Gallery: is de Range Rover Velar minder mooi in het echt?

Auteur: , 34 Reacties

De introductie vorige week leidde tot vrijwel uitsluitend positieve commentaren, maar maakt de Velar live ook indruk?

Vorige week ontsproot opeens de nieuwste telg aan de Range Rover familieboom. Tussen de Evoque en de Range Rover Sport was er kennelijk nog wat ruimte voor een extra SUV. Als we op voorhand hadden moeten inschatten of een dergelijk model iets zou kunnen toevoegen aan de *kuch* range *kuch*, hadden we waarschijnlijk nee gezegd.

Maar toen kwamen de foto’s. Wat een apparaat! In het begin was ik nog niet zo heel erg weggeblazen door de auto, maar hoe meer ik naar keek, hoe enthousiaster ik werd. Doch nu zie ik deze live plaatjes en slaat de twijfel weer toe. Misschien ligt het aan de uitgeklapte deurhendels. Hoe dan ook, in deze donkergrijze kleurstelling, onder artificieel licht, trekt de Velar een beetje grauw weg als je het mij vraagt.

Range Rover had beter voor een ander kleurtje kunnen kiezen. Rood bijvoorbeeld, of Firenze Red zoals het merk dat zelf noemt. Enfin, het interieur ziet er in ieder geval wel top uit.34 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ander kleurtje had inderdaad veel goeds gedaan denk ik!
Nee
Ziet er wel ok uit, lijkt me alleen niet dat je er offroad mee kunt.
@baklava: is toch niet nodig
@mb10: Ik heb mijn Land Rover toch echt gekocht puur voor het feit dat ie off road kan.
@baklava: Waarom denk je dat? Afgezien van de knoeperts van velgen?
@piebepost: kijk naar de rijhoogte. Een stoep zal al moeilijk worden.
@baklava: Ik neem toch zeker aan dat deze in rijhoogte verstelbaar is.
@piebepost: @baklava: Preciez, dot linkt me gewoon de luchtvering.
@granlusso: *dit lijkt
@granlusso: de 6 cilinders hebben standaard luchtvering als ik het mij goed herinner van de configurator
@baklava: wagen heeft een showroomstand voor de luchtvering deze kan door de dealer ingesteld worden
@baklava: ik denk het enige stukje offroad wat de velar gaat zien is het stukje gras dat ze per ongeluk met een band raken als ze de oprijlaan oprijden.
@baklava: nu ja: Land en Range Rovers zijn doorgaans toch echt wel terreinbeulen.

Goed: ik denk dat bijv. een Freelander minder capabel is dan jouw Disco, maar toch.

vwb de Velar: hij kan vast wel wat. Minder dan zijn grotere broers denk ik wel. Hij oogt ook aardig soft. Maar dat is wel typisch in dit segment.
Ik vind hem geslaagd!
Foto 15, dat is de hoek waarop ie er raar uit ziet.
@awesome: Ik zat te swipen en bij elke foto vond ik hem erg mooi. Tot ik bij foto 15 kwam. Toen sloegen de twijfels toe. Ik vond hem ineens een stuk minder mooi. Ik ben benieuwd hoe hij in het eggie zal zijn.
Werkelijk waAnzinnig Mooi!.
Ik vind hem zelfs mooier dan de F Pace. Echt heel erg fraai! Interieur ook trouwens.
Range wordt eenheidsworst in verschillende maten. Deurgrepen zien er i.d.d raar uit alsof ze zijn blijven hangen
Alweer die achterkant die me niet bevalt.. Het is net als met vrouwen.. je kijkt eerst naar de voorkant..en denkt WoW en als ze langsloopt kijk je naar de achterkant.. en dan denk je.. nee toch niet…
@fj272: ik heb dat meestal andersom :s
Wat een decadente priemiejum suv! Prachtig
De concave in de zijkant lijkt hier veel minder diep dan de persfoto’s deden vermoeden, waardoor hij veel vierkanter, lomper en minder sierlijk oogt.
Bij de persfoto’s waren ze denk ik ook wat teveel doorgeschoten met het wegpoetsen van naden etc tbv de cleane look.
@harrie: ik vind hem nog steeds erg mooi en massief, de voorkant vooral.
Alle Audi-modellen zijn in de realiteit in alle opzichten behalve de naamgeving gewaagder en spannender dan deze Velar, van opzij bekeken de lelijkste Range Rover ooit (check zelf maar) die ternauwernood een optische vergelijking met de Mitsubishi Outlander kan weerstaan.
Vet bakkie, maar tegelijk een beetje klinisch én bombastisch imho. Daarmee behoorlijk overbodig voor deze aardkloot.
Ik snap die uitbouw van de achterklep niet. Had het een soort van sedan moeten worden? Daarnaast liggen de lichtunits helemaal glad op de auto, daarmee bedoel ik dat er geen reliëf of overgang is tussen de lichten en het plaatwerk, wat ik denk ik niet zo mooi vind, omdat dat wat saai is qua lijnen. Ik moet tot slot ook erg wennen aan die Tesla-achtige deurgrepen. Vond de auto bij de eerste foto’s paar dagen geleden inderdaad indrukwekkender.
Ik twijfel alleen over de lengte van de auto, maar dat had ik ook al bij de persfoto’s. Verder vind ik het een prachtige auto, samen met de Jag de mooiste van het segment.
Ben er nog niet uit of het nou een lomp grote station op hoge poten is, of een lage maar erg lange suv? Kan ook aan het zwarte dak liggen maar optisch is de auto erg lang
Heeft wel stijl vind ik
Je bent niet wijs. Ding is te gek. Kleur staat m ook goed. Interieur is ook waanzinnig mooi. Ik denk dat er straks een overschot aan RR sport’s zal staan bij de dealers.
En of hij het terrein in kan, er zit gewoon luchtvering op deze auto en hij kan tot 60cm onderwater ;)
Oh ja en voor de mensen die een Q5 mooier vinden dan deze koop lekker een Q5 die 4 jaar geleden er al gedateerd uitzag. mooi hoor zo’n Q5 maar als ik er een wil haal ik er wel een van 2009 uit Duitsland voor 20 duizend euro ook dan gelooft men dat ik een nieuwe auto heb gekocht. Al vraag ik me wel af of de kwaliteit dan net zo goed is als bij de F-pace of Velar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).