Lexus RC F, met een vleugje LFA

Auteur: , 16 Reacties

Zo presenteert Lexus hem, een cynicus zou 'LFA' echter in 'Prius' veranderen. We leggen je uit waarom.

Na de eerste officiële platen van de bespoilerde RC F vorige week laat Lexus nu weer een beetje los over zijn blauwe dikcoupé, onder andere in de vorm van deze illustratie, waarin we mooi de essentiële onderdelen kunnen zien zitten.

Ook het maximumkoppel dat de atmosferische 5.0 V8 er uit blaast is bekend, 520 Newtonmeter. Het maximumvermogen blijft ‘meer dan 450 pk’, een truukje dat we inmiddels kennen, in de hoop dat er nog een keer over geschreven wordt als de definitieve cijfers 1% hoger liggen.

De achterwielaangedreven RC F maakt gebruik van een via een Torque Vectoring Differential (TVD) met drie standen: STANDARD, SLALOM en TRACK. De power wordt overigens via een 8-traps Sports Direct Shift (SPDS) automaat naar de wielen gestuurd. Zijn spirituele voorganger, de IS-F had ook al een achtbak, maar deze zal ongetwijfeld iets rapper reageren.

Waarom deze auto een vleugje LFA heeft vraagt u? Wel, de carbon achterspoiler komt rechtstreeks van de inmiddels niet meer geproduceerde sportwagen, maar dan niet letterlijk natuurlijk. Wij roepen echter ook Prius, want, geloof het of niet, de V8 loopt volgens de Atkinsonslag. Dat heet, als je rustig aandoet. Beroer het gaspedaal zoals het hoort met een dergelijke auto, en het blok werkt volgens het traditionele ‘Otto’-principe. Best knap, als je het ons vraagt.

De RC F meet 4.705 mm x 1.850 mm x 1.390 mm, met een wielbasis van 2.730 mm, en is verder een vat vol ‘doelstellingen’: minder dan 1.800kg, sneller naar de 100 accelererend dan de IS F (< 4,8 seconden), en zuiniger dan de Lexus IS F (< 11,4 liter per 100km). Het zal niemand benieuwen of ze dit gaan halen, natuurlijk gebeurt dit. De topsnelheid bedraagt 270km/u.16 reacties

Dik hoor !!
ik weet het niet het ziet er strak uit en is heel gaaf maar, als ze zo door gaan verkopen ze nog minder in Europa.
en zeker niet in Nederland dan val je al op als je een rode auto heb!
@zweed: soms moet outside the box denken, dan wordt de wereld weer een stukje mooier. Dat geldt ook voor Nederland. Iedereen rood? Doe mij maar blauw dan.
@zweed: De wereld is groter dan ‘Olland alleen…

Gelukkig!
Ik ben wel benieuwd naar de shalom stand van die torque vectoring diff :)
Wel een mooi ding, al moet ik wel ff wennen aan die whaleshark muil
Een diff met een SHALOM stand, is dat een joods diff of een tikfout?
@tupperware: Oops, tikfoutje…
@tupperware:
Hahah Sjalom stand of Sharon stand. Flauwe grappen modus uit..

OT:

Er moet bij de way wel gauw een kenteken op gemonteerd worden dat zou de auto helemaal afmaken. De finishing touch
@tupperware: na-aper! beetje aan de haal gaan met mijn plusjes! ;)
Die achterkant is toch niet helemaal geweldig. Misschien is het mooier als dat grijze vlak wordt meegespoten of in glansend zwart wordt gespoten.
Wat dik zeg! Heerlijk!
Ik begin Lexus steeds mooier en mooier te vinden. Ik vind dit over niet veel auto’s maar hier zou een kenteken beter staan dan geen kenteken (in mijn ogen dus). De grill lijkt mij iets te groot.
Wat ontzetten dik, vooral die achterkant.. heerlijk! Vind Lexus mooier en mooier worden, die nieuwe IS300h vind ik ook een hele mooie verschijning.
Dat is wel erg sexy zeg!
Is dit een uiteindelijk model, of nog een concept?
Als dit het uiteindelijke model betreft vind ik hem er erg gewaagd (en bruut) uitzien.
Dat ziet er goed uit. En nog snel ook waarschijnlijk! Dank voor dit mooie artikel;-D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).