Lichtgewicht Spartan racer vanaf nu te bestellen [video]

Auteur: , 32 Reacties

Van de tien ambitieuze projecten die hier voorbij komen hoor je in minstens vijf gevallen nooit meer iets. Over Spartan hadden we echter een goed voorgevoel, en dat lijkt bevestigd te worden. Het extreme Australische racebakkie ziet licht aan het eind van de tunnel.

In 2010 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Spartan-V, een project van twee ambitieuze Australische broers, dat wel het een en ander van en Maserati Birdcage weg had. Eind 2011 leek men al op de goede weg, en werd er een plug-offensief ingezet, en inmiddels zijn de orderboeken geopend.

Natuurlijk zijn de specs wat veranderd, de eerste cijfers schetsen altijd een vrij positief beeld. De Yamaha V-Twin werd ingeruild voor een 2.0 liter Honda Type-R VTEC-blok (daarom heet hij nu ook Spartan, zonder ‘v’), en, net zoals zo vele mooie dames die zekerheid over hun toekomst (denken te) hebben, zijn de pondjes er aan gevlogen. In plaats van 350 kg moeten we nu met 500 kg rekening houden. Nog steeds niet verkeerd voor een kart die 250 pk (atmosferich) of 400 pk (met supercharger) levert.

De prijs? Vanaf 79.000 AUD, da’s een kleine 63.000 euro. Alle (beschikbare) specs vind je HIER, voor een video waarin de Spartan op bochtig terrein wordt uitgelaten verwijzen we je naar autojunk. (via WCF)32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
1 paardje per 2 kilo of 1 paardje per 1.1 kilo lijkt me meer dan genoeg!
@Mpower: want 5/4 is 1.1
@bungabungastig: 1.25 blijft erg weinig!
Mag ik zeggen dat die voorkant me aan een E-type doet denken?
@coenijn: ja, dat mag jij zeggen;)
@coenijn: Dat mag je natuurlijk, maar is in mijn ogen niet correct. De neus van zo’n E Type, is verhoudingsgewijs veel langer. Mij doet de hele auto me meer aan Alfa Romeo Stradale ( 33 bv ) modellen denken.
@SimonMc: ik bedoelde voornamelijk de brede ovaal aan de voorkant en de soepele lijnen er omheen, verder lijkt het er niet heel veel op nee
@coenijn: mag ik dan zeggen dat ik de koplampen mis?
Het design is wat mij betreft bijzonder goed geslaagd. Hoop dat we hier nog veel van mogen horen !
Challange: noem een andere auto waarbij je 1pk krijgt voor +/- 175e??
@Mpower: En ik heb het dan uiteraard over auto’s met 250+ pk niet een fiat panda ofzo…..
@Mpower: Ook dan is het niet zo bijzonder. 250pk voor een kleine € 50.000 is best te doen hoor. Niet dat dit geen leuke auto is, lijkt me een heerlijke ervaring!
@ojjorz: Kom maar op met die sport auto’s dan! Ik kan de Ford focus ST, Opel Astra opc en megane RS verzinnen en verder kom ik niet!
@Mpower: Mazda 3 MPS, maar vergeet niet dat die 70,000 AUS$ de vanaf prijs is, dus wss ook voor de 250pk versie. Dan is het dus al € 63.000 voor 250pk. Zijn er opeens nog veel meer opties mogelijk.
@ojjorz: Ja ik weet niet wat de versie met supercharger kost ben ff uitgegaan van een extra 7000 euro… vandaar ook 70.000/400=175
@ojjorz: Btw volgens mij kost de mazda 3 MPS bijna 50.000 euro!! ff opgezocht 48.390 voor 260 pk = 186e per pk….
Snelle doodskist…
Wel vet hoor zo ligt met Ohlins Shocks, Carbon body enzo maar 63.000euro.
Daar haal je ook iets als een Alfa 4C voor, of ander leuk speelgoed!

En ik neem aan dat dat nog zonder die opties is, OPTIONS: Supercharger, paddle-shift, close ratio gearset, aerodynamic kit, wider wheels, full rollcage.
Leuk, maar een auto waar je alleen maar op het circuit mee kan rijden is niet echt een auto voor mij,meer speelgoed.
@norge:
Ik ben dol op “speelgoed”….
@jrk68:Ik ook , maar wel met kenteken graag.
Te duur om een succes te worden denk ik
@ttcate2:
Ik denk ook niet dat ze de illusie hebben om er een paar honderdduizend van te verkopen….
K20 <3
@jrk68 nee dat lijkt me ook niet, maar ze willen neem ik aan in ieder geval winst maken. Wat je wel niet voor 60000 euro kunt kopen…
@ttcate2:
Yep, en dan gaat mijn voorkeur uit naar dit soort speeltjes. In de kringen waar ik mij in beweeg denken er genoeg hetzelfde over trouwens.
Gelukkig kiest niet iedereen voor een saai grijs leasehok als ze een dergelijk bedrag te spenderen hebben,
@jrk68: Jij beweegt je toch voornamelijk in de huiselijke kring ;)
@jrk68: Sorry, nog veel gereden zondag?
@eklasse:
Yep, een uur of 5 heerlijk met het bolletje in de zon.
Gisteren ook pas om 22.00 thuis dus je opmerking was een beetje sneu en zinloos.
Erg Solmatje niveau zeg maar.
Geen ducati blok erin?
Zonde, ik vind het een heel mooi ding maar het is zoiets dat je zelf moet gebouwd hebben.
Erg mooie auto, alleen te duur, hoewel toch al in ver gevorderd stadium gaat deze auto het ook in veelvoud nooit halen. Simpel omdat hij te duur is. Wanneer de auto bedoelt is voor de racerij, zijn er legio klasses die goedkoper zijn. Zoals een Westfieldcup en zelfs KTM xbow, allebei met evenveel rijplezier en al een bestaand interessant startveld. Op de openbare weg heb je met dit soort auto’s niks te zoeken!
Wat denken jullie, de supercharged Spartan beter dan Caterham R500?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).