Let op: gladheid en mist in het hele land

Auteur: , 28 Reacties

We moeten vanochtend en mogelijk zelfs de hele dag rekening houden met een vrij vervelende combinatie: gladheid en slecht zicht.

Strooiwagens werken tegen gladheid

Door mist is het zicht op sommige plekken in het land momenteel 50 tot 100 meter. Dat is op zich al vervelend genoeg maar doordat de mist en kleine regenbuitjes vannacht zorgen voor een vochtig wegdek is er ook nog eens kans op gladheid. Strooiwagens hebben vannacht hun best gedaan om de wegen daarop voor te bereiden, maar desondanks is het plaatselijk glad door bevriezing. De VID verwacht daarom wederom honderden kilometers file in de ochtendspits. In het midden van het land is het al meerdere keren misgegaan op onder andere de N310.

De weersomstandigheden worden volgens het KNMI niet direct beter. De dichte mist houdt in ieder geval de hele ochtend en mogelijk zelfs nog langer aan, op dit moment hebben alleen Zeeland en Limburg geen last van de mistige omstandigheden. De temperaturen blijven bovendien rond het vriespunt hangen. Daarom heeft het KNMI voor het hele land code geel uitgegeven.

Los van de gevaarlijke omstandigheden zullen door de mist enkele spitsstroken gesloten blijven, wat voor extra vertraging kan zorgen. U bent gewaarschuwd.28 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
kaka weer te laat
Hoe vervelend dit ook is voor iedereen die iedere dag in polonaise op de snelweg staat, ik ben blij dat het het éindelijk een beetje winter is
We zullen het wel zien. En anders ben ik maar wat later, is ook geen ramp.
en je weet het he! als je minder dan 600 meter zicht hebt. mistachterlicht aan en op de linkerbaan 10 km/u onder vmax rijden! /sarcasm
@rnej: doe nou maar voorzichtig jongen…
@pomoek: nee. ik wil 200 op de linkerbaan rijden met gladheid, dat staat er toch duidelijk? ohnee.. wacht…
@rnej: relax
@rnej: dat mistachterlicht kun je iets van vinden, maar misschien is het wel iemand die net door dikke mist is gereden. Verstandiger om met dit weer ogen op de weg te houden ipv aan de knopjes te gaan zitten.
Die van je mistlichten zitten vaak al ergens verstopt…
@awesome: Nee hoor. Bij mij op zelfde hoogte als de draaiknop voor stads- en dimlicht, maar dan aan de andere kant van de klokken en ook een draaiknop. ;-) Bij de nieuwere types overigens bij de draaiknop voor stads- en dim. Dus zo verstopt zijn ze ook weer niet.
Misleidende afbeelding… Had nog zo gehoopt op wat cm sneeuw…
Ik hoorde laatst op een verjaardag iemand over ‘winterbanden’, maar dat lijkt mij echt onzin in dit platte warme kikkerlandje. Kan iemand me uitleggen of die dingen hier nut hebben? Je hoort er zelden iets over..
@parker: winterbanden zijn speciale banden waarmee je ineens godlike wordt in winterse omstandigheden. Je hoeft simpelweg nergens meer rekening mee te houden, decimeters sneeuw of ijzel zullen je niet meer in de weg zitten al bumperklevend links en rechts inhalend opweg naar de volgende klant!
@parker: Hoort er zelden iets over???! Winterbanden schijnen ook bij droog weer tot + 5 graden meer grip te hebben dan normale.
@redneckdarian: onder welke steen hebben jullie de afgelopen jaren geleefd? Of is dit een trol? Over winterbanden zijn al 384738393738 discussies geweest. Eindstand zijn ze beter dan normale banden in sneeuw of op ijs. Is het wegdek droog, dan kun je beter normale banden hebben.
@jessepinkman: ik hoorde juust dat ze op ijs nutteloos zijn en alleen onder de -7 werken..!?
Hmm, op de woonwijk na was het niks glad onderweg vanmorgen. Best te doen. Gelukkig maar want ik heb een pesthekel aan dit weer. Doe of een pak sneeuw en lol op de parkeerplaats, of gewoon boven 0.
@dutchdriftking: Precies dat. Of echt winterweer of zomer. Alles daar tussenin mag van mij achterwege blijven.
wie had dat gedacht?
Van gladheid op de weg, naar een file door één automobilist met pech
Het was gisteravond rond 23 uur al niet leuk meer op de weg.
Vandaag toch maar weer eens thuis werken denk ik.
Het viel opzich wel mee. Het was hier en daar wel glad, maar op de A15 verliep alles wel soepel. Vanaf morgen wordt het gelukkig weer een stuk warmer.
Prima keuze om er vandaag een thuiswerkdag(autoblogdag) van te maken.
Ik heb liever dat iemand af en toe onnodig zijn mistlicht achter heeft branden dan die mafkezen
die gewoon helemaal zonder licht rijden.
Of de mensen met hun ‘dagrijverlichting’ waarbij ze niet weten dat er aan de achterkant niets brand.
Dat van die dagrijverlichting is inderdaad behoorlijk iritant. Echt heel vervelend dat ze achter geen verlichting hebben. En ze rijden er altijd mee want ze zijn zo trots op de ledjes…. En de eerste de beste chiptuner kan de achterlichten gewoon koppelen aan de dagrijverlichting. Doe dat dan….
@dutchdriftking: Ik begrijp sowieso niet waarom autolichten niet standaard automatisch worden ingeschakeld op de nieuwere modellen. Met de LED-verlichting is het zuinig genoeg en het maakt het alleen maar veiliger.

Overigens ben ik wel blij dat de LED-lampen vrij snel de Xenon-lampen hebben verdrongen. Man, wat was dat irritant. Dat blauwe licht verblindde je helemaal.
Omgekeerde psyschologie……Vooral geen winterbanden gebruiken….
@norge: winterbanden hebben toch heel geen nut in Nederland!?
Global warming he.. bij mijn vakantiehuis is het al 4 weken min25

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).