Luxe appartement heeft ruimte voor je Ferrari

Auteur: , 17 Reacties

Bloedmooie auto's een plek in het interieur van een fraaie woning geven, we zijn een groot voorstander. Dit optrekje in Hong Kong is daar misschien wel het ultieme voorbeeld van.

De woning is gelegen in de wijk Sai Kung van Hong Kong. Een druk gebied waar het vinden van een garage niet makkelijk is. Of goedkoop. De oplossing van architectenbureau Millimeter interior design was daarom om de garage ín het huis te plaatsen, afgeschermd door een glazen wand. De filosofie achter het design van de woning is dat ze ruimtes in elkaar over willen laten lopen, om zo één grote ruimte te creëren.

Diner time
Ferrari in je huis

Naast de koningsplek voor de auto, in dit geval een Ferrari 360, zitten er meer slimmigheden in het huis. Zoals een eettafel die volledig in de vloer wegzakt en een keuken die een niveau lager ligt. Het resultaat kunnen we alleen maar omschrijven als verschrikkelijk geslaagd.

Psst, @autoblogger. Zochten we nog een monochroom redactieloft vol geborsteld staal en veel glas?17 reacties

Lekker, loop je je met je poepbezaaide schoentjes over je eettafel heen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hier hou ik nou van!
mooi vind ik het niet, maar ’t maakt zelfmoord in elk geval een stuk makkelijker
Waarschijnlijk moet je wel een winterjas aan binnen, met zo’n kil interieur. Leuk voor een bedrijfsruimte, maar thuis mag het wat mij betreft wel wat huiselijker. Waarschijnlijk gaat de akoestiek ook geweldig zijn.
Die plafonds zijn wel heel lelijk. Maar met wat andere kleuren staat me dit eigenlijk best wel aan.
Ziet er best mooi uit, leuk voor je ontbijt alvast uitkijken op een prachtige wagen die je zo voor een ritje kunt pakken
@tk97: Ik ben bang dat als je zo’n appartement in hartje Hong Kong kan betalen en je het jezelf kan veroorloven om daar een ferrari in te zetten, dat je niet zoveel tijd overhoudt om erin te rijden. Tenzij je wit poeder gaat verhandelen natuurlijk. Maar dan ga je niet in een appartement zitten.
@dondeboer: maar alleen het gevoel al zou toch niet verkeerd zijn om s ochtend mee aan het ontbijt te zitten ;)
@tk97: Dat is zonder meer waar!
@dondeboer: wat had het al dan niet tijd hebben om je paard te berijden ook al weer te maken met de huizenprijzen van HK?
@desalen: Voor centjes moet je werken. Als je veel centjes nodig hebt voor je huis, moet je veel werken. Als je veel werkt, heb je geen tijd voor leuke hobbies…
@dondeboer:
Van veel werken word je niet rijk, van slim werken wel.
Heb je ook nog tijd om het op te maken, tenzij je het echt goed gedaan hebt, dan krijgen zelfs je achterkleinkinderen het niet meer op..
Grappig dat er op de plattegrond een Ferrari California ingetekend is… Verder is het een beetje kil interieur, maar zitten er zeker hele gave elementen en details in…
Leuk zo’n tafel die een stukje omhoog gaat maar hier in het westen zitten we op stoelen en niet op een kussentje op de grond.Wel heel luxe en modern dit maar denk dat ik toch liever voor een mooi landhuis buitenaf ga.
Super onpraktisch. Aan die tafel kun je niet normaal twee uur zitten, in de keuken kun je je kont niet keren en een trap tussen keuken en eetkamer is sowieso een garantie voor gesneuveld servies en besmeurde vloeren.
De garage is thuis toch al deel van heet leefgedeelte. Waarom niet.

Alleen zou ik er een werkplaats van maken geen uitstalraam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).