Live: de Audi Q8 Sport Concept is geen SUV coupé

Auteur: , 19 Reacties

Audi had natuurlijk ook met een gebochelde SUV als de X6 en GLE op de proppen kunnen komen, maar pakt de zaken wat anders aan.

De Q8 heeft namelijk een sportieve look op een andere manier. Waar BMW en Mercedes geprobeerd hebben hun dikke SUV’s tot sierlijke coupé’s om te bouwen, maakt de Q8 meer de indruk van een uit de kluiten gewassen hete hatchback.

Persoonlijk moet ik zeggen: ten opzichte van die twee andere is het een verademing. De Q8 heeft wat trekjes van de e-tron, maar is iets meer gedrongen. De auto meet net wat meer dan vijf meter lang, maar lijkt optisch kleiner te zijn.

Onder de kap ligt overigens niet alleen elektro-spul zoals bij de e-tron. De Q8 Sport Concept is namelijk een ‘mild hybrid’, waarbij de 3.0 TFSI motor wat hulp krijgt van elektropower. Het systeemvermogen is 476 pk.19 reacties

Een gele Audi, daar val je in NL wel mee op
@rufctr01: Volgens mij is ie toch echt oranje
@baklava: zegt ‘ie dat deze audi geel is dan?
@ettie: het schijnt dat ze bij Moszkowicz, Moszkowicz en Moszkowicz nog een lege stoel te vullen hebben
@gulli: Dank voor deze info, meteen een open sollicitatie verstuurd. Ik vind Suits wel een leuke serie namelijk, al hoop ik wel dat ik mijn eigen Rachel krijg…
Erg dik! En zo zie ik het graag, ook al zullen een aantal details nog wel anders worden als hij in productie gaat. Maar veel en veel vetter dan de twee gedrochten van BMW en Mercedes.
Wel een mooi concept van Audi, zou me niets verbazen als ze hem in misschien iets aangepaste vorm zouden gaan maken. Wel lijkt het een kruizing tussen een Q2 en een R8 vind ik zelf
@ruben83: waar is de kruiZing ?
Die achterkant doet me aan de Lambo Urus denken, ben ik de enige?
Wat een tekst gebochelde Suv… kan je niet beters schrijven….
In een flits op de kleine foto dacht ik even dat het de DS 7 was haha. In mijn ogen een bijzondere verschijning. Wel leuk weer is wat anders dan een X6 en GLE.
Ik ben fan van de Audi limousines en stations, maar dit vind ik een gedrocht. De eerst BMW X6 had wel wat en ook de huidige gaat nog wel, maar dit is nu al een Sjonniebak.
Zo, eindelijk een uitgesproken Audi. Zal dese dan de nieuwe designtaal in gaan luiden?
@lebeaunl: deze, dese is typo ?
In deze kleur is het toch exact een DS 7…
Het ziet er uit als een hele grote Audi A1.
Wat ben ik blij dat Audi niet de GLE en X6 achterna is gegaan. Smaken verschillen maar wat zijn dat ongelooflijk lelijke auto’s, vooral de X6. Te groot, te lomp; veel te veel auto aan de achterzijde.
Ze doen me altijd denken aan een uitspraak die Jeremy Clackson in Topgear een keer deed toen bij de Chrysler Crossfire omschreef als een hond die aan het schijten was.
Waarom maakt Audi niet gewoon al hun concepts!
Lekker front

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).