LOL! Schoolbus rijdt per ongeluk circuit op tijdens race

Auteur: , 17 Reacties

Een verkeerde afslag met bijzondere gevolgen.

LOL! Schoolbus rijdt per ongeluk circuit op tijdens race

Die grote gele schoolbussen blijven een typisch Amerikaans fenomeen, net als dat scholieren met een veel te grote tas op de rug tegen de wind in fietsend dat voor Nederland zijn. De chauffeur van deze bus heeft kennelijk ambities om in competitieverband te gaan racen. Het gele gevaarte werd tijdens een race voor het Amerikaanse Formule 4-kampioenschap het welbekende ineens gespot op het Circuit of the Americas in de buurt van Austin (Texas).

Gelukkig voor de lokale schoolkinders was de bus leeg op het moment dat de chauffeur de verkeerde afslag nam en pardoes het circuit op reed. Uiteraard werd de race naar aanleiding van het bijzondere voorval gestaakt met een rode vlag en alle F4-auto’s mochten terug de pits in totdat de bus van het circuit verwijderd was.

Uiteindelijk liep het verhaal met een sisser af en raakte er niemand gewond. Overigens zagen we al eens een vergelijkbaar geval. Enige jaren geleden reed een Volkswagen Polo tijdens een race het circuit van Brands Hatch op. Dat liep voor de bestuurder iets minder leuk af.17 reacties

>Die grote gele schoolbussen blijven een typisch Amerikaans fenomeen, net als dat scholieren met een veel te grote tas op de rug tegen de wind in fietsend dat voor Nederland zijn.
Wat een heerlijke opening! En spot on vwb t NLse stuk. T blijft een apart gezicht.

OT: Eind goed, al goed. Wel een bijzondere ervaring lijkt me zo.
Alt-F4
Niks aan de hand. Dat is Miss Fritter!
Bij NFS2 kon je dmv cheatcode met een dino, dixie of schoolbus racen. Hij zal wel de cd kwijtgeraakt zijn en het nog eens willen hebben meegemaakt.
@neleev: goeie ouwe tijden waren dat inderdaad! :)
Ik vrees dat ik me heel oud ga voelen als ik ga Googlen wanneer dat spel uitkwam…
@ukbob: ik zal niet zeggen dat het dit jaar precies 20 is dan.
@ukbob: Mijn eerste NFS was NFS SE. Sindsdien wil ik een Dodge Viper van de eerste generatie. Je kon ook al via het internet spelen geloof ik maar we hadden toen nog een 56k modem die in moest bellen naar de ander maar je kon er ook mee belletje leuren.
@clubvan180: na NFSU2 opgehouden. Dat was het hoogtepunt welke ze nooit meer hebben geëvenaard. Riders on the stormmm.
De kinderen hadden een sportdag?
Haha, dacht aan de foto boven dit artikel te zien dat de bus driftend door de bocht ging.
@Maurice16: ik ook!
-edit: thanks, gefixt!-
De grote vraag blijft voor mij,

Hoe dan?!
“Buses are frequently used to pick up marshals and give tours at the track, and given that it was the end of the day, it was almost time to pick up everyone from the various marshal stands around the track. The Formula 4 United States Championship race was supposed to end at 7 p.m. local time, and that’s about when the bus wandered out onto track.

It wasn’t time to make that run yet, though—that F4 race was still running. The race had to be red flagged while the bus was helped off the circuit.

Fortunately, the bus was empty save for its driver and no one hit it while it was on its surprise detour. The Formula 4 race was restarted shortly after the bus was safely back behind the fence. ”
Aldus Jalopnik.com


Gewoon een geplande busrit na afloop, die iets te vroeg begon. Nothing to see here, keep moving on.
Zou de chauffeur Otto heten?
Op het topic plaatje lijkt het een epische drift. Jammer weer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).