Lapo Elkann is weg bij Ferrari, begint eigen tuningshop

Auteur: , 28 Reacties

Je auto laten aankleden door jetsetkoning en Fiat-erfgenaam Lapo zelf, het kan nu.

Het is algemeen bekend dat de Ferrari-excentriekeling en kleinzoon van de industriële grootmacht Gianni Agnelli groot fan is van auto-personalisatie. Hij verving jaren geleden de stoelbekleding van zijn Ferrari 599 al eens door spijkerbroeken, liet zijn Jeep alsook 458 Italia in een camouflagetint steken, en stond aan de basis van Ferrari Trailor Made. Het personalisatieprogramma waar Ferrari-klanten met al hun wensen terecht kunnen.

Ondertussen begon Lapo zijn vleugels ook buiten de familiebedrijven uit te slaan (zijn broer John Elkann is de voorzitter van Fiat-Chrysler, fyi) en stampte Italia Independent uit de grond. Een inmiddels beursgenoteerd brillenmerk. Zijn volgende stap is echter weer iets in de automotive. Lapo, die een gigantische petrolhead claimt te zijn, gaat auto’s tunen, pardon, personaliseren. Doet ‘ie gewoon even, tussen het modellengraaien door.

In een interview met Forbes (leestip!) geeft Lapo aan dat hij is opgestapt bij Ferrari Tailor Made omdat hij er te weinig zeggenschap kreeg:

“I’ve helped Ferrari to create the process of tailoring and the one-offs, but the reality is, in a big family company you don’t always get to do what you want. There are other people in those positions. With the great respect that I have for the Agnelli family and for the Elkann family, I created Lapo, and this is Lapo’s world. It’s not an Elkann or an Agnelli world.”

Zijn nieuwe project heet Garage Italia customs, en wordt bestierd vanuit Milaan, waar ook zijn brillentoko is gevestigd. Hij omschrijft het als een plek waar hipsters designers met zeer specifieke wensen van klanten aan de slag gaan om unieke auto’s te creëren, met behulp van wraps en verf. Interieurs worden uiteraard voorzien van andere materialen. Enkele voorbeelden zijn te zien in deze video, waarin een buitengewoon geslaagde Maserati met pinstripes passeert. Eigenlijk is het gewoon Ferrari Tailor Made, maar dan ook voor non-Ferrari’s.

Overigens doet Garage Italia customs tot dusver voornamelijk auto’s van de Fiat-Chrysler groep. Gisteren presenteerden ze onderstaande Jeep Renegade met elektrieke gitaren als thema, ter ere van het Montreux Jazz Festival. Wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat Garage Italia customs een grote naam gaat worden. Uiteraard, Lapo en zijn fame kunnen het zonder al te veel inspanning naar grote hoogten brengen, maar omdat de huidige wrapgame wel wat stijl kan gebruiken is dit een gat in de markt.28 reacties

Ferrari Tailor Made*
@pixeltrooper: Ferrari Trailer Trash
Mooi spul. En stijl genoeg die vent dus het zal wel (weer) een succes worden.
Met bijbehorende cocaïne resten in je interieur als die kerel klaar is met je auto neem ik aan?
@nvn1993: yup. Met een beetje mazzel ook nog een paar travestieten op de achterbank!
@gtwillem: jullie zijn gewoon weer jaloers!!! A. Omdat ie meer geld heeft, B. Hij doet wat ie leuk vindt, C. Zelfs zijn meest lelijke travestiet mooier is dan jullie vrouw/vriendin/man/vriend.
@roppp: weer jaloers???


Ik hem Lapo wel waarderen, het is een kleurrijk figuur ;-).

Maar ik kan niet zeggen dat ik liever naar een travo kijk dan naar vrouwlief: dus je opmerking is misplaatst, mijn inziens.
@roppp: ja dat klopt .. Kan je ook nog een reverentie naar Hitler doen om je comment te completeren ??
@lincoln: Wat is een reverentie?
@marikoelolo: 1) Bewijs van achting 2) Buiging 3) Betuiging van eerbied 4) Beleefdheidsbetuiging 5) Eerbied 6) Eerbetuiging 7) Eerbiedig ontzag 8) Neiging 9) Nijging 10) Ontzag 11) Respect
@jaapiyo: Leg het verder uit. Je somt alleen synoniemen op.
@roppp: wat een droevige reactie op een paar zeer voordehandliggende grapjes. Jij moet wel een trotse zondag hebben!
Ja
We zijn jaloers.
Omdat wij nooit deze kansen hebben gehad .
Omdat niemand hier in het FIAT NEST -lees dynastie- is geboren
Maar ik weet zeker dat vele van de gewone paupers die jij in je pathetische kortzichtigheid jaloers noemt, misschien iets meer zouden proberen te maken van FIAT en de hele FIAT auto groep.
En dat er hier tussen zitten die het leven als FIAT erfgenaam iets serieuzer zouden nemen dan deze mijnheer en die daadwerkelijk positief zouden willen bijdragen aan de hele FGA (Fiat Auto Groep)
In plaats van lullige brillen !
Maar ja,wie ben ik ?
@roppp: Jij bent zeker een van zijn travo sletjes ;)
@gtwillem: Yup idd travestieten neuken en coke snuiven zijn zijn grootste bezigheden.
Voor de rest is het enkel oud geld waar hij op mee lift, zelf had hij volgens mij niets voor elkaar gekregen.
Nondeknetter, die Maser kan de streepjes goed hebben!
Het idee is leuk, de uitvoering vaak net niet.
Hoewel het als iets heel exclusiefs gepresenteerd wordt is Ferrari Tailor Made eigenlijk niets bijzonders. Elk merk dat we de classificatie ‘premium’ geven heeft zo’n programma, het verschil is dat Ferrari relatief veel auto’s met verregaande personalisatie verkoopt omdat de kopers nou eenmaal erg kapitaalkrachtig zijn en je er daardoor vaker wat over hoort.
Ha grappig ik zag vorig jaar zomer die Maserati en (blauwe) Fiat achter elkaar aan racen op de snelweg in Milaan. Ik zal even de foto’s uploaden
Lapo, stijl icoon! Wat een intense baas deze kerel!
Ik ben jaloers en ik kom er gewoon voor uit.
Zo wil je toch niet je jeep hebben?!
@philipf: Is sowieso geen Jeep, dus wat maakt het uit…
@Esprit_de_Flandre: 8 foto’s in de gallery. Jeep renegade.
@philipf: Ik zie ook geen Jeep, ook op foto 8 niet. Zie alleen iets dat doet denken aan de auto van Pieter Post.
@philipf: Je bedoelt die Fiat 500 op steriods? Met dat stuk plastiek vooraan met die 7 Jeep gaten in? Waar één of andere Britse zwarte gay rapper een reclamestukje voor gezongen heeft?
Ferrari vind zo weer een nieuwe lapo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).