Lewis Hamilton weggestuurd bij finale op Wimbledon

Auteur: , 81 Reacties

Wat heeft de mooiboy van de Formule 1 gedaan dat hij niet werd toegelaten in de fameuze Royal Box op het centercourt, terwijl hij wél een uitnodiging had ontvangen?

Lewis Hamilton

Een uitnodiging ontvangen om de finale van Wimbledon bij te wonen is sowieso al een eer, laat staan als je gevraagd wordt de wedstrijd vanuit de Royal Box te bekijken. Sinds 1922 worden de 74 stoelen in de Royal Box bezet door koningen, presidenten, kroonprinsen, ministers en andere hotemetoten. En blijkbaar ook Formule 1-wereldkampioenen, gezien de uitnodiging die Lewis Hamilton had ontvangen.

Hamilton was hier zelf ook wel mee in zijn nopjes, gezien zijn reactie op Instagram bij een foto van uitnodiging.

On my way to Wimbledon to watch the final! Honoured to have been invited to watch the men’s finals from the Royal Box!

En daar sta je dan, met je uitnodiging in de hand bij de ingang van de Royal Box. ‘Kijk mij eens hier naar binnen gaan,’ moet er vast nog even door zijn hoofd zijn geschoten. Dat liep even anders, aldus Motorsport.com. ‘Due to an unfortunate misunderstanding regarding the dress code at Wimbledon, Lewis is very disappointed to have missed the men’s final,’ aldus de woordvoerder van de wereldkampioen.

Lewis Hamilton, dé Lewis Hamilton werd weggestuurd bij de finale van Wimbledon, omdat hij vergeten was een jasje en/of een dasje aan te trekken… Misschien iets té veel swag Lewis? De finale tussen Federer en Djokovic werd overigens gewonnen door die laatste. Goed, weer over naar de orde van de dag.81 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Haha
Kom maar door met de bash Hamilton reacties in 3-2-1.

Wel onhandig om geen rekening te houden met het uiterst conservatieve Wimbledon, traditie is daar heilig.
@noodles: nou ik moet zeggen dat hij waarschijnlijk ook gewoon geen jasje dasje wilde dragen want het is toch vrij normaal om dat ter plekke te lenen, in de jetset wereld is dat een heel normaal veel voorkomend gebruik. Ik moet eerlijk zeggen dat ondanks zijn outfits en bling (zal wel door een generatie kloof komen) het eigenlijk een buitengewoon sympathieke en relaxte gozer is nu ik recent wat interviews gezien heb. Anyway ik heb het vermoeden dat hij dacht doeiiiii met je jasje dasje
@thierryvth: bij de klassieke evenementen in Engeland als Wimbledon, royal ascot, etc is dit zeker niet het geval.
@debunker: zeker wel
@debunker: zo’n onzin , zo’n gezwets, hoe lang denk je dat het duurt om een jasje dasje te regelen? 1 Wimbledon is niet op de maan en 2 hoeveel mensen denk je dat bereid zijn om hun jasje dasje af te staan aan Hamilton? Hoe vaak denk je dat Hamilton in een situatie komt waar jasje en dasje verplicht is maar ze hem matsen ? Doe nou niet of dat niet te regelen is en dat je het allemaal gezien heb want dan weer je blijkbaar niets van die wereld, zo common en overal is dat te regelen. Autoblog weirdo
@thierryvth: mag allemaal zo zijn, maar de beste man werd toch geweigerd.
@thierryvth:
Een dwergpakje vind je niet op elke straathoek, ook niet in Londen.
Haha, respect voor de vent die hem heeft weggestuurd. “Here we play by our rules”.
Lewis huilend wegrijden in zijn zonda 760..
@vtechlover: De motor van zo’n auto huilt inderdaad heerlijk :)
Wimbledon kan zijn swag niet aan XD jammer dat Federer niet heeft gewonnen:( had het hem erg gegund
@jordy14: ik kon de wedstrijd helaas niet zien. Ik had ook gehoopt op de fedexpres, maar helaas…. Toch KNAU dat hij in deze sport nog steeds 2e van de wereld is en de finale Wimbledon haalt. Dat gaat Nadal niet flikken en van djoko moet ik het ook nog zien gebeuren.

OT: ik mag Hamilton als coureur, maar dit soort dingen zijn toch wel in de categorie ‘pauper’
@jordy14:
Op hetj aarlijkse FIA gala hoeft hij ook niet met zijn gouden kettingen en gympen aan te komen en dat weet hij.
Daar houdt hij zich keurig aan de dresscode.
http://content.f1today.net/x/socialshare/54856b420f6d93bae8eba36d1896ca0bf15ad838b14ad.jpg
@jordy14: Roger maakte een beetje veel foutjes. Als ie zn niveau als tegen Andy had gehaald, was t een stuk leuker geworden.
Ik denk dat meneer de uitnodiging meer deed dan een potje tennis. De uitnodiging geeft hem namelijk een bepaalde status. Het potje tennis zal hem verder niet uitmaken.

Ik vermoed dan ook dat hij het niet zo erg vond om weggestuurd te worden. Ik vind het een opperbaas.
@vr6audi: Om door je eigen stommiteit ergens geweigerd te worden lijkt mij altijd een afgang, welke status je ook hebt.
@bassx:

+1: met zo’n actie als deze ben je echt de sufferd van de dag, daar is niets ‘baas’ aan.
@bietje: Gelukkig bepaal ik nog steeds zelf wie ik een opperbaas vindt en wie niet. Je hoeft niet te raden dat ik iemand die mijn mening wilt ombuigen naar zijn eigen mening geen opperbaas vindt (Ja, jou dus.)

@bassx Ik zeg ook nergens dat het niet stom is (ongeacht of hij zichzelf boven de rest plaatste of het echt per ongeluk was), alleen dat ik denk dat hij er geen traantje om gelaten heeft.

Soms vind ik het lezend vermogen van reaguurders gewoon triest.

Fijne dag verder.
@vr6audi: En soms is de realiteitszin van de reaguurders gewoon triest… Dresscode is pretty common in Engeland en iemand die die traditie niet respecteert is in mijn boek gewoon een beetje dom. Als je ‘m daarom een eindbaas vindt, zegt dat meer over jou dan hem …
@vr6audi: Zo hè! Maandag zeker?
@vr6audi: ik las in een krant dat hij daar ter plekke in een hospitality unit de wedstrijd alsnog heeft zitten bekijken voor een tv. Asumption is the mother of all fuckups
@vr6audi: het kan natuurlijk ook zijn dat de topsporter oprecht geïnteresseerd is een andere tak van topsport.
En terecht. Wimbledon is een gentlemen’s club, het is niet Wimblehood. Ik heb er een uitgebreide rondleiding gekregen (van niemand minder dan Krajicek!) en ook daarvoor was jasje-dasje het minimale. Het is niet een geld dingetje, het is gewoon traditie. Mijn pak kostte nog niet eens een fractie van de patta’s van Hamilton ;-).
@gtwillem: mooi verhaal! En inderdaad, het hoort er bij dus heb je je aan te passen. Zelfs als je Hamilton heet.
@gtwillem: en als hamilton nou in een nette spijkerbroek met een overhemd kwam, vind je dan nog dat meneer lewis teveel Swag had?

Wat ik wil duidelijk maken is dat de vooroordelen alweer op het plankje liggen. Niemand is erbij geweest, niemand hier heeft het gezien, niemand weet wat er zich daar heeft afgespeeld maar iedereen heeft er alweer een mening over….

Het is wel weer duidelijk dat als iemand eenzaam aan de top staat, mensen het fijn vinden als diegene hard valt. Dat was met Schumacher al zo, dat is met Lionel Messi zo en zo kan ik nog wel 100 voorbeelden opnoemen.
@87sandyd: het feit dat je voorstelt om met ‘een nette spijkerbroek’ aan te komen geeft aan dat je geen idee hebt hoe traditioneel die club is.

Daarbij is het geen jaloezie, maar ironie. Lewis was uitgenodigd omdat hij een groots sportman is. 2 keer wereldkampioen Formule 1, een sport die enorm populair is in Engeland. Daarbij weten we allemaal dat Lewis een mooiboy is en een nogal ‘swag’ kledingstijl heeft. Dat niemand hem hierop gewezen heeft en hij het zelf ook niet wist, is opmerkelijk. Dat was voor mij het ‘grappige’ eraan.

De vergelijking met Schumacher en Messi gaat niet helemaal op. Die twee zijn bijkans de grootste helden van hun sport, zó ver is Lewis nog niet ;-).
@87sandyd: het is toch vrij duidelijk, hij liep er weer bij als een pauper met Al zijn kettinkjes en tra lala, geen porum we zijn niet anders gewend van hem.
@bofkont:
Spreek toch eens voor jezelf, jij hebt een hekel aan hem en vind het een pauper.
Dat rascime nog hoogtij viert daar bij de boertjes in het hoge noorden zegt niet dat iedereen daar last van heeft.
Ik als geciviliseerd mens heb die handicap niet en ben van mening dat hij zich mag kleden zoals hij dat wil. Dat hij daarmee niet op dergelijke gelegenheden kan verschijnen is logisch.
Dat hij wel weet hoe hij zich op dergelijke gelegenheden dient te kleden kan je zien op de foto van het FIA gala die ik gepost heb.

Ga vooral door met jezelf belachelijk maken.
@noodles: de enige die zich rassistisch uitlaat ben jij met je onzinnige fanboy opmerking.
@bofkont:
Je gebruikelijke populistische geblaat, veel herrie geen inhoud.
Leg mij maar eens uit wat er racistisch is aan mijn betoog.
Oh, geen fan van Lewis trouwens, alleen niet bekrompen van geest.
@noodles: leg jij eerst maar eens uit wat rassistisch aan mijn betoog is.
@noodles: racistisch
Degene die ‘m wegstuurde verdient “opslag”.
Wie had dat nou verwacht. Patjepeeër Hamilton is te cool om zich aan de dresscode te houden.
Pannenkoek!
Hij had zijn donkere pels nog aan.
Racisme!
@paulloper: daarom laten ze Selena dit jaar voor de zesde maal winnen. Eigenlijk kan ze helemaal niet zo goed tennissen :-(
Kwam zeker door zn schoenen
Er heerst daar dan ook nog een soort van officieuze standenmaatschappij, dat kennen we in Nederland al tijden niet meer. Een uitspraak als ‘Ik ben geen protocolfetisjist’ zul je daar niet snel horen.
@knipperlichtje: Ja hoor, bestaat in Nederland ook, alleen durven wij er niet openlijk voor uit te komen. Ga maar eens langs een discotheek.
@knipperlichtje: dat ligt er maar aan waar je komt en in welk milieu je je ophoud , er zijn legio van zaken (restaurants, clubs, verenigingen) waar een dresscode is, juist om petjes volk buiten te houden.
Als hij zijn uitnodiging nou eens laat zien…. staat er vast wel op dat er een kledingvoorschrift is… als je dan in je grijze mercedesoverall komt kijken… tja dat is onhandig.
@maferick74: ik vermoed dat hij in zijn petje en gouwe klets aankwam.
@rolov: Nee in een bloemetjeshemd, met suede sneakers en een petje. Dan kom je inderdaad niet in de Royal Box. Dom van Lewis. Wie zonder brandvrije overall en helm opdraaft mag ten slotte ook niet in zijn F1 auto rijden. Voor al dat soort dingen heb je kledingvoorschriften.
Wat een afgang en wat een sukkel die Lewis. Ieder normaal mens zou FF gelezen hebben wat er op de uitnodiging stond. “dress code…” en dus niet sneakers en petje..
@w0o0dy:

Achter z’n uitnodiging: “Guide for Royal Box Guests”… laat ik een vermoeden hebben dat daar wel eens iets in kon staan over hoe je je dient te presenteren ?
@bietje: natuurlijk, dat soort details zijn altijd dik voor elkaar in die kringen “daar hebben wij mensen veur”.
Das pech, uitnodiging weg!
Zou wel chique zijn van de organisatie om voor dit soort gevallen een leen dasje en jasje klaar te hebben hangen.
@imaginenl: chique zou zijn wanneer hij de uitnodiging had gelezen en zich aan de dresscode zou hebben gehouden.
Haha! Wat een lul! Wordt ie niet toegelaten bij een potje tennis. Sta je dan met je twee wereldkampioenschappen, miljoenen op de bank, vrouwen bij de vleet, coureur in de koningsklasse zijn, over de hele wereld vliegen in z’n privejet, autocollectie hebben waar je je vingers bij aflikt, feesten met de rijkste der aarde….

Wacht. Wat was mijn punt ook alweer?
@Rick-dos: Dat jij net als hij niet bij Wimbledon was?
@berlinetta: Nee, dat zou alleen maar voor ‘m spreken.
@Rick-dos: dat klasse en stijl niet te koop zijn en je traditie moet respecteren hoe bekent of rijk je ook bent.
Wat een sukkel.
Wie wil er in godsnaam vrijwillig naar een potje tennis kijken?
@str8six:
Je komt daar als celebrity niet om naar tennis te kijken. Je komt daar voor ‘exposure’.
@Original_Arnoud: en dat is precies waar t fout gaat.
De echte tennis-fans kunnen niet bij de finale zijn, omdat het vol zit met ‘sterren’ die na de 3e set dachten: wat? is t nog niet klaar?
Vooral slecht gemanaged. Een jasje / dasje is toch zo geregeld?
@smokey: Precies.. Koop die even van je chauffeur.

Maar ik gok dat dat te groot was voor zij ego en dus dan maar niet gaan.
YOLO Lewis! Je had kunnen weten van de dresscode, maar je wilde de queen haar shine ontnemen. Not gonna happen… en terecht. Ga maar lekker bij je rapvriendjes thuis kijken, bij Diddy of zo.
Van Vip lounge op Wimbledon, naar swaggen op je thuisbalkon!
Grappig dat iedereen Lewis op de Dresscode wijst, maar dat dit juist de methode is, om tegen huisjes aan te schoppen is in het keurige England. Hij krijgt zo nog meer exposure, dan dat hij met een jasje en dasje was komen aanzetten. Ja, want wat kan hem dat potje tennis schelen, helemaal niets.
Lewis brengt zo het patjepeeën tot op een topniveau en daar moet je van houden, of niet natuurlijk.
@Orichy: zelden zulke onzin gehoord, een ieder heeft zich aan de dresscode te houden zelfs pauper Lewis.
@bofkont: Ik zeg toch niet, dat hij zich niet aan de dresscode had moeten houden, alleen hij doet dat niet, omdat hij zo meer mediaexposute krijgt, zo aandachtsgeil is Lewis.
Want zoals je op de eerste instagramhttps://instagram.com/p/5CVygxL031/ kunt zien, zit er bij de uitnodiging een apart boekje, voor de dresscode, of zelfs een Guide waar je je in het totaal aan moet houden, in de Royal Box. Die is heus wel gelezen door Lewis en nu dus gedeeltelijk bewust genegeerd, want Lewis is Lewis.
En daarbij is het precies wat Noodles al schreef: “Op het jaarlijkse FIA gala hoeft hij ook niet met zijn gouden kettingen en gympen aan te komen en dat weet hij.
Daar houdt hij zich keurig aan de dresscode.
http://content.f1today.net/x/socialshare/54856b420f6d93bae8eba36d1896ca0bf15ad838b14ad.jpg
En dat was een feestje waar hij heel graag bij wilde zijn, dus hij kan en weet dat best.
Lewis is de Patjepeeër ten top en daar moet je van houden, of niet natuurlijk, ieder zijn smaak.
@Orichy: Nou ja, keurig… Toch enigszins recalcitrant een das om terwijl een bowtie wat gebruikelijker is op een gala. Ahh, well..
@Orichy: idd goed punt hoor had beter moeten lezen, maar helaas nog steeds zo’n pauper oorbel al is hij in pak op die foto.
Opde foto lijkt ie toch een stroppertje om te hebben…
Tja, op tennisschoenen kom je natuurlijk niet binnen in zo’n Club…
Klasse is onbetaalbaar….
Als het gaat om een Koninklijke uitnodiging, dan hoor je ~ je te kleden naar de Protocol normen, daar kun je gewoonweg niet onderuit, ook al ben je ’n wereldkampioen in de sportwereld . . . , Lewis Hamilton zal het toekomstig wel weten . . .
Hahaha geweldig dit, heb het altijd al gezegd . Hij loopt erbij als een ontzettende pauper, smaak is niet te koop hij is het levende bewijs daarvan.
Als je zo gepassioneerd bent door tennis (zou me verbazen dat iemand dat is) rijd je naar de dichtbijzijnde kleding zaak voor ene gepast confectie jasje en dasje.

Maarja, als het om bekeken te worden is… is dat niet leuk zo zonder je pauwenpak aan.
Ongelofelijk dat zijn management dit over het hoofd heeft gezien. Zij hadden direct moeten wijzen op de strikte dresscode die Wimbledon nou eenmaal hanteert.
Hij zag er op zich nog best stijlvol uit:

https://twitter.com/ScherzyHamilton/status/620292947641257984

Maar ja, geen jasje en geen dasje. Terwijl het er best bij had gepast (nou ja, dat shirt wordt dan wel erg discutabel misschien…)

Anyway, domme zet van Lewis. En strakke ook actie om zelfs hem er niet in te laten :)
Faalneger
Goed dat ze hem er niet in laten als hij niet voldoet aan de dresscode

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).