Magic Tank houdt je auto draaiende

Auteur: , 20 Reacties

'Tuurlijk, je kunt een jerrycan met reservebrandstof in je auto leggen (helaas, LPG-rijders vallen hier al af) voor het geval je met een lege tank komt te staan, maar veilig is anders. De makers van Magic Tank zeggen de oplossing te hebben.

Had je nou toch maar een Magic Tank meegenomen...

Tenzij je naar Timboektoe op vakantie gaat, kom je onderweg voldoende tankstations tegen. Toch zijn er pannenkoeken die denken het nog wel te redden tot de volgende stop, “want daar is het goedkoper“. Gezeur. En dan vreemd opkijken als de auto tot een sputterende halt komt.

Speciaal voor die schrapers is de Magic Tank uitgevonden, een legaal alternatief op de jerrycan. De vloeistof die erin zit is gebaseerd op benzine, maar bevat geen butaan, pentaan, hexaan of heptaan. De verbranding vindt hierdoor plaats op een hogere temperatuur dan gewone benzine, en wel op 40,5 graden Celsius.

Desondanks is het niet schadelijk voor de motor en – bijkomend voordeel – het is ook nog eens biologisch afbreekbaar. Wat het eigenlijk doet, is dat allerlaatste restje benzine in de tank naar boven duwen. Veiliger, maar dus geen vervanger van de oude vertrouwde peut.

Voor een Magic Tank van twee liter betaal je HIER 30 dollar, omgerekend zo’n 22 euro. Hiermee moet je net zo ver kunnen komen als op twee liter benzine. Genoeg om naar dat tankstation te rollen en het echte spul in te slaan.20 reacties

Met de Lotus heb ik weleens zonder gestaan. Volgens het boekje zit er nog een paar liter in als het display “refill” aangeeft.
De realiteit bleek iets weerbarstiger, 2km verder stond ik stil.
Best lullig midden in de nacht.
En het voordeel is dat je geen gevaarlijke benzine in je tank hebt staan? Denk dat t wel wat meevalt. En hogere verbrandingstemp is wel schadelijk, daarom slijten auto’s ook harder op LPG.
@coosbmw: Ik had begrepen dat een motor op LPG juist koeler blijft… Wat is waar?
@Klassiekerrally: de kleppen worden in ieder geval wel warmer dan bij verbranding op benzine.
Volkomen overbodig dus, kannetje peut in de koffert is goedkoper en beter.
Of je zorgt dat je een kannetje met 2 liter brandstof in de auto hebt. Kost evenveel ruimte, maar minder geld en volgens mij ook wat betrouwbaarder.
@ihrte: Jaren geleden had ik ook een 5 liter jerrycan benzine in de kofferbak liggen. Totdat ik een keer de dop niet goed bevestigd had, de benzinegeur rook je maanden later nog steeds in de auto. Voor mij géén extra tankje meer in de kofferruimte, ik betaal liever 15 cent per liter meer bij de locale benzineboer t.o.v. Duitsland en wacht niet tot de laatste liter in de tank!
@hammerman: PS: die 15 cent per liter meerprijs betaal ik natuurlijk alleen als het niet anders kan. Normaal tank ik echt wel in Duitsland (en de rest van de boodschappen die daar goedkoper zijn)…
Is uitstel van executie hier een toepasselijke reactie?
Mensen die persé de volgende pomp moeten hebben omdat het daar goedkoper tanken is, gaan dus echt geen 15 Euro per liter voor dit spul betalen…
Het is alleen veel duurder dan benzine
Kan me nog goed herinneren dat ik met mijn eerste auto (mazdaatje) stil kwam te staan , en had toevallig wegens een schilderklusje nog wat terpentine achterin staan. Ik kan je vertellen, mooi liep ie niet maar heb de pomp er wel mee gehaald!!!
Op tijd tanken kan anders ook nog.
Een product voor mensen die maandelijks met een lege tank stil komen te staan?
Mijn lpg auto heeft standaard ruimte voor 50 liter reserve benzine……
Je kan ook ‘gewoon’ op tijd tanken. Is me werkelijk nog nóóit gebeurd. Daarnaast geven de meeste auto’s tegenwoordig precies de actieradius aan via de boordcomputer (zelfs met een veilige marge), dus ben je écht een complete numpty als je zonder komt te staan in mijn opinie.
De laatste liters benzine wil je niet in je motor. Daar zit zeer veel residu in en andere afval.
Hoe hersenloos ben je als je je tank compleet leeg rijdt. Dat metertje zit er toch ook niet voor niets ingebouwd??
Ach, we zijn hier in Nederland verwend met op iedere straathoek een pomp.
Ik heb wel eens met samengeknepen billen een pomp gehaald terug vanuit Duitsland.

Op de A31, terug naar Grunn, net de pomp voorbij, oeps! op de navi naar de dichtsbijzijnde in Nederland (Nederlandse tankpas, ons bint zuunig) die bleek dicht, en op de laatste dieseldampen naar een andere op de Navi. Er ging bijna 55 liter in de 50 liter tank.

Stom, maar je houdt er wel een leuk verhaal aan over voor op AB :)
Ik zal vast verklappen dat de mensen die zonder brandstof komen te staan nog te beroerd zijn om een jerrycan te kopen als ze met een lege tank staan. (zoeken ze liever een lege cola fles)

Dus dat ze preventief 30 euro gaan uitgeven.. kleine kans… Overigens kan je best een 2 liter jerrycannetje meenemen, zo’n risico is dat nu ook weer niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).