Lijstje: hoe populair is Aston Martin in Nederland?

Auteur: , 42 Reacties

Hoeveel rijden er precies rond en welke types staan er het meest op Nederlands kenteken?

Rijtje Aston Martins

In navolging van het lijstje met de populairste Lamborghini’s van ons land, besloot is ook maar even te kijken hoe het gesteld is met de Aston Martin-populatie van ons land. Stonden er destijds 222 Lambo’s op gele platen, momenteel zijn er liefst 1267 kentekens van Aston Martins bekend bij het RDW. Let wel, het gaat om kentekens die op dit moment in de database staan, het kan dus zijn dat daar nog een enkel exemplaar bij zit dat recent geëxporteerd of platgereden is. Verder heb ik mijn best gedaan de lijst zo compleet en correct mogelijk te maken, maar dat wordt mij door het RDW niet makkelijk gemaakt. Zo rijden er bijvoorbeeld een Aston Martin ‘D B S’ en ‘DV9’ rond in ons land. Al met al geeft het echter een goed beeld van de verhoudingen en de aantallen vallen zeker niet tegen!

Niet geheel tegen de verwachting in blijkt wel dat de nieuwere types verreweg het populairst zijn en dat het zoeken naar een klassieke Aston Martin bijna te vergelijken is met dat naar speld in een hooiberg. Opvallend is wel dat de vorig jaar geïntroduceerde DB11 nu al dertien maal op gele platen is gezet, terwijl de goedkoopste Aston ooit, de Cygnet, met 12 exemplaren juist weinig succesvol is gebleken. Tja, is het nu echt een goedkope Aston Martin of toch gewoon een wel heel erg dure Toyota…

V8 Vantage (inclusief N430): 292 kentekens
V8Vantage

DB9: 270 kentekens
Aston martin DB9

DB7: 181 kentekens
Aston-Martin DB7

Vanquish (oud en nieuw type): 94 kentekens
Aston Martin Vanquish

DBS (oud en nieuw type): 69 kentekens
Aston Martin DBS

Rapide: 59 kentekens
Aston Martin Rapide

DB2 en DB2/4: 35 kentekens
Aston DB2/4

V8: 33 kentekens
Aston martin V8

V12 Vantage (inclusief GT12): 25 kentekens
Aston Martin V12 Vantage

Virage (oud en nieuw type): 20 kentekens
Aston Martin Virage

DB5: 20 kentekens
Aston Martin DB5

DB11: 13 kentekens
Aston Martin DB11

DB6: 13 kentekens
Aston Martin DB6

DB4: 12 kentekens
Aston Martin DB4

Aston Martin Lagonda: 12 kentekens
Aston Martin Lagonda

Cygnet: 12 kentekens
Cygnet

Header-foto: @lenny98 op Autojunk, klik op bovenstaande foto’s voor een link naar de betreffende spot.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Toch 20 DB5s, zijn er flink wat zeg. Wel leuk om te zien dat we relatief veel Astons hebben
Blijf de Virage toch echt de mooiste vinden. Wel grappig, ik zie bijna nooit een Lambo (misschien 1 of 2 keer?) rijden en toch regelmatig wel een AM, eigenlijk elke week wel. Volgens mij worden de AM’s veel meer voor de dagelijkse commute ingezet.
@pomoek: Een Aston Martin is dan ook een GT, zeer makkelijk en comfortabel te rijden. Dat valt met een Lamborghini of Ferrari flink tegen, zeker met dit weer.
@viezefreddyw: hoezo een lambo moeilijk ? De meeste zijn 4wd, dat moet bij een AM nog uitgevonden worden.
@slickrick: Een Lamborghini is nog altijd een dikke supercar terwijl de Aston Martin zoals gezegd een echte GT is. Die dingen laten zich veel comfortabeler rijden dan welke supercar dan ook. Ik zeg niet dat een Lamborghini moeilijk te rijden is, maar dat een Aston Martin fijner is als daily.
@pomoek: Mijn favoriet is de V8. Heerlijke GT. Op het AW-forum was een vrouw actief die er één uit GB had gehaald…
Vijf keer een DB5, dat is een aantal die ik niet had verwacht.
@viezefreddyw: Die auto heeft iets magisch. Vind hem misschien nog wel mooier dan een E type.
Zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat ik vroeger helemaal gek was van James Bond..
@dieselkameel: Snap ik. Ik stond er zaterdag nog bij te kwijlen in het Louwman Museum. Daar staat desbetreffende DB5 van Bond. Gaaf ding.
@viezefreddyw: 20 zelfs
@krizus: Ja, 20 keer ja. Ik maakte even een denkfout. Ik wil nu graag een editknop…
@viezefreddyw: en niet 1 one -77. Wat mij betreft de mooiste en exclusiefste
@gokartmozart: Ik snap best dat er geen One-77 op Hollandse platen staat. Daar zijn er zo schandalig weinig van dat de prijs gewoon schofterig hoog is. Zeker in Nederland.
Zijn er aardig veel.

De oude Virage vind ik het tofste. Als ik er één zou mogen kiezen voor een proefrit zou het die zijn iig.

De V8 vantage, DB9, DBS etc heb ik nooit echt aantrekkelijk gevonden. Ze zijn bloedmooi op foto, maar in het echt vind ik ze altijd wat saai, en doen ze me weinig. Nooit goed begrepen, maar denk eigenlijk dat ze te perfect zijn, waardoor het interessante randje mist.

Dat randje heeft de DB11 mijn inziens wel, want ik vind hem heerlijk. De meest aantrekkelijke van dit hele rijtje.
@reactief: haha in vind juist de db11 verre weg de minst mooie :)
@gerjan: mooi toch, dat smaken verschillen.
Anders zou iedereen een grijze Golf rijden… Oh wacht… :-)
Aantallen vallen me niet tegen!
69 stuks van de DBS? Dacht dat die dingen redelijk gelimiteerd waren..
@jag00: Voordat de klassieke V8 de V8 werd, had hij de zes-in-lijn uit de DB6 in het vooronder en heette hij DBS.
@dizono: er zitten ook nog een aantal DBSV8 modellen vernoemd onder de noemer DBS. Dat betekent dat die typeaanduiding bij de RDW dus voor 3 verschillende modellen wordt gebruikt.
Er zullen ook nog een aantal auto’s zijn die niet geregistreerd staan maar zich wel in NL bevinden, al met al niet zo gek dus.
Mooi en interessant artikel! Toch een beetje jammer dat er bij het kopje DB9 een foto van een DBS volante staat en bij de Vanquish ook een DBS..
@dpcec: Als dit sarcasme is, dan komt het niet helemaal door, als het serieus is, dan raad ik je aan om bij de DB9 en Vanquish even op het plaatje te klikken en de typeaanduidingen op de achterzijde van betreffende auto’s te lezen ;)
@dizono: Inderdaad sarcasme. Ze lijken allemaal op zo elkaar, erg jammer.
@dpcec: Het lijkt veel op mekaar, maar het klopt och echt hoor
Hoe meer hoe beter wat mij betreft. Er zijn weinig andere automerken die zoveel moois hebben gebouwd. De DB11 is wat mij betreft wel de eerste stap terug. Hopelijk worden de nieuwe modellen weer beter.
@berlinetta: daar ben ik volledig mee eens, bijna al die AM zijn schitterend en tijdloos, zeer chique verschijning altijd. Maar die db11 heeft wel een rare kont….
Ik vind de DB7 en eerste Vanquish echt mooi ‘oud’ geworden. Sommigen auto’s hebben dat nu eenmaal, toen ze net uitkwamen vond ik het niet veel bijzonders maar nu wel. Soort acquired taste misschien?
@madvillain: even ter aanvulling: gisteren dat frot-auto-programma gezien op RTL5. Nico Aaldering verwoorde precies mijn gedachte tegenover die blije gup van een presentator die min of meer niet van oude auto’s hield. Was bij een oude SL.
Goh, dat er toch minder dan 60 Rapides zijn, ik krijg altijd het idee dat er daar relatief meer van rondrijden. Of is dat omdat deze vaker als daily drivers ingezet worden en daarom vaker worden gespot?
Heb je een DB5 plak je een Schotse vlag op je achterruit… bonkbonkbonk. Heb ik overigens nooit van Britse plaat-autos begrepen. Die moeten hele reeks stickers op hun ruiten plakken waardoor elke auto een soort botsauto wordt. Oude Astons zijn erg mooi, en de nieuwe hebben volgens mij ook allemaal NA motoren dus duim omhoog!
@john4545: Vooralsnog wel ja. Maar Aston Martin heeft een deal staan met Mercedes. Mercedes gaat volgens mij motoren leveren aan Aston Martin en dat gaat, jawel, de 4.0 biturbo worden…
@john4545: Die vlag is een verwijzing naar de bouwkwaliteit van oudere Britse auto’s: Schots en scheef.
@john4545: De DB11 heeft inmiddels al turbo’s gekregen dus geniet nog maar eventjes van de NA-motoren.
Leuk artikel
Cygnet is een hele dure Toyota.
Als ik me niet vergis is de topicfoto gemaakt in Winterswijk en de foto van de V8 Vantage is zelfs gemaakt bij mij om de hoek, in Enschede. Leuk, plekken herkennen op AB!
@kp92: Jep, topicfoto heb ik inderdaad gemaakt bij de Strandlodge in Winterswijk. Ook in de lijst zelf staan nog wel foto’s die gemaakt zijn hier in de omgeving! :)
De DB11 op de foto is in elk geval volgens de RDW niet verzekerd…
@dick1980: bij een recente tenaamstelling kan dat even (tot wel een maand) duren voordat dit zichtbaar is in de database van de RDW. Hoeft dus allerminst onverzekerd te zijn. Sterker nog, die kans lijkt me bijzonder klein.
Wie berekend even de bpm die door iedereen afgetikt is? Astons hebben altijd mega bpm op die v12
Het sterft van die dingen, alleen zit er negen van de tien keer een Mondeo achter de grille als ik ingehaald word.
Mooi dat er veel klassiekers tussen zitten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).