Live from Detroit: Lexus LC500 ziet er futuristisch uit

Auteur: , 31 Reacties

Lexus zet vol trots haar dikste coupé neer in Detroit. Wij waren aanwezig en maakten een gallery voor je.

In Detroit presenteerde Lexus de LC500 gisteren voor het eerst aan het grote publiek. Het is een enorme sportcoupé met een atmosferische 5.0 liter V8 met 477 pk. Dit wordt tegenwoordig ook met gemak uit een V6 met turbo of een kleinere V8 met turbo gehaald, maar Lexus trakteert haar klanten. Tenminste, als je daar van houdt.

Waar je ook van moet houden is het design, dat erg aan een concept car doet denken. Dit is uiteraard zeer afhankelijk van je smaak, maar dat het er futuristisch uitziet staat vast. Qua concurrentie moet gedacht worden aan oa BMW’s 6-serie en de S-klasse coupé. Of de Lexus deze strijd aankan? Bekijk de foto’s hieronder in de gallery!31 reacties

Zou voor het straatbeeld zeker een toppertje zijn!
En dan komt dat domme kenteken voorop
@isobmw: Ja, dat is eigenlijk wel jammer, zoals bij zo veel auto’s. We leven in 2016, in een wereld vol technologie. Is er nou werkelijk niks fatsoenlijks op te verzinnen? Iets als een RFID-chip achtig-iets dat je achter de grille kunt monteren ofzo. Alles behalve die lelijke platen in ieder geval.
@Edge: wat kost de boete voor het niet voeren(of achter je voorruit voeren) van je kenteken? Misschien de moeite waard.
Ontzettend bruut!
Blij dat de kenteken die grille nog een beetje breekt. Voor de rest een mooi wagen met jawel… Prius invloeden…
@potjak: ben je serieus?!
@benjiiporsche911: jazeker, kijk maar eens naar de scherpe lijnen van bijvoorbeeld de achterlichten.
Als ze bij Lexus nog eens een paar zwarte cijfers willen gaan schrijven dan kunnen zij beter wat anders gaan maken. In deze prijsklasse wordt er inderdaad een 6 (grand)coupe of S-coupe gekocht als je dit uitbrengt. Het model is gedurfd maar zal net zo’n succes worden als de LFA vrees ik voor ze
@ocda: De LFA was gelimiteerd……
@dutchdriftking: LFA was ook niet echt een succes. Wel bij de liefhebbers, maar commercieel gezien was het een ramp. Ondanks de torenhoge prijs moesten ze enorm geld toeleggen per verkocht exemplaar. @ocda heeft een punt als je kijkt naar de markt in Nederland, waar dit soort auto’s nooit scoren, maar in de States, Emiraten, China en Japan kun je dit goed verkopen. De SC430 en Soarer verkocht altijd goed in die contreien.
@gtwillem: scheelt wel dat de LFA helemaal niet bedoeld was om geld mee te verdienen. Prestige object en technologie vaandeldrager. Toyota /Lexus heeft nu een eigen carbon fiber weverij met gepatenteerde techniek… Goed idee voor de toekomst.

Dit ding Is wel leuk maar ik zou die grille in tweeën willen delen om te zien of dat beter is ..
@gtwillem: Dit is wel vaker zo bij ‘Halo Cars’
Zou dit ook een voorbode kunnen zijn voor de Toyota Supra? “Even” een andere koets erop en gaan met die banaan.
Geweldig design, fantastische rijdersauto. Maar als ze echt hadden willen verkopen hadden ze de weg van de i8 op moeten gaan. Dan wordt het ook massaal gekocht door celebs in de VS. De technologie hebben ze.
Lef hebben ze wel hoor!
Lijkt net op zo’n algenvreter voor in t aquarium die je ruitjes schoon houd en die flink hard in z’n kont is genomen door een olifant…

LFA was t laatste mooie wat Lexus heeft uitgebracht, de rest lijkt gewoon op uitgebouwde stofzuigers 😂
@valerentz01: Dat is exact wat men zei bij de eerste single frame grille Audi’s… Er waren zelfs veel mensen die die grille wisselden voor de oudere grille. En kijk nu! Dus geef het wat tijd komt allemaal goed
Ik denk dat je deze wagen eerder met een dikkere SL en Maserati Granturismo moet vergelijken dan met een S-klasse Coupé. Die laatste kan natuurlijk ook hard gaan, maar is vooral bedoeld als luxe cruiser, terwijl de SL, Granturismo en ook deze Lexus een tandje sportiever zijn.
@Edge:
Hier iemand, die het helemaal met je eens is. Deze Lexus komt in ieder geval een paar tandjes sportiever bij me over dan een S-klasse coupé.
Wat een ding! Inderdaad een conceptcar op straat. Kan niet wachten deze in het echt te zien!
@autoblaag:
Ik denk dat je lang zal moeten wachten…
Die neus, hè? Voor mij was het ook wennen. Maar Lexus weet zich in ieder geval duidelijk te onderscheiden van andere vierwielers. En dat kun je haten of bewonderen. Ik ben er inmiddels aan gewend en vind hem steeds mooier en indrukwekkender worden.
Hier in het dorp heeft iemand een nieuwe LS600h en ik zie die regelmatig. Het is overigens zijn derde al. En vandaag had ik gedurende enige minuten een IS300h in mijn achteruitkijkspiegel. Okay, die snuit is niet zo extreem als die van deze LC500, maar in principe toch gelijk. En hij maakte op mij toch behoorlijk veel indruk.
Ik vind dat Lexus erg moedig is voor wat hun design betreft. En daar heb ik gewoon bewondering voor. Ik mag dat merk wel.
@9000cse: Helemaal mee eens!
Gemixte gevoelens: aan de ene kant heel gaaf, aan de andere kant gewoon niet de ‘chicheid/uitstraling’ van de genoemde Duitse concurrenten… meer een LFA-light of Corvette-concurrent naar mijn mening.
Holy, wat een dik ding! :)
Tsjoh, ik voel me een ouwe lul, vind der helemaal niks aan namelijk…
Overdreven bombastisch ding. En in deze zit niet die hele fijne hybride aandrijving. Dus ik moet ‘em niet…..
Dit is echt zo’n geval van we gooien een hoop kinky, spannende, futuristische lijnen op een hoop en misschien wordt het dan wel wat. Neen! Try again!

Also:

http://www.autoblog.nl/gallery/Toyota/Prius_2016/toyota-prius-2016-002.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Beurzen/Detroit_2016/Lexus_LC500/Lexus_LC500_16.jpg
Nog altijd erg sexy!
Ik kan hem wel waarderen. De styling is zo overdreven dat ik het gaaf vind. En wat een lef van Lexus om deze conceptcar daadwerkelijk uit te brengen.
Gaaf hoor. En zeker niet overbodig als je het mij vraagt. Had ieder merk maar zo’n wagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).