een vreemde actie. Kunnen ze niet iets beters verzinnen waar mensen geen hinder van hebben
Ik zou beginnen met een ludieke actie. Met zn alle Donuts bakken en die uitdelen.

Actie erna zou ik, onaangekondigd, boetes van 0 eur uitschrijven voor onzin-overtredingen.

Dat soort dingen komt goed in de media, en dmv positieve stimulatie van het volk, krijg je het volk achter je.

Maar aangezien er in NL al vaak gezegd wordt dat de politie alleen maar bezig is met bonnen uitdelen; lijkt me het extra irriteren van de normale burger nou niet bepaald handig.
Beetje laffe actie dit, zal ze in Den Haag een worst wezen dat de boeren even niet kunnen doorrijden op de snelweg. Je kunt beter het binnenhof vol zetten met politieauto’s en even een paar uur de sirenes aanzetten.
0 euro bonnen uitschrijven lijkt me wel een goed idee.Krijg je meteen de mensen van het incassobureau over de rooie,haha.
@Alfarobert: Maar hoe zit het dan met de administratiekosten?
@motoragent: ^dat. Die rekenen doodleuk iedereen 7 euro.
@motoragent: you tell me! Jij bent hier de agent ;) :P
Wat gaan de mensen die een tijdje achter die grappenmakers hebben gereden (met dienstwagen neem ik aan? Mag dat?) doen nadat die lui weer weg zijn? Juist, hard rijden om iets van die tijd goed te maken.
gokje: 500 meter na de afslag waar de popo eraf gaat staat een flitser.
Meh… je gaat in de weg rijden van normale mensen omdat je meer waardering wilt. Lijkt mij toch niet de meest logische actie als je meer respect wilt.

In ieder geval fijn dat ze hebben gezegd waar, dan rijd ik om.
Zal ik het dan maar doen? “Ik ken iemand die is overleden aan te langzaam rijden.”
Een veel betere actie is alle ambtenaren bij justitie en of binnenlandse zaken controleren op legitimatie, rood licht bij oversteken, correcte verlichting etc…
@w0o0dy: fuik maken en 2 man de papieren laten controleren… Duurt FF als er een paar honderd man naar binnen willen…
Mooie foto ;P
Gewoon een kwestie van machtsmisbruik…. Moet je dat als ‘burger’ eens proberen, met een groep 60 op de snelweg gaan rijden. Dan beginnen ze gelijk met artikel 1 t/m 68 om je te oren te slaan. Maar als oom agent dit doet is het wel geoorloofd.
@Thomas20vt: laat ze maar eens zwaaien met dat bonneboekje bij al die langzaamrijders in de ochtendspits, scheelt files!
Mogen ze wel op kosten dit soort acties uithalen, ik bedoel, wie betaalt de brandstof bijvoorbeeld?
Als ze geen boetes uitschrijven voor inhalen over vluchtstrook vind ik alles best

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).